Как да изсипем веранда с бетон

Как да изсипем веранда с бетон

Ако мазето на къщата е високо, в близост до входа трябва да оборудвате пълна веранда. Ако искате да направите трайна конструкция, най-добре е да използвате бетон като основен материал. Но преди да запълнете верандата, струва си да научите подробно за всички етапи на работа.

Характеристики на верандата от бетон

За да се избегнат много проблеми при изграждането на верандата, е по-добре да се създаде по време на изграждането на къщата. В този случай структурата ще има обща основа и хидроизолация с къщата. Създаването на изолационен слой е един от важните етапи на работа, в края на краищата, след като са били извършени, верандата може да продължи десетки години и да не бъде деформирана. Ако едновременната конструкция с къщата е невъзможна, струва си да инсталирате конструкцията под нивото на вратата с около 5 см.

За да създадете веранда, трябва да вземете цимент M400. Ако марката е по-ниска, материалът може да не поддържа постоянен товар. Създаването на верандата се извършва на няколко етапа:

 1. Подготовка на. На този етап сайтът е подготвен за верандата, както и изчисляването на размерите.
 2. Основна фаза. На този етап, инсталирането на дървени кофраж и изливане на бетон.
 3. Последният етап. След като бетонът се втвърди, материалът е завършен.

След като гледате видеоклипа за строителния процес, ще можете да разберете не само какво трябва да се направи, но и някои важни нюанси на тази дейност.

Подготовка на територията

Ако пред къщата имаше стара веранда, тя трябва да бъде напълно отстранена, оставяйки свободно пространство. След като повърхността на земята се изчисти от строителните отпадъци, под основата се създава яма. Нейната дълбочина трябва да бъде около 30 см. Широчината на ямата трябва да е с 3 см повече от площта на верандата.

По време на подготовката на територията е необходимо напълно да се премахнат растенията на площадката. И също изкореняване на останките от корени на дърветата, ако те са разположени в близост до верандата. След изчистване на територията и изкопаване на ямата за основата, развалините падат, следвани от пясък. По време на този процес трябва да се внимава да се гарантира, че всички празнини в чакъла са напълнени с пясък.

Създаване на кофраж

След изчислението се създава кофражът. Нейната височина трябва да надвишава височината на верандата с 30 см, тъй като таблата просто ще отидат на земята на това разстояние.

Страничните части на кофража се укрепват от усилващите елементи, така че те да не се разделят под натиска на бетона. Резултатът е дървена конструкция. Което има страни и страни. За да не прекарват голямо количество бетон върху изсипването на верандата, много хора запълват пространството във вътрешността на кофража с блокове от газобетон и други подобни материали. Това се прави по такъв начин, че между блоковете има място, което ще бъде изпълнено с решение.

Ако верандата вече има странични огради, изработени от камък или тухли. Кофражът е само нагоре. Струва си да се помни, че преди закрепването на кофража е монтирана подсилваща се метална рамка, която е необходима, за да се запази формата на градусите след изливането.

Процесът на създаване на веранда от бетон

За да напълните добре верандата с бетон, си струва да разгледате подробно всеки етап от работата:

 1. Определяне на вида на стъпките. На този етап се определя размерът и конфигурацията на стъпките. Това зависи от удобството на верандата. Стъпките трябва да бъдат направени достатъчно широко, за да се постави крака върху тях. Но ако ги направите твърде широки, ще бъдете неудобно да се изкачите на верандата. Цялата структура може да има правоъгълна, квадратна или трапецовидна форма. Ако броят на стъпките е повече от три, трябва да инсталирате перила.
 2. подсилване. Вътре в кофража се създава рамка от метални пръчки, която повтаря контурите на стълбата и прониква през цялото пространство, изпълнено с бетон.
 3. запълни. Тъй като бетонът за верандата се нуждае от много, за смесването е по-добре да се използва електрически бетонов смесител. Разтворът се приготвя в следното съотношение: 1 част цимент и 2 части чакъл и пясък. Добавя се вода, докато разтворът има двойна консистенция.
 4. Насищане на бетон. Кофражът се отстранява след около 5 дни. Но преди да започнете да използвате строителството, си струва да си спомните, че бетонът придобива сила около месец.
 5. Последният етап. На този етап верандата е обърната от бетон. Обикновено бетонната конструкция е завършена с изкуствен или естествен камък. Ако къщата е направена от дърво, по-добре е да се използват дървени или композитни материали за облицовка.

За да се направи верандата надеждна, всяко действие трябва да се извърши правилно, без да се пренебрегват правилата. Ако не сте сигурни, че ще направите всичко възможно, трябва внимателно да изучите видеоклипа, който показва процеса на изпълнение на работата.

Как да изберем плочки и да украсим верандата

Един от най-добрите материали, монтирани на бетонна веранда, е плочката с груба повърхност. Той не е чувствителен на гъбички и може да издържа на температурни промени.

Ако искате да направите верандата оригинална, можете да изберете една плочка от различни цветове, създавайки оригинален дизайн. Също така, когато избирате плочки, можете да закупите материал за степени от един и същи цвят, а за ремъци да изберете различен нюанс.

Довършителните работи на плочките са както следва:

 1. Първо, от повърхността на бетонната веранда се издухва прах и отломките се отстраняват.
 2. След това нанесете лепило върху бетона и върху плочката. Струва си да си спомним, че слоят не трябва да е дебел.
 3. След това плочката се притиска към бетона.
 4. Между всички материали се монтират пластмасови разделители, които не позволяват на плочките да се движат.
 5. На следващия ден след извършването на тези работи фугите са грундирани със специално съединение, което трябва да съответства на цвета на довършителния материал.

Облицовани с камък

Камъкът като веранда може да се използва за създаване на тухлена и дървена къща. Обикновено избирайте следните материали:

 • мрамор;
 • кварц;
 • гранит.

Такива материали не само имат привлекателен външен вид, но и издържат на тежки товари и могат да продължат десетилетия. Най-популярният камък е гранит, тъй като ви позволява да създадете екстериор както в класически, така и в модерен стил. За да завършите верандата, можете да изберете вече завършени плочи или да закупите суровини и да изчакате да бъдат изрязани.

Много собственици на селски къщи избират развалинни камъни. Тази външна облицовка е много различна от гранит, но е отлична за проектирането на ваканционни жилища. Такъв материал се избира от тези, които искат да получат висококачествени материали на по-ниска цена от гранит.

Използване на бетонни и тротоарни плочи

Бетонната плочка е евтин материал, който може да се използва за създаване на стъпки. Различните пълнители ви позволяват да създавате довършителни материали с различни цветове и текстури. Най-популярна е плочата, която имитира камъка.

Недостатъкът на този материал е хлъзгавата повърхност, така че след довършителните работи е необходимо да се монтира облицовката. Тази плочка ви позволява да изтриете границата между пътеките в градината и верандата.

Керамични и клинкерни плочки

Отличителна черта на керамичните плочки е наличието на разнообразие от цветове и текстури. Тя може да бъде:

 • лъскава;
 • мат;
 • облекчение.

Но за разлика от други подобни материали такава керемида е крехка и не е предназначена за тежки физически усилия.

Клинкери са направени от шистов глина и могат да имат различни форми. Такъв материал за облицовка е устойчив на замръзване и не се разваля от излагане на агресивни химикали. Повърхността на плочката е груба, така че е идеална за подова настилка.

Порцеланови плочки

За производството на този материал се използват следните компоненти:

 • глина;
 • минерали;
 • кварц;
 • фелдшпат.

Въпреки факта, че същите тези материали се използват и при създаването на керамични плочки, порцелановите камъни са много по-надеждни, тъй като се произвеждат с помощта на различна технология. Плочките са устойчиви на влага и могат да се използват като завършващ материал за бетонна тераса или веранда. Но си струва да се има предвид, че този материал има висока цена.

Ако всички описани действия се извършват правилно, верандата ще стане не само надеждна и издръжлива конструкция, но и красив елемент на къщата. За повече информация си струва да гледате видеоклипа.

 • Възможности за проектиране на верандата на дървена къща

 • Дървена веранда

 • Устройството на верандата в дървената къща

 • Веранда от дърво

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 − 39 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map