Je li moguće lijepiti pozadinu kako bi se prožvakalo

Je li moguće lijepiti pozadinu kako bi se prožvakalo

Pitanje je je li moguće zalijepiti pozadinu na bjelilo, danas više nije bitno, kao, recimo, godinama prije dvadeset i trideset godina. Zato što sada možete susresti sobe koje su bijeljene vapnom samo u skladištima i nekim uredskim zgradama. No, kako se javlja, u nekim regijama, posebno u udaljenim selima, još se koristi lim. Odavde, vjerojatno i pitanja, kako lijepiti pozadinu na bjelilo.

Za početak, prašina je samo sloj vapna, koji pod utjecajem vlage i temperature padne, brzo pogoršava. Zato se takvi zidovi često izbjeljuju. Kao rezultat toga, nekoliko godina kasnije, na zidovima se formira višeslojna vapnena obrada koja ima vrlo nisku snagu. Zalijepljen na takav bijeljeni zid, pozadina pod njezinom težinom će početi lomiti i pasti. Dakle ovdje nema opcija.

Ali možete staviti pozadinu na izbijeljene zidove, ako su jednom ili dva puta prekrivene slojem vapna. To je sto posto čvrstog sloja, koji se praktički apsorbira u osnovi materijala od kojeg se podižu zidovi kuće.

Kako crtati pozadinsku pozadinu na bjelilo

Bez obzira na čvrstu bijeljenu površinu, mora biti pripremljena.

Pripremni stupanj

Slojevi vapna vrlo su nepouzdani. Pod utjecajem vlage, koja je uvijek prisutna u ljepljivom sastavu za pozadinu, bijeljenje će početi nabubati i pasti s cijelih mjesta. Stoga, ona mora biti zaštićena od ovog štetnog učinka. Jedino ispravno rješenje je primethe zid, bolje u dva sloja. Klica će proći kroz bjelilo i učvrstiti ga na površini zida.

 • Uz pomoć četke ili valjka primjenjuje se prvi sloj temeljnog premaza.
 • Zid se mora isušiti.
 • Zatim se nanosi drugi temeljni premaz.
 • I opet mora isušiti.

Ali, kao što pokazuje praksa, zidovi s bijelim zidovima uvijek imaju nedostatke, od kojih se sigurno morate riješiti. Naravno, bilo bi idealno ako se površina koja se obloži tretirana otopinom za žbuku, ali neće zadržati na bijeloj površini debelim slojem. Dakle, jedino rješenje u ovom slučaju je nanositi sloj tekućeg razrijeđenog paste tapeta na već temeljit zid. Gusta je, gusta, tako da će lako prekriti sve nedostatke zida. U tom će slučaju površina površine dodatno postati ravnomjerna. Svakako osušite ovaj sloj. Sve je spremno, možete ići u sam proces tapetiranja.

Međutim, stručnjaci preporučuju, prije nego što zalijepite tapete na bjelilo, provjerite pripremljeni zid zida. Da biste to učinili, u najudaljenijem kutu, lijepite jednu pozadinsku traku prema svim pravilima lijepljenja. Pričekajte da se materijal osuši i provjerite koliko je dobro fiksiran na zidu. Čak i ako pozadina ne padne i ne skidaju se kada se ruke mehanički primjenjuju, moguće je nastaviti nedovršenu obradu.

Tehnologija naljepnica za tapete

U principu, staviti tapete na bjelilo, tako je da ih ljepiti na bilo kojoj drugoj površini. Tehnologija je ista i nema drugih nijansi u njemu. Ovdje je algoritam akcija.

 • Na zidovima se primjenjuje vertikalna oznaka koja određuje mjesto polaganja. Za ono što možete koristiti vodom ili razinom (jednostavnim ili laserskim). Označavanje može biti učinjeno jednostavnom olovkom izravno na zidu.
 • Roll of wallpaper je izbačen i izrezati u trake duljine jednaka visini zida. Osim toga, dopuštenje od 5 cm, koja je nakon završetka svih radova odrezana.
 • Priprema ljepilo, koja se ravnomjerno nanosi na stražnjoj strani pozadinskog pruga. Ako je zalijepljena tapeta, ljepljiva otopina nanosi se na zid, a ne na materijal za završnu obradu.
 • Upravo na označavanju postavlja se prva traka koja se s ravnine prema sredini prema rubovima pomoću valjka ili plastične lopatice. Otpušten ispod rubova pozadine, ljepilo se odmah uklanja čistom spužvom ili krpom.
 • Uz prvu traku postavlja se druga za točno isti princip. Vrlo je važno odrediti kako će tapete tapeta stati zajedno. Ako su debele (netkane ili vinilne), onda samo na stranu. Ako se radi o papiru, često se preklapaju.
Pažnja molim te! Ako je pozadina s uzorkom ili uzorkom, tada ćete morati kombinirati crteže čak iu fazi obrade, što će dovesti do nekih otpada.

zaključak

Naravno, ako je zadatak zalijepiti pozadinu na bijeljenu površinu zida, bolje je riješiti se stare završne obrade. To je znatan trošak vremena, plus troškovi niveliranja i popravka. Ali na taj način moguće je jamčiti visoku kvalitetu konačnog rezultata. Ponekad se događa da je dio prašine u dobrom stanju, a drugi dio u lošem stanju. Ne popravljajte samo jedan dio, bolje je riješiti se cijeli sloj vapna, jer nema jamstva da druga polovica zida nakon nekog vremena neće biti baš ista kao i obnovljena.

 • Kako lijepiti široku pozadinu

 • Poravnavanje zidova s ​​gips ploče

 • Ideje za slikanje zidova bojama na bazi vode

 • Završavajući prednje zidove kuće

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 23 = 26

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map