Как да заварявате гаражни врати със собствените си ръце

Как да заварявате гаражни врати със собствените си ръце

При изграждането на гараж важен елемент е порталът. За да се съхранява колата е безопасна, е по-добре да ги направи от метал. Веднага е заслужава да се отбележи, че заваръчните гаражни врати изискват специални умения. В противен случай не можете да правите без допълнителна помощ от специалисти. Освен това, дори ако имате опит със сходни произведения, тогава без наличието на оборудване за заваряване, ще бъде нереално да направите гаражна врата. Ето защо, ако имате необходимото оборудване, тогава тази статия ще ви бъде от интерес. Това ще ви каже как да направите сами работата си. Също така ви предлагаме познати схеми и снимки, които описват основните етапи на работа.

Важни изисквания за гаражни врати

Гаражни врати трябва да отговарят на редица важни изисквания, сред които:

 • Портата не трябва да пречи на свободното влизане и излизане на автомобила. Като се има предвид това, портата трябва да съответства на размера на машината.
 • От крайните склонове на заварените гаражни врати към автомобила се изисква разстояние от минимум 300 мм от двете страни. Но е по-добре да имате малък запас, защото внезапно сменяте колата.
 • Ако колата е пътническа кола, височината на вратата трябва да е най-малко 2 м.
 • Стандартният отвор може да достигне до 2400 × 2100 mm и до 5400 × 2400 mm.
 • Заваряването на гаражни врати трябва да се извършва, така че да се изключи вероятността за счупване.
 • Гаражни врати трябва да бъдат надеждно защитени от негативното влияние на околната среда. Например инсталирайте малък козир.

Методи за производство на порти

Има три начина да направите гаражни врати:

 1. Заварени отделно като изграждането на гаража, а след това доставени в гаража.
 2. Можете да заварявате вече на завършената врата и след като я донесете.
 3. Всички работи могат да се извършват директно на място.

Последният вариант ще бъде оптимален за тези, които правят такава работа за първи път. Всъщност е необходимо не само да се правят измервания.

Необходими материали

За да заварявате самостоятелно направените порти в гаража със собствените си ръце, трябва да подготвите необходимите материали, наред с други неща, от които се нуждаете:

 • Облицовъчен материал, подходящ листов метал с дебелина не по-малка от 1,5 мм.
 • Профилна тръба, метален ъгъл за направата на рамката.
 • Материал за производство на усилващи елементи.
 • Течност за обезмасляване на повърхността.
 • Грунд и боя.
 • Брави, болтове и тенти.
Важно! Когато купувате изходен материал, обърнете специално внимание на качеството му. Заварените гаражни врати се правят за дълго време.

В допълнение към материала е необходим и следният инструмент:

 1. Заваръчна машина, подходяща за 220 вата.
 2. Найлонова конец.
 3. Българският.
 4. Режещо и шлифовъчно колело.
 5. Ниво на строителство.

Това е основният набор от инструменти, които са необходими за работа. Сега преминете директно към процеса на производство на портата.

Производство на рамка за гаражни врати

Гаражната врата трябва да се пусне от рамката. За това се използва ъгъл. Така че, трябва да изрежете ъгъла на парчета, които пасват на рамката. В този случай вертикалните и хоризонталните елементи по дължината трябва напълно да съвпадат. След това върху плоска хоризонтална повърхност поставете всички отрязани елементи. С нишка или лента, проверете диагоналите, така че всички страни да са еднакви. Сега можете да заварявате ъглите помежду си.

Съвет! В процеса на заваряване на гаражната врата, не забравяйте да проверите равномерността на продукта. Това е важно условие, тъй като фиксирането след заваряване ще бъде проблематично.

Така че, трябва да получите готов кадър от металния ъгъл. Тази рамка ще бъде монтирана директно в отвора на гаража, а портата ще бъде прикрепена към нея.

Вратичките и тяхната инсталация

На следващия етап се изисква да се направи рамката на брошурите. Те трябва да бъдат малко по-малки от произведената рамка. И докато е лесно да влезете в отварянето. Гаражни врати със собствени ръце са заварени по същия принцип като рамката. Изрежете металния ъгъл или профилната тръба до размера. Трябва да имате два листа. Разстилайте всички елементи на равна повърхност, проверете диагоналите и заварете заедно.

Когато рамката е готова, е необходимо да се заваряват пантите. За всяко крило на гаража трябва да заварявате два балдахинчета. След като използвате листовия материал, обвийте рамката на листовете. Прикрепете метален лист към рамката на тръбата или ъгъла и фиксирайте с шевове на машината или болтовете за заваряване. Първият вариант е по-надежден.

Важно! Ако сте решили да затегнете ламарината със заваръчни заваръчни шевове, внимавайте да не заварявате отвор в метален лист. Важно е да се контролира силата на заваръчната дъга.

Следващият етап е инсталирането на портата. Първо, точно на нивото, монтирайте рамката с готовите сенници. Закрепването на рамката с котви към отвора на гаражната врата остава да затварят вратите на местата им. На този етап е възможно да направите последните корекции. Обърнете внимание на факта, че кожата на един лист трябва да бъде повече от няколко сантиметра. Това означава, че при затваряне на вратата трябва да бъде малко припокриване. Ако това не се получи, тогава метална лента е заварена на съединението на две портални врати.

В допълнение към това как да заварявате гаражни врати със собствените си ръце, без помощта на специалисти, вижте във видеоклипа:

Монтиране на заключващи елементи и други облицовки

Обсъдихме с Вас въпроса как да заварявате гаражни врати. Сега ще обърнем внимание на тяхното постижение. За пълна безопасност е необходимо монтирането на ключалката. Той трябва да е надежден и тестван. Поради тази причина купувайте ключалка от надеждна фирма. Ако говорим за видовете ключалки, трябва да се даде предпочитание на спирачките и мощните болтове. Те ще затворят вратите отвътре. Въпреки това, в допълнение в едно от крилата трябва да се направи малка порта.

В този случай, отворете отвора в крилото, което е подсилено от профилната тръба отвътре по периметъра. След това заварете сенници. От разрязания лист се произвежда малка порта. Процесът на тази работа изисква точност. Следователно, следвайте правилото, измервайте седем пъти, изрежете веднъж.

Заключването обикновено се монтира от вътрешната страна на гаража. За да го инсталирате, препоръчваме да заваряте малка рамка. Това сигурно ще го закрепи в крилото на гаражната врата. Това ще гарантира висока надеждност и безопасно съхранение на автомобила.

Важно е да се грижите за клапите периодично. Изключете пълната вероятност заключването да е в пряк контакт с атмосферните явления. Дъждът, снягът и други течения могат да повлияят неблагоприятно върху функционалността на замъка. Освен това съществува риск кладенецът да замръзне и няма да можете да вмъкнете ключа. По тази причина на гаражната врата може да се заварява малък козир.

Така че, ние разгледахме с Вас основните характеристики на това как правилно да заварявате гаражни врати. Тази работа не е лесна, защото самият метал има много тегло. По тази причина не можете да правите без външна помощ. Заварената рамка и рамка трябва да бъдат инсталирани строго в съответствие с нивото и ще бъде изключително трудно да направите това сама.

Имайки предвид факта, че не можете да опишете всички тънкости и характеристики на процеса на заваряване на гаражни врати, предлагаме да се запознаете с подготвения видео материал в тази статия. Това ще ви позволи ясно да консолидирате теорията. Ако все още имате въпроси или вече имате опит в тази работа, не забравяйте да оставите коментари в края на тази статия. Вашият опит ще бъде безценен за всички наши читатели. В крайна сметка можете да спестите много пари.

 • Плъзгащи се гаражни врати със собствени ръце

 • Електромагнитна брава за вратички

 • Производство на гаражни врати със собствени ръце

 • Оптималната ширина на гаражната врата

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

38 − = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map