Kultivator samorazvoja

Kultivator samorazvoja

Mnogi vlasnici zemljišta znaju da obrađivanje ručnim alatima traži puno vremena i truda. Zato su mehanički uređaji sve popularniji. Ali budući da su kvalitetni uređaji prilično skupi, mnogi zemljoposjednici stvaraju takve mehanizme vlastitim rukama. Sa strojem za zavarivanje i nekim materijalima lako je stvoriti kultivator, ako se krug takvog uređaja kreira unaprijed.

Kako napraviti kultivator iz postojećih materijala

Prije početka rada potrebno je razumjeti vrste mehanizama koji su namijenjeni za obradu zemljišta. Po vrsti pogonskog mehanizma ugrađenog u jedinicu, oni su podijeljeni na proizvode s električnim motorom, kao i s motorom s unutarnjim izgaranjem. Prvi tip mehanizama trebao bi biti odabran samo ako postoji napajanje na mjestu.

Sve dizajne s motorom s unutarnjim izgaranjem mogu se koristiti na bilo kojem mjestu, budući da rade na benzinu. Važno je zapamtiti da ćete ih koristiti kada potrošite više novca, ali su učinkovitije. Treba imati na umu da je njihova usluga složenija.

Također, kultivatori se razlikuju u načinu na koji se tretira tlo. Neki su proizvodi opremljeni kotačima s pogonom, dok su drugi ugrađeni priključci, koji služe kao sredstvo prijevoza i alat za obradu zemlje. U prvom slučaju koriste se dva reduktora. Prvi je potreban za pomicanje uređaja pri određenoj brzini. Drugi okreće privitke.

Treba napomenuti da postoje i motoblockovi, u kojima kotači ne vode, ali se ugrađuju kao potpora na tlu, zahvaljujući tim elementima pojednostavljeno je kretanje jedinice. U tom slučaju, kretanje jedinice je zbog rotacije privitaka. Važno je napomenuti da kada koristite mehanizme bez pogonskih kotača, morate potrošiti više napora kako bi samokretni kultivatori ostali na određenoj putanji. Zato mnogi vlasnici zemljišta stvaraju kultivatore s kotačima koji olakšavaju proces obrade tla.

Kotači kultivara dopuštaju učinkovitije reguliranje dubine uranjanja pričvršćenja na tlo. Važno je imati na umu da proizvodi s jednom glavnom osovinom imaju nekoliko prednosti. Na primjer, možete staviti kotače na osovinu i instalirati plug iza njih. Isto tako, umjesto kotača, možete pričvrstiti rezače za smanjenje volumena. Važno je zapamtiti da kultivator mora imati instaliran reducer brzine. Ovaj uređaj pomaže pri kotaču, kao i pri radu na teškim tlima.

Komponentni dijelovi motornog uređivača

Kultivatori se sastoje od sljedećih elemenata:

 1. Elektrana. Kao takav, može se instalirati električni motor ili motor s unutarnjim izgaranjem. Električni pogon može se odvojiti od starog ventilacijskog sustava ili se može koristiti industrijski kompresorski motor. Ako je odabran motor s unutarnjim sagorijevanjem, može se koristiti stari moped. No, vrijedno je zapamtiti da je u ovom slučaju potrebno stvoriti sustav hlađenja. Pri uklanjanju benzinskog motora iz motornog pila, taj problem se ne pojavljuje.
 2. Reduktor (reduktor brzine). Ovaj element je obvezan za stvaranje bilo kojeg motornog kultivatora. To je zbog činjenice da je brzina izlaznog vratila motora previsoka, a zakretni moment u malim motorima nije dovoljno velik za obradu tla. Ugradnjom reduktorskog reducera dolazi do smanjenja okretaja koji potiče povećanje napora na radnoj osovini.
 3. Frame. Prilikom izrade okvira za motokultivator, vrijedi zapamtiti da čak i ako je stvoren za isključivu svrhu, vrijedno je postaviti nosač na nju. Može se pričvrstiti na različite privitke.
 4. Ručke. Uz pomoć, uređaj se kontrolira. Na ručkama treba nalaziti sve upravljačke uređaje motornog uređivača. Prilikom izrade ručica vrijedi zapamtiti da bi trebali biti dovoljno jaki i udobni.

Crteži za samokrasnu kultivator mogu se preuzeti iz tehničke literature ili stvoriti na osnovi tvorničkih modela. Ako tražite već gotove crteže, važno je zapamtiti da ćete ih prilikom upotrebe morati tražiti određene komponente za budući dizajn. Prije nego sami izradite samokultivator iz pile s vlastitim rukama, vrijedi razmotriti dizajn već gotovih proizvoda kako bi točno razumjeli kako takve strukture rade.

Kako napraviti električni motor kultivator

Svatko tko bar malo zna načelo rada takve opreme moći će proizvesti elektromotornu kultivator.

Sljedeće pojedinosti potrebne su za posao:

 • motor iz mlina za mljevenje;
 • metalne cijevi;
 • uglovima;
 • kotači s osovinama;
 • vijak;
 • otpad.

Da biste stvorili električni motokultivator, trebate alate kao što su aparat za zavarivanje, mamac i set tipki. Također će se u procesu rada koristiti kliješta i čekić. Razvoj motornog kultivatora je sljedeći:

 1. Prvo, dva su kutnika pričvršćena za metalni radilac reduktora.
 2. Nakon toga, morate saviti krajeve dviju cijevi kako biste stvorili ručke. Nakon toga, cijevi moraju biti zavarene na uglovima.
 3. Zatim su osovine za kotače zavarene na uglove. Pri odabiru kotača valja razmotriti da su preveliki proizvodi neprikladni. Ako su sitni kotači postavljeni na meku zemlju, kultivator će biti pokopan. Stoga bi trebali biti srednje veličine.
 4. Nakon toga se stvara osovina strukture. S mamcem potrebno je razbiti mlaznicu od mlina za mljevenje i staviti obradak u čahuru, koja je izrađena od otpadaka.
 5. Potom je potrebno zavariti vijčanu spojnicu.
 6. Na jednoj od prethodno izrađenih ručica morate osigurati prekidač motora. Da biste koristili uređaj, bilo je prikladnije, vrijedi staviti kontrole na temelju veličine ruke.

Važno je zapamtiti da je brzi pokret kultivatora u stanju razbiti zemlju u ljuske. Ako stvoreni uređaj radi polako, to će uzrokovati da tlo postane mekano i obrada će se izvršiti preciznije. Takvi električni domaći proizvodi omogućuju obradu malih površina.

Kako napraviti motoblock iz motornog pila

Najčešće se motorni kultivatori izrađuju od lančanih pila, jer su slični uređaji dostupni za mnoge vlasnike web stranica. Proizvodni proces započinje proizvodnjom okvira jedinice. Dizajn bi trebao biti u obliku kocke. U gornjem kutu motora je fiksiran. Spremnik za gorivo uređaja montiran je niže na prethodno izrađene pričvršćivače. Okomite stalke okvira prednjeg dijela namijenjene su za postavljanje srednjeg nosača osovine.

Kao rezultat, iz pile se ispostavlja self-made motoblock, čiji je težište smješten iznad kotača. Zahvaljujući jednostavnom građevinskom uređaju, moguće je popraviti motokultivator vlastitim rukama.

 • Kako odabrati najbolji benzinski motor

 • Domaći motoblock

 • Motor blokovi, japanski, dizel

 • Travnjaci kosilicu

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map