Арбалет от метален профил със собствени ръце

Арбалет от метален профил със собствени ръце

Арбалетът на градинския парцел, направен от собствените си ръце, служи не само за да ви позволи да се забавлявате. Но едва ли някой ще спори с твърдението, че това трябва да е много прилично и очарователно строителство. Тук не е необходимо помпозиране, защото къщата трябва да е по-красива, но това вече е въпрос на лични предпочитания. Ако сте планирали да построите малък и приличен дизайн, тогава беседка от метален профил е евтина, изглежда прилична и с монтаж не трябва да бъде проблем.

За да направите твърда и подходяща пергола от метален профил, трябва да определите размерите, формата, основата, вида покрив и местоположението. Красиви перголи от метален профил, дизайн и неща, които можете да намерите в статията.

Профилна тръба за изработка на рамки

Павилиони, направени от метален профил, снимки от които ще бъдат намерени в изделието, имат твърда рамка, заварена от профилни тръби. Популярността на този строителен материал се дължи основно на неговата висока якост с ниска маса. По същата причина (и също така и за икономия) ще разгледаме как се прави беседка от метални профили със собствените ни ръце, използвайки скелет, направен от метална профилирана квадратна тръба.

Може да се използва правоъгълна тръба, но при същата цена квадратната тръба ще бъде по-силна. Важно е също така да се вземе предвид дебелината на стената на металната тръба - за миниатюрен стомана беседка стени продукти могат да бъдат закупени, като трябва да се направи голяма шатра на метални листове от тръби с дебели стени.

Как да намерим подходящо място за пергола

Е, когато издигнат беседка метален профил с ръцете си, е на място, предвидено по проекта, където не може да се притеснявате, че някой ще ви гледа, или просто да върви по улицата, той ще обмисли как да се направи място за седене на метални листове, и които там се намира. Ето защо, за беседката е необходимо да се избере място, където любопитните минувачи не могат да видят кой го е почивка.

За съжаление, не всеки собственик на къща има голям личен парцел и дори проект за него, така че изграждането на метала не винаги има способността да бъде по-далеч от оградата. Поради това е възможно оградата да е по-висока, но в този случай няма да има свеж въздух в беседката, а при горещо време ще бъде неудобно. Ако същата ситуация е във вашия район, беседът от металния профил може да бъде скрит зад катерене или високи храсти.

Сега се опитайте да изготвите план на обекта и върху него да "поставите" конструкцията, която ще правят със собствените си ръце. Ако зоната, където беседката ще бъде изграден от метални листове с ръцете си, все още планира да изгради нещо, то е необходимо да се изготвят на схемата.

Размери и форма на беседка

На снимката е показан чертеж на скелетна рамка. Най-често, беседката на металния профил направят квадратна или правоъгълна, но полигонална - свобода за въображението е неограничен, стига беседка се вписват в ландшафтен дизайн. Що се отнася до размера, трябва да прецените колко хора могат да бъдат в него. Например, беседка, изработена от 12 метала за 12-членен метален профил, трябва да бъде ръчно 3 × 2,5 м.

Как да направите фондация

Когато изграждате беседка със собствени ръце, профилната снимка помага да се разбере, че основата не е необходима във всеки един случай. Например, тази беседка е инсталирана на основата.

На тази снимка е направена версията на беседка, монтирана директно върху плочата.

Между другото, основата за беседка от метал не се различава по сложност поради малката тежест на конструкцията. Най-често се извършва маркиране достатъчно част и изкопае ямки, приблизително 50 х 50 х 50 cm. Чрез тръбите, който действа като стелажи, отдолу заварени стоманени петата, което ще предотврати утаяване на опората.

След това на дъното на ямата се изсипва десет сантиметров слой пясък и се набива. След това подложката се инсталира и излива с бетон, който се произвежда в съотношение 1 част цимент, 2 части развалини и 3 части пясък.

Сега можете да започнете да изработвате беседка от метал, но в зависимост от дизайна последователността на действията ще е различна. По този начин беседка, за която не е необходима фундамент, се произвежда в работилница или на отделен обект и след това се прехвърля на постоянно място. За перголи на метални листове, снимки на които е включен като визуален помощ, бетонирани стълба поддържа и заварени към тях до края на беседката.

Също така за беседка от метал можете да направите основата:

 • melkozaglublenny;
 • купчина;
 • плоча;
 • от винтови купчини.

Например, основата на плочата е най-скъпата, но за блатисти почви може да се приближи само до нея. Във всеки случай се прилага индивидуален подход.

инструмент

 • Разбира се, ще ви е необходима машина за заваряване, чиято ампераж ще бъде достатъчна за надеждно заваряване на частите. Ако има избор, използвайте CO за заваряване на тънкостенни тръби. Този вид заваряване е за предпочитане поради това, че не прегрява в метала и е наситен с въглероден диоксид, поради точката на свързване, която текат по-дълго.
 • Във всеки случай ще ви е необходима българска (странична мелница) с кръгче за подстригване с дебелина 1 мм.
 • Ако конструкцията е сглобена на болтово съединение, ще е необходима тренировка и тренировка с подходящ диаметър.
 • Ще ви трябва и поне 2 бутона - едната за задържане на болтовата глава, а втората - за затягане на гайката. Ключовете за колата ще го направят, но е по-удобно да се използват мантите.

Ще се изискват също и оръжие, ниво и рулетка. След като подготви всичко, което е необходимо, ще започнем да правим албанка.

Изграждане на беседка с фундамент

След изчакване на няколко дни, докато конкретните втвърдява, че е възможно да се направи ръцете шатра на метални листове, рисунки, които трябва да бъдат закупени (да се намери подходящ Интернет или нарисувайте сами по себе си, като се вземат предвид вятър и сняг натоварвания).

Тъй като колоните са здраво закрепени, дистанционните елементи и покривът могат да бъдат закрепени. Ако е необходимо, тогава при такава конструкция е възможно да се направи под, при който напречните елементи на профилните тръби са заварени към долната част на рамката, след което подът е направен от дъски. За да направите товара на пода по-малко, в средата можете да инсталирате друг стълб, който ще бъде подпора на конструкцията на пода.

Ако рамката не е планирана да бъде демонтирана за зимата, тогава е по-добре да се използват електрически заварки.

Портативна конструкция

Сега, в детайли, ще разгледаме как беседка е изработена от профилен метал, който няма основа.

Този тип метални беседки се появява най-често. Изработването на подобен дизайн няма да бъде проблем, но неговите размери трябва да бъдат предварително обмислени, като се има предвид не само височината на беседката, но и колко удобна ще бъде тя. Нека разгледаме схемата по-подробно.

Височината на нашата беседка е малка, само на 164 cm. Колкото по-високо, че не трябва да прави, защото няма смисъл, а вятърът ще бъде по-лесно да се свали. В такъв беседник можеш да седиш, така че 164 см е повече от достатъчно.

Широчината от 181 см ще ви позволи да се настаните удобно в компания от 6 души.

2 реда седалки се намират на височина 64.5 см, но, както показва практиката, на тази надморска височина е удобно да седи само на един много висок човек. Ако имате пейка в градината, на която е удобно да седите, след това се съсредоточете върху нейните параметри. Най-често тази цифра е около 50 см.

Ширината на седалката от 32,5 см ви позволява да седите на нея без да се чувствате неудобно.

Масата е разположена на височина 125 см, което също не винаги е удобно, но отново остава въпросът за нейното използване. Височината на кухненската маса е 80-90 см, което е удобно за хранене, но за игри на маса не винаги е подходящо.

покрив

Каква е формата на изработване на покрив за изграждане на метални профилни тръби? Отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от избрания покривен материал и съществуващото оборудване. Например, диаграмата показва полукръгъл покрив, покрит с полиестерен поликарбонат. Изглежда приличен, но за да направите рамка от метал ще изисква наличието на машина за огъване. В допълнение, профилирани листове или метални покриви не могат да блокират този покрив.

Добре изглеждащ фронтон покрив, в допълнение, и покриване може да бъде всеки покривен материал.

Бедра и шест или осмоъгълен покрив красят по-голямата част на павилиона, но ще го направя геометрично редовни Оказва се, не на всички. Освен това е необходимо да се има предвид, че от покривния материал ще има много отпадъци, което е малко вероятно да се използва навсякъде.

Най-лесният начин е да направите покрив със собствените си ръце, а платната му ще бъдат минимални.

Често се използва и за покривни покриви. Особено удобно е, когато конструкцията е сгъваема.

Процесът на създаване на беседка

Много хора знаят от първа ръка колко пъти да се измери преди отрязването. Въпреки че металът, за разлика от дървото, може лесно да се отглежда, но повърхностният шев на красотата няма да се добави. За да избегнете грешки, е необходимо да маркирате всички профилирани тръби, ако е необходимо, след това да подпишете и след това да проверите отново. Тези, които са направили този вид работа за първи път след теста, щастливо възкликват: "Добре е, че нямах време да го откъсна", тъй като те откриват грешка.

Друг важен аспект е изрязването на металния профил под желания ъгъл. Разбира се, можете да заварявате частите, като прилагате профилирани тръби едно към друго, но се оказва грозно и непрактично, защото металът ще бъде по-податлив на корозия. Най-добрият начин за изрязване и съединяване на металния профил е подробно описан в следващото компилиране на видео.

За удобство е възможно да маркирате външната част на използваната профилна тебешир - тя ще служи като ръководство, показващо, че в този момент ъгълът трябва да се появи вътре.

Също така, има някои тънкости, които трябва да се вземат предвид, когато правите заваряване работа себе си.

Последното докосване

Заварени от метална конструкция, трябва да бъдат защитени от корозия, така че трябва да покриете мащаба и да подрежете шевовете с български. След това всички тръби, които съставят скелета на беседката, са напълно почистени от ръжда, обезмаслени с разтворител и боядисани. След това покривният материал се полага и дървените елементи се фиксират.

Остава да се възстанови редът и да се насладите на почивката в ръчно изработена беседка от метален профил.

 • Барбекю в селската къща

 • Подът е в беседка от дърво

 • Павилиони единични

 • Завършване на беседката

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 26 = 35

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map