Zaklada pod terasom do kuće

Zaklada pod terasom do kuće

Stvaranje temelja za terasu jedan je od najvažnijih faza u montaži strukture, jer ovisi o pouzdanosti temelja, ovisi o sigurnosti čitave strukture. Zato je s velikom odgovornošću potrebno vlastitim rukama prilaziti podizanju baze terase ili verande. Prije gradnje potrebno je odlučiti o vrsti temelja. Ako je terasa temeljita, valja odabrati čvrsti temelj. Za manje zgrade mogu se koristiti lakše verzije baze.

Odabir vrste temelja

Da biste utvrdili koji temelj pod terasom vrijedi odabrati, morate odrediti značajke korištenja buduće zgrade. Na primjer, ako se u njemu često skupi veliki broj ljudi, tlo mora biti masovnije.

Postoji nekoliko vrsta temelja koje su pogodne za izgradnju terase:

 1. Stupolika. U ovom slučaju, mi govorimo o elementima podrške koji nisu međusobno povezani. Ova je opcija najčešće korištena, jer omogućuje smanjenje vremena stvaranja baze. Za gradnju koriste se stupovi od betona ili pjene. Tijekom planiranja potrebno je utvrditi opterećenje na bazi i na temelju tog parametra odrediti koliko će hrpa ili stupova biti potrebno za sigurno držanje terase. Prilikom izrade drvene terase, kolonska temelj se često koristi.
 2. Baza remena Također su stvorili mnogi vlasnici kuća za odmor. Idealna je za zidane građevine. Temelj takvog temelja može se povećati, što povećava stabilnost strukture. U većini slučajeva, takav temelj nastaje iz armiranog okvira i betonske mješavine. Po želji možete koristiti opeke ili ruševine kao glavni materijal. No obje opcije predlažu da troše mnogo novca.
 3. Temelj pilota za terasu. Takav temelj podrazumijeva korištenje dugih stupova betona. Tehnologija za stvaranje takvog temelja vrlo je jednostavna. Najprije se stvaraju jame za temelje dubine od oko 50 cm, nakon čega su bušene rupice u koje se umetnu rukavima krovnog materijala. Dno bušotina je ispunjeno slomljenim kamenom ili šljunkom. Nakon toga se kavez za pojačanje montira u šupljinu, koji se zatim ulijeva betonom. Na stvorenoj strukturi instaliran je potporni stupac.
 4. Vijak temelj za terasu u drvenu kuću. Ovom vrstom baze koriste se metalni piloti s lopaticama. Oni su pijan u zemlju i pružaju pouzdanu podršku strukturi. Valja napomenuti da stabilnost buduće terase ovisi o promjeru odabranih elemenata. Stoga je potrebno unaprijed znati o nosivosti različitih tipova pilota i odrediti opterećenje koje će utjecati na njih nakon završetka gradnje. Ova vrsta temelja može se instalirati na mjesta s različitim terenima.

Što je potrebno za izgradnju temelja

Kada počnete graditi, mnogi zaboravljaju da je potrebno pripremiti određene materijale i alate. Da biste to spriječili, najprije morate napraviti popis potrebnih stavki i dovesti ih do gradilišta.

Kao primjer, možete donijeti situaciju u kojoj, nakon zalivanja temelja, mora biti pritisnuta, a na web mjestu ne postoji vibrator za gradnju. Potrebni alati tijekom izrade terena za terasu su:

 • lopata koja će biti potrebna za kopanje zemlje;
 • betonska mješalica;
 • vibrator za izgradnju, neophodan za zbijanje cementne smjese nakon izlijevanja;
 • čekić koji se koristi pri stvaranju drvene oplate;
 • stroj za zavarivanje;
 • Hacksaw, također se koristi za izradu drvenih oplata;
 • Kabel potreban za izradu oznake područja na kojem će se stvoriti terasa;
 • razina gradnje;
 • plumb line.

Ovaj popis može se nadopuniti jer se tijekom gradnje često koriste i druge stavke. Na primjer, možete donijeti kolica koja je potrebna za izvoz zemljišta s web stranice. Popunjavanje popisa odvija se ovisno o složenosti procesa gradnje.

Tehnologija stvaranja temelja za terasu

Od postojećih vrsta baza, najčešći su stupolika i vrpca vrste. Tehnologija stvaranja obje vrste temelja podrazumijeva izvršavanje radova u nekoliko faza:

 1. Izgled stranice, na kojem će se stvoriti temelj. Prije označavanja potrebno je izraditi crtež, koji će naznačiti točno mjesto garaže na mjestu, kao i njegove dimenzije.
 2. Izrada bušotina ili rovova. Na tim mjestima iskopavanje se provodi na dubini od oko 80 cm, a dno temeljnih jama dobro je utisnuto. Treba napomenuti da se dubina iskopa tla mora podudarati s dubinom temeljnog temelja.
 3. Stvorite jastuk. U ovoj fazi dno jama pokriveno je pijeskom za oko 20 cm.
 4. Montaža armatura.

Udaljenost između stupaca treba biti oko 1,5-2,5 m. Ako se stvori temelj kolone, vertikalni položaj njegovih elemenata provjerava se pomoću razine zgrade.

Važno je zapamtiti da je nakon stvaranja stupova potrebno nanijeti sloj hidroizolacije. To se može učiniti izlijevanjem bitumena. Prije izgradnje temelja za terasu, potrebno je proučiti kakvoću slojeva tla na mjestu. Obratite pažnju na sljedeće parametre:

 • stupanj vlage;
 • homogenost tla;
 • razina erozije tla na mjestu.

Terasa je relativno jednostavna struktura, koja se može sagraditi vlastitim rukama, bez iskustva stvaranja takvih struktura. Ali za vrijeme stvaranja temelja potrebno je slijediti pravila izgradnje temelja.

Korisni savjeti

Prije početka izgradnje temelja s vlastitim rukama, potrebno je točno izračunati opterećenje na budućem dizajnu tako da, nakon izgradnje, terasa ne počinje propadati. Zgrada mora imati svoj vlastiti ekspanzijski spoj.

Tijekom izrade temelja za terasu potrebno je postaviti na istu dubinu na kojoj se nalazi temelj kuće. To je potrebno kako bi se osiguralo da zgrada ne počne odmaknuti od kuće. Tijekom izrade krova, mora se postaviti što je bliže krovu.

Značajke stvaranja baze trake

Ako želite stvoriti pouzdanu i izdržljivu podlogu za vašu terasu, valja odabrati vrstu vrpce konstrukcije. Na takvom temelju možete stvoriti prilično veliku strukturu. Ako želite, možete napraviti sobu koja će se koristiti kao punopravna soba. Baza trake omogućuje dobro zagrijavanje zidova i poda.

Temelj je stvoren kako slijedi:

 1. Prvo provodi obilježavanje područja uz pomoć užeta. Oni se protežu između klinova. Udaljenost između njih bi trebala biti oko 20 cm. To će biti širina budućeg dizajna.
 2. Nakon toga se događa iskopavanje rova duž čitavog perimetra buduće strukture. Otkopavanje treba izvesti na dubinu na kojoj se nalazi donji dio baze kuće. Ako je tlo pješčano, samo kopajte do prvog sloja pijeska. Na mjestima gdje je glina, bit će potrebno kopati do dubine od 100 do 200 cm, što ovisi o dubini na kojoj se tlo smrzne. Najčešće, tereni su ispod jednog metra.
 3. Sljedeći je korak stvaranje oplate od drva. Da biste to učinili, prikladne su ploče koje moraju biti postavljene iznad površine zemlje. Oni su ojačani klinovima i razmaknicama. Ako to nije učinjeno, struktura će biti manje pouzdana i može se deformirati tijekom lijevanja betona.
 4. tada nosio pada pada i ugradnja armiranog okvira, koji se sastoji od grančica i žica za pletenje. Ne preporučuje se spajanje armature zavarivanjem jer se korozija može pojaviti na zglobovima s vremenom. Jastučić za pijesak trebao bi imati debljinu od oko 15 cm.
 5. Nakon toga počinje betonsko lijevanje. Važno je to učiniti na vrijeme, jer pri stvaranju nekoliko slojeva baza postaje manje izdržljiva.

Sami možete raditi sve opisane radove bez korištenja specijalizirane opreme.

 • Zaklada za kuću izrađenu od samonosive ploče

 • Vrste temelja za privatne kuće

 • Kako izračunati gomile za zakladu

 • Podrum za garažu sa vlastitim rukama

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map