Téli nyaraló macska számára

Téli nyaraló macska számára

Számos ok van arra, hogy egy katolikus házat az utcán felszereljenek. Melyik lehetőséget választani - egy kész szerkezet megvásárlásához vagy saját gyártásához, amit figyelembe kell venni a megállapodásban, részletesen megvizsgáljuk. Emellett az utcai macskák iránti ápoló hozzáállásról is beszélünk, és hogyan segíthetünk nekik.

Előfeltételek egy ház építésére az utcán

Az okok, amiért szükség van egy téli házat egy macska számára. Nézzünk csak néhány pillanatot, amikor a szilárd design segít az állatnak a hideg időszakban:

 • Gyakran van olyan helyzet, amikor egy kóbor macska, örömmel fogadja el a bánásmódot, ürügy nélkül, nem akarja megváltoztatni állapotát kedvence számára.
 • Néha a magánházak könyörületes bérlői nem tartalmaznak egy vagy két macskát, hanem négy vagy öt vetőstényt. Nem lehet mindent elrejteni a házban. Ezért gondoskodnia kell egy téli szerkezet jelenlétéről, ahol a háziállatok veszteség nélkül túlélik a hideget.
 • Gyakran, amikor a család egyik tagja allergiás a gyapjúra. A kommunikáció és a bolyhos teremtés korlátozása a nyitott térben nem értelmezhető. De annak előfeltétele, hogy létezik a súlyos szezonban, kötelező.
 • A téli ház szolgálhat egyfajta átrakodási bázisnak, amikor a tulajdonosok hiányoznak, és a macskának nem volt ideje időben visszatérni a hőbe.

A házi macskákon kívül a hajléktalanok is kevesebbet szenvednek a hideg időktől. A különböző országokban ez a probléma saját módján megoldódott. Milyen téli szállások rendezik a macskák különböző kategóriáit, megmondjuk tovább.

Építési változatok

Kezdjük a házi macskák egyéni használatra szánt házainak sajátosságait. Ha az állat nem mindig él az utcán, de csak alkalmanként használ egy téli házat, értelmetlen egy drága tőkeszerkezetet létrehozni, egy kis épület elég lesz. Előre nem látható körülmények esetén ideiglenesen megtehető a habbal szigetelt ház. A lényeg az, hogy felemeljük a föld felett. Ebben az esetben a külső felületet nedvességtől védett anyagból kell készíteni.

Ha nem számíthat arra, hogy a macska élő macskája télen tart, és létrehozott egy könnyű szerkezetet, gondoskodnia kell a felmelegedéséről. A piszkozatok megszabadulása a házban segít egy meleg ruhával, amely az ív átfedését teszi lehetővé.

A megjegyzés! Ha a ház eredetileg megvásárolható egy macska állandó felfedezésével kapcsolatban, akkor jobb, ha kétszobás vagy kétszintes szerkezetet választanak. A további partíciók jelentősen javítják a ház termikus jellemzőit télen.

A takarítási folyamat megkönnyítése érdekében a macskaüledék fővárosának építésében különböző trükköket használnak:

 • az ajtó típusától függően egy falat nyithat;
 • a tető egy része pántokkal van felszerelve, hogy felemelhető;
 • szerelje fel a tető egy cserélhető típus.

Egy másik árnyalat, amelyet figyelembe kell venni a téli ház tervezésekor a macska vadászati ​​ösztöne. Ebben az állatban, genetikai szinten, a zsákmány nyomon követésének szokása le van fektetve, és az utcán jobbra fentről. Ezért ügyeljen egy kanapé vagy egyfajta megfigyelési pont jelenlétére. Közvetlenül a téli ház tervezésébe vagy közvetlenül mellette helyezkedik el.

A kedvesség és az emberek gondozása minden állatra vonatkozik, bizonyíték arra, hogy a házak utcáján a hajléktalan macskák esetében van megállapodás. Nézd meg a következő fotót, amely egy egyszerű és ugyanakkor szükséges ahhoz, hogy a magas épületek közömbös lakói által készített építményt megépítsék. A téli hideg ezekkel a macskákkal most nem szörnyű.

A bolyhos és nem nagyon állatok gondozása gyakran szervezett a város szintjén, az európai országokban ilyen lehetőség van a macskák számára, amelyek fel vannak szerelve a tudatos állampolgárok erői:

De egy élénk példája egy egyszerű lusta alagsor eredeti kialakításának, ahol a macskák elmenekülnek a téli hidegtől:

Oregonban egy igazi falu sok házzal rendelkező macskáknak. A házon kívül az állatok orvosi ellátásban részesülnek. A menedéket közös erőfeszítések foglalják magukban: a boltok kedvezményt nyújtanak a macskaeledelre, a helyiek örömmel táplálják őket.

Ha a fővárosi konstrukció tulajdonosává akar válni, ahol a macska gond nélkül tölti az utat a télen, felmerül a kérdés az elrendezésének lehetősége. A termelési léptékben készült termékek jellemzőit később tárgyaljuk.

A késztermékek leírása

A macskák önállósága, a zárt tér szabadságának megváltoztatása iránti vonakodás - ez egy olyan kérdés, amely az utcai ház telepítésére vonatkozik. Néha nem lehet megoldani a probléma a hozzászokó macska a tálcába, majd egy kényelmes ház, a várakozás a téli hideg lesz üdvösség a tulajdonosok. Most sok vállalat fejleszt ki saját háztartási házakat, amelyek az utcán találhatók. Figyelembe veszik a különböző tényezőket: a macskák méretét és számát, a régió éghajlati viszonyait, a tulajdonosok vágyát, hogy egyedi díszítőt kapjanak.

A téli házak különböző típusai különböző típusokra oszthatók:

 • kis egyszerűsített lehetőségek egy macska ideiglenes tartózkodására az utcán;
 • tágas egyemeletes épületek, ahol ételt helyeznek el;
 • Kétemeletes apartmanok, amelyek optimálisak az erős fagyok számára.

A szabványos macskaépítési minták létrehozásakor a következő anyagokat használják:

 • a külső falak bélésből készülnek;
 • a rétegelt lemez beltéri befejező;
 • A padlót 30 mm-nél nagyobb vastagságú laplemezzel kezeljük.

Ezenkívül a következő elemek telepíthetők az egyéni megrendeléshez egy téli házban:

 • az ajtó műanyag ajtóval van felszerelve;
 • egy ablak van felszerelve;
 • A tetőt színes profilozott lemezzel vagy lágy burkolattal díszítik.

Kényelmet biztosítson a házban a macska számára a téli hidegben kétféle módon: a gyártási szakaszban a falak, a padló és a mennyezet teljesen szigeteltek vagy a fűtési rendszer telepítve van. A második lehetőség természetesen többletköltséget igényel, és az utcai késztermékek nem olcsóak. A téli ház kétemeletes építményének becsült költsége, a kép alatt, 10 ezer rubel alatt ingadozik. A szabvány méretei 1,5x1,2x0,5 m.

És a kizárólagos vörösfenyőház 1,3x0,8x1,5 m, ahol a díszítő befejezni a stílus shindel készül, fog kerülni mintegy 17 ezer rubel. A magas költségek oka a gyártási folyamat fáradságossága, amikor az egyes faanyagok különálló rögzített elemet képviselnek. Ez egyszerre végzi el a karcolás funkcióját, ami nagyon alkalmas a macska számára.

Tipp A macskaépület telepítése az utcára előzetesen szükséges, anélkül, hogy várt volna a téli hideg megjelenésére. Az állatnak időben kell lennie ahhoz, hogy új lakásba települjön, és ne keressen más menedéket.

független produkciós

A kész téli struktúrák árpolitikája gyakran arra kényszeríti a magánszektorban élő macskák tulajdonosai számára, hogy megállítsák az állatok önálló gyártási házának lehetőségét.

A design évei

Az építési folyamat előzetes tervezés nélkül lehetetlen, még akkor is, ha egy miniatűr ház. Ha egy állat egyetlen példányban él egy udvarban, egy egyszintes, belső felépítésű szerkezet alkalmas rá. De senki sem mentes a macska család hozzáadásától, ezért jobb, ha először egy tágas, kétemeletes házba tervezne egy projektet, hasonlóan az alábbi képen látható képhez:

A tervezés során figyelembe veendő dolgok:

 • Optimális, hogy az oldalfalak szélessége és hossza 1,2-1,5 m-en belül változik.
 • A házat egy macskának a talaj fölé kell emelni, hogy jobb szigetelést biztosítson.
 • Szükséges, hogy a meleg szezonban nyílászárók nyílnak. A téli hideg időszakában szükségszerűen lezártak. Ez különösen fontos, ha a házat több macska számára tervezték.
 • A második szint bejárata kétféle módon érhető el: a lépcsőn belüli és a lépcsőn belüli mozgás alatt elhelyezkedő lyukon, rámpa formájában.
 • A második emeleten az ablak előtt tanácsos egy kanapét felszerelni a macska számára. A téli ház mellett egy további pihenőhely is rendelkezésre áll. Jobb, ha a fa ágai közé kerülnek, oly módon, hogy a macska a székletből közvetlenül a második szintről érkezik. Ha nincs megfelelő fa a közelben, leleményességet mutathat, és érdekes dizájnt készíthet nagy erejű.
Figyelem! Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a tisztítás folyamatát. Egy téli házban ne legyen nehéz hely az emberi kéz számára.

Az anyagok kiválasztása

A téli építés méretével és elrendezésével meghatározva az anyagfogyasztás és a vásárlás kiszámításán dolgozik. Ezeket a célokat általában:

 • a téli ház külső falai bélésből készülnek;
 • Belső kárpitozás rétegelt lemezből készül;
 • a habszigetelés alkalmas egy téli ház fűtésére;
 • Fém falak falak összekötésére;
 • Tegyen egy deszkát a padlóra.
 • a macska szerkezetének pódium tetője fémcserép, ondulin vagy tetőszerkezet;
 • a 20x40 mm-es keretes fűrészlapok kialakításánál.

Ezenkívül pénzeszközöket fog szerezni a téli háznak a faanyag károsodása és a végleges díszítő befejezése érdekében.

Jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja a téli kivitelezés folyamatát egy macska modern eszközökkel:

 • Bútor tűzőgép, 16 mm-es tűzőkapcsokhoz tervezve;
 • egy tűzőgép a körmök alatt;
 • pneumatikus kalapács, 50 mm-es körmökhöz.

Természetesen a távollétükben egy házat házhoz lehet építeni egy hagyományos kalapács segítségével, de az erő és az idő sokkal jobban megy.

A szerelési és telepítési folyamat

Először a macskák házának vázát képezik a polcokból. Ezután fokozatosan habos vagy más szigeteléssel töltött. Ezután a téli ház belsõ falaihoz rétegelt lemezre költöznek. Az utóbbi helyen az oldalfelületek külső burkolattal vannak ellátva.

A téli ház falait fém sarkok segítségével összekötve a padló egy rakás lapból, majd a tetőből épül fel. A macskák számára készült készletet egy tágas emelvényre építették, melyet egy kifutópálya alakítottak ki és megbízhatóan rögzítettek.

A megjegyzés! A téli házat feltétlenül 10-15 cm-rel kell felemelni a talajszint felett - ez elősegíti a jobb levegőáramlást, és télen megvédi a padlót a fagyástól. A tartóelemek olyan beton kockákat használnak, amelyek egy tetőfedő anyagból készült faszerkezetekből vannak elválasztva.

A téli ház színkínálata egy macska számára nyugodtnak kell lennie. A kívánt fa színei természetes fából, melyet színtelen lakk vagy pinotex réteggel borítanak. Ez a bevonat megóvja a fát a bomlástól, és láthatóvá teszi természetes textúráját. A fa mellé egy játszótér van felszerelve, amelyen a macskák szabadon fekszenek, napozással szunyókálhatnak. Hasonló platform erkély a második emelet szintjén helyezkedik el. A macskák szeretik megfigyelni, hogy mi történik felülről.

A tervezett design egy téli házi macskának tetszés szerint módosítható. A tető befejezésekor néha használják a horganyzott vasat plasztiszol bevonattal, és a polcok kereténél azonnal kialakulnak fahordók, amelyeket penofollal szigetelnek.

Néhány mesterember, amikor a téli ház felmelegedésének kemény éghajlatán nem elegendő egy macska kényelmes tartózkodása, az infravörös fűtés is fel van szerelve. Természetesen gondoskodni kell a vezetékezésről, és a ház karbantartásának költsége jelentősen megnő, de a macska egészsége biztonságban lesz.

Kis trükkök a tanításban

Ha a ház és a macska, amelyre szánják, egyszerre jelenik meg az udvarban, akkor az új terület fejlesztése során a kedvtelésből tartott állatok elkerülhetetlenül növekedni fognak. De gyakran egy felnőtt állat óvatos az innovációktól. Mit kell figyelembe venni a szerkezet felépítésénél, hogy a macska gyorsan felfogja azt házaként, ami annyira szükséges a téli hidegben:

 • Az összes komponens stabilitása. Ha az emelkedés elemei vagy a rámpa alakú létrák nincsenek biztonságosan rögzítve, akkor nem valószínű, hogy a Kosh szeretni fogja a lendületet.
 • Az ablakok és megfigyelő állások jelenléte. A macskának biztosnak kell lennie abban, hogy nincs veszélyben. A legjobb, ha ezt ellenõrizzük az állványról, amely egy magasságban van.
 • Ha úgy dönt, hogy a téli házban további kényelmet és puha alomot hoz létre, használjon természetes anyagokat. Az állat elutasítja a villamosított anyagot.
 • A ház bejárata kényelmes és zárt legyen a téli hideg időszakában. Ez egy sűrű ruhával, amelyet egy ölében rögzíthet.
 • A háziállat megismertetésének folyamata egy új téli házban, a catnip segít.

Figyelembe véve a javításra vonatkozó ajánlásokat, kiegészítve azokat a megállapításokkal, kedvenc macskáik számára kényelmes házat hozhat létre, amely a téli hidegben üdvözítő pont lesz.

 • Hogyan készíts házat egy macskának?

 • Víkendház a saját kezébe

 • House a macskáknak a saját kezüket

 • House egy macska egy póló saját kezével

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map