Как да направите ставите на тапета невидими

Как да направите ставите на тапета невидими

Залепването на тапети изисква точност и добро стареене, ако такива ремонти на стените трябва да се справят за първи път. Направете тапета на стената гладки и гладки и дори така, че ставите на краищата са невидими - това е възможно само за опитен работник. Често шевовете и ставите между панелите причиняват страх и отказ да се използват ретро тапети в полза на нетъкани.

Защо се образуват ставите между панелите на тапетите

Причините за появата на тънки вертикални линии, които отделят ролките ролки на равнината на стената, могат да бъдат няколко различни непредвидени обстоятелства:

 • Франк брак в маргиналната зона на плата, в която малка площ от 0,5-1 mm остава небоядисана или изтрита от боята от ролката на тапетната машина. Понякога подобен дефект се появява и във винил тапет и почти винаги присъства на хартиени евтини текстури;
 • Ако направите неправилно намаляване на фугите и шевовете поради нарушаване на паралелната позиция на горния край на панела;
 • Неправилно разпределени лепило за тапети и стената, което води до подуване на ставата, наслояване на краищата на плата към друг или голи основите на стената, на която са залепени тапети.
важно! В последния случай, когато екструдиране "мехурчета" на въздух и излишък от лепило под залепени лента на тапет, краищата могат да излязат "припокриват" съседния лист, при което се образува шев на двойна дебелина, както на снимката.

Най-често причината за такъв дефект е загубата на еластичност и скованост на целулозната тапетна основа, която е прекалено влажна с лепило. Обикновено способността за удължаване на различни текстилни тапети от хартия или винил се проверява на отделни образци. Дължината на тънката ивица, отрязана от ръба на ролката, се измерва с власител преди нанасянето на лепилото, след навлажняването и в края на пълното сушене. Съответно можем да заключим за качеството на използвания материал.

Как да премахнете ставите, да ги украсите или да ги направите невидими

Както във всяка друга ситуация, по-лесно е да се предотвратят проблеми, отколкото да се справят с последиците от проблема. Ето защо любителите на залепването на тапети със собствените си ръце се опитват да направят стикер, придържайки се към няколко прости и достъпни правила:

 1. Ако е възможно, използваме възможно най-широки панели, по-малко стави - по-малко проблеми;
 2. Стикерът на панелите трябва да бъде направен от ъгъла на прозореца, което ще ви позволи да виждате припокриването на ръбовете и ставите своевременно при дневна светлина. Често ръбът на всеки следващ панел е по-голям от ръба на предишната ивица за някои части милиметри. Такива стави са почти невидими, когато светлината е пряко инцидентна, но е отлична, ако направите светлината да падне под друг ъгъл. Поради това често е възможно тези съединения да се скрият, като се прави правилно подреждане на основния източник на светлина в помещението.
 3. Първата картина задължително е залепена върху линията на оловото, както е на снимката, би било излишно да се направи проверка на следващите платна, особено ако стената не е точно на нивото. Това ще позволи да се идентифицира дефектът във времето, да се намеси и да се опита да се направи корекция при преследване;
 4. Необходимо е ясно да издържат на количеството и качеството на лепилото, тапетите на импрегниране съвпадащи с проверки за изпитване на интервали, за да го направи за всеки един панели. По този начин ще гарантирате същите свойства за всички парчета от материал, без изключение.
съвет! Когато лепене, че е важно да се направи точна настройка на модела, и ако не можете да в същото време подравняване на ръба и да се намали модел тапети, по-добре е да се направи с малко припокриване шевове, отколкото загуба на целостта на състава.

Как да скриете припокриването на ръбовете на тапета със собствените си ръце

С нормално качество на лепило и тапети, обикновено няма особен проблем в образуваното съединение. В този случай е необходимо да се почисти излишното лепило от съединението навреме, така че по-късно да е по-лесно да се скрие шевът между панелите. Не позволявайте лепилото да изсъхне в това кръстовище. Следи от лепило и залепен на върха nahlestnuvshego съседна плат ръбове ще бъде много трудно да се скрие, ще трябва да направи задълбочено и продължително почистване тапети с лепило баланс на масите.

Процедурата за отстраняване на припокриването се извършва след около 10 часа, когато материалът е напълно изсушен и вече е придобил необходимата твърдост, а лепилото все още не е напълно изсушено. На образуваната връзка с помощта на оребло и дълъг метален владетел, по-добре от метър дължина, трябва да направите тънка вертикална линия на съединението.

Като маркираме, прилагаме стоманен владетел, а шевът е просто нарязан с нож за строителството с тънък нож. Създадена едва забележима светлина, ние ще оцветим с подходящо боядисване след окончателното изсъхване на тапета.

Обработката на ръбовете ще помогне да се предотвратят и скрият ставите

По време на залепването на тапетите, ръбовете на панелите могат неочаквано да се повишат поради различни свойства на лепилото или лоша адхезия на ръба. Ако не обърнете внимание на проблема веднага, за да скриете образуваните стави след изсушаване е много по-трудно. Ето защо, в допълнение към основното валцоване на залепения лист с широка ролка, е необходимо да се търкаля тесен, 3-4 см широк валяк с гумена основа. Ако стените са гладки без дефекти, ставите допълнително се покриват с тапетна шпатула от пластмаса или твърда гума. С неговата помощ неравномерните стави дори могат да бъдат леко изравнени.

Ако след подобна процедура ставите и ставите не се придържат към стената, тогава лепилото е много слабо. Необходимо е незабавно да коригирате лепилото, повдигнете ръбовете на тапета за допълнително залепване на повърхността на стените, в противен случай тапетът ще падне от стената. В този случай нетъканите тапети с предварително нанесено лепило имат определени предимства пред винила.

Също така, преди да започнете работа, трябва да се обърне внимание на различното качество на краищата, това е възможно, че ще трябва да намалят тънка, безцветна лента по цялата дължина на развиваната ролка, че на лепило панел не се появи ярка разделителна линия.

Скрийте проблема със ставите с боя

Известно е от практиката, че хората са склонни да вярват на производителите на скъпи текстурирани тапети и често появата на светлина или дори бели ивици по ръбовете на тапетите става пълна изненада за тях.

Такива стави също могат да бъдат скрити по сравнително прост начин. В този случай, колкото по-лесно е да се скрие връзката, толкова по-малко цветни картини ще бъдат запечатани на тапета. Облакът просто боядисва със специална боя. Не възникват проблеми, за да се скрие дефектът, има затруднения с правилната селекция на цвета и оттенъка на боята. В този случай трябва да се доверите на цифровите тонерни наименования повече от очите, тъй като бутилката е в концентрирана форма в бутилката и ще изглежда много по-тъмна от цветната основа на тапета.

Преди да приложим боята към ставата, трябва да проверим нейното качество и съвпадението на цветовете с цветовете на тапетите върху малка част от тапета. Боята се нанася върху повърхността и след пълно накисване, почистете чистата и влажна салфетка. Проверете кореспонденцията на багрилото с цветовата схема на тапета, необходима само при дневна светлина, при изкуствена светлина е много трудно да направите това правилно.

По правило тонерът се продава и използва вече в готов вид и не се нуждае от допълнителни манипулации. За да скриете ставата и да я декорирате под цвета на основата, достатъчно е цветовете да се нанасят правилно с чиста четка за произведения на изкуството върху повърхността на шева. Боята се нанася с къси движения в посока, напречна на свързващата линия. Дренажна фуга, която произвеждаме по вертикална линия. След всяко 30-40 см тонирано свързване на тапети, внимателно избършете салфетката от боята.

Колкото повече цветове и цветове на тапета, толкова по-трудно е да се скрие дефектът и трябва да се обърне повече внимание на прехода от един цвят към друг. Работата се свежда до изтегляне на шева на тапета последователно с няколко специфични цвята. Понякога майсторите се опитват да скрият линията, вместо с помощта на четка на тънка шпатула острие, но този метод изисква определено умение, в противен случай можете да пропуснете някои акценти върху шева. Освен това неточната работа с боята може да доведе до незабелязани петна на фигурата и да направи всичко напразно напразно.

заключение

Класическият начин за скриване на ставите е да се използват домашни мебели, мебели и декоративни елементи, покриващи най-очевидните шевове на тапета. Тази мярка Ви позволява да се съсредоточите върху посетители или посетители на по-интересни сайтове. Но едва ли е възможно да се нарече пълноправен инструмент, който прави възможно да се направят невидими проблемите с тапета, а това е половината мярка.

 • Как да премахнете шевовете на тапета със собствените си ръце

 • Как да прикачите огледало към стена с тапет сами

 • Как да направите щори от тапет със собствените си ръце

 • Как да почистите тапета от мръсотия

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

56 − 54 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map