Как красиво да лепене тапети в залата

Как красиво да лепене тапети в залата

Производителите предлагат огромна гама ролкови материали, като изборът, подходящ за декориране на хола, е доста труден. Модерните дизайнери препоръчват да се комбинират различни цветове и текстури, за да се подобри ефектът. Историята за това как красиво да се вмъкне тапет в залата, ще бъде предмет на тази статия.

Комбинация, като декорация

Не много отдавна, поставяйки тапети в залата, много от нас използваха дизайна на хола от същия цвят. Днес е популярна нова техника, предложена от опитни дизайнери. Комбинация - залепени стени с тапети от различни цветове. Какво предлага?

 • Уютната зала е мултифункционално пространство. В него има както диван, така и телевизионна зона. Понякога стаята е съчетана със спалня или кабинет. Има опции за комбиниране на дневни и трапезарии. Отделете функционалното пространство, обозначавайки, че то помага да се приеме комбинацията от тапети.
 • Правилно избраните цветове спомагат за формирането на правилното настроение, създават степен на комфорт, възприемане на размера на залата, общо впечатление за интериора. Ето защо е толкова важно да не бързате в определения въпрос и да научите как да избирате правилно цветовете.
 • Друга причина за поставяне на стени с различни тапети е необходимостта да се маскират недостатъците в финала. Използването на текстурирани ролки лесно прикрива неравностите на стената. Вертикалните ивици повдигат рафтовете, хоризонтално - разширяват стените. За да може картината да се събере и да зарадва окото, е необходимо да се запознаят с основните правила за комбиниране.

Правила за комбиниране на цветове и текстури

Дизайнерите, отговарящи на въпроса за това, какво тапет за поставяне на стените в залата, обърнете внимание на идентифицирането на недостатъците на стаята. За да изглежда холът красив, трябва да знаете какво може да бъде визуално коригирано чрез правилно подбрани тапети.

В стая с ниски тавани по стените е по-добре да поставите тапет във вертикална лента. За да разширите границите на малки пространства, можете да използвате кърпи с хоризонтални шарки. На снимката е показан пример за успешна комбинация.

Красива тапети с голям модел намалява размера на стаята, така че тези картини не избират да pokleit тапет в малък, малък прозорец pomescheniyah.Esli зала със северно изложение стая, дневната не е достатъчно слънчева светлина. Компенсират за такъв недостатък могат да бъдат тапети със светли цветове.

Ако е необходимо, използвайте кърпи от различни колекции, трябва да изберете тези рула, които са възможно най-добре комбинирани помежду си в стил на изпълнение, според текстурата на материала. Комбинацията от стари и модерни дизайни, тънки и дебели ролки е неподходяща.

Има графика за съвместимост на цветовете, която може да бъде взета като основа, желаейки да направи красиво обновен в дневната.

Обърнете внимание! При отсъствието на художествени умения за прилагане на комбинацията е най-добре да използвате тапет.

Общият фон за тях се избира, като се вземе предвид тяхната цветна палитра. Погледнете снимката, това е пример за успешна комбинация от шаблон и фон.

Готови опции за съвпадение на цветовете

Вече има готови образци от комбинация от цветове, които могат да се използват, ако е необходимо, за да декорират ярко и хармонично стаята в апартамента.

 • Най-често срещаният начин на комбиниране е вертикално. Това включва залепване на тапети от различни цветове, комбинирани вертикални листове, поставянето им на една или съседни стени.
 • По-сложен начин за комбиниране - комбиниране на различни цветове и залепване на тапета хоризонтално
 • Комбинацията от пачове е най-ефективна. Тя ви позволява да поставите на стената различни тапети под формата на квадратни парчета, поставени в различни последователности.
 • Кожните вложки са най-лесният начин за комбиниране. Това включва използването на панели, фото тапети, картини от рулонни материали.

Обърнете внимание! Производителите, представящи колекциите си, предлагат готови варианти за съвпадение, най-подходящи за цветове и стилистика.

Закупуване на тапети за дизайн - удоволствието не е евтино, но значително улеснява задачата.

Избор на тапет по цвят и шарка

Можете да изберете тапет, за да поставите в стаята в цвят и шарка. Основното нещо в този случай е предварително да се замисли върху зониране на зала и обзавеждане. В идеалния случай търсете двойки, в които те се предлагат да залепят стени с тапети с примамливи рисунки и монофонични платна. Следващата снимка ясно показва този метод.

Както виждате, групата столове се намира близо до ярката стена, към която стената със сивия тапет идеално се вписва в другата. Свързва състава на панела, направен с останките от картини с шаблон.

Обърнете внимание! Интериорът на залата изглежда хармонично и цялостно, когато всички декорирани повърхности съчетава едно нещо: на цялостната цветова палитра, нюанси на един и същи цвят, повтарящи се модели, релефна структура на един знак.

Също така можете да комбинирате различни тематични модели, орнаменти, геометрични модели. Вижте следващата снимка и тези опции могат да се използват при декориране на залата.

Ако тапетът показва флорални композиции, те перфектно съвпадат с ролките, които имитират повърхността на естествения материал (камък, дърво). Абстрактните модели могат да бъдат комбинирани с геометрични орнаменти. Но е необходимо тези варианти на комбинация да се прилагат изключително предпазливо, тъй като съществува опасност да се направи стаята визуално стегнато и неудобно.

Добър прием при използване на редуващи се монофонични и ролкови хартии. Тази опция помага за украса на интериора, без да се налагат зонен акцент. Ако в залата има ниши или первази, можете да поставите тапети с пейзажни рисунки. Твърде много ще се окаже много красиво.

Следващата снимка показва хоризонтална комбинация. То помага да се съсредоточи върху мебелите, отклонявайки вниманието от декорацията на стените. Използвайки подобна техника, правилно е долната част да е по-тъмна, а горната част да е по-тъмна. Разграничаването между използването на материали се формира с помощта на корнизи или бордюри.

При избора на тапет за зала е необходимо да се вземат предвид няколко важни фактора:

 1. Площта на помещението.
 2. Разпределение на хола.
 3. Съществуваща естествена степен на осветяване.
 4. Стилът на интериора.
Обърнете внимание! За да създадете топла атмосфера, по-добре е да поставите тапети от меки нюанси (бежов, прасковен, светло зелен) по стените на залата.

Релаксацията се улеснява от избора на сини полутонове, сиви тапети, светло лилаво. Вкарайте въздух в стаята, ако поставите платното с преливане на розови или пясъчни цветове.

Комбинация, като се има предвид текстурата на тапета

Можете да украсите зала с различни тапети, тъй като днес има особено популярни картини с релефна структура, те също трябва да бъдат използвани за създаване на необходимия интериор. Такива материали обикновено са предназначени за боядисване. Те могат да се използват, ако трябва да поставите тапети не само на стените, но и на таваните. Максималната хармония помага да се постигне приемане, когато се комбинира различна текстура на платно, докато стените на залата са боядисани в един цвят.

Комбинацията от тапети по видове материали

Дизайнерите използват активно приемането, когато комбинацията не се основава само на цвят, модел, но и на вида на материалите. Пример за такава комбинация е представен на следващата снимка.

Писанията хартия за тапети изглежда добре заедно със златен винил тапет. Приложено в рамките на едно и също функционално пространство, тази техника изисква специално внимание. И всичко, защото всеки тип тапет има своя собствена техника на залепване. Това обстоятелство усложнява процесите на декорация и понякога изисква участието на специалисти в решаването на задачата.

Обърнете внимание! Ако желаете да приложите описания метод, важно е да се погрижите преди закупуването на различни лепила (състав за обикновени платове и за тежки валцувани материали).

Най-трудно е да се комбинират стандартните тъкани с текстилни покрития. За да маскирате ставите в този случай няма да е възможно, следователно ще е необходимо допълнително да използвате корнизи или бордюри, както е показано на снимката.

Интериорът ще изглежда холистичен, ако всеки детайл в залата, включително декорация, ще изглежда като част от една цяла история. Използвайте за декориране на залата с два цвята - задачата е доста сложна. Но допълнителните аксесоари и текстилният дизайн ще помогнат за изглаждане на някои нередности. Погледнете следващата снимка, как са използвани правилно цветовете в залата, каква голяма роля в конструкцията на картината е цветът на тапета.

Има много готови опции, снимките, публикувани в статията, показват как можете бързо и лесно да украсяте тапета с тапет. Най-креативните идеи ясно показват видеото.

 • Как да изберем тапети за залата

 • Дървени панели за декорация на стени

 • Довършителни материали за стени в интериора

 • Дизайн на стени в Хрушчов

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map