Veranda vezana za kuću

Veranda vezana za kuću

Veranda, vezana uz kuću, vam omogućuje organiziranje dodatnog rekreacijskog prostora. Može postati omiljeno mjesto za organiziranje pijenja obiteljskog čaja, čitanje najnovijeg tiska ili komuniciranje s prijateljima. Nije uvijek veranda vezana za kuću predviđena u originalnom dizajnu zgrade. Ideja njegova stvaranja ponekad nastaje u kasnijem razdoblju. Realizacija ovog plana je realna, glavna stvar je da pažljivo proučimo glavne faze aranžmana kako bismo izbjegli pojavu neugodnih iznenađenja u budućnosti.

Pripremni stupanj izgradnje

Stadij izravne montaže verande pripojenoj kući uvijek je prethodno planiranim akcijama. Moramo početi s analizom tehničkih karakteristika i početnih podataka, procjenjujući:

 • stanje tla;
 • značajke temelja strukture;
 • izgradnja zidova i krova;
 • vjetar opterećenja i smjer padalina;
 • mjesto verande vezane uz kuću, u odnosu na strane svijeta;
 • prosječna visina snježnog pokrova u zimi.

Određivanje vrste i lokacije strukture

Ovisno o primarnim podacima, razmatra se verzija rasporeda verande vezane uz kuću. Za tople regije bez jakog vjetra i privatnih padalina, otvorena će se terasa vjerojatno uklopiti, ali ovo rješenje će dodati dodatne zabrinutosti. Malo je vjerojatno da će vlasnici verande vezane uz kuću redovito čistiti smeće i prašinu, a ovdje nećete naći kvalitetan namještaj. Večernji odmor može potamniti neugodne insekte. Stoga je objektivno bolje zaustaviti se na staklenoj verandi pripojenoj kući.

Sastavni je uvjet za izgradnju verande povezane s kućom kompatibilnost s glavnim dijelom zgrade. Prilikom oblikovanja vanjskog dijela terase, treba paziti na skladnu spajanje i usklađivanje stila cijele strukture. To je optimalno ako je veranda pričvršćena za kuću izrađena od sličnih materijala. Najpopularnije rješenje za lociranje je ovo područje, uz fasadu, gdje se nalazi glavni ulaz. Rijetki je terasa opremljena s prednje strane ili u kutu.

Dimenzije verande vezane uz kuću ovise o dimenzijama cjelokupne strukture. Najkomodniji parametri variraju u dužini od 2,5-3,0 m, duljine 4-5 m. Manja površina verande koja je pričvršćena na kuću će izazvati grčevitost, a velika izgleda nespretno. Tijekom planiranja razvijeni su prikladni dizajn ljestvice i raspored elemenata dekor. Grijanje u takvim sobama obično nije osigurano.

Izrada projektne dokumentacije

Situacija kada postoji potreba za prodajom, darovanjem ili hipotekom nekretnina zahtijevat će projektnu dokumentaciju. Nepotvrđeno proširenje poslužit će kao prigoda za plaćanje velike i obvezne papire na odgovarajućoj razini. Stoga je bolje provesti potrebne postupke pravodobno.

Okrenuvši se na odgovarajuće strukture, prema predviđenim crtežima, izradit ćete nacrt verande vezane uz kuću. Prikupljanjem skupa dokumenata (putovnica, prijava, papir, potvrda prava vlasništva i samog projekta), potrebno je zaobilaziti nekoliko slučajeva. Nakon što je dobio ažuriranu dokumentaciju, moguće je sigurno nastaviti gradnju verande priključene na kuću.

Glavne faze aranžmana

Veranda pripojenoj kući sastoji se od materijala, u kombinaciji s glavnom zgradom. Ovisno o njegovoj izmjeni, potrebni su različiti alati. Pažljivo izračunavanjem potrebnog broja građevnih blokova i brigom o dostupnosti alata za montažu, možete ići na glavni proces.

Polaganje temelja

Temelj je sastavni dio verande vezane uz kuću. Vrsta terase određuje kako će biti podignuta. Najprikladnije rješenje za verandu od opeke povezane s kućom je temelj trake. Opisujemo njegovu knjižnu oznaku korak po korak:

 • Skup je pripremljen minimalnom širinom od 30 cm i dubinom od 30-50 cm.
 • Da bi se dobila armiranobetonska struktura, koristi se armatura. Uz laganu težinu verande vezane uz kuću, dovoljno štapova da se drže u tlu, teška terasa će zahtijevati njihove snopove.
 • Korištenje zidne vodonepropusne šperploče ili ploča grade se drvo. Temelj se postavlja iznad površine na visinu od 15-20 cm.
 • U jarak je opremljen s 10 centimetara "jastuka" od pijeska i šljunka, sloj je nabubljen i izlio s betonom. Promatrajte umjerenost u gustoći otopine, trebalo bi ravnomjerno prodrijeti u sve dijelove rova.
vijeće! Kada se gradi u toplom razdoblju, kako bi se spriječilo pucanje i održavanje integriteta betona, pomaže redovito vlaženje vodom.

Za drvenu verandu pričvršćenu za kuću prikladan je stupni temelj. U tom slučaju stupci od opeke su instalirani ispod kuta postova. Za malu, laganu verandu, pričvršćenu za kuću, ima dovoljno stupova smještenih na uglovima. Instalacijska prostorija zahtijevat će dodatnu ugradnju međupoložaja sa stupovima u koracima od 50 cm. Slijed djelovanja je sljedeći:

 • Ispod svakog stupca, dubina je duboka 1 m dubina, sloj pijeska 20 cm visok i šljunak 10 cm izlio na dno.
 • Betonski temelj temeljni je oko 15 cm.
 • Nakon što je uhvatio rješenje, opeke stupovi su položili. Visina iznad površine dovodi se na glavni temelj ili nešto niže.
 • Spremni stubovi su premazani vrućim bitumenom.
 • Šupljina stupova popunjena je malim šljunkovitim ili ciglanim ulomcima.
 • Između zemlje i stupova, pukotine su prekrivene pijeskom.

Takav temelj je pogodan za okvirnu verandu pričvršćenu za kuću.

Okvir, krov i zidovi

Okvir verande povezan s kućom može biti izrađen od raznih materijala: opeke, drva, metala ili pjene. Detalji o njihovom aranžmanu bit će razmotreni tek kasnije.

Nakon izgradnje okvira idite na instalaciju krova. Oblik krova verande pripojenoj kući može imati drugačiju promjenu. Popularno rješenje je jednokrilna vrsta krova, skladno u kombinaciji s općim pogledom i jednostavnim izvedbom. Gornji krajevi kosih greda su fiksirani ispod rampe, a donji krajevi leže na zidovima verande vezane uz kuću.

Obično se koristi krovni materijal sličan krovu glavnog objekta koji je prethodno bio opremljen. Odgovarajući na boju i teksturu proizvoda izgledaju skladno, no upotreba drugih vrsta na verandi prilogu kući je dopuštena, pogotovo ako je to prozirni polikarbonat. Ovisno o vrsti krovišta, montaža sanduka se odvija blisko ili u intervalima. Jedna od mogućnosti opremanja krova verande vezane uz kuću je korištenje krovnih materijala, krovnih pločica ili metalnih krovova. Ova metoda uključuje sljedeće korake:

 • pričvršćivanje ploča na grede izvodi se u obliku gustog podova;
 • rubni ruberoid koji se preklapa, rubovi su fiksirani pocinčanim noktima, šeširi bi trebali biti utopljeni na drvenoj površini;
 • Premaz je dodatno fiksiran s tračnicama, koje su jednake udaljenosti jedna od druge;
 • donji rub krovnog pokrova je savijen i fiksiran;
 • kada se koristi čelični krovni materijal za verandu pričvršćenu za kuću, pričvršćuje se spajanje s noktima pričvršćenima na sanduk;
 • listovi azbestnog cementa su lapped. Donja tkanina preklapa vrh približno 14 cm. Pričvršćena vijcima ili čavlima u pripremljenim rupama.

Prevencija! Pobrinite se za sigurnu povezanost terase na zidove glavne zgrade, ako je potrebno, obavljati poslove na dodatnom jačanju.

Unutrašnje uređenje verande pripojenoj kući ovisi u velikoj mjeri o vrsti: bez obzira na to će li se otvoriti ili zatvoriti. Ne-ostakljena terasa je vrlo izložena vanjskim utjecajima. Stoga, materijal ne smije samo izbiti iz opće stilistike već i biti otporan na promjene temperature, visoku vlažnost i druge čimbenike nezaštićenog prostora. U tu svrhu, na verandi koja je pričvršćena na kuću, optimalna je podstava od drva, vodonepropusnih gipsanih ploča, MDF, sporednih elemenata ili PVC panela. Takvi proizvodi imaju širok raspon boja i omogućit će vam da ne razmišljate o restaurativnom radu dugo vremena.

Ugradnja podova

Najudaljenije rješenje za podu verande vezane uz kuću je drvena ploča. Njegova približna širina je 8,5-12 cm, a debljina 3 cm. Pločice su pričvršćene na trupove pomoću toplinski izolirajućeg sloja. Prefabricirani proizvodi obrađuju se zaštitnim sredstvima. Pazite da je podna površina na verandi pričvršćena za kuću glatka i glatka. Instalacijski radovi poda završavaju otvaranjem lakova ili slikarstva.

Značajke različitih vrsta terasa

Veranda pripojenoj kući može se izrađivati ​​u različitim stilovima koristeći različite materijale. Sve ovisi o općoj vrsti glavne strukture, financijskim mogućnostima i sklonostima vlasnika. Terasa se može postaviti primjenom gotovih dvostrukih staklenih prozora. Izbor veličina određuje stupanj osvjetljenja i ukupna površina verande vezane uz kuću. Veliki staklo vizualno olakšava dizajn. Korištenje kliznih mehanizama omogućuju dobrom vremenu da transformira zatvorenu verandu pričvršćenu za kuću u otvorenu verziju.

Drvena terasa

Zanimljivo rješenje je drvene verande vezane uz kuću. Montažni okvir se obavlja pomoću drvenih ploča, odjeljke 10/20 cm ili 12/8 cm su pogodne za ove svrhe i trupaca promjera od najmanje 12 cm okvira erekcije ima sljedeću sekvenciju ..:

 • Rad počinje s donjim remenjem (dvostruka će biti poželjna). Šipke su povezane ravnim zaključavanjem.
 • Okomiti stalci s šiljcima i zapisima padaju na razini drugog loga. Konstrukcija je pričvršćena noktima, a spojnice će povećati pouzdanost.
 • Na uglovima verande vezane uz kuću ugrađuju se glavni stupovi. Međuslojevi su montirani na udaljenosti koja ovisi o veličini agregata. Optimalni korak je 50-70 cm, no dopušteno je odstupanje na većoj strani (ne više od 1 m).
 • Ne zaboravite na okvira s glavnom zgradom. Unutar zida, police se nalaze u istoj ravnini. U budućnosti, to će olakšati rad na unutarnjem i vanjskom uređenju verande vezane uz kuću.

Zaštitne trake donjeg remenja od vlage na tlu su sposobne vodonepropusno oblikovati u obliku dva sloja krovnog materijala na bitumenskom mastiku. Kako bi se smanjila razina zvučnih valova na verandi pričvršćenom za kuću, pomoći će se za zvučno izoliranje jastučića u obliku gume ili pusta. Obrada cjelokupne drvene konstrukcije s antisepticima i usporivačima za zaštitu od požara zaštitit će verandu priključenu na kuću od oštećenja gljiva i poboljšati njegovu zaštitu od požara.

Proširenje opeke

Prije nego što počnete graditi zidove od opeke na verandi pripojenoj kući, trebali biste provjeriti razinu temelja. Zatim se na podlogu postavlja sloj hidroizolacije i grijača. Kako bi se osiguralo glatko polaganje opeke, pomoći će se rastegnuti kabeli. Na mjestima na kojima su na verandi pričvršćeni na kuću instalirani budući prozori i vrata ostaju otvori s instaliranim skakačima. Gornji red cigle je fiksiran betonskim armiranim pojasom.

Poželjno je da veranda pripojenoj kući pripada istoj opeke kao i glavna zgrada. Šavovi između terase i glavne zgrade obrađuju se s ugrađenom pjenom, što će poboljšati razinu toplinske izolacije. Slično, zgrada je izrađena od blokova pjene.

Unutarnji rad na verandi pripojenoj kući organiziran je u završnoj fazi. To uključuje ugradnju ožičenja i elementa rasvjete, dekorativni dizajn novog rekreacijskog prostora.

Polikarbonatna terasa

Polikarbonatski trijem, priključen na kuću, ima značajnu prednost - nema potrebe za ispunjavanjem temelja. To će uštedjeti znatno vrijeme, energiju i obiteljski proračun. Područje ispod podnožja verande vezano uz kuću treba izravnati, pažljivo neovlašteno i položi pločom za popločavanje.

Ovaj dizajn je vrlo lagan, okvir je izrađen od metalnih profila i pokriven je polikarbonatom. Verandu pripojenoj kući dopušteno je raditi u otvorenom i zatvorenom obliku. Uživanje na svježem zraku u dobrom vremenu, u lošem vremenu, zatvarajući terasu, možete se opustiti pod zvukom kiše. U večernjim satima polikarbonatna veranda privezana kući može poslužiti kao dobro osvjetljenje u dvorištu s unutarnjom rasvjetom.

Svaka vrsta gradnje privlačna je na svoj način i ima prednosti. Na kojoj će se opciji zaustaviti izbor vlasnika - ovisi o njegovim planovima za daljnjim iskorištavanjem ugodnog rekreacijskog prostora.

 • Roštilj na verandi kod kuće

 • Kako rasvijetli verandu u zemlji vlastitim rukama, korak po korak upute

 • Kako napraviti kavez za psa s vlastitim rukama: veličine, crteže

 • Roštilj od opeke i metala vlastitim rukama

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

73 − = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map