Отваряне на вратата без врата

Отваряне на вратата без врата

Осигуряването на личния живот на всеки член на семейството в един голям апартамент е поверено на интериорните врати. Ако има много жилищна площ и не е необходимо пространство за ограждане, можете да обзаведете красиво врата без врата. Липсата на крило между помещенията е практичен начин за разширяване на пространството. Това важи особено за малките апартаменти. Също така благодарение на това решение можете по-удобно да организирате елементи от мебели. Завършването на вратата без врата е определено рентабилно решение. Характеристиките на нейното внедряване са да научи повече.

Характеристики на отворите на затвора

Този дизайн е оборудван по такъв начин, че рамката на вратата е напълно отстранена. Също така е необходимо да изберете размерите на отвора и неговата форма. Интериорът се определя от проектираните решения в съседните помещения. Ако е избрана аркадна конструкция, е необходимо да се вземе предвид височината на тавана и характеристиките на местоположението на носещите стени. Снимката на вратите без врати може да се види по-долу.

Обикновено стандартното решение, което се възприема в тази ситуация, е декоративно покритие, използващо същите материали:

 • панел пластмаса;
 • изкуствен или естествен камък;
 • полиуретанова мазилка.

Като допълнителни интериорни елементи можете да използвате завеси и екрани. Особено популярни са материалите, които не губят характеристиките си дори след години експлоатация.

Предимства на отворена бленда

Едно от най-популярните решения по отношение на оборудването за отваряне е монтирането на плъзгащи се врати. Те не изискват много място за монтаж, така че те често се монтират в апартаменти с малки размери.

Правилно проектираните отворени отвори изглеждат достатъчно атрактивни. Те създават ефекта от съчетаването на съседни стаи. Също така това решение повишава качеството на вентилация на апартамента. Също така, тези отвори изглеждат чудесно, ако излязат на изолираната тераса.

Благодарение на оборудването на празното пространство можете напълно да компенсирате стандартното оформление. Струва си да струва парите и усилията. Една от отличителните черти на тези отвори е намаляването на цената на материалите, които ще се използват за украса на врата без врата.

Вратите (например в кухнята), които не са оборудвани с крило на вратата, са изгодно решение за интериора. Изпълнението на разнообразие от завършвания, представени на снимката в статията, е оригинално и подчертава индивидуалността на собствениците на апартаменти. Можете да направите сами работата.

Арки от гипсокартон

Един от най-евтините варианти за проектиране на отваряне без врата е използването на гипсокартон. Материални характеристики:

 • тя може да бъде отрязана с обикновен нож;
 • благодарение на гладката и гладка повърхност на материала, подготовката му се извършва в минималния обем;
 • задната страна има достатъчно висока степен на адхезия към различни лепила;
 • експлоатационният живот на такъв материал е 20 години непрекъсната работа.

За да поправите облицовката, трябва да инсталирате рамка от арка. Обикновено се изработва от метален профил. Може да се използва и скелето. Първо, монтирайте стена от гипсокартон, а отгоре - обърната.

Използването на водоустойчив шпакловка, както и специална лента ви позволяват да запечатате шевовете много по-бързо. Когато се избира материал, трябва да се има предвид, че съставите на акрилната основа имат достатъчно висока якост. За разлика от тях, гипсовите продукти са добре полирани. Този имот е особено важен за боядисване и лакиране на арката.

Изпълнение на блендата с помощта на пластмаса

В процеса на проектиране на отворите на наковалня често се използва пластмаса. Разнообразието от панели ви позволява да избирате от различни интересни опции. Такива продукти могат да имитират различни текстури, включително дърво и камък.

Пластмасов декор на вратата без врата обикновено се избира според чертежа, както и по цвят и текстура. Това ви позволява да създадете интериор, в който всички детайли ще изглеждат възможно най-хармонично. С правилния избор на характеристиките на материалите можете да увеличите визуално пространството.

По време на приключването на откриването не е необходимо да се поканят специалисти. Ако има определени умения за такава работа, целият процес може да се извърши самостоятелно.

Полиуретанова мазилка

Често полиуретанова мазилка се използва за украсяване на редките пространства между съседните помещения. Ако работата се извършва в малък апартамент, по-добре е да обърнете внимание на материали, които имат нисък релеф. Обемната мазилка е подходяща само при наличието на високи тавани.

Едно от предимствата на полиуретана е способността да се боядисва с боя. Поради тази причина, това покритие често се използва при проектирането на отвори без врати. Материалът може лесно да се фиксира със специално лепило.

Камък в декорацията на отворите

Камъкът е един от най-атрактивните и издръжливи материали, които се използват за вътрешна декорация на помещения. Има висока степен на износоустойчивост и отличен външен вид. Лесно се залепва към лепилото.

Изкуственият камък губи до естественост по време на експлоатацията, но лекотата му компенсира. Също така, такава декорация е евтина. На строителния пазар има много модели изкуствен камък в различни цветове.

Методи за облицоване на камък

Има няколко опции за това как да се полагат каменни елементи при изпълнението на облицовката на отвора. Един от най-често използваните методи е да се направи кант с равномерни ръбове. Тази облицовка изглежда чиста и стилна. Втората опция е разкъсаните ръбове. Преди да започнете инсталирането на плочката, цялата повърхност на отвора трябва да бъде изравнена. За да се увеличи адхезията, повърхността трябва да бъде грундирана.

Интересен вариант на облицовката с клинкер. Тези продукти напълно имитират древната зидария с естествен камък. Клинкерската зидария се характеризира с повишена устойчивост на износване, както и със запазването на оригиналния вид материал дори след години на експлоатация.

Как да избера типа отвор

Според становището на дизайнерите, архитектурните конструкции имат големи възможности за увеличаване на външната привлекателност на откриването. Стаите изглеждат по-интересни. Особено е целесъобразно да се помисли за изпълнението на археолозите в случай на тесен коридор. Благодарение на това решение можете да подобрите не само интериорния дизайн, но и да подобрите удобството при преместване в апартамента.

Ако апартаментът има стандартни тавани, можете да направите арка, която е леко закръглена. Обикновено радиусът на тези конструкции се избира от изчисляването на размерите на вратата. Радиусът трябва да бъде два пъти по-малък от ширината на свободното пространство под арката.

Важно! Арки от наклонен тип визуално увеличават пространството, повдигат тавана и могат да бъдат комбинирани с различни интериорни стилове.

За да направите отвор с висок таван, можете да използвате арки с неконвенционална форма. Например, те са трапецовидни, елиптични и асиметрични. Ако, например, арката е издигнат на мястото между коридора и дневната, можете да го направите в форма структури с наклони, които имитират пиластри.

Интересни са откритията, направени в бароков или имперски стил. Ако апартаментът е малък, не претоварвайте пространството с малки елементи. Това ще намали визуално пространството.

Много дизайнери обръщат повече внимание на симетричните дизайни. Ако украсите този отвор с нисколицева полиуретанова отливка, можете да получите отличен изглед. За да изпълните арката, трябва да разберете правилата за работа с гипсокартон, както и да закупите необходимите материали за рамката.

ограничения

По време на подреждането на отвора между стаите трябва да се вземат под внимание определени работни правила. Има няколко ограничения, които изискват голямо внимание. Например, често в апартаментите са инсталирани блокови стени, в които рамката на вратата е елемент на сила, поддържащ стената. В този случай нейното разглобяване може да доведе до утаяване на преградата и появата на пукнатини. Поради тази причина тези отвори първо се засилват.

Тези рамки осигуряват еднородност на разпределението на натоварването по стените. Например, тя се издига, ако отворът е завършен с камък. Също така трябва да имате предвид екологичността на материалите. Ако купувате твърде евтини продукти, без да мислите за тяхното качество, последствията могат да бъдат неприятни.

данни

По този начин завършването на отвор без врата е доста популярен метод за подреждане на пространството между две стаи. Това ви позволява да допълвате интериора с интересни детайли, както и визуално да увеличите стаята. Има достатъчно голям брой възможности за завършване на отворите.

Архитектурните конструкции са много привлекателни и могат да бъдат монтирани в апартаменти с всякакъв стил. При избора на тази опция обаче е необходимо да се вземе предвид разположението на жилищното пространство.

Материали за довършване на отвора могат да бъдат много различни - полиуретанова мазилка, камъни, клинкер плочки, пластмасови панели. Това разнообразие ви позволява да изберете най-подходящата опция за вашия апартамент.

 • Изолирани входни врати за частна къща

 • Монтиране на ключалката във вътрешната врата

 • Магнитни завеси на вратата

 • Какъв материал са по-добре вътрешните врати

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map