Стъпки от тротоарни плочи

Стъпки от тротоарни плочи

Прилежащата територия на частна къща или къща рядко се прави без малко стълбище на няколко стъпки. Обикновено такива преходи свързват обектите на различни нива или няколко вътрешни. За разлика от верандата, покрита с тента или навес за по-добър баланс стъпки стълбище, направени на тротоарни плочи, особено ако един от обектите вече има покритие на тротоарни плочи, и се оставя още имаме необходимото количество материал, снимка.

Предимства на тротоарни плочи преди обичайните

Етап на базата на тротоарни плочи, подходящи за украса на входната веранда и учреждения и институции, с голям брой хора - училища, спортни зали, болници, пазари. Генералният план изисква от изпълнителите да се изгради тротоари на земята близо до верандата. Не е изненадващо, че използването на тротоарни плочи за облицовка стълбите на верандата е често срещано явление.

Какви са предимствата на паветата:

  • Направете на верандата облицовка на тротоарни плочи много по-евтино от клинкер или друг завършек;
  • С правилното поставяне на плочките има огромен марж на издръжливост и устойчивост на износване;
  • Облицовката на верандата на базата на тротоарни плочи е сравнително лесна за поддръжка и ремонт.
Важно! За разлика от клинкера, тротоарните плочи силно губят сила, когато са наситени с влага, ако верандата на верандата не е правилно разположена.

Технологията на изграждане на стъпала от тротоарни плочи

Има два основни начина да направите стъпка въз основа на тротоарни плочки с ръцете си - да снасят материал за подготвената бетонова основа с лепило, както и последващото отстраняване на полет на стълбите на podstupennikah на бордюра единица.

Стикер на тротоарни плочи върху бетон

Процедурата за полагане на плочата не се различава от стандартната схема за облицовка на керамични или клинкерни плочки, както е на снимката.

Но има много повече проблеми. Първо, геометрията на плочата е далеч от перфектна и изисква регулиране на размерите и височината на всеки блок. Дори и с използването на специална машина за кантиране, монтирането на себе си отнема много време и усилия.

Освен това бетонната облицовка има значителен недостатък. Външният ръб на стъпалото, почивайки на podstupennik, много бързо петна и щифтове. Благодарение на високото порьозността на материала води павета лесно прониква конкретните стъпки, базирани на, и като резултат, кратки фрагменти podstupennika изостават дори когато се използва лепило доста високо качество, както на снимката.

Следователно, за да се предотвратят такива проблеми в настилката плочки съединения трябва да херметично запечатани тях с водоустойчиви еластични състави, материалът може да се импрегнира с водоотблъскващи емулсии.

Производство на стъпала с бордюри

При този метод основата под каменната стъпка се формира под формата на няколко слоя пясък, фин чакъл или гаргавка. Технологията за премахване на стъпалото е по-скоро като полагане на плочки на хоризонталната повърхност на тротоара, с разликата, че всеки следващ ред ще бъде по-висок на височината на решетката.

Ролята на podstupennika на такава стълба е бордюра или блокове, снимка.

Границата може да е блок, с дължина 50 см, или път -. От бетон обхваща дължина 1,5-2 м в първия случай операцията е малко по-опростена, тъй като стандартни размери ограничаване на блок.

Първата е най-ниската стъпка. Преди инсталирането на всички необходими да се копае малък изкоп 20-30 см дълбочина и да го излее в чакъл слой от 5-7 см етапа. Освен камък геотекстил плат се поставя и пълни с пясък слой с дебелина най-малко 15 см. При инсталирането на първата бордюра трябва да поставите малък слой от грахнови или малък чакъл.

След като инсталирате уреда под първия етап, цялото пространство е изпълнено със смес от пясък и чакъл. След това се полагат редица павета и слой чакъл. Плочките се изравняват и уплътняват в същия ред, както при традиционния тротоар. В този случай повърхността на стъпалото се извежда на нивото с дъсчицата.

Понякога, особено ако се използва за podstupennika обичай граница, плочки могат да бъдат подкрепени от камък, но в този случай има риск, че плочката ще се счупи, когато измити пясък под лигавицата. Всяко следващо граница трябва внимателно да се приведе и се изсипва смес от пясък и шлака на пясъка изпод камъка не се отмива до по-ниски нива. В зависимост от бордюрите на проектирането и използването стълби, последните желателно "щракване" на страничните стени. Тяхната сила и твърдост, зависи от стабилността на цялата стълба структура.

За бързото производство на стъпки от настилката можете да използвате конвенционален грунд. В този случай, стъпките се образуват от подредения шлаков блок в конвенционален хоросан. На една страна са разположени редица блокове, върху които трябва да се поставят тротоарни плочи, така че проходните отвори да са във вертикално положение. Положеният ред е покрит с гарги и пясък, върху които са разположени тротоарите. Всеки ред от циментовия блок се обвива с долния слой, така че дупките в блоковете да не съвпадат и пясъкът не излиза от подплата на стъпалата.

При този метод на полагане, основният проблем е изрязването на страничните повърхности на блока на пепелта до височината на бордюра. Практиката показва, че стъпките, поставени по този начин, благодарение на твърда рамка от циментови блокчета, запазват формата и производителността си много по-дълго.

Понякога блокът от пепел се замества с куха керамична тухла или по-често дори с половинки или с избиването на материал, който не е отишъл в зидарията на стените. Единственото ограничение, ако се използват силикатни тухли за рамката, след което всеки слой ще изисква допълнително фрезоване на повърхността с зидария.

заключение

Материалът е много различен по отношение на качеството и често се опитва да спести от очевидни неща, можете добре да познаете с издръжливостта на дизайна на стъпките. Най-лесният начин да се определи качеството на бетона е да се погледне броят на чиповете по повърхността на материала, който вече е поставен на тротоара.

  • Завършете верандата и стъпалата с плочки

  • Рамка за достъп на инвалидите

  • Неплъзгащо покритие за стъпки

  • Телескопична рампа за инвалиди

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map