Пенпекс крепежни елементи

Пенпекс крепежни елементи

Работата по изолацията на сградата може да намали почти наполовина цената на топлината през студения сезон. Един от популярните нагреватели, които започнаха да се налагат навсякъде, е екструдираната пяна от полистирол. За да извършите самата инсталация, трябва да знаете как да фиксирате penokleksa. Статията ще разгледа основните правила за инсталиране, както и наличните видове фиксатори.

Подготовка на повърхността

Повърхностната обработка преди инсталирането на изолацията е много важна стъпка. Ако това не се направи, тогава под пяната може да се появи плесен, който в крайна сметка унищожава изолацията и строителния материал. Между подготовката на тухла или подобна повърхност и дървена има някои разлики. Тухлената или бетонната стена трябва първо да бъде почистена от мръсотия и прах. Също така си заслужава да премахнете старата боя или друга боя, която може да присъства. Всички слотове трябва да бъдат запечатани с разтвор или полиуретанова пяна. Ако има сол след дъжд, тя също трябва да бъде ликвидирана. Мухълът се отстранява и мястото, където се отглежда, се третира с антисептик.

При извършване на затопляне на дървената повърхност се изисква и подготовка. Всички зони са внимателно инспектирани. На места, където се появява мухъл, го изстържете с твърда четка. След това мястото се третира с антисептик. Освен това е необходимо дървото да се покрие със специални съединения срещу гнилостните процеси.

Общи препоръки

Penoplex ще изпълни своята роля със 100% само ако следвате технологията на закрепването му. Листовете на penoplex трябва да бъдат точно разположени. За да се осигури подкрепа на първите елементи на пеноплекс, е необходимо да се фиксира стартовата лента към стената. Тя може да бъде направена от импровизирани средства, например от дърво или от профил под гипсокартон. Предлагат се готови версии за различни дебелини на пеноплекс. Заедно с самата лента, ще трябва да създадете ъгли, които да бъдат монтирани върху ставите.

Стартовата линия на пеноплакса трябва да бъде на същото ниво по периметъра на цялата сграда. За тези цели можете да използвате лазерното ниво и диагоналната линия. Желаното ниво е зададено на първо място, а маякът бие нишката с боята. Стартовата линия е фиксирана на изчертаната линия. Това ще позволи да се постави целият penopolx с един контур без точки отгоре и отдолу. Изолацията е фиксирана с преплитане на шевовете според вида на зидарията. Това ще отстрани неговото отклонение в точките на кръстовище. Необходимо е да се премине от началната плоча отдолу и нагоре. Плочите трябва да бъдат съединени без празнина. Шевовете могат да се запълнят с лепило, така че да няма студени мостове.

Материали за закрепване

За да се фиксира penopolix към стената или тавана, могат да се използват различни лепилни състави, както и крепежни елементи под формата на винтове с дюбели или чадъри. За да разберете какво е най-удобно от това, е необходимо да прецените плюсовете и минусите на всеки от тях.

мастика

Мастикът е състав, който включва нефтени продукти и разтворители, които му позволяват да не замръзва. Преди да използвате мастика за penokpleksa, е необходимо да разберете дали разтворителят влиза в реакцията с нагревателя, просто го унищожавайте. Мастиците най-често се използват за осигуряване на хидроизолационни повърхности. Особено са полезни за подовите настилки и основите. Те могат да се използват заедно с пяна "Foundation". Особено за лекотата на нанасяне на мастика върху пенокали, той е опакован в епруветки, за които е лесно да се използва пистолет. Когато използвате този метод, трябва да си припомним, че повърхността на стената трябва да е равна, така че перплексът да лежи върху цялата равнина. Мастикът се нанася равномерно в целия лист penoplex. В допълнение, няколко капки се правят в средата. След това листата на penokleksa гъсто се притиска към стената. Преди да бъде напълно иззет, той може да бъде преместен.

Обърнете внимание! Нанасянето на мастика също е важно в шевовете между отделните листове, което не само увеличава сцеплението, но и облекчава студените мостове.

Бетонови смеси

Сухите смеси на цимент се използват за различни цели. Често те се използват за полагане на плочки. Те също така заемат своята ниша сред съединенията, с които е залепена пяната. Използвайте такива сухи смеси за penokpleksa, ако става дума за изолация на тухлена къща или други подобни. Разбъркайте лепилото е строго в пропорциите, определени от производителя. Смесването на компонентите е най-удобно с помощта на електрически строителни смесители. Благодарение на него няма да има бучки, които да се намесват в инсталацията. Необходимо е сместа да се нанася равномерно върху пяната. За да се постигне това, ще бъде полезна една шпатула със зъби. След нанасянето на лепилото, е необходимо да натиснем добре уплътнението и да запазим известно време за настройка.

Обърнете внимание! Ако се добави твърде много вода към сместа, ще се окаже, че е плаващо и листовете на penopolix няма да останат на мястото си.

Самонарезни винтове

Самонарезните винтове са идеалното решение, когато трябва да извършите изолацията на дървена къща. За по-голяма надеждност е инсталирана допълнителна щайга между стълбовете, на които е натрупана пеноплексът. Самонарязващите винтове трябва да се избират с достатъчна дължина, за да преминат в дървената плоскост поне 10 мм. В този случай, под шапките ще трябва да постави шайби. Ако това не стане, то самореза просто не притиска изолационния лист към стената. За по-голяма надеждност могат да се използват споменатите по-горе лепила. Те ще създадат допълнителен слой.

пяна

Полиуретановата пяна може да действа като лепило. Перфектно фиксира листовете пяна дори към бетонни стени. Но по отношение на Penopolix трябва да внимавате, когато използвате пяна. Тя е по-малко надеждна от която и да е друга опция. Нанесете я върху пяната пяна равномерно, с леко сгъстяване в средата. При затягане на изолационния лист трябва да внимавате, защото по време на полимеризацията на пяната се разширява, което може да повлияе на конфигурацията на нагревателя. В този случай е по-добре да закупите пяна с минимален коефициент на разширение.

гъбички

Един от най-добрите варианти за фиксиране на пенкоплекс са гъбичките. Закрепващият елемент е пластмасов дюбел с широка глава. В него се поставя и запушва пластмасов гвоздей. При такива гъби въпросът за това как да се поправи паноплексът на тавана изчезва. Широка част от гъбички просто няма да позволи да падне. Придобиването на гъби изисква по-голяма ширина на penopolix, така че да могат да влизат в бетон на необходимата дълбочина. За монтаж е необходимо да поставите нагревател към стената и през нея, за да пробиете дупка в стената. След това се напълва с полиуретанова пяна и в нея се вкарва дюбел. Залепва се с чук, докато се слее с равнината на нагревателя. Храносмилането не трябва да излиза от общата равнина. Последното нещо е монтирано. За да фиксирате един лист, се нуждаете от 5 дюбела. Четирима ще отидат в ъглите и един ще остане в средата. За съседните листове ще има достатъчно два съседни дюбели, които да бъдат вкарани в шева.

Течни нокти

Течните нокти са универсално лепило, което се използва за дърво и метал. Те са подходящи и за пенополис. Но има малка предпазна мярка: повърхността трябва да бъде гладка и добре обработена. Течните нокти се продават в същите тръби като силикон. За приложение можете да използвате скелетен пистолет. Нанесете съединението по ръбовете и диагоналите в средата. Течните нокти ще са от значение за изолацията на малки площи. Техните разходи са високи, така че е икономически необосновано да ги приложим към цялата площ на стените на къщата.

Специално лепило

За продажба може да се намери и специално лепило под формата на пяна за пеноплекс. Неговото приложение се осъществява по същия начин, както конвенционалната полиуретанова пяна. Използва се за тези цели е същото пистолет. Такова лепило за пяна ще бъде от значение за нови плоски бетонни повърхности. Нанесете композицията върху листа равномерно. След това penoklex се притиска към равнината на стената за 30 секунди. Пълната настройка се извършва след 20 минути. Преместването на листа след прилагане на формулировката е нежелателно. След 2 часа можете да продължите да работите по екстериора на стените.

Обърнете внимание! Най-често пеноплексът е монтиран под такъв облицовъчен материал като сайдинг. За по-късно е удобно да се прикрепи сайдинг към пеноплекс, е необходимо да се наблюдава вертикалното ниво на стената, така че нагревателят да не е огънат и изпъкнал. След като цялата равнина е изолирана на пеноплекса, летвата под сайдинг е монтирана. Стъпката между щайгата под сайдинг е 50 см. Лента е фиксирана към летвата и сайдингът вече е започнал от нея. Видео за това можете да видите по-долу.

заключение

Както може да се види, инсталирането на пеноплекс може да се извърши по различни начини. Един от най-ефективните е използването на гъбични дюбели. Те ще позволят сигурно закрепване на пяната дори върху неравномерни стени, за да се компенсират по-късно дефекти с гипсов или облицовъчен материал.

  • Лепило за пенополис

  • Penoklex 50 mm: спецификации

  • Видове пясък и неговите характеристики

  • Penoplex: спецификации

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 48 = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map