Trijem u kući s vlastitim rukama

Trijem u kući s vlastitim rukama

Prilikom izrade veranda vrijedi zapamtiti da to ne bi trebalo biti samo lijepa, već i pouzdana struktura. Također je važno uzeti u obzir udobnost kretanja po stepenicama i platformi ispred vrata. Da biste izgradili takvu konstrukciju vlastitim rukama, morate znati o fazama izgradnje i značajkama takvog rada. Ali, prije svega, potrebno je odabrati osnovni građevinski materijal za trijem.

Prednosti trijema od metala

Prednosti konstrukcije metala uključuju:

 1. Pouzdanost i dug životni vijek.
 2. Metalna konstrukcija se ne sag vremena i ne deformira. Također, kada se pravilno obrađuju, materijal ne hrđe i zadržava svoj izgled, kao ornament kuće.
 3. Relativno mala težina ako usporedite trijem ovog materijala s masivnim drvenim konstrukcijama.
 4. Nema potrebe za instalacijom temelja
 5. Estetika trijema.

Mogućnost brze montaže trijema. U nazočnosti sheme buduće verande, moguće je sastaviti čitavu strukturu u kratkom vremenskom razdoblju. Obično je potrebno oko 3 dana.

No takve dizajne imaju nedostatke. Na primjer, visoka cijena trijema, ako su elementi izrađeni po narudžbi. Važno je napomenuti da za stvaranje trijema vlastitim rukama potrebno je imati aparat za zavarivanje i imati iskustvo u obavljanju radova pri spajanju metalnih elemenata. Za odabir prikladnije vrste trijema dovoljno je vidjeti nekoliko fotografija koje prikazuju takve konstrukcije.

Kako izgraditi metalni trijem

Obično se metalni kut 40x40 mm koristi za metalni trijem zemlje. Također se koriste profilne cijevi s presjekom od 20x40 mm. Debljina metalnih elemenata mora biti najmanje 3 mm, inače okvir ne može izdržati opterećenje koje djeluje na njemu.

Mali metalni trijem može se napraviti promatranjem određenog slijeda:

 1. Prvo, područje je označeno i niz je povučen između postova. U ovom trenutku, geometrija označavanja provjerava se tako da su svi kutovi jednaki 90 stupnjeva ako se stvori standardna konstrukcija.
 2. Nakon toga se na uglovima markiranja postavljaju metalni piloti. Ako trijem ima veliku duljinu i širinu, podupirači se postavljaju u sredinu. U ovoj fazi potrebno je provjeriti vertikalni položaj svake podloge. Ako je metalna ljestvica duža od 3 metra. Pod njom su instalirane dodatne podrške. Instalacija je sljedeća: tlo je kopanje dijelova cijevi od 50x80 mm i betonirano. Da bi se održao ispravan položaj glave nosača, spojeni su metalnim kutovima.
 3. Zatim je dužina piljenja jednaka duljini ljestvice. To su ti elementi koji će se koristiti za instalaciju koraka. Donji dio stepenica postavljen je na betonski jastuk.
 4. Zatim je kut jednakog kuta izrezan na različite duljine: dimenzije u visini, stupnjevima, dužini i širini. Prvo, kutovi manje duljine zavareni su na podlogu ljestvice, a zatim se među njima nalaze najdulji elementi koji služe kao osnova za postavljanje koraka. Kod zavarivanja nosača treba se koristiti razina konstrukcije kako bi se osiguralo da su stepeni horizontalni.
 5. U završnoj fazi odvija se montaža koraka od različitih materijala, kao i popravak gradilišta. Također postoji i instalacija nadstrešnice, ako je potrebno. Izaberite stil uređenja pažljivo kako ne bi pokvarili izgled strukture. Za to je dovoljno razmotriti predložene fotografije.

Dakle, da biste napravili metalni trijem s vlastitim rukama i pričvrstite ga na dahu možete u kratkom vremenu, imaju najmanje znanje o procesu rada. Da biste izbjegli pogreške tijekom gradnje, valja pažljivo razmotriti predložene fotografije.

Važno! Kvaliteta rada ovisi o pouzdanosti strukture pričvršćene za kuću, stoga se ne preporučuje povezivanje metalnih elemenata bez iskustva.

Prednosti drvenog trijema

Drvo je najčešći materijal, jer ima nekoliko prednosti u odnosu na metal i beton. Za njih je moguće nositi jednostavnost instalacije dizajna vlastitim rukama. Čak iu nedostatku stručnih vještina, osoba može stvoriti pouzdanu i lijepu drvenu verandu i pričvrstiti ga na dasku.

Još jedna prednost je niska cijena materijala. Najjednostavniji drveni trijem s baldahinom može se stvoriti od elemenata koji su ostali nakon izgradnje kuće. Obično, to zahtijeva samo šipku s presjekom 100x200 mm i oštrim pločama.

Također na pluse trijem je uključiti i prekrasan izgled, kao što se može vidjeti iz predloženih fotografija. S pravim izborom završetka, dizajn postaje ornament kuće. Za ukrašavanje drvenog trijema možete koristiti boje različitih nijansi, što omogućuje odabir gotovo svakog stila.

S našim rukama gradimo drveni trijem

Glavni problem neiskusnih graditelja je nedostatak znanja o tome kako instalirati drvene podloge pod drvenim trijemom. Da biste izbjegli pogreške, trebali biste odabrati jednu od opcija koje koriste graditelji:

 1. Betoniranje drvene podloge. Ovom metodom otvori se ispod podnožja na dubini od oko 1,2 metra. Nakon toga, drvena potpora se tretira zaštitnim spojem i montira na šljunak ili lomljenog kamenog jastuka debljine oko 15 cm, nakon čega se nosač montira i rupu izlije betonom. Da bi stablo držalo na jednom mjestu tijekom postupka izlijevanja, stvaraju se razmaknice.
 2. Upotreba pričvršćivača za drvenu podlogu. To je klin, na čijem je gornjem dijelu fiksiran metalni zatvarač U-oblika s rupama za pričvršćivanje drvene podloge. Zatik je betoniran, a na površini osnovice nalazi se metalna potpora za drveni element. Ova je metoda prikladnija i pouzdanija od prethodnog.
 3. Korištenje okvira za podršku. Ako je betonska baza za trijem već skrutnuta, koristi se poseban okvir koji ima metalnu podlogu za pričvršćivanje na beton.

Instalacija platforme i ljestvi je manje težak zadatak, jer u ovoj fazi ostaje samo popraviti drveni okvir na nosače. Da biste stvorili trijem područje sa svojim vlastitim rukama, samo trebate instalirati grede i popraviti poprečni komadi na njih. Za ugradnju najednostavnijih stubišta koriste se 2 ploče debljine od najmanje 5 metara i daske za korake. Nakon izrade crteža i izračunavanja broja koraka, metalni uglovi su pričvršćeni na baze, na kojima će preostali elementi biti fiksirani. Važno je napomenuti da je drveni trijem pogodan za gotovo bilo koji dom, bez obzira na materijal iz kojeg je izgrađen.

Trijem betona

Ako želite pridružiti pouzdanu konstrukciju vašoj dacha, koja ne utječe na nepovoljne čimbenike, vrijedi je da ga izbaci iz betona. Da biste promijenili dizajn ovog dizajna, samo trebate odabrati završni materijal koji vam se sviđa i zamijeniti ga s onim prethodnim.

Također, prednost betonskog trijema je jednostavnost procesa gradnje, dovoljno je stvoriti drveni okvir za lijevanje i instalirati armaturu unutar njega. Nakon toga, mješavina se stvara i ulijeva u oplatu.

Prije nego pričvrstite trijem u kuću, razmislite o povezivanju s temeljima kuće. Ako je skupljanje već završeno, možete bušiti rupe u podrumu i instalirati metalne igle koje će povezati strukturu s trijemom.

Ako se stezanje kuće tek počelo, stvara se brtva između temelja i nove betonske konstrukcije. Prije početka rada, odvija se postavljanje ploča, omotanih ruberoidom. Nakon njihova završetka, materijal se ukloni, a praznina se napuni s pjenom za pričvršćivanje. Dakle, da biste napravili trijem betona sa svojim vlastitim rukama, ako želite, možete i bez iskustva u izgradnji. No kako ne biste pogriješili, morate pažljivo pristupiti provedbi svake operacije i pregledati fotografiju cijelog procesa.

Ukras ukrcaja

Prilikom izrade veranda morate odabrati određeni stil. Ako to nije učinjeno, lijepu zgradu možete pretvoriti u apsurdno produženje doša, što će, umjesto divljenja, izazvati samo zbunjenost. Često se odabiru sljedeći stilovi:

 1. klasik. Prilikom odabira ove opcije izrađuje se krović s dvije razine i ugrađuju se rukohvati. Također je potrebno instalirati i dekorativne balustre. Da biste dovršili stepenice i prostor trijema, koristi se kamen ili pločica. Za ukrašavanje takve strukture koriste se posude s cvijećem. Na slici možete vidjeti sve značajke ovog stila.
 2. zemlja. Ovaj stil je pogodan samo ako je kuća građena od drveta. Glavna značajka trijema je gruba obrada stabla. Kada se gradi u stilu zemlje, kuća bi trebala nalikovati američkom ranču ili meksičkoj haciendi.
 3. Europski stil. Ovaj dizajn podrazumijeva obilje jasnih linija i standardnih oblika. Kao osnovni materijal za završnu obradu koristi se kamen ili pločica. Na trijemu u europskom stilu postavlja se stolica od šiblja.
 4. Francuski stil. Glavna razlika od prethodne verzije dizajna je samo prisutnost staklenih vrata koja su zaštićena metalnom rešetkom.

Da biste točno odredili koji vam stil više volite, vrijedi razmotriti fotografiju i predstaviti takvu građevinu koja je povezana s vašim domom. Stvaranje trijema vlastitim rukama nije lagan zadatak, ali s pažljivim pristupom radu nećete imati ozbiljnih poteškoća.

 • Trijem iz profila cijevi vlastitim rukama

 • Trijem za kadu

 • Kako napraviti verandu na trijemu

 • Trijem betona

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

58 + = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map