Hogyan válasszunk ki egy fúróvezetőt

Hogyan válasszunk ki egy fúróvezetőt

A függőleges vagy vízszintes elektromos fúró fúrók túlnyomó többségét a készülék két kézzel történő rögzítésével és egy vagy két lábbal ellátott kiegészítő megállítással végzik el. Fúrjon egy vagy két lyukat olyan könnyen. De ha kell fúrni egy tucat lyukat vagy végre számhordozás a fém szögben használata nélkül egy vezető vagy egy útmutató a fúró, hogy egy pontos lyuk nagyon nehéz.

A fúróvezeték kialakítása

A fúró minden irányjelzője elsősorban arra szolgál, hogy az elektromos kéziszerszám helyzetét, különösen a fúrófejet, a lehető legmerevesebbnek és stabilabb helyzetbe állítsa. A jó minőségű előtag, még akkor is figyelembe véve, hogy a fúrót a kezével kell megnyomni, biztosítja a fúró egyenes mozgását torzítás nélkül.

A vezetőrendszer kialakítása legalább négy elemből áll:

 • Alap vagy támasztó láb, gyűrű vagy lemez formájában. A sarok egy elektromos szerszámmal támogatja a rögzítés teljes szerkezetét. Ez lehet asztali felső, fal vagy bármilyen lapos tárgy, amelyikben fúrást végeznek;
 • Egy fúró megfogására vagy rögzítésére szolgáló szerelvény, amely rendszerint egy gyűrűs bilincsből vagy két rögzítőszalagból áll. A fogantyút függőleges állványokra rögzítik, mozgatható perselyekkel, biztosítva a rögzítő egység sima lejtését függőleges irányban;
 • Állványok vagy vályúk, amelyek az alaplemezen álló helyzetben vannak rögzítve. A vezetősínnek köszönhetően a rögzítőben rögzített elektromos fúró szigorúan egyenes vonalú mozgatásra képes;
 • A rugók és a dugók csökkentették a mozgás mennyiségét a vezetősín mentén.

Attól függően, hogy a modell, előtagok, design esetleg futó egy vagy két fogazott sín, használt és még a távoli kart feszítőléc fúrók azok csomópont típusú rotációs 00.

Fontos! A külső patronokkal ellátott vezetőrendszerek lehetővé teszik a furatok maximális pontosságát, ezért gyakran nagyon vékony, kevesebb, mint 1 mm-es keményfém kerámia fúrók fúrásához használják őket.

A karos vagy csavaros meghajtású rendszerek csak acél és alumíniumötvözetek asztali rendszerében használhatók. A fúró kar használata csökkenti a lyuk pontosságát, de lehetővé teszi a kemény és viszkózus anyagú lyukakat a maximális kényelem érdekében.

A készülék és a rádiókészülék külső megjelenése nagyon hasonlít az egyszerűbb kialakítású asztali fúrógéphez. Ellentétben az utóbbi, a vezető konzol egy működő hajtómű egy elektromos fúrót, így célja a magas hordozhatóság és a képesség, hogy végezzen fúrás falak, csövek és vezetékek Lutkov ajtó egység, ahol szükséges lyukak fokozott pontosságú helymeghatározást.

A fúróvezeték kiválasztásának jellemzői

Napjainkban az elektromos fúrókra vonatkozó útmutatók nagyszámú modellje létezik. Feltételesen három fő osztályra oszthatók:

 1. A professzionális és félig professzionális minõség kiigazítása;
 2. Előfeszítések otthoni használatra készült fúrókhoz és saját készítésű szerkezetekhez;
 3. Költségvetési útmutatók a drillek számára.
Információért! Mint azt a gyakorlat azt mutatja, a házi készítésű útmutatók egyéni példányai, amelyeket saját fém- és fafúró-fúróval szereltek össze, jó eredményeket mutatnak a fúrás pontosságában.

Ha jóhiszemű végrehajtása során követelmények összeszerelés és telepítés precíziós útmutatók sarkok konzol csavaros meghajtó a számhordozás és néhány marási műveletek egy fára, és lágy alumínium ötvözetek jó pontossággal.

A ház maximális merevségének biztosítása érdekében az egyes alkatrészek összekötése csavarokkal történik, és acél sarkokkal megerősítve.

Irányító rendszerek precíziós fúrókhoz

szakmai osztály rendszerek célja elsősorban feldolgozás falapok csuklós vagy paplanok, mint a kapu szárnyai, csatornák, lépcsők csavar összeszerelése fa és fórumon. A bilincsek jelenléte és a fúró kilyukasztásának lehetősége szinte bármilyen szögben csúsztatható, lehetővé teszi a legösszetettebb konfigurációk lyukainak fúrását és őrlését.

A Tecmobil Wolfcraft modell egy példa. A legtöbb műanyag és alumínium konzoltól eltérően ez a modell módosított öntöttvasból készül. Ez azt jelenti, hogy az egész terv és az egyedi csomópontok erőforrásai elérhetik a 15-20 évet, anélkül, hogy korlátoznák a topperek számát. Ezenkívül az öntöttvas állványok nagy pontossággal készülnek az összes alkatrész összekapcsolására, ezért a lyukak minimális pontossága csak 1 mm. A maximális pontosság 0,3 mm a készülék egyedi beállításával érhető el.

A rögzítés magassága 298 mm, az alap átmérője 140 mm. A modell súlya 1 kg. A csúszó sarokpántok jelenléte lehetővé teszi, hogy a keretet a fúrólyukról az alap felé tolva minden 45 ° -os szögigkörülbelül. Különösen "portalanító" betonfalak fúrásához a készüléket speciálisan a porszívó csatlakoztatásához kell csatlakoztatni.

A vezető rendszerek költségvetési verziói

A "Caliber 96302" fúróvezető tipikus példája egy olcsó eszköz olcsó eszközének. Fő előnye az alacsony ár - csak 690 rubel, és a maximális egyszerű a design.

A konzol két, 20 cm magas, krómozott fémtartóval van felszerelve, műanyag alapra szerelve. A 75 mm átmérőjű műanyag sarok közepén lévő lyuk lehetővé teszi hengeres és kör alakú fúrók használatát a betonban lévő vágószekrényekhez az elektromos csatlakozók beszereléséhez.

A vezetőcsöveken két rugó van, amelyek biztosítják a fúró befejezése után, hogy a fúró visszahúzódik a munkamagasságra. A sarok oldalán van egy fogantyú, amely a kezelendő felületre nyomja a vezetőt.

A fogantyú helyzete túl közel van a sarok alsó síkjához, így csak négy ujjal lehet megtartani a készüléket, nem pedig egy teljes ecsettel. Az előtag csekély súlya miatt könnyű használni, ha kinyújtott karokkal is fúrja a fúrót. A "963022" változatban lehetséges a fúrás a felületre való szögben elvégezni.

A legtöbb esetben a kaliber egyszerû és megbízható eszköz.

A "KWB 7784" fúróvezeték kínai változata a készülékhez és paramétereihez nagyon hasonlít a "Caliber 96302" kialakításhoz. A fő különbség a kivitelezés minősége. A felhasználói visszajelzések szerint a KWB fúrógép vezetője átlagosan 20-30 fúrással rendelkezik keresztirányú terhelés nélkül. Az ízületek holtjátékának megjelenésével a vezetőeszköz gyorsan elveszítette a merevségét, és gyakorlatilag lehetetlenné vált a fúró folyamatos irányítása. Gyorsan bontsa le a reteszeket, és törje le a csöveket, a por ötvözetből préselve.

következtetés

A jó minőségű fúrógép munkagépeinek irányítására szolgáló rendszer lehetővé teszi a helytelenül befúrt lyukak és hornyok számának csökkentését szinte nulla értékre. Ehhez meg kell adni a mentett fúrókat, amelyek gyakran pontosan lebomlanak a ferde lyukak fúrásának vagy a különösen viszkózus anyagok feldolgozásának helytelen betöltésével. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerű és nem szerény eszköz súlyosan leegyszerűsíti a munkát a legnehezebb helyzetekben.

 • Hogyan válasszunk ki egy sor fúrót

 • Hidraulikus nyíró kiválasztása

 • Az asztali fogás típusai

 • Hegesztő pontok "kaméleon"

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map