Веранда от бетон

Веранда от бетон

Верандата от бетон е специално външно приложение пред входа на сградата, което се състои от бетон (бетонни блокове, блокове от експандиран глина, блокове от газобетон). Това е важен елемент на всяка жилищна сграда, улеснявайки лесното и удобно преместване на човек от нивото на земята до нивото на пода на къщата, което се намира малко на хълма.

Изображението на конкретна веранда е представено от снимка

Тъй като основата на къщата не може да бъде равна на земята, стъпките са неразделна част от верандата. Преди входната врата в къщата трябва да има специална платформа, на която най-малко двама души лесно могат да се настанят (излизайки, влизайки в къщата). Можете да използвате павета за завършване на конструкцията. Над нея може да се изгради специален балдахин, който да го предпази от дъжд, сняг.

На снимката е изобразен пример за готовност за работа с козирка

Дизайн функции

Основната характеристика на верандата от бетон е, че на базата на бетон е възможно да се излеят стъпки от почти всяка сложност (не само стандартни праволинейни, но и криволинейни, кръгли). Също така за завършването му можете да използвате различни материали (павета от различни видове).

Често верандата е изградена от разширени глинени блокове, блокове от пяна, шлакови блокове.

Верандата от бетон е монолитна, трайна, надеждна, универсална конструкция, чиято конструкция е доста труден процес, състоящ се от последователни етапи.

Етапи на издигане на веранда от бетон

Изчисления и изготвяне на бъдещата строителна, поземлена работа, изливане, довършителни работи на строителството - етапите на изграждане на бетонната веранда.

Изчисления и дизайн

В идеалния случай да постави верандата на частна къща в началото на дизайна на бъдещата къща и да запълни структурата по време на изграждането на мазето под къщата. В случай, че къщата вече е построена, а верандата не е била предоставена по време на строителството, тогава тя може да бъде правилно и без особени затруднения може да бъде прикрепена към къщата и по-късно.

важно! Ако верандата е прикрепена след изграждането на къщата, специалистите не препоръчват здраво да се свържат основата на бетонната веранда към основата на сградата.

Това се дължи на факта, че тези структури се характеризират с различното тегло вариращо товар, различен свиване, като резултат, при силно потъване - структура може да се деформира или пукнатини по шев.

Препоръки, които трябва да се спазват при проектирането:

 • Съгласно правилата за пожарна безопасност, горната част на бетонната веранда (детска площадка) трябва да бъде по-ниска с 5 см от прага на входната врата
 • Съответно ергономичност и комфорт при работа, дълбочината на стъпалата трябва да бъде равна на 30 cm, височина от 12 cm до 18 cm
 • Ако височината на бетонната веранда не надвишава 50 см, а ширината не надвишава 1,5 м - парапетът не може да бъде монтиран
 • Когато има нужда от парапет, оптималната височина на парапета е от 70 до 120 см
 • Основните съставни елементи на всяка конкретна веранда са специална горна платформа, стълба към този сайт
 • Сайтът може да бъде от всякакъв размер (от много малка до пълноценна тераса)
 • Дълбочината на обекта има ограничения: този параметър трябва да бъде не по-малък от 1,5 параметъра на ширината на входните врати
важно! Според препоръките на експертите, оптималната ширина на стълбата е 60 см (за 1 човек), за удобно преминаване на двама души едновременно - ширината на стъпалата трябва да варира от 80 до 120 см.

За удобство, несвързан брой стъпки

В зависимост от свободното пространство близо до къщата и входната врата, се определя каква е формата на верандата от бетон (по отношение на етапа стъпалата могат да бъдат построени отстрани, перпендикулярно в кръг)

За да се избегнат недостатъци при изграждането на монолитна бетонна веранда, първо е необходимо да се прехвърли планът на къщата и да се направи диаграма на бъдещата веранда, като се вземат предвид всички нейни размери.

Земя работи

Преди изграждането на бетонна веранда се извършват поземлени работи. Изчисти мястото, предназначено за изграждането на камъни, отломки. Изчертаните по-рано чертежи се прехвърлят на почистения терен. Периметърът на бъдещата сграда е маркиран с колчета. Изработен е специален основен канал (плътна дълбочина от 20 до 30 см или средна дълбочина от 50 до 70 см).

Подготвителната груба работа е изобразена на снимката

Изливане на бетонната веранда

Преди изливането на основата, горният плодороден слой се отстранява от почвата, се изкопава яма с необходимата дълбочина и периметърът на площта на сградата се добавя с добавяне на 10 см в кръг.

Изграждането на разкопките

Дъното на основата - ямата (ямата) се уплътнява с помощта на 10-30 см слой от средноразмерна натрошен камък, 20-30 см пясъчен слой. Последният слой е напоен и подложен. Тази възглавница от развалини и пясък предпазва бетона от неблагоприятните ефекти на подпочвените води, агресивното влияние на почвата. Възглавницата е покрита с хидроизолационен слой покривен материал или геотекстил.

Изграждането на разкопките под верандата демонстрира снимката

важно! Ако вграденият хидроизолационен материал не е достатъчен за цялата плоча на основата, ставите на този материал трябва да се припокриват с 10-15 см.

Строителство на кофражи

Основата за кофража може да бъде нетъкана дъска с дебелина 15 мм или специален импрегниран шперплат. Страничните части на верандата са изградени на основата на проба, изработена от картон, след което няколко дъски са съборени. Екземпляр се прехвърля на дървен щит, стъпалата се изрязват. Завършените странични части са монтирани успоредно една на друга в дъното на изкопа. Извън страничните части на кофража са фиксирани с колчета и за да се изключат загубите на геометрични размери и разпадането им, когато се наводнят с тежък бетонен разтвор, допълнително се подсилват със специални подпори. Правилното вертикално разположение на страните се проверява със специално ниво на сградата. Освен това, с помощта на джъмперите, страничните части на няколко места се изтеглят заедно.

След като монтажът в кофража на страничните елементи е завършен, външните ограничения на стъпките са фиксирани към изрезите. Като ограничители се използва дъска от кант (височината на стъпалото и дъските трябва да бъдат равни).

важно! Ако формата на полукръг, преди да се излее върху възглавница схематичен изготвени кръгове, след това по протежение на цялата дължина на всеки 20-30 см в купчини на почвата се поставя в двойката (фитинги) е избран за бъдещите стъпки.

Между купчините са натрупани ивици кофраж (пластмаса). Параметърът на височината на лентите трябва да е равен на параметъра за височината на стъпките.

Кофражът е изобразен на снимката

Процедура за усилване

За стабилността силата на бетонната структура отговаря на подсилващото тяло. В това отношение е необходимо не само да се скицира армировката, но и да се изгради цялостна метална конструкция. Бъдещата бетонна веранда е подсилена с помощта на специални оребрени пръчки, почистени от мазни петна и ръжда, които имат разрез от 8 мм до 10 мм.

важно! 10 cm * 10 cm - 20 cm * 20 cm - оптимални параметри на клетката.

Ръчно, с помощта на тел, арматурата е закрепена. Ако параметърът на височината от дъното на ямата и горната част на стъпалото до 20 сантиметра, се прави 1 подреждане за долната стъпка. Когато надвишава 20 см, структурата се изгражда от 2 хоризонтални нива. Подсилващата обшивка се излива от всички страни с 5 см с бетонов разтвор. В тази връзка, преди да се монтира армировката, трябва да се поставят специални камъчета (щандове) на дъното на изкопа.

Ясно процедурата за подсилване осигурява снимка

Бетониране

Имайте предвид, че бъдещата бетон верандата постоянно ще окаже влияние, сложни условия на околната среда механичната среда план натоварване: ронливост на почвата, подпочвените води с примеси киселина, алкални, температурни промени. С цел да се изправи пред неблагоприятни условия на данни бетонната смес трябва да има специален състав: ... Циментовата пясък-чакъл, съответно, 1 час - 2.2 часа - разтвор на 3 часа Разбъркайте трябва в идеалния случай с помощта на лопати, но най-добрият бетонобъркачката.

Визуално процедурата за бетониране е показана на снимката

За да се избегне образуването на студени мостове, шевове, е необходимо да се напълни верандата с конкретен разтвор наведнъж. След пълнене на кофража с бетонен разтвор, за да се избегне образуването на кухини, чрез честото пробиване на цялата смес с клапан, въздухът се освобождава.

След една седмица бетонът напълно остава на необходимото място, замръзва, кофражът се отстранява. Фондацията е водонепропусклива отстрани с използването на катран, рубероид, след което почвата е напълнена.

украса

След 4 седмици бетона е напълно замръзнал, придобива сила. На този етап те започват да завършват конкретната веранда. През лятото, горещо време, монолитен бетон трябва да бъдат покрити с полиетиленов филм, навлажнени с вода дневно.

В зависимост от предпочитанията на дизайна, се определя изборът на материала за облицовка. За това можете да изберете различен вид павета, само добре циментирани внимателно.

Визуално процедурата за довършване е изобразена на снимката

По този начин верандата от бетон е конструкция, състояща се от стъпала, платформи с определени размери, което улеснява удобното движение на човек от двора към къщата, която се намира на малък хълм. Porch mazhet да бъде изработен от различни материали, но бетонът е един от най-надеждните, издръжлив. Тя може да бъде изградена от бетонни блокове, блокове от експандиран глина, шлакови блокове, блокове от пяна.

Изображението на готовата бетонна веранда представя снимка

За повече информация за верандата от бетон вижте видеоклипа

 • Изработване на веранда от бетон

 • Веранда с дървени трупи

 • Устройството на бетонната веранда

 • Как да изсипем веранда с бетон

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

79 + = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map