Vrata od drva

Vrata od drva

Svaka privatna imovina, bilo da se radi o vikendici ili vikendici, treba zaštitu. U tu svrhu dobra drvena ograda je sjajna. Ali kakva će ograda to koštati bez vrata? Najbolji ulaz za takvu ogradu je drvena vrata. Proizvod koji sami proizvodi, ukrašava čak i najjednostavniju ogradu.

Prednosti drvenih vrata

Za vrata se može koristiti gotovo sve vrste drva. Ali životni vijek različitih vrsta drva nije baš drukčiji. Mnoge je jeftine pasmine vrlo izdržljive i služe kao vrata za više od godinu dana.

Optimalan izbor za sličan proizvod je ariš. Konjske stijene su vrlo jake, koriste se u graditeljstvu već stoljećima i samo ojačavaju svoje položaje u ovom području. Drvena ariša otporna je na trulež i vlagu.

Unatoč niskoj cijeni i estetskom izgledu, drvo ima niz značajnih nedostataka:

 • niska čvrstoća;
 • kratki vijek trajanja - od 5 godina;
 • niska otpornost na požare.
Važno! Da biste poboljšali performanse drva, možete koristiti različite tehnike, kao što su: kombinacija drva i metala, obrada s retardantima plamena i tako dalje.

Često se povećava snaga vrata, njihov okvir je izrađen od metala. To ne samo da poboljšava performanse drveta, već i daje vrata jedinstven izgled.

crtanje

Prije početka označavanja materijala za vrata, morate mjeriti mjesto za njihovu instalaciju. Čak i male razlike u veličini mogu biti ispunjene manjkavostima u radu wicketa. Stoga, svi oštećenja u ogradi trebaju biti eliminirani prije instalacije vrata.

Obratite pažnju! Pri projektiranju ograde ne zaboravite ostaviti razmak između vrata i tla. To je neophodno radi udobnosti rada vrata.

Nakon mjerenja otvora morate izračunati ukupnu širinu vrata i širinu svakog pojedinačnog lista. Najbolje je napraviti crtež ili crtež. To će vam omogućiti da uzmete u obzir sve značajke ograde i instalirate drvenu šarku bez pogrešaka.

Širina budućih vrata ovisi u velikoj mjeri o sljedećim čimbenicima:

 • Dostupnost i brand stroja. Što je veći auto - šire je vrata. Ako se garaža ili parkiralište za automobile nalaze unutar mjesta, vrata moraju imati duljinu od 50-100 cm za manevre tijekom prijave i parkiranja.
 • Zgrada i vrt. Ako vaša parcela ima vrt i aktivno se koristi, onda će široka vrata biti vrlo zgodna. Za uvoz gnojiva, sadnica ili zemljišta koriste se veliki automobili. Isto vrijedi i za uvoz građevinskih materijala i strojeva.
 • Udaljenost od ulaza do ceste. Prilikom gradnje vrata, morate uzeti u obzir udaljenost do ceste - ako je velika, tada veličina vrata može biti neograničena. U suprotnom, u stanju zakretanja, vrata mogu ometati prolaz vozila.

Ako ne znate koja je veličina strukture potrebna za vašu web-lokaciju - upotrijebite standardnu ​​veličinu (3-4 metra).

Priprema i izračunavanje materijala

Prilikom izračunavanja visine vrata vrijedi odstupiti od vrijednosti 120 cm. Veličina se smatra minimalnim. Mogu se razlikovati ovisno o visini ograde i ostalim uvjetima. Osim vrata, vrata su potrebna podrška. Njihova visina mora biti veća od visine vrata za najmanje 1 metar. Ova je razlika uronjena u tlo za strukturnu stabilnost.

Za izgradnju će trebati četvrtasti štapovi s presjekom od 4 cm, koji će poslužiti kao okvir za buduće vrata. U tu svrhu možete koristiti metal, ali tada vam je potrebna bušilica za izradu rupe. Najbolji materijal za vrata je hrast - to je jedan od najjačih i vlažnih stijena.

Za granatiranje okvira vrata koriste se ograda s poprečnim presjekom od 3 do 5 cm. Uz drvo, vrata moraju:

 • Espagnolet ili zaključavanje (za prolaz, ako postoji);
 • zglobovi za bravu;
 • nadstrešnice (broj ovisi o dizajnu);
 • vijaka ili noktiju.

Zaključavanje vrata je opcionalno - ali to će povećati sigurnost web mjesta. Za piljenje materijala, potrebna je električna pista. Uz to, potrebni su sljedeći alati za izgradnju vrata:

 • svrdlo;
 • otpad;
 • bušilica i odvijač;
 • Planer;
 • razine i mjerne trake.

Većina alata naći će se u kući gotovo svima. Elementi koji nedostaju mogu se lako unajmiti, što će uštedjeti mnogo na izgradnji vrata.

Ugradnja nosača

Prije montaže potpornja vrata, potrebno je pripremiti tlo na mjestu rada. U tu svrhu koristite lopatu, rake i ostale alate za vrtove. Tlo je iskopano na dubinu od 20 cm, ovisno o tlu. Tijekom ugradnje potpornja vrata, potrebno je ukloniti velike kamenje i rizome biljaka. Tada se zemlja izravnava s ljuskama. Na polovima se pričvršćuju klinovi - klinovi, između kojih je zategnut niz.

Ako ugradite nosače za vrata od drveta - moraju se prije kopanja impregnirati s antiseptičkim sredstvima. Dio koji je uronjen u zemlju tretira se mastitom ili smolama. To će štititi drvo od truljenja i vlage.

Za mola koji kopaju jame od 1 metra, dubina se smatra minimalnim za dugu operaciju. Na dnu jama uliti pijesak, sloj 10 cm, a zatim proliti s vodom i rammer. Kada se voda malo apsorbira - uronite stupove. Oni se moraju podudarati jedni s drugima u visini do 5 mm. Označavanje nosača potvrđuje se razina vode i zategnuti navoj. Okomiti položaj polova provjerava se pomoću plumb bob.

Kada se stupovi nalaze unutar jama, pada u nju puknuti kamen, debljine 25 cm. Beton otopina (1 dio cementa na 2 dijela pijeska) izlijeva se na ruševine.

Nepogrešivo je izvršiti ugradnju nosača na jednu osobu. Raditi ne daje vam nelagodu - zatražiti pomoć prijatelja ili zaposliti zaposlenika. Čak i za podupiranje nosača tijekom izlijevanja cementa potrebna je pomoć druge osobe.

Važno! Ako koristite vrlo masivna vrata s metalnim dijelovima strukture, bolje je koristiti beton ili opeku za nosače. Takvi stupovi stoje mnogo dulje od drvenih.

Nakon sušenja otopine moguće je nastaviti s ugradnjom poklopaca. Ako niste sigurni u čvrstoću betona - pričekajte još nekoliko dana. Inače, nosači neće podupirati težinu vrata i beton će puknuti.

Da biste pružili vrata i potpora tvrđavi, odozgo je pričvršćena snop potpora. Služi kao rub strukturne krutosti i smanjuje opterećenje od preklopa do nosača.

Okvir vrata

Stvoriti. okvir treba biti označen i piljeno drvo prema veličini otvora. Rezultirajuće šipke su postavljene na ravnu površinu u obliku pravokutnika. Glatkoću lica provjerava se razina

Obratite pažnju! Okvir vrata može biti izrađen od metala ili čelične cijevi. Ali to zahtijeva aparat za zavarivanje.

Ako ne znate koje veličine i materijale upotrebljavaju za vrata i podršku - pogledajte pregled videozapisa samog proizvoda:

U kutovima rešetaka izrađuju se bušotine s bušilicom i pričvršćuju ih s nagelima, noktima ili vijcima za točenje. Za dodatnu čvrstoću u uglovima iu središtu okvira nalaze se čelični uglovi i prečke. Na točki kontakta, na uglovima, rešetke su rezane na 45 stupnjeva. Na uglovima, poprečni nosači se postavljaju i učvršćuju vijcima.

Trup tijela

Najkreativnija faza stvaranja vrata je koža. Može se napraviti čvrsta ili mrežasta - sve ovisi o vašoj mašti. Najprikladnije se smatra monolitnim pričvršćenjem. Ali ako želite pojednostaviti dizajn i spremiti materijal, možete napraviti male razmake između ograde.

Obratite pažnju! Ako popravljate tračnice na udaljenost jedan od drugoga - koristite predložak. U tu svrhu prikladna je druga ploča ili mala šipka.

Na okvir, letvice se učvršćuju tako da gledaju izvan granica budućih krilaca 15-20 cm. Kada su svi elementi pričvršćeni, sve police možete razvrstati na jednu razinu.

Montaža letaka

Posljednja faza je pričvršćenje preklopa na nosače. Da biste to učinili, upotrijebite završene petlje. Jedna strana se primjenjuje na stup podloge, a drugi na bok. Pojedinosti su pričvršćene vijcima s vijčanim navojem. Položaj petlji za pričvršćenje bolje je unaprijed označen, trebao bi biti isti na oba letka. Kako biste skratili vrijeme uranjanja vijka za samoljepljivanje, napravite male rupe s bušilicom u točkama pričvršćivanja.

Slijedeći ove detaljne upute, možete lako napraviti i pričvrstiti ljuljačke s vlastitim rukama. Nakon ugradnje gotov proizvod može biti prekriven mrljom, bojom ili lakom.

 • Betonski ograde + fotografija

 • Što i kako slikati vrata

 • Drvena ograda s vlastitim rukama

 • Ograda od cigle i proflista

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map