Tile fleksibilna "Mida"

Tile fleksibilna “Mida”

Opskrba robom pod markom velikih trgovačkih društava počela se češće pojavljivati ​​na tržištu, dok se trgovačka društva ne bave proizvodnim procesom, već naručuju proizvodnju proizvoda od poznatih proizvođača. Otprilike ova situacija se razvila pločicama marke "Mida", u vlasništvu moskovske tvrtke "Leroy Merlin", poznata po svojoj robi za kućanstvo i vikendice. U proizvodnim pogonima tvrtke "Tehnonikol" proizvedeno je fleksibilno pločice "Mida" na opremi koja se koristi za proizvodnju fleksibilnog krovišta "Shinglas".

Što je fleksibilna pločica branda «Mida»

Kvaliteta krovnog materijala odgovara njegovoj cijeni. Do danas je ovo jedna od najjednostavnijih i pristupačnijih mogućnosti za završetak proračunskih krovova. Prema glavnim karakteristikama, "Mida" premaz može se pripisati najlakšim krovnim materijalima:

  • Fleksibilna baza šindre izrađena je pomoću vrlo guste staklene vune, što ga čini dovoljno jaka i svjetlo u isto vrijeme. Jedan metar četvrtaste pločice "Mida" teži do osam kilograma;
  • Debljina šindre jednoslojnog krovnog materijala je samo tri milimetra, što je manje od standardnih parametara za većinu najpopularnijih marki premazivanja pločica;
  • Za proizvodnju "Mida" šindra koristi se modificirani bitumen s malim dodatkom butil-stiren polimera. To omogućava normalno zadržavanje nasipa od škriljevca i jamči trajanje jamstvenog vijeka krovnih pločica najmanje 10 i najviše 35 godina.
Za informacije! Cijena jednog paketa kreće se od 550 do 650 rubalja, ovisno o izvedbi boja.

Osnovni parametri fleksibilnih pločica "Mida"

Danas postoje nekoliko osnovnih osnovnih boja i desetak rasterećenja. U dizajnu boja, najpopularnija je pločica fleksibilna "Mida" prima smeđa, što je najbliža originalnoj gline ili keramičkoj verziji. Osim toga, boja je crvena, crna, siva, zelena i plava.

Postavljanje fleksibilne pločice "Mida"

Krovne pločice dostupne su u obje pojedinačne i višeslojne verzije. Istodobno, brojni pregledi kažu da je postavljanje jednoslojne verzije u mnogim slučajevima nimalo jednostavnije, a ponekad čak i složenije od višeslojne inačice. Što se tiče krovova pločica drugih marki, za ugradnju "Mide" proizvođač preporučuje uporabu sagova za oblaganje. Ploče za oblaganje postavljene su na vodilicu u vodoravnom smjeru, zglobovi su zalijepljeni posebnom mastitnom ljepilom.

Šindre fleksibilne pločice su dostupne u veličini 100h32 cm u jednom paketu može sadržavati oko 2.97 korisne kvadratnih pločica isključujući tehnološke dodatke u području preklapanja rubova. Oblik šindra "Mida" je standard, u obliku pravokutnika s trapezoidnim izbočinama. Na drveni sanduk pločica je fiksirana pocinčanim noktima s povećanim površinama kapice.

Proizvodnja fleksibilnih krovnih pločica

U početku, proizvodnja crijepa marke «Mida» bio je usmjeren na prodaju i korištenje u baltičkim zemljama, na temelju visoke vlage, visoke oborina u zimskom i jakih vjetrova tijekom jesensko-zimskom razdoblju. Stoga su programeri odmah postavili temelje za fleksibilne krovne pločice u nekoliko temeljnih odluka:

  1. Mala debljina i monoslojna konstrukcija smanjuju opterećenje na krovnoj podlozi s vrlo velikim kutom nagiba. Krovne pločice izdržavaju izdržljivost od 63-64 kg;
  2. Podloga od stakloplastike na krovu bila je napunjena inertnim punilom koja sprječava nakupljanje vlage unutar sendviča i kao posljedicu smanjuje gubitak topline.
Važno! Fleksibilni materijal dizajniran je za sjeverne geografske širine i prikladniji je za niske temperature nego za visoku toplinu.

U početnoj fazi, proizvodnja fleksibilnih pločica u tvornici Gargzdu Mida koristila je uvezene dijelove i sastojke. Polimeri za fleksibilne pločice kupljeni su u Europskoj uniji, bitumen u Rusiji. Najsuvremenija oprema tvrtke "Raiser" posebno je kupljena u Njemačkoj.

Najčešće se "Mida" kupuje kao jeftin i izdržljiv materijal za dacha ili kuću. Današnja verzija krovnog materijala "Mida" je tanka jednoslojna verzija fleksibilnog pločica gospodarske klase.

Zbog uspješne reklamne kampanje i vještom korištenju predak krovnog materijala „Mida” Društvo „Technonikol”, vlasnika zaštitnog znaka «Leroy Merlin», uspio u relativno kratkom vremenskom razdoblju dobiti povjerenje vaših proizvoda. Predstavnici "Technonikola" u posljednje dvije godine intenzivno su provodili tečajeve i seminare obuke koji su obučavali stručnjake za instalaciju i korištenje fleksibilnih krovnih materijala.

zaključak

Do danas, pitanje proizvodnje je u limbu. Nedostatak pojedinih komponenti i složenost u organizaciji rada "Gargzdu Mida" dovode u pitanje daljnje oslobađanje krovnih materijala. Planira se prenijeti dio proizvodnje na područje Ruske Federacije i staviti narudžbe u tehnološke objekte tvrtke "Technonikol" u Ryazanskom kraju, ali u tom smjeru nema definitivnog rješenja.

  • "Bikrost KHPP"

  • "Bikrost" za krov garaže

  • Kako odabrati vodonepropusni film

  • Tekuća guma: karakteristična, primjena

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map