Szivattyú hordó öntözéshez

Szivattyú hordó öntözéshez

Annak érdekében, hogy ne vesztegesse az időt a kert körüli állandó mozgatással vödörekkel vagy öntöződobozokkal, használhat szivattyút a hordó vízéhez. De mielőtt egy bizonyos eszközt vásárolna, meg kell határoznia a legoptimálisabb lehetőséget. Gyakran megvásárolt szivattyúk egy 200-hordásos cseppig az öntözéshez, mivel erősebbek.

A választást befolyásoló tényezők

A szivattyútelep kiválasztása olyan műszaki jellemzőkön alapul, mint a kapacitások, a kapacitások és a szűrők rendelkezésre állása. De mielőtt vásárol egy adott eszközt, meg kell fontolnia más tényezők:

 • a csőtől a csiszolt rész széléig tartó távolság;
 • különbségek a talaj magasságában;
 • az eszköz használati ideje;
 • az öntözött növényekre elkülönített terület.

Annak tudatában, hogy a tömlőt milyen távolságban húzza ki, kiszámíthatja a készülék és a fej szükséges teljesítményét. A termelékenység kiszámítása során érdemes megfontolni, hogy kb. 5 liter vizet használnak a négyzetméter vízhez. Egy adott termék kiválasztásakor figyelembe kell venni a nyomást. Számos területen olyan eszközöket használnak, amelyeknek a feje nem kisebb, mint 50. A készülék kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy az alacsony fogyasztású készülékek alkalmasak csepegtető öntözésre, és a permetezéshez drágább modelleket kell választani.

A kiválasztás során érdemes megnézni a népszerűbb modelleket, mert ezek a jobbak. Ha az öntözés ritka lesz, olcsó, alacsony teljesítményű modellt vásárolhat.

A dobszivattyú jellemzői

Az ismertetett eszközök különböznek a hasonló típusú hasonló termékektől a könnyű használhatóság érdekében. Gyakran választják őket a parcellák tulajdonosai, mivel kis tömegük van, és a működés során kis mennyiségű zaj keletkezik. Az ilyen eszközök 1,2 m mélységig működnek, ezért különböző méretű hordókba telepíthetők.

A szivattyú a dobhoz van rögzítve, majd csatlakoztatva van a hálózati csatlakozóhoz. Nyomásszabályozó segítségével kiválaszthatja az optimális fejet az öntözés során. Az ilyen termékekben van egy beépített szűrő, amely nem teszi lehetővé a szilárd részecskék átjutását. Érdemes felidézni, hogy a legtöbb esetben a beépített szűrők nem képesek teljesen kiszűrni a vizet, így idővel a rendszer eltömődik és tisztítani kell.

Az ismertetett problémák elkerülése érdekében önálló szűrőt kell telepíteni. Ez egy régi tüllből jön létre. Ehhez elegendő a szivattyú öntözését leengedni a hordóról a szövetre, majd csak vízbe meríteni. Ebben az esetben fontos, hogy az anyagot biztonságosan rögzítse a hordó szélére. A szivattyúkat egy szűrő védi, így a szövet nem kerül a készülékbe.

Érdemes felidézni, hogy a leírt készülékek szűrőelemei a tok alsó részében vannak, így a rendszer a műtrágyák maradványai és a fém hordóban felhalmozódott rozsda használat közben eltömődhet.

Az értékesítés során sok különböző kapacitású modell létezik, az akvizíció során érdemes a helyszín nagysága alapján irányítani. Ha az alvilágot nagy területen kell előállítani, érdemes előnyben részesíteni a kétlépcsős mechanizmusokat. Az ilyen eszközök magasabb költséggel rendelkeznek, de nagy mennyiségű munkához tervezték.

Ha a helyszínen csak néhány virágágy, akkor érdemes alacsonyabb teljesítményű készülékeket vásárolni. A dobszivattyúk maximális kapacitása óránként mintegy 4 ezer liter.

Felszíni szivattyúk jellemzői

A felszíni eszközök lehetővé teszik a víz szivattyúzását bármilyen tiszta forrásból. Használhatók ugyancsak egy hordó öntözésére. A leírt szivattyúk teljesítménye meglehetősen magas. Sok ember választja meg az ilyen szivattyúkat, mivel könnyen kezelhetők.

Felületi eszközök előnyei:

 • tömörség;
 • alacsony ár;
 • az eszközök könnyen karbantarthatók;
 • tartósság.

A kerti öntözéshez használt felszíni dobszivattyúnak hátrányai vannak, például magas zajszint a működés során és a vízben lévő szennyeződésekre való érzékenység.

Fontos! A leírt termékeket csak vízszintes talajon szerelje fel. Általában ezeket az eszközöket nem kell rögzíteni.

Búvárszivattyúk

Ezeket az eszközöket általában víznek a kutakból és kútokból történő kiszivattyúzására vásárolják, de a hordó egy részének öntözésére is használhatók. Az ilyen termékek a következő típusokra vannak felosztva:

 1. Vibráció. Az ilyen hordószivattyúk népszerűbbek, mivel alacsony költségűek és jó teljesítményük vannak. Használat közben kis mennyiségű energiát fogyasztanak. De érdemes megjegyezni, hogy bontás esetén nehéz visszaállítani a mechanizmust.
 2. Centrifugális eszközök. Az ilyen szivattyúkat a nagy termelékenység jellemzi, így nagy területet öntözhetnek. A leírt termékek ára meglehetősen magas, de megbízhatóbbak, mint vibrálóak.

A vízelvezető szivattyúk jellemzői

A vízelvezető szivattyúk megvásárlása során érdemes figyelembe venni, hogy piszkos víz szivattyúzására használják. Az öntözõ növények csak az ilyen termékek további funkciói. Ezek egy lezárt szekrényből állnak, amelyben a szivattyú egység található.

A vízelvezető szivattyúház acélból vagy műanyagból készül. Egy adott modell kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy minél nagyobb a szívónyílás átmérője, annál nagyobb a részecskék átadni a szivattyút. Sok hasonló termék fel van szerelve úszókapcsolóval, ami segít a leállásban víz nélkül.

A vízelvezető szivattyú előnyei a következők:

 • nagy megbízhatóság;
 • egyszerű használat;
 • a nagy szennyeződésekkel való vízszivattyúzás lehetősége;
 • alacsony zajszint a működés közben.

Érdemes megjegyezni, hogy ha egy javítási bontást töltött elég nagy összegű források.

A szivattyúk öntözéshez szükséges sajátosságai

Működés közben számos szabályt be kell tartani:

 • Működés közben nem szükséges olyan helyzeteket engedélyezni, amelyekben az öntözéshez használt hordószivattyú tétlen;
 • Télen le kell üríteni a vizet a készülékből;
 • hogy a termék nem túlmelegedik, akkor nem érdemes forró vizet pumpálni nekik, ha a készüléket folyadékkal hűtik;
 • a terméket csak olyan körülmények között kell működtetni, amelyekre a rendeltetését tervezték.

A híres gyártók termékeinek jellemzői

A legnépszerűbb termékek az alábbi gyártók:

 1. Karcher.
 2. Gardena.
 3. Bölény.

Karcher A német eszközök megbízhatóak és kiváló minőségűek. Hozzájárulnak az öntözés folyamatának jelentős elősegítéséhez. Az ilyen szivattyúkat reggel és este használhatják anélkül, hogy aggódnának attól a ténytől, hogy a zaj zavarhatja az embereket a helyszínen.

A nagynyomás lehetővé teszi, hogy a termékhez több törzsvonalat is csatlakoztasson. Gyakorlatilag az összes Kercher szivattyú a munkaterhelés ellen védett. Ennek köszönhetően elég nagy vonalak bontása nélkül is használhatók.

Gardena a termékeket a magas termelékenység és az alacsony energiafogyasztás jellemzi. Majdnem minden készüléknek van úszókapcsolója, ami a víz távollétét megkönnyíti. Ezen szivattyúk alján egy szűrő a szilárd anyagok víz tisztítására.

A leírt gyártó készülék megbízható hermetikus burkolattal rendelkezik, így a víz nem engedhető be a motorba.

bölény a termékek védelmet nyújtanak a tekercseléstől. Gyakorlatilag az összes szivattyú ütésálló műanyagból készül, amely nagy terhelést szenved. A szivattyú használata közben beállítható a fej. Mielőtt elkezdené használni ezeket az eszközöket, fontos, hogy győződjön meg arról, hogy megfelelően vannak összeszerelve és biztonságosan rögzítve.

Hogyan készítsen egy dobszivattyút magáról

Készítsen egy szivattyút a kert öntözésére a hordóból számos háztartási vízalatti termékből. Ez egy speciális eszköz megvásárlásán múlik. A termék megváltoztatása során a motort kapcsolja a hordóhoz közelebb és telepítse a szűrőt.

A kapcsoló felszerelhető a falra és a vezetékre. Kevesebb időigényes a második lehetőség. Ha egy országházban kétvezetékes vezeték van telepítve, akkor külön kapcsolót kell vásárolni, amely egyszerre két vezetéket kikapcsol.

A kapcsoló felszerelése után a szűrőt rögzíteni kell. Az eszköz szennyeződéstől való védelme érdekében elegendő az alsó részét hálószemből csomagolni. A merülő termékek különböző helyeken hordóba helyezhetők, mivel ebből nem csökken a termelékenységük.

 • Kézi szivattyúk vízhez

 • A vízszivattyúk jellemzői

 • Szivattyú "Kid": műszaki jellemzők

 • Mélysugárzó szivattyú

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

52 − 47 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map