Stairway na terasi

Stairway na terasi

Terasa može biti podignuta iznad zemlje dovoljno visoka. Ova okolnost zahtijeva izgradnju kvalitativne ljestvice. Doista, u slučaju nepoštivanja određenih tehničkih finese ili uporabu nekvalitetan materijala u radu takvog mehanizma postoji velika vjerojatnost stvaranja traumatskog stanja. Da biste stubište bili što pouzdani i izdržljivi, morate ispunjavati određene zahtjeve, kao i odgovarajuće alate i instalaciju. Fotografija stuba na terasi može se vidjeti ispod u članku.

Dolazak ljestvice marš

Postoje mnoge vrste stairwells. Svi se razlikuju ne samo po veličini već iu građevini. Stubišta na ulici namijenjena terasama ili trijemovima, poput mnogih unutrašnjih struktura, obično su izrađena od nekoliko elemenata. Koji su koraci i tračnice poznati svima, ali malo ih zna o strukturi potpornog dijela.

Temelj koji se izvodi u podnožju ljestvice marš je kosour ili bowstring. Kako su različiti, koliko je značajna razlika između takvih elemenata? Da biste razumjeli ovaj problem, vrijedi razmotriti značajke dizajna različitih vrsta.

Razlike kosoura od laktova

Stubište na drugom katu, koji je instaliran na žice, ima jednu značajku. Kuglasta traka je izrađena od šipke ili debele ploče. Izvršava uzorak mljevenja na kojem će se temeljiti koraci. Zahvaljujući ovom rješenju nema vidljivih veza. Značajke gradnje stepenica temeljene na navoju:

 • Groove su izrađene s dubinom od barem 2 cm, a ta veličina je dovoljna za dobru podršku vodoravnih dijelova. Na stubištu od drva, baza se obično izvodi s dvije žice duž rubova stepenica. Kod izrade široke ljestve u sredini, može se dodatno montirati koso. Pri izradi metalne ljestve potrebno je pripremiti profilne cijevi.
 • To je također zraka, ali utori u njemu nisu vidljivi sa strane. Sam je pogubljen u stupnjevitom obliku. Svi koraci se ne gaze na utorima već na vrhovima ležaja. Zbog ovog rješenja moguće je uvesti faze u 2 varijante. Koraci mogu biti u ravnini s vanjskim površinama kosi, ili biti u slobodnom stanju, visi.
 • Stubište se može graditi samo na 1 kosoura. Međutim, za takvu konstrukciju potrebno je nosivi dio od 30x15 cm.
 • Često, vanjski stubište za verandu ili trijem povezuje glavnu strukturu. Takvo napinjanje obično se izvodi s nizom.
 • Ako želite postaviti ljestve s balustrima, bolje je montirati konstrukciju na laktu. To je zbog potrebe za stvaranjem nosača za rukohvat. Kada gradite stubište na Kosowr, balusteri će morati biti pričvršćeni izravno na stepenice. Ova je opcija manje pouzdana i sigurna. Prilikom postavljanja stepenica na kosor potrebno je instalirati posebne blokove.
Pažnja molim te! Kad pribavite stepenice na žice, trebaju se pričvrstiti zajedno s vezicama. Takvo rješenje će osigurati maksimalnu pouzdanost strukture. Kada izvodite ljestve od dva ili četiri koraka, možete napraviti samo jednu vezu.

Također, kako biste osigurali dovoljnu snagu ljestvice, trebali biste odabrati kvalitetne materijale. Drvo mora biti dobro sušeno - to će osigurati dovoljnu pouzdanost strukture. Također se pojavljivanje takvog proizvoda neće vremenom mijenjati. Ako je potrebno stvoriti ljestve velike čvrstoće, potrebno je izraditi baze od metala.

Značajke gradnje stepenica

Stube postavljene na žice nisu jako različite od dizajna kosovara. Zato je metoda koja je odabrana za podupiranje koraka glavna značajka razlikovanja. O tome kako se nosivi elementi konstrukcije odmaraju na terasastom zraku, vrijedno je detaljnije upoznati.

Raspored elemenata podrške

Prije nego što počnete raditi na stubištu na trijemu, valja paziti da baza bude izdržljiva i pouzdana. Na primjer, terasa će biti instalirana na betonskoj podlozi. Takav dizajn neće imati samo atraktivan izgled, već će biti pouzdani što je više moguće.

Zato najprije trebate ovo razmišljati, a tek onda započeti ljestvicu. Kada se postavlja ispred terase, travnjak treba postaviti u zemlju, samostalnu potporu. To će poslužiti kao osnova za marširanje ljestvice.

Za njegovu izgradnju morate poštivati ​​određena pravila:

 • Prvo u tlu, kopajte rupe kako bi napravili betonske podloge ispod svakog kosora. U tom slučaju najprije morate iskopati temeljne jame, a zatim popuniti dno pijeskom i samo ispuniti polje betonom. Prije ulijevanja otopine, u jamu se postavlja geotekstil ili polietilen. Da bi baza bila pouzdanija, treba ga ojačati čeličnim šipkama.
 • Također možete primijeniti na drugu opciju. Za osnovni uređaj se često koriste troske blokovi. Oni bi trebali biti postavljeni u one točke na kojima će se Kosovari odmarati. Iskapanja u tlu vrše se na veću dubinu od visine blokova. To je potrebno uzeti u obzir debljinu sloja pijeska. Tipično, visina betonskih elemenata je 39 cm. Jastuk od pijeska ima visinu od 6 cm. To znači da se rupa treba kopati dubinu od 45 cm.
 • Umjesto blokova često se koristi bar s dovoljno debljine. Međutim, kako bi zaštitili drveni element s 3 strane, mora se obraditi tekućim bitumenom. Također u postupku pripreme, šipka se impregnira antiseptičkim.

Stubište za trijem obično se vrši s nagibom od 45 stupnjeva. Iz tog razloga, temelj za to mora biti na određenoj udaljenosti od ruba palube. Da biste odredili točke ugradnje nosača, morate pričvrstiti tračnicu na terasu, koja će simulirati položaj ljestvice.

okvir

Polje za stvaranje platforme za podršku ljestvama treba započeti s izgradnjom strukture okvira. Međutim, prije rezanja dijelova, potrebno je pravilno izmjeriti udaljenost između nosača i podgleda:

 • Tijekom mjerenja, trebali biste upotrijebiti mjeru trake i razinu. Potrebno je ispravno izračunati visinu ljestvice i broj koraka.
 • Korak po visini koja je najudobniji za pomak konstrukcije može biti u rasponu od 15-20 cm. To je odabrana tako da je cijeli broj koji se dobije dijeljenjem visine dizajn na visinu svake faze. Koraci trebaju biti širina, koja je jednaka veličini stopala prosječne osobe. Ne smije biti veća od 35 cm. Svaka slika unesena je na crtež.

Shema također treba pružiti neke informacije o stubištu. To je zbog činjenice da se montaža stupova provodi paralelno s Kosovarima. O ogradi također vrijedi učiti više. Međutim, prije toga vrijedi upoznati s uređajem Kosovra.

Rezanje elemenata ležaja

Da bi kosour potrebu za korištenjem planirani odbora sekcija 25h5 cm. Prvo, to ispravno obilježiti crtanje konture ljestve. Za izvođenje obilježavanja možete upotrijebiti kvadrat ili uzorak završene kosre od šperploče.

Pažnja molim te! Kada se obilježavanje provodi, potrebno je da je dno ustaje ove veličine na svoju visinu je sveden na vrhuncu u prvoj fazi ploče. Na istoj udaljenosti treba podignuti gornji usponski oslonac kako bi se kompenzirao debljina palube terase ili trijema.

Prilikom izvođenja rezova na ploči treba se koristiti kružna pila. Potrebno je da svako korak bude u što preciznijoj mogućoj mjeri, prema crtežu.

Izbor žljebova na nizu može imati takve mogućnosti:

 • Ako trebate izrezati kandže, a ne kosoura, bolje je odabrati debljinu od 70 mm. Takve utore se ne mogu napraviti uz pomoć pile. U tu svrhu koristi se ručni rezač. Rad će biti filigran. Zato biste trebali imati određene vještine za rad s takvim sredstvom.
 • Da biste izbjegli pogreške, trebali biste upotrijebiti predložak na koji se drži drvena ploča. Inače, odbora se može izrezati. Da biste označili obrise uspona, predložak se mora premjestiti duž ploče.
 • Ljestve izrađene na nizu ne mogu biti opremljene ustajem. U tom se slučaju žljebovi odabiru samo ispod gaznoga sloja.
 • Elementi ležaja stubišta tradicionalno su fiksirani - uz pomoć noktiju. Prvo, kosour mora biti baited od dna, i nakon što je gornji zglob je pričvršćen s isječke.
 • Na betonsku podlogu, žice i konopac su pričvršćeni s metalnim uglovima i klinovima. Odozgo moraju biti pričvršćeni na trake za remenje podnice.

Pri izvođenju ljestve na Kosowr, koraci se moraju rezati na takav način da rubovi vise od njih ravnomjerno. Njihovo pričvršćenje može se provesti na različite načine.

ograda

Da bi stepenica bila atraktivna, trebala bi biti opremljena rukohvatima. Ograde za konstrukciju obično se izvode nakon što je kompletna konstrukcija spremna. Tračnice su načinjene na isti način kao i ograda za terasu. Jedina razlika između tih nacrta je pričvršćivanje stupova srednjeg i gornjeg potpornja izravno na niz.

Donji stupovi su pričvršćeni ili na betonsku platformu ili na vlastite potpore. Njihov odabir ovisi o dizajnu mogućnosti terase. Prilikom postavljanja nosača za rukohvate na kandže, drugi moraju napraviti posebne rezove.

Kao dodatni zatvarač, vrijedi upotrijebiti nagele ili klinove fiksirane ljepilom. Za popravak limova i stupova na korake, morat ćete koristiti posebne metalne ploče. Bolje je opremiti stupove s nagibnim vrhovima - to će eliminirati akumulaciju vode.

 • Sigurnosna vrata

 • Stube u garaži sa vlastitim rukama

 • Šator na trijemu privatne kuće

 • Trijem u polikarbonatu u privatnoj kući

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map