Мини-фабрика за блокове пяна

Мини-фабрика за блокове пяна

Производството на най-простите строителни материали е любимата посока на развитието на малкия бизнес. В тази област мини-фабрика за производство на блокове пяна може да бъде истинска находка или обратно, за да се превърне в горчиво разочарование. Всичко зависи от това колко добре е избрана схемата за производство на блокове от пяна вкъщи.

Как да направим производството на пяна блокове рентабилен

Преди всичко, при изготвянето на бизнес план за производство на блокове от пяна трябва да направите трите най-важни неща:

 • Най-дълбоко разберат всички тънкостите на технологични блокове, от които зависи качеството, което блокира най-популярни, и това, което трябва да направите, е не само производството на рентабилни и по-евтино от най-близкия конкурент;
 • Намерете екип от най-малко двама души, които са технически разбираеми и знаят как да направят пяна блокове с ръце на практика;
 • Най-важното е да се намерят потенциални купувачи за производството на пяна блок и на всяка цена, за да се постигне от тях желанието да закупят пяна блок със собствено производство.
Съвет! Ако можете да изпълнявате всичките три точки, можете спокойно да кандидатствате в банката за заем за закупуване на готов мини-завод за внос за производство на блок пяна.

Наличието на всичките три компонента, компетентно съставените оценки на разходите и изчисляването на производството на блок от пяна, бизнес планът бързо ще привлече сериозен капитал към вашия мини-завод. За да изпълните всичките три пункта, понякога това отнема една година на упорита работа, докато направите малката си самостоятелна мини-фабрика печеливша и печеливша, за шест месеца. Започва с най-прости - с технологията на производство.

Организиране на мини-завод за производство на блок пяна

Преди да се отчитат разходите и доходите от производството на пяна блок, е необходимо да се усъвършенства технологията до максимално постижимото ниво на качество на материала. В същото време не е необходимо закупуване на домакински уреди за мини-заводи. Най-често в производството да се отървем от неефективно и счупено оборудване, и само в редки случаи, поради финансови затруднения, те продават постоянно оборудване на ниска цена.

Закупуване на оборудване

Следователно, повечето от оборудването за бъдещето мини-завод ще трябва да бъдат намерени и купени на части. За първия ред на мини-фабриката ще ви трябва:

 1. Пяна генератор за подготовка на пяна пълнител, средната цена на единица в добро състояние се оценява на 15 000 рубли;
 2. Въздушният компресор с работно налягане 8 atm и поток от най-малко 300 литра ще струва до 20 000 рубли;
 3. Производството на собствен бетонов смесител на 300 литра ще струва 25 хил. Рубли. През първите 6-10 месеца от производствения капацитет на домашния резервоар ще бъде достатъчно. Щом има безплатни пари за реконструкция на мини фабриката, резервоарът може да бъде заменен с закупен продукт;
 4. Помпата за инжектиране на сместа може да струва до 50 000 рубли. Подобно на компресора, това е най-трудната и скъпа част на мини-завод, така че не можете да спестите качеството на това оборудване;
 5. Комплект форми за леене на блок от пяна. Купуване на матрици се нуждаят от готови тави от ламарина, изчисляване на обема на форми за извършване на своя мини-фабрика, максималната цена от 32 хиляди рубли.

Общо, общата цена на оборудването ще бъде 15 + 20 + 5 + 50 + 32 = 132 хиляди рубли. Като се вземат предвид резервоарите за съхранение на вода, пясък, пенообразувател и цимент, общата цена за първата линия на мини-мелницата ще бъде до 150 000 рубли.

Производствена технология и консумация на материали

Производствената процедура е проста. Генериращият пяна се зарежда с работна смес с добавяне на пенообразувател. Най-добре е да използвате готовата формулировка DDO-m или нейните аналози. Домашните съединения на основата на колофон и натриеви алкали не трябва да се използват засега.

Конкретната смесителя се зарежда с съставките на разтвора и внимателно се разбърква с едновременно доставка на пяна и въздушен компресор. След "raspenivaniya" пенобетон маса се захранва с разтвор на натриев хлорид, разбърква се и пяна винтова помпа се излива във форми, и след това се изпраща на настройката за два дни.

За производството на кубичен метър пенобетон D600 се изискват средно 300-310 кг цимент, 200 кг пясък и 1,6 литра пенообразувател със стабилизатор.

В резултат на това се оказва: за мини-завод с капацитет 10 метра3 Производствените разходи за пяна за бетон на ежедневната партида материал ще бъдат 16 000 рубли. за марките D600 и 20000 rub. за пенобетон D1000.

Изчисляване на разходите и печалбите, планиране на по-нататъшното производство

За един месец от производството на пяна блокове, мини-фабриката ще пусне около 240 метра3 строителни материали. На цена на едро за пяна блокове в 1800 рубли. за 600-ата марка и 2500 рубли за 1000-а, планираната печалба ще бъде съответно 200 и 500 рубли на кубичен метър от продавания блок. За производствен обем 240 м3 обща излишък стойност, като се вземат предвид отстъпките за търговия на едро и доставка ще бъде 40 хиляди и 100 хиляди рубли. съответно.

За информация! С приспадането на разходите за амортизации и поддръжка, удръжки за бъдещата покупка или подновяването на оборудване за мини-завод, рентабилността все още ще бъде много висока, при 40-50%.

През първия месец ще можете да отпечатате всички 240 м3 само с един асистент на непълно работно време. Неговата заплата е 15 000 рубли, което означава, че вашият личен доход ще намалее до 25 и 85 000 рубли, съответно.

От тази сума ще е необходимо да се разпределят средства за компенсиране на скрити разходи на втория ред на мини фабриката. На първо място, ще е необходимо да се организира разглобяването на формите, тяхното почистване и възстановяване. За да има един набор от калъпи, пълни всеки ден, което означава, че един човек в мини фабриката ще трябва да подготви калъпите и да постави готовите блокове. Преместете 10 метра3 готови блокове под формата на общо тегло от 12 тона - задачата е физически трудно, така че ще се нуждаете от специално оборудване, каруци и асансьор, общите разходи до 20 хиляди рубли.

Освен това ще трябва да организирате складово помещение, в което можете да избирате за падеж поне двуседмично снабдяване с материал или 120 м3 пяна блок. Като минимум е необходим навес или плевня от 100 м2. Изграждането на обикновен покрив ще струва 100 хиляди рубли.

Общите допълнителни разходи за първите два месеца от производството на пяната ще бъдат:

 • Разходи за оборудване на мини-растителното оборудване с нов бетонов смесител - 100 хил. Рубли;
 • Участие на един допълнителен служител за работа - 25 000 рубли;
 • Покупка на подемно оборудване и изграждане на козирка - 110 000 рубли;
 • Машината за рязане на блокове.

В резултат на това нормалната работа на мини-завод ще изисква допълнителни капиталови инвестиции в размер на 245 000 рубли. За покриването на тези разходи ще се изисква стабилно производство и производство в рамките на шест месеца.

Как да модернизираме производството на пяна блокове

Този пример доказва, че мини-фабриките не винаги могат да имат висока рентабилност на производството, в някои случаи те са нерентабилни. Дори и в най-простия смисъл, за покриване на разходите за труд и модернизация на мини-завод, месечно е необходимо да се продават 240 кубчета или 4 железопътни вагона на материала. В условията на тежка конкуренция е възможно да се продава такова количество пянобетон само през лятото на етап масово строителство.

Следователно, разходите за производство на блока от пяна в мини фабриката трябва да бъдат намалени, като същевременно се подобри качеството до фабричната. Има няколко основни начина за подобряване на възвръщаемостта на инвестирания капитал:

 1. Съгласен съм с доставчици на цимент и пясък за стабилни покупки на материали през следващата година със състоянието на безплатна доставка и разтоварване до склада на мини-фабриката;
 2. Намерете основните купувачи на материала в лицето на отделните разработчици и екипи, ангажирани в издигането на къщи от пенобетон. Ако обемът на закупения блок пяна може да се увеличи до 400 кубчета месечно, възможно е да се прехвърли производството на мини-завод от полу-занаятчийско до полупромишлено;
 3. Въз основа на натрупания капитал или кредита линията за производство на блок пяна на по-перфектен парарочной схемата се купува. Цената на линията е до 5 милиона рубли, производствената цена на един блок пяна се намалява с 10-15%.

Използването на полупромишлен метод с пара ще намали потреблението на цимент и същевременно ще увеличи здравината на блока. Така, с намаляването на нивото на рентабилност, мини-фабриката може да увеличи производството със стабилен марж на печалбата.

Комплексът от извършени мерки позволява да се премине от продажбата на малки единични партиди до планираните продажби. Вместо нискокачествени отливки от пенобетон, производството се разделя на две: производството на отливка и рязането на блока с необходимия размер за конкретна поръчка.

заключение

Истинската перспектива за развитието на мини фабрики за производство на пенобетон е доста голяма. Основните ограничаващи фактори са сравнително ниското качество на материала, което означава, че съществува висок риск да не се осигури минимално ниво на продажбите. Същевременно придобиването в началния етап на производствената линия за блока от пяна ще бъде нерентабилно, докато клиентът "не дойде".

 • Как да измиете прозореца през зимата

 • Как да направите стъкло замръзнало

 • Как да изберем препарат за измиване на прозорци

 • Малък кварцит за банята

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

34 − = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map