Hogyan kell megfelelően fedni a tetőt pala

Hogyan kell megfelelően fedni a tetőt pala

Palatető

Slate régóta használják, mint a tetőfedő anyag, nem vesztette el népszerűségét napjainkban, különösen, mivel a munka a tető egyes tudja kezelni magát, ha tudja, hogyan fedezi a tető pala.

A fő előnyei és hátrányai a pala

A tetőfedő anyag előnyei:

 • : nem gyúlékony,
 • egyszerű telepítés,
 • erő és olcsóság,
 • hosszú élettartam (35-40 év).

A tető tetőszerkezete illeszkedik az épület minden formájához, gyönyörűnek és hosszú ideig szolgál.

hátrányai:

 • viszonylag nagy tömeg: meg kell tenni erősebb rácsos szerkezet,
 • törékenység: a gondatlan kezelésekkel vagy a gondatlan kezeléssel szemben.

A hullámlemez tetőfedő típusai és méretei

A palacsinta lapok 6, 7 és 8 hullámokat termelnek. A lapok szabványos hossza 1750 mm, szélessége a hullámok számától függ, az ábrán látható, a vastagsága 5,8 - 7,5 mm, a szög 150 vagy 200 mm.

hullámlemez tetőfedéshez

A gerincmagasság (hullám) magassága 40 mm 7 és 8 hullámhossz esetén, 54 mm a 6 hullámú lemez esetében.

Jellemzői szarufa rendszerek palatetőre

Megerősített burkolat

A tetőszerkezet palástjának tetőszerkezetre történő rögzítése a 60 mm-es, 60x60 mm-es rúddal készül, 60 mm vastagságú szarufák. Ez annak köszönhető, hogy a tetőfedő anyag nagyobb terhelést jelent a szarufa rendszeren. A szalag rúdjainak távolsága úgy van kialakítva, hogy a pala lap legalább kettőre álljon, mindkét oldalán 15 cm-es szélességgel.

Minél kisebb a rámpa szöge, annál erősebb a köpeny

A palasztetőknél javasoljon legalább 22-es lejtésszögetkörülbelül. Az egypántos és pecsétes tetők esetében a dőlésszög kisebb lehet, de megerősített burkolatra van szükség. Az ábrán az erősítés elve látható a különböző meredekszögek esetén. A palacsinta alatt helyezzen el egy páraelasztót, különösen akkor, ha a tetőt szigetelni kell.

Fontos! A palackozás előtt minden fa szerkezetet 1-2 alkalommal kell kezelni egy fertőtlenítő anyaggal, amely tűzgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez megakadályozza a rothadásukat, meggyulladását és az élettartam meghosszabbítását

pala utasítás

Hogyan határozható meg a palatető mennyisége?

A munkák kivitelezésének megtervezése saját kezűleg, fontos, hogy helyesen számítsuk ki a palatető mennyiségét a tetőn, hogy elegendő legyen az anyag, és nincs hulladék. A geometria alapjait ismerő személy számára ez a számítás nem lesz nehéz. Egy vagy két rámpával rendelkező tető esetében meg kell mérni a ház szélességét és hosszát, a lejtő szöget.

A tető méreteinek kiszámítása egyszerűbb, így történik:

 • meghatározza a tető méretét a kereten, a keletkező távolságot a lap szélessége osztja el, és 10% -ot ad hozzá, a lapok számát egy sorban;
 • Mérjük meg a gerincről a rámpa mentén a távolságot a rámpa mentén, és oszd meg a rézlemez vastagságának nagyságával, a sorok számát, az átfedéshez 13% -kal növeljük az eredményt;
 • az így kapott sorok és lapok ugyanabban a sorban megszorozódnak, és a lapok száma a lejtőnként. Ha a tető oldalsó, akkor az eredmény megduplázódik.

A mániákus tetők görkorcsolya számított geometriailag terület (a háromszög területe és a terület a trapéz, mint az ábrán látható) elosztjuk a lemez terület pala és hozzáadunk 15%.

Fontos! Amikor a palatádat vásárolja, figyelmet kell fordítania annak integritására. A palatákat papíron vagy filmből kell átvinni. Tartsa a lapokat sík, vízszintes felületen, nedvességtől és napfénytől védve.

Pala méretek

Felkészülés a tetőszerkezetre

Mielőtt megkezdené munkáját egy tetőcserép készítésénél, készítsen minden szükséges eszközt és egy szintes platformot, amelyen levágja a lapokat és lyukakat fúr. A helyszínnek olyannak kell lennie, hogy a lap mindkét oldalról megközelíthető legyen.

Eszközök és berendezések

A telepítés pala tetők lesz szüksége: egy kalapács, pala szögek, vagy csavarok, önfúró csavar, fúró, bolgár vagy fémfűrész, porvédő maszk, festék vágások, létra, létra, létra, kötél, fém kampó.

Hogyan lehet felrakni egy palatádat a tetőn?

Azok, akik saját kezűkkel szeretnék tetőt készíteni, gyakran kérdezik, hogyan kell felszedni egy palatádat a tetőn. Ezt egy kötelet és két kampót használják. A lapot alulról felhúzza két horgokkal, amelyekhez a kötél meg van kötve. A kötelet a palatetővel együtt a tetőre húzzák. A lapokat egy létrán keresztül lehet betáplálni, ha két vagy három ember végzi el a munkát.

Slate Sheet előkészítése

Mielőtt fektetve egy tetőn pala festetlen lap impregnálva lehetnek egy víztaszító készítmény, egy akril festék, vizes diszperzió vagy alkid festék, ha szükséges. A festék bezárja a mikrolemezeket, simábbá teszi a palántákat, a téli hó pedig könnyebb lesz.

A palánta a környezeti hőmérséklet függvényében hajlamos a deformálódásra, így a szeg és az azbesztcement között kis résnek kell lennie. Ehhez 2-3 mm-rel nagyobb átmérőjű lyukakat kell fúrni a pala palástján, mint a köröm. Ezeket a lyukakat és a lapok elhelyezésekor fúrni, ha ez sokkal kényelmesebb.

A pala tetőszerkezete, hogyan kell csinálni saját kezével

A csatorna a tetőszerkezet megkezdése előtt kerül telepítésre. A palák lapjai az alsó sorból rakódnak.

Hogyan rakjunk palástot a tetőre

 • Annak érdekében, hogy a lapok laposak legyenek, a zsinórt az él szélétől 15 cm-re húzzák ki, és a lapokat a zsinór mentén egyenesítik;
 • a tetőfedő anyagot a 1-2 hullámok átfedése esetén egy lap egy lemezre, soronként 15-20 cm sort (a méret a rámpa lejtési szögétől függ). Az, hogy a halmozási a következő: Először is, az alacsonyabb levél 3-4, majd a föléjük 2-3 a második sorban a második sorban - 1-2 harmadik sor ruhával, majd minden egyes sorban, kezdve az alsó, adjunk hozzá egy vászon;
 • az átfedő hullámok a szél uralkodó irányában kell, hogy legyenek, úgyhogy a szél ne fújja a palatát, és nem igyekszik felemelni.

A lapokat levágással vagy bulgárral vágják. A szeleteket festékkel festették, hogy az azbeszt ne hasadjon össze.

Figyelem! A lélegeztetőgépben fúró- és fűrészlapok fűrészelésére van szükség, különösen fúró és bolgár használat esetén. A vágás helyét először nedvesíteni kell. Az azbesztcement por veszélyes az egészségre.

Cserép rakás szekvencia

Hogyan és mit kell felhelyezni egy tetőlapot

A tetőfedő anyag rögzítése a lépcsőkhöz fontos szakasz, amelyen a tető szilárdsága függ, valamint maga a pala önmaga működése során. Figyelembe kell venni a szarufák és a palacsinta szezonális deformációit és mozgását, télen a tetőn megnövekedett terheket.

Szegek pala és csavarok számára

A palatető tetőre történő szerelését 14 mm átmérőjű, vagy öncsavarral ellátott csiszolt acél körmökkel végezzük. A körömfejet és a palástot fém alátét és gumitömítés vagy más rugalmas anyag választja el.

hogyan kell a tetőt raklapozni

Hogyan készítsünk lapokat

A hagyományos kalapácskal szegecselt pala. A körmök előre be vannak fúrva a lyukba, és nem vágnak le, de a pala nem mozdul. A 8 hullámú palákot levágják a 2. és a 6. hullámból a csomópontból, a 7 hullám pedig a 2. és az 5. helyre. Függőlegesen a lap két részre szegeződik a dobozhoz. A szögtől a penge széléig tartó távolság legalább 15 cm, ezért a gerincre költöznek.

Fontos! A nyakkendő oldalának kanyarolása, ha hosszúak, nem ajánlott. Jobb, ha a kívánt hosszúságra vágjuk.

Kémény csatlakozó eszköz

Ha a házban kályha van, meg kell oldani a kéményen lévő tetőt. A tető lejtőjén lévő kéménynél a szomszédság különböző módon van elrendezve, attól függően, hogy van-e vízszigetelés vagy sem. A jelenlétében a tömítő felfekvése az acéllemezt a megállapodás alapján pala és a film, és ennek hiányában arról, hogy a felső széle az acéllemez alatt volt pala, és az alsó lejtő - rajta. A szomszédos eszköz diagramja az ábrán látható.

A szomszédos eszköz diagramja

A tető gerincének eszköze

A korcsolya eszköz a tetőszerkezet utolsó lépcsője. A ló védi a tetőt a vizektől, biztosítja a szellőzést, a tető díszítő eleme.

A palatetőből készült tető gerincének horganyzott acélból vagy kész lapos elemekből állnak. Vágjon egy olyan lapot horganyzott acélból, amelyik a kívánt szélességű, és hajlítsa meg a hajlítógépet vagy kézzel, hogy a hajlítás szöge kissé kisebb legyen, mint az asztalok közötti szög. A gerinc felszereléséhez ugyanazokat a szögeket kell használni. Hogyan helyesen telepítsünk egy lovat, amit a képen láthatunk.

palatetőből készült pala pala

Mennyibe kerül egy palatető fedél

A palatető telepítése nem egyszerű feladat, a kalapács és a fémfűrész ismerősének hatalmába kerülésével elegendő idő van a munkához. A hullámlemez ára 170-260 rubel. per lap, ami 90-135 rubel / m2. Átlagosan, figyelembe véve a rögzítőanyagokat és a vízszigetelést, a tető ára saját kezűleg 200 rubel / m2 .

Ha az idő, hogy fedezze le a tetőt pala a saját kezét nem elég, akkor bérelhet egy csapatot. A rakodási költség 150-300 rubel / m2. Ha szarufarendszert szeretne telepíteni, hő, gőz, vízszigetelés, raklap, akkor a munka ára 700-800 rubel / m2 .

A munkák következetes és alapos elvégzésének feltételei mellett a pala tetőfedés hosszú ideig és megbízhatóan fog szolgálni.

 • Hogyan készíts egy villámcsapot egy magánházban?

 • Hogyan készítsünk egy villámtestet

 • Az utolsó emelet erkélyének tetője folyik

 • Tetőszigetelés habos műanyaggal

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map