Riasztó GSM modulral nyári rezidenciához

Riasztó GSM modulral nyári rezidenciához

A vezeték nélküli GSM-kommunikáció kialakulása és széles körű használata nagymértékű áttérést eredményezett az autó, majd később a szirénából a háztartási, garázs- és dacha biztonsági riasztásokhoz a biztonsági hurok teljes körű távvezérlő rendszeréhez. Különösen az ügyet gyorsították a kommunikációs díjak és az olcsóbb GSM modulok csökkentése után. Bizonyos esetekben, például egy garázsban vagy egy nyári rezidenciában, szinte lehetetlen egy hatékony riasztórendszer kiépítése azzal a lehetőséggel, hogy azonnal kapjon jelzést a nyílásról.

A GSM modul alapján történő jelzés előnyei és hátrányai

A mobil kommunikációs technológiák fejlesztése lehetővé tette egy nagyon kompakt és gazdaságos eszköz beszerzését egy GSM kommunikációs modul formájában, egy vezérlőegységgel és egy érzékelőrendszerrel. Ideális esetben a vezeték nélküli jelzés a következő funkciókat biztosítja:

 • Értesítse a dacha tulajdonosát az egyik érzékelő működéséről. Egyes modellekben a riasztórendszer egy bizonyos kóddal küld egy jelet, amely lehetővé teszi a jelzés indokainak megítélését;
 • A riasztás élesítéséhez, lőjéhez és ellenőrzéséhez nyomja meg a Push üzeneteket, hallgassa a dalok belsejében lévő hangokat;
 • Szabályozza a riasztóelem működésével kapcsolatos információk SMS küldésének számát és sorrendjét;
 • Fotózzon és továbbítson egy keretet a programozott címre;
 • Parancsok kezelése mobiltelefonról nagy teljesítményű elektromos eszközökkel. Be- és kikapcsolhatja az öntözést, a fűtést, a szellőzést, a tápegységhez csatlakoztatott készülékeket.
Információért! Az első három funkció mindent megillet, még a legnagyobb moduláris GSM modullal is, a komplex funkciók jelenlétét egy adott adási rendszer jellemzői határozzák meg.

Az első jelzésmodellekben a gyártók megpróbálták kombinálni az autonóm és a vezeték nélküli jelzés funkcióit. Ez azt jelenti, hogy a rendszer működése közben a rendszer bekapcsolta a szirénát, és üzenetet küldött a mobiltelefonnak. De a gyakorlatban kiderült, hogy a zenék gyakran akadályozzák a tolvaj elfogását az országban, így újabb verziókban volt egy olyan funkció, amely kikapcsolja az üvöltést.

A városon kívüli dákó egy "vak" zónában vagy terepben helyezkedhet el, a GSM jel rossz vételével, ezért fennáll annak a veszélye, hogy elveszítik a riasztórendszert. Bizonyos esetekben külső antennát telepítenek, de ez csak a bűnözőket tiltja a dacha-ban.

Ezen túlmenően, nem minden GSM modul egyformán jól átruházza a "munkát" a dachára alacsony hőmérsékleten vagy magas hőfokon. A legsebezhetőbbek az elemek, amelyeket rendszeresen fel kell tölteni és szigetelni kell a házban.

Az adományozás jelzésének legérdekesebb modellek

A fent felsorolt ​​általános funkciók mellett számos modellnek saját érdekes sajátosságai vannak, amelyek jelenléte miatt az országban a legalkalmasabbak.

GSM riasztórendszer "Sentry" adáshoz

Az "IPRo" cég fejlesztése jól ismert a riasztó logika fejlesztésének jó minősége miatt. Az "Órmester 4" fent említett lehetőségeihez hozzá lehet adni néhány speciális funkciót, amelyek különösen alkalmasak az országban való használatra:

 1. Lehetőség van számos erőteljes elektromos készülék, például egy öntözőszivattyú vagy szellőztető rendszer vezérlésére.
 2. A tápellátás összekapcsolása és kikapcsolása a kertben. Ez az opció különösen értékes lesz az erőteljes szélben vagy a ház villamosenergia-problémáival.
 3. Az a képesség, hogy szimulálja jelenlétét házigazdák a házban. A programozott sorozatban a világítás be- és kikapcsolható a szobákban, az udvaron vagy a szoba bejáratánál.

Ezenkívül a GSM riasztás négy típusú szöveges üzenetet közvetíthet a mobiltelefonra egy bizonyos típusú érzékelő biztonsági modul működéséről. Szükség esetén távolról bekapcsolhatja a mikrofont, és meghallgathatja a házban kialakult helyzetet.

Riasztórendszer GSM "Dacha 01"

A "TAVR Dacha", a 01-es és a 02-es modellek, a belföldi és a külföldi riasztórendszerek egyik vezető szereplőjének tekinthető. És el kell ismernünk, hogy egy ilyen értékelés megegyezik a GSM modulnal való jelzés képességével és funkcióival.

Először is, a legfontosabb előny, a többi modellhez képest, két modul elrendezésnek nevezhető: "TAVR Dacha". Ez azt jelenti, hogy a processzorral és az érzékelőkkel rendelkező vezérlőegység külön panel formájában készül, amely szükségszerűen a ház belsejében található. A GSM jelvételi és -átviteli modul önálló tápegységgel ellátott külön dobozként készül, amely lehetővé teszi mindkét egység 200 m-nél nagyobb távolságra való elosztását.

Valójában ez a "TAVR Dacha" elrendezés elve lehetővé teszi a legtöbb probléma megoldását a "árnyékolás" és a jel elakadásával, ami a GSM modul által a rádiós riasztások legtöbb felhasználójától fél.

Másodszor, a beállítás és a szolgáltatáshoz való hozzáférés és a programozható funkciók csak speciális mágneses kulcs fobok használatával lehetségesek. Ezenkívül a riasztás kikapcsolására vagy bekapcsolására is használható. Ez azt jelenti, hogy minden olyan illetéktelen személy, aki behatolt a dacha helyiségeibe, ahol a központ található, vagy akár betolakodók, akik behatoltak a hackeléssel, nem tudják megváltoztatni a vezeték nélküli riasztási beállításokat a GSM modul segítségével.

Harmadszor: a GSM autonóm GSM-jel "TAVR" A dacha-t nagyon gazdaságos energiafogyasztásra tervezték, a gyártó szerint a négy ujjal rendelkező elemek átlagos működési időtartama legalább egy év legyen. A dáca valóban gazdaságos jelzése nagyon fontos a távoli objektumok védelme során, amelyekhez állandó és szabályos hozzáférés nem áll fenn.

Információért! Annak érdekében, hogy az "őrszolgálat" cég gyártója ajánlott savas akkumulátort használni.

A legtöbb érzékelő a központ házában található, ezért a riasztás beállításakor meg kell felelnie bizonyos követelményeknek. Ne tegye le a panelet egy fűtött vagy túl hűtött felületre, vagy magas szintű rezgésű falra. Ez elsősorban negatív hatással van az elemek és elektronikai alkatrészek állapotára, amelyeket nem a kondenzátum kicsapása céljára terveztek.

Ráadásul a GSM "Dacha 01" és a 02 modell lehetővé teszi, hogy meglehetősen komoly hőmérséklet-szabályozást végezzen. A több mint hatvan fokos léghőmérsékleten a modul létrehozza és üzenetet küld a kritikus helyzetről.

GSM riasztórendszer "Sentinel"

Ha a dacha egy teljes területű, nagy területű, nagyszámú tárgy, amely érdekes lehet egy bűnöző elemre, akkor erőteljesebb és tökéletesebb riasztórendszerre lesz szüksége.

A legmegfelelőbb megoldás a további videók vagy kamerák telepítése, amelyek valós időben rögzítik a védett terület eseményeit. Ebben az esetben telepíthet egy teljes körű biztonsági komplexumot vagy korlátozhatja magát a "Sentinel" GSM riasztó modul telepítéséhez.

A Sentinel képességek jelentősen magasabbak, mint a korábbi modellek. Például az "S200 MMS Guard" opció 16 vezeték nélküli forgalomérzékelővel párhuzamosan képes dolgozni, és akár 20 kiváló minőségű fényképet is képes lejátszani. Ebben az esetben egy képsorozatot lehet beszerezni egy mobiltelefonon, és meghatározhatja a fenyegetettség mértékét anélkül, hogy elhagyná a létesítményt.

A fényképezőgép megfelelő használatával figyelemmel kísérheti a helyzetet egy rendkívül szoros ellenőrzésű területen. Bizonyos esetekben ez a módszer a közelgő fenyegetés jeleit mutatja be, mielőtt az országban megjelenik. Például a közlekedés vagy a marginális jellegű emberek javítása.

A legtöbb víkendház számára a vezeték nélküli riasztások jó állapotban vannak, feltéve, hogy a szobában egy stabil tápegység áll rendelkezésre egy teljes napra. Ellenkező esetben a modul fel fogja tölteni a vészhelyzetről szóló üzeneteket, és gazdaságos üzemmódra vált. Teljesen kikapcsolt állapotban a készülék legfeljebb 8 órán keresztül 1000 mA / h névleges akkumulátorral működtethető.

Ez a fajta GSM jelzés figyelemre méltó figyelmet érdemel, mivel nagy az információterheléssel szembeni ellenállása. A riasztások beállítása és eltávolítása, a program módosításai, fenyegetések, a Sentinel mikroprocesszor több szöveges üzenetet duplikál több címre, beleértve az e-mail fiókokat is.

következtetés

A GSM biztonsági rendszerek, még a legegyszerűbb végrehajtásnak is nagyon nagy lehetőségei vannak a tulajdonos tájékoztatásában, vagy az indíttatás vagy a felmerült problémák miatt. A legtöbb GSM modul működik a 434 MHz frekvenciatartományban, ami bizonyos mértékű ellenállást biztosít az interferenciához vagy a jelremegéshez. Ez nyilvánvalóan meghatározza népszerűségét.

 • Független riasztás az adáshoz

 • Biztonsági riasztás az adáshoz

 • Kerámia fűtés a nyári rezidenciára

 • Gázmérő: telepítés, csere, kalibrálás

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map