Tarpan motoros kultivátor jellemzői

Tarpan motoros kultivátor jellemzői

A Tarpan kultivátorok meglehetősen gyakoriak a földtulajdonosok körében, mivel mintegy 15 hektár földterületek feldolgozására szolgálnak. Az ilyen termékek nagy teljesítményükről ismertek és megbízhatóak.

A kultivátorok előnyei

A "Tarpan" nevű kultivátorok 1991-ben jöttek létre és az "Orosz" motoblokkok helyettesítésére váltottak. Kezdetben ezek a termékek hazai motorokat telepítettek, így nem voltak elég népszerűek. De miután telepített egy erősebb motor a cég "Briggs Stratton "című kultivátorok egyre népszerűbbek.

A gyártott modellek egyik jellemzője egy megbízható csigahajtómű volt, amely majdnem örök volt. A termékek teljesítménye 6 lóerő volt. Az ismertetett elemek két részre oszthatók, ami lehetővé teszi számukra, hogy egy autóban lefordítsák őket anélkül, hogy kellemetlenséget éreznének.

A leírt kultivátorok előnyei a következők:

 1. Erőteljes motor és erős vasaló. Ennek köszönhetően a "Tarpan" kultivátorok segítségével különböző talajtípusokat képes kezelni. Ugyanakkor ezeknek a termékeknek a részlete sem hosszadalmas használat után sem szünetel.
 2. A föld feldolgozásának sebessége. Eke a kert, amelynek területe 10 hektár, lehet tenni 4-5 óra.
 3. A beállítások minimális száma. A leírt kultivátorokat könnyű kezelni. Azonban nem igényelnek gyakori karbantartást.
 4. Féregcsökkentő, ami megbízhatóbb, mint egy öv vagy láncátvitel. Ennek a mechanizmusnak köszönhetően a készülék hosszabb ideig használható, anélkül, hogy ki kellene cserélni a meghatározott részt.
 5. Könnyű súly. Munkavégzés közben a Tarpan motoros kultivátor könnyen befordítható különböző irányokba.
 6. Minőségi maróvágók. Élesítés után a csatlakoztatott berendezés hosszú ideig használható.
 7. A motor helye. Kívánt esetben gyorsan le tudja venni a motort a kultivátorról.
 8. sűrűség. Összeszerelt állapotban a kultivátor kis helyet foglal el. Szétszerelt állapotban az egység még autóban is szállítható.
 9. Nagy választék a mellékletekrőlÉn vagyok. A "Tarpan" kultivátorok számára ilyen lógó felszerelést hoznak létre, mint pl. Marók, burgonyavágók, polo-ekek, ekék és egyéb részletek.

Az előnyöket figyelembe véve nyilvánvaló, hogy a leírt termékek szinte bármilyen körülmények között és a földfeldolgozás különböző munkáiban felhasználhatók.

A Tarpan kultivátorok hátrányai

A leírt technika hátrányai közé tartozik a visszafordulás hiánya. Ez a kultivátor kényelmetlenül használható olyan területeken, ahol mindent ültetnek. Érdemes megemlíteni a gázkar kényelmetlen helyét. Meg kell nyomnia a jobb kezének hüvelykujját, így az ecset gyorsan elfárad a munka során.

Egy másik hátrány a vágókések hajlításának megfelelő szöge. Emiatt magukra fújják a füvet, és a talajba nyomják. A rengeteg füves helyeken folyamatosan tisztítsa meg a vágókat, megszakítva a munkát.

Érdemes megjegyezni, hogy kényelmetlen az olaj pótlására a Tarpan motorkultivátorokban. Ez annak köszönhető, hogy ilyen műveletek elvégzéséhez először vegye le a tengelykapcsolót, majd csavarja le néhány, a kereten található anyákat. Az ilyen berendezések tulajdonosainak emlékeztetniük kell arra, hogy hosszabb ideig nem lehet megdőlt helyzetben tartani, mivel az olaj elkezd szivárogni a levegőszűrőre.

Kultivátorok építése

A "Tarpan" kultivátorok népszerű modelljei négyütemű motorok, benzinnel. Az ilyen eszközök léghűtésesek. Számos modell teljesítménye 6,5 lóerő.

Emellett sok modell "Honda" motorokkal van felszerelve, amelyek teljesítménye 5,5 LE. A Champion motorokat is gyakran használják, aminek köszönhetően az egységek eléggé olcsóak.

A leírt berendezéseken forgóvágók vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi a szántás mélységének beállítását. A Tarpan kultivátorok kb. 20 cm mélyen lazíthatják a talajt, a szántás szélessége 35 és 100 cm között lehet.

A kultivátoros fogantyúk magasságban állíthatók, így azok használata különféle méretű embereknek szól. A fogantyúk gumírozottak, így a kezek működés közben nem csúsznak le.

Kultivátor mellékletek

Az alábbi típusú eszközöket használják a leírt berendezéseknél:

 1. Gyomláló. Az ilyen termékek kések és pengék, amelyek a reduktor tengelyére vannak felszerelve. Ezeket a talaj levegőztetésére, lazítására és gyomirtására tervezték. Ezek az elemek erős acélból készülnek, amely nagy terhelésnek ellenáll.
 2. Hillers. Az ilyen csatolmányokat leggyakrabban használják. Úgy tervezték, hogy lehúzzák, szántják, valamint ágyakat hoznak létre. Amikor ilyen munkákat végez, a gyomokat eltávolítják. A tömbök egysorosak, dupla sorosak vagy lemezek lehetnek. Az első típusú eszközt leggyakrabban használják. A lemezes főzőlapok hatékonyabbak.
 3. Fülekkel. Az ilyen felszerelést úgy szerelik fel, hogy a talajművelés során a kultivátor ne csússzon el.
 4. Plough. Ezt a berendezést mélyszántásra használják. Az eke a burgonya és más növények telepítésekor szükséges.
 5. Mills. Az ilyen termékek néhány hajlított kések, amelyek rögzítve vannak a tengelyre. A kultivátorhoz mindkét élesített termék és félkör alakú vágóeszköz megvásárolható. Az első csökkenti a terhelést a motoron, ugyanakkor hagyja el a gyomnövényeket a talajban. A második típusú malmok gyakran ragadnak a talajba, de a gyomnövényeket hatékonyabban eltávolítják.
 6. prefix, használt a hó betakarítására a helyszínen. Az ilyen termékeket nem használják a "Tarpan" minden modelljén.

A bemutatott mellékletek lehetővé teszik a kultivátor használatát a helyszín különböző munkáiban.

A kultivátorok módosítása

A leggyakoribb modellek a "TMZ-MK-03" és a "TMZ-MK-04". Ezek a kultivátorok megbízhatóak és lehetővé teszik, hogy gyorsan végezzen munkát az oldalon. Ezen modelleken mind japán, mind amerikai motorok vannak telepítve. Ezek a modellek csak a reduktor sebességfokozatában különböznek egymástól.

A kultivátorok több költségvetési modellje fel van szerelve a Kínában előállított "Champion" motorokkal. Egy kevésbé gyakori termék egy "Zongshen" motorral.

A TMZ-MK-03 műszaki jellemzői

Ez a kultivátor motorja "Briggs Stratton ", amelyet Amerikában gyártanak. Benzinnel működik és 4 ütemű. Ennek a modellnek a teljesítménye 6 lóerő, ami elég a legtöbb helyen elvégzett munka számára.

A Tarpan TMZ motoros kultivátor centrifugális automata tengelykapcsolóval rendelkezik. A modell mélysége 20 cm, a kapaszkodó szélessége 35, 70 és 100 cm, az üzemanyag fogyasztása 1,1 l / h. A motorkultivátor tömege 45 kg. Ehhez a típushoz csatolják a szabványos mellékleteket (eke, marószerszámok, döngölők, polírozók).

Elektrokultivátor "03 EC"

Ez a modell könnyen kezelhető és környezetbarát, így sok földtulajdonos választja meg. A készülék súlya mindössze 45 kg, így bármelyik testemből származó embert használhat.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a motor teljesítménye 2200 W, a kultivátor bármilyen talajon dolgozhat. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen termékek felületének legnagyobb mélysége 25 cm.

A marókészülék átmérője 27 cm. Megjegyzendő, hogy ez a kiegészítő berendezés kiváló minőségű fémből készült, amely nagy terhelést biztosít.

A Tarpan villamos kultivátor kis területen vagy üvegházban dolgozik. A kultivátor fogantyúi állíthatók be, így kényelmesek lesznek minden növekedés alatt álló ember számára. A leírt termék szabványos tartozékokkal, pl. Eke, hűtő és egyéb alkatrészekkel van felszerelve. A készülékre vonatkozó visszajelzések azt mutatják, hogy megbízhatóak és tartósak.

 • Hogyan készítsünk egy motoblokkot a saját kezünkkel

 • Hogyan csinálj magad egy fejsze

 • Hogyan kell dolgozni a Fokine lapos vágóval?

 • A kerti kocsi saját kezével

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map