Zvučno izolirana unutarnja vrata

Zvučno izolirana unutarnja vrata

Zvučna izolacija stana trenutno je akutno pitanje u mnogim domovima, što zahtijeva neposredno rješenje. Obično se ne provodi izolacija buke od zidova i stropova, ali se postavlja pitanje provođenja ovog procesa s obzirom na ulaz i unutarnja vrata.

Sada možete kupiti platnu s ugrađenim sustavom zvučne izolacije ili, ako je već isporučen, pokušajte napraviti svoj vlastiti rad da biste ga izolirali.

Funkcije zvučne izolacije vrata

Razina buke u stambenoj zgradi određena je državnim standardima u tom smjeru i pomoću posebnih uređaja. Obično razina buke uvijek prelazi norme, tako da stanovnici stambenih zgrada što je više moguće ga spuštaju kako bi udobno boravili u svom stanu.

Ako postoji stalna prisutnost unutar onečišćenja kući šuma, to će dovesti do razdražljivosti, nepažnje, agresije i drugih negativnih učinaka na zdravlje koji dovode do nesklada u društvenoj sferi.

Upija vrata - struktura koja ima akustični punila unutar mreže, kao i poseban dizajn pragova i okvira vrata, što može smanjiti maksimalnu zvukove pada unutra.

Važno! Zvučna izolacija vrata samo se primjenjuje u kombinaciji s istim postupcima u odnosu na zidove i strop, inače neće biti nikakvog značenja.

Obično ljudi pokušavaju postaviti listove s debelim listom što je više moguće, a to nije uzalud jer se debljina razine zvuka izravno ovisi o njegovoj debljini. Na primjer, vrata izrađena od čvrstog bora ili hrasta s dovoljnom debljinom platna znatno će proći znatno manje zvuka od slične verzije manje debljine. Isto je dobra ugradnja vatrogasnih vrata koja ne propuštaju zvuk.

Vrste zvučno izoliranih vrata

Ako u kući postoji potreba izolirati neku sobu od vanjskih zvukova, kao što su dječje sobe, gdje se nalazi malo dijete ili ured, gdje je domaćin bavi važnom poslu, kao i drugih objekata, uobičajena vrata furnir ili Iverice nije prikladna. U tu svrhu postavljene su zvučne izolacijske krpe, koje se u izgledu ne razlikuju od običnih, ali unutar njih imaju posebnu strukturu.

Mnoge tvrtke sada se bave proizvodnjom takvih struktura, a svaka tehnologija je nešto drugačija. Na primjer, finski sustavi iz Alavusa sadrže u sebi mineralnu vunu u komprimiranom obliku, koji je obložen obloženim obloženim pločama MDF-a. Unutar platna Suomen Ovi je sloj iverice s filmom koji štiti buku. Vani su također prekriveni MDF-om. Također, često možete pronaći zvučno izolirana vrata s laminiranim platnima.

Njemački proizvođači klađenje na dobar prag zvučne izolacije. Unutar takvih modela, montirana je metalna traka, koju privlači magnet postavljen na pod. Dakle, kod zatvaranja, stalak se spušta, što eliminira jaz između vrata i praga.

Ako su unutarnja vrata već instalirana, a njihova zvučna izolacija ne odgovara vlasniku, ali nema mogućnosti mijenjati lanac, možete podići materijal koji apsorbira zvuk vlastitim rukama. To je učinjeno na jedan od poznatih načina:

 1. Košulja od tapecirane krpe, ispod koje se stavlja pjena ili udaranje.
  Važno! Slojevi pjene trebali bi biti što je moguće debeli kako bi se omogućilo manje buke.


  Za poboljšanje učinka i stvaranje više ukrasnih, dizajn je pokriven ploče za namještaj ili ploča iverice. No, u ovom slučaju vrijedi zapamtiti da će takva presvlaka učiniti tkaninom teškim, tako da ćete morati montirati dodatnu petlju.

 2. Postavljanje dva platna s malom udaljenost između njih. Takva instalacija, zahvaljujući zračnom sloju, pomoći će smanjiti prodor zvuka u stan. Ova je otopina prikladnija za ugradnju kao ulazna vrata.
 3. Korištenje brtvi koje su pričvršćene na mjesta na kojima je mreža u dodiru s kutijom vrata i spriječiti ulazak buke kroz pukotine.

Materijali u sastavu zvučno izoliranih vrata

Trenutno tržište nudi veliki broj rješenja na području zvučno izoliranih vrata. Posebno se koristi veliki broj materijala, koji su moderni i savršeno se mogu nositi s tim zadatkom. Dakle, za zvučno izoliranje vrata u trenutku, proizvođači i domaći majstori primjenjuju:

 • Mineralna vuna. Tipično, Rockwool materijal je instaliran. Njegova struktura je vlaknasta i ima male stanice u kojima se nakuplja zrak, sprečavajući prodor zvuka.
 • Vibrofiltr je apsolutna novost koja u svom sastavu ima bitumenski sloj i aluminijsku foliju. Ovaj materijal ima mnogo prednosti, među kojima su jedinstveni germetizatsionnye kvaliteta, nedostatak reakcije s drugim građevinskim materijalima i korozije te velikom fleksibilnošću, što omogućuje da se stavi vibrofiltr na bilo kojoj podlozi. Koristite ovaj materijal moguće za vanjska vrata, jer je otporan na promjene temperature.
 • Splen - materijala, koji se uglavnom koristi za izolaciju buke u izvedbi automobila, već se polako uvodi za vrata. Materijal je akustična pjena koja prima zvučni val i gasi se u njemu. Trošak izbočine nije visok, ali sa zvučno izoliranim svojstvima također ima toplinsku izolaciju. Na površini materijala nalazi se poseban adhezivni sloj koji vam omogućuje da ga zalijepite na bilo koju površinu i ne brinite se da će zaostajati.

Zvučna izolacija unutarnjih vrata vlastitim rukama

Izvođenje radova na zvučnom izoliranju unutarnjih vrata može biti samostalno, ako pristupite ovom procesu na najdjelotvorniji način. Prije izvođenja radova, morat ćete ukloniti sve pribora s platna i instalirati dodatne šarke. Posljednja akcija je učinjena tako da već ukrašena vrata mogu zadržati u otvoru, jer postaje mnogo teža.

Važno! Dodatni zglobovi pričvršćeni su na udaljenosti od oko 3 do 4 cm od glavnih.

Postupak se nastavlja korak po korak prema sljedećem algoritmu:

 1. Ugradnja brtvenog valjka, pričvršćenog na dno vrata. Izrađena je od kožne presvlake i pričvršćena je na dno noža pomoću klamanja. Širina trake kože iznosi 15 cm.
 2. Iznad kožne trake je fiksirana pjena s veličinom malo manje trake kože.
 3. Pjena je zatvorena preostalim kožom, koja je također pričvršćena na dno vrata. Tako se proizvodi mali valjak koji zatvara razmak između poda i vrata.
 4. Vibrofilterske ploče se uzimaju, a izrezane su ovisno o dimenzijama vrata i nakon uklanjanja zaštitnog filma, zalijepljene su na platno. Materijal je dobro zaglađen tako da nema nabora ili mjehurića.
  Važno! Od rubova vrata, prije montaže vibrofiltra, povlači se od 1,5 do 2 cm, što je nužno za daljnji dizajn vrata.
 5. Drugi sloj materijala za smanjenje buke je akustična pjena od gume koja je također zalijepljena.
 6. Presvlake su izrađene od obične pjenaste gume, koja je pričvršćena konstrukcijskim klamopom do gradnje platna. Debljina pjene obično ne prelazi 2 - 3 cm.
 7. Gornji sloj konstrukcije pričvršćen je u sredini gornjeg dijela i u sredini donjeg dijela vrata. Već nakon toga se potpuno proteže preko vrata. Možete ga pričvrstiti s malim klinovima s ukrasnim šeširima. Njihova boja je bolje odabrati boju vrata hardvera.
 8. Ručke su instalirane.
 9. Posljednji korak u zvučnoj izolaciji vrata je ukloniti praznine koje se nalaze oko perimetra cijelog okvira vrata. Da biste to učinili, isti valjci se koriste od trake od kože i pjenaste gume, kao i na početku rada na dnu platna.

Savjet! Bočni grebeni moraju biti fiksirani ukrasnim karanfima, koji ukrašavaju platnu.

zaključak

Zvučna izolacija unutrašnjih vrata može biti potrebna u slučaju da trebate odvojiti neke sobe u kući od vanjskih zvukova ili, obrnuto, ne dopustite buku iz ove prostorije u kuću. Trenutačno možete kupiti specijalizirane zvučno izolirane tkanine proizvedene najnovijom tehnologijom. Ako nema načina da to učinite, tada će spasiti šaljive i vještice, kojima se zvučna izolacija izvodi samostalno.

 • Zvono bežičnog zvona na vratima

 • Završetak padina ulaznih vrata

 • Zvučna izolacija ulaznih vrata

 • Zaptivanje vrata

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 − = 79

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map