Veličina kabine i kavez za Alabai

Veličina kabine i kavez za Alabai

Alabai se smatra vjernim i vrlo prijateljskim psima, oni su dobri kao stražar ili prijatelj. Psi imaju mirno, neustrašivo raspoloženje, a velika veličina daje im strašan izgled. Sve ove osobine čine pse izvrsnim čuvarom lokalnog područja ili zemljišta. Zahvaljujući gustu kosu i poddlaku, Alabai savršeno podnosi toplinu i hladnoću, što im omogućuje da žive bez problema na ulici.

Psi ove pasmine ne preporučuje se da se čuvaju u stanu, najbolje što osjećaju na ulici. Kabina i kavez za Alabai - najbolja opcija za udoban život pasa.

Karakteristike psa

Alabai su osjetljivi na različite promjene u situaciji, tako da kabina za njih treba biti što prikladnija i sigurnija. Prilikom gradnje štand, razmislite ne samo o njegovoj veličini, već io materijalima i konstrukciji krova.

materijal

Obično, Alabais ostaje na ulici tijekom cijele godine, jer im vuna omogućuje im da nose čak i ozbiljne mraz. Za cjelogodišnji život je najprikladnija drvena konstrukcija. Materijal je odličan za održavanje topline zimi, a ljeti je super.

zagrijavanje

Bez obzira na vrstu materijala zidova i krova, kabina mora biti izolirana. U tu svrhu najbolje je koristiti ekološki prihvatljive materijale, na primjer, piljevinu. Kao izolacijski materijali prikladni su i mineralna vata i polistirenska pjena. Ali imajte na umu da se mineralna vuna mora zaštititi od vlažnosti, a pjena se može složiti u zgradama udaljenim od izvora paljenja. Osim toga, mineralna vuna, kada se proguta u tijelu (ako je progutana) utječe na dišne ​​puteve i gastrointestinalni trakt. Prilikom polaganja materijala, pažljivo ga izdvojite tako da pas ne može doći do njega.

Ako živite u hladnoj regiji, zimi, štand mora biti izoliran dodatnim slojem sijena i snijega. Da biste to učinili, uzgajivačnica je poloţena s bocama slame (ili nekom drugom sliĉnom materijalu, na primjer, piljevinom) i prekrivena labavim snijegom ili kockicama od tvrde bast. Da snijeg ne prelazi u kabinu, potrebno je osigurati veo ili vrata koja se pas ne može srušiti i kroz koji se lako može proći.

Razina vlage

Da alabai nije uhvaćen ili uhvaćen ništa kroz zemlju, kutiju se podiže iznad tla. Prilikom montaže Alabaya kabina za sebe, provjerite podnu oblogu za praznine. Iz pukotina i skice čak se i visokokvalitetna izolacija ne može spasiti.

Izgradnja krova

Pas pas uvijek je začepljen vunom, pomagalima i proizvodima života. Kako bi se izbjeglo umnožavanje patogenih bakterija, kutija se čisti jednom u 1-1.5 tjedana. Za jednostavno čišćenje, najbolje je organizirati uklonjivi krov u stanu.

Stil života Alabaija obvezuje ga da koristi krov kabine kao mjesto za promatranje i odmor, pa krovna konstrukcija mora biti ravna s laganim nagibom na stražnju pregradu.

Savjet! Ramp će dopustiti vodu da se isprazni niz kabine, bez pumpa ulaz.

Alabai su čuvari, pa samo trebaju imati otvoreni pogled na cijelo dvorište. Najbolje je imati štand na brdu. Ako nema mjesta na mjestu - možete napraviti mali mjehur, koji će omogućiti psu da slijedi stranicu bez ikakvih smetnji.

Izgradnja i veličina kabine

Krovovi - turrets i gable structures nisu prikladni za Alabai. Ne možete ležati na njima i gledati svijet oko sebe.

Obratite pažnju! Idealno će biti kabina s ravnom krovnom strukturom.

Nemojte previše pristranosti, psa bi trebao biti ugodno stalno ležati na štandu. Scat je bolje opremiti na stražnjem zidu. Ako štand stoji na malom brežuljku, iskopajte mali jarak kako biste ispustili vodu iz Alabaijevog doma.

Odvojivi krov će očistiti kabinu i pratiti psa tijekom bolesti. Ako imate čvor, tada će ovaj dizajn biti prikladan za vrijeme isporuke psa ili tijekom hranjenja štenaca.

Za pokrivanje krovnih optimalnih mekih krovnih materijala, kao što su krovni materijali, bitumenske pločice ili nepokretne gume. Materijal bi trebao ugasiti zvuk kiše, tako da je pas ugodno unutra u bilo kojem vremenu. Štoviše, na mekanim presvlakama, Alabai je prikladniji za penjanje i kretanje.

Sustavi s ravnim krovovima izrađuju se na dva različita načina:

 • jednodijelni dizajn;
 • Kabina s predvorjem i mjesto za spavanje.

Obje izvedbe mogu biti izolirane tako da su zimi zimi. Međutim, to je više prikladan za cijelu godinu dnevni boravak s tambour (primjer je prikazan na slici).

U uzgajivačnici s dva dijela, tambur služi kao zračni jastuk. Ona štiti mjesto za spavanje od skica, oborina i vjetra. Najmanji udar vjetra, prašine i prljavštine ostaje u prvom odjeljku. Osim toga, većina prljavštine iz šape i dlake pasa ostat će u predvorju. Zima u uzgajivačnici s dva odjeljka bit će mnogo toplija, au proljeće je suša. Ako uzmete Alabai za zimu u kuću, onda će kabina s jednim dijelom učiniti. Možete opremiti još jedan krovni ležaj s kaučem tako da u ljeto pas ima mjesto za opuštanje u sjeni.

veličina

Vrlo je važno odabrati odgovarajuću veličinu štanda za psa. Zbunjena kuća, u kojoj Alabai jedva odgovara, ne može se nazvati zgodnim. Međutim, preveliki kabini nisu vrlo praktični. Toplina iz tijela psa i iz grijalice neće biti dovoljna za održavanje ugodne temperature u zamrzavanju.

Ako planirate kupiti kutiju, odaberite dizajn za veliki pas. Takve kuće su izrađene posebno za velike pasmine. Mnogi urede i tvrtke bave se proizvodnjom štandova za pse po pojedinim mjerama. Ako planirate sami izgraditi kuću za pse, koristite sljedeće izračune za dizajn:

 • visina kabine treba biti sastavljena od rasta pasa i 5-6 rezervnih centimetara;
 • širina je jednaka duljini od vrha nosa do tailbone od psa + 7-10 cm;
 • Laz za kutiju čini malo manje od veličine psa na grebenu, a širina je napravljena prema veličini prsa + 5-10 cm.

Ako ste uzeli psa kao štene, tada se gore navedeni parametri ne bi smjeli uzimati u obzir. U ovom slučaju optimalno je koristiti standardne dimenzije:

 • duljina - 13-135 cm;
 • širina - 100 cm;
 • visina 85-90 cm;
 • ulaz - 50-55 u visini i 35 u širini.

Ako planirate izgraditi ogradu oko štandova ili stražara, odredite materijal i visinu ograde. Duljina ograde mora biti najmanje dva metra. Za psa nije potkopao, kopati ograde dubine 50-70 cm. Optimalno raditi nije ogradu, već puni zatvoreni prostor u kojem alabai mogu sigurno trčati.

Oni koji planiraju izgraditi kavez za Alabai vlastitim rukama, a ne znaju kako napraviti pravi dizajn, bolje je koristiti preporučenu veličinu alabaya ograde. Optimalno područje ograde za veliki pas je 10 četvornih metara, visina je 2,5-3 metra.

Crteži i materijali

Pogodnije je graditi, ako su svi materijali i alati unaprijed kupljeni. Da biste izračunali količinu građevinskog materijala za konstrukciju, nacrtajte shematski crtež ili napravite gotov dijagram.

Da biste sastavili standardnu ​​uzgajivačnicu za alabai, trebate:

 • greda je 10 x 10 cm, 4 x 4 i 10 x 5 cm;
 • daske za oblaganje;
 • listovi ploča od čestica;
 • podne ploče debljine 2-3 cm;
 • grijača (piljevina, mlinava i dr.);
 • roll krovni materijal;
 • OSB-ploča i ostali čipovi;
 • asfalt;
 • pijesak;
 • antiseptičko liječenje drvenih konstrukcija;
 • metalne spojnice;
 • spajala.

Prije montaže kabine pažljivo pijesak drvenih konstrukcija. Impregnacija s antiseptičkim se provodi samo izvan kabine, miris psa je jači od čovjeka. Stoga, jak miris impregnacije možda ne voli pas.

Faze montaže

Nakon obrade materijala i pripreme alata možete početi s montažom. Izgradnja kabine uključuje sljedeće faze:

 • Priprema. Istraživanje tla i terena, mjerenja i dr.
 • Dolikuje. Potrebno je razlagati sve dijelove kabine nakon piljenja i procjenjivati ​​se uklapaju li se u drugu.
 • Povezivanje prvih dijelova. Sastav počinje od dna. Da biste to učinili, upotrijebite snop od 4 do 4 cm. Iz njega se sastavlja pravokutna struktura koja je obložena izvana s oblogom.
 • Zagrijavanje poda. Sakupljeno dno položi se s "tortom" od stakla i polistirena. Iznad leži drugi sloj pergamija i pričvrstite sve grčeve u zgradi. Preko izolacije i vodonepropusnosti ispunite podnu ploču.
 • Sastavljanje okvira. Za kostur koristi se debela šipka 10 na 10. Dvije šipke rade u visokim štandovima, a još dvije na 7-10. Visoka polica ispunjavaju okomito na podnu ploču i mali popravci na stražnjem zidu. Razlika u visini stvorit će krovni nagib. U istoj fazi je pričvršćen okvir za ulaz.
 • Izgradnja zidova. Vani je gotova struktura prekrivena pločama. I odmah zagrijava zidove, zbog čega je čašica pričvršćena na zidove pomoću klamerica, a zatim se unutrašnjost štandova odreže grijanjem i pokrije se s drugim slojem stakla. Cijela "pita" izolacija je prekrivena šperploča ili iverica i začepljena noktima.
  Obratite pažnju! Spojnice moraju čvrsto stati u drvo, inače se alabai mogu ozlijediti.
 • Montaža krova. Iz grede od 4 do 4 cm, sastavljen je okvir koji se podudara s unutarnjim perimetarom uzgajivačnice. S unutarnje strane, okvir OSB-a iste dimenzije priključen je na okvir. Između greda položili su grijač i pergament, istodobno ih fiksirajući sa zagradama. Na vrhu pletene šperploče, izbočene s ruba kabine 15-20 cm ispred i 10 iza i sa strane. Umjesto šperploče, možete koristiti OSB. Krov je pričvršćen na otvor na šarkama vrata. Na vrhu krovnog materijala.
 • Završi. Nakon montaže, kutiju se nanosi antiseptik. Dno kaveza popunjava police. Završna faza je instalacija kabine na mjestu.

Kad je štand spreman - možete napraviti kavez za Alabai. Zapamtite da je bolje izgraditi mjesto za psa iz prozirnog materijala, na primjer, od kunića. U ovakvoj kućištu pas će biti udoban i ne dosadan. Alabai će imati slobodan pogled na dvorište i okolno područje.

 • Dimenzije kabine i kavez za Husky

 • Instalacija biofireplana

 • Kuhinjski stilovi

 • Bio kamin Kat

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

56 + = 58

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map