Házi zárak titokban a garázsban

Házi zárak titokban a garázsban

Az egyetlen igazi út a házhoz vagy a garázshoz a boncolás biztosításához az, hogy titokban használjon zárat. Fontos, hogy a titkok vagy a "ravasz" saját designja legyen, és jobb, ha egy példányt saját kezével készítesz. Tényleg, a nem szabványos gondolkodás nagyon segít, a gazemberek és a betolakodók is emberek, és a professzionalizmusuk elég gyakran szabványos technikák gyűjteménye.

Milyen titkok a leghatékonyabbak egy garázs védelmére

A kastély titkának fő szabálya, hogy a készülék tervét vagy ötletét nem lehet könnyen olvasható, még közvetett bizonyítékokkal is. Minél egyszerűbb a saját készítésű zárszerkezet, annál kevésbé valószínű, hogy a támadó foglalkozásának elvével foglalkozik.

Napjainkban a garázsban egy rögtönzött vár váratlanul sokféle építményei között számos fő csoport létezik:

  • A szabványos ipari formatervezés újdonsága a titkos rész hozzáadásával. Leggyakrabban még egy titkot adnak a kulcshoz, azzal a lehetőséggel, hogy összekapcsolják a keresztcsíkot. Így a garázs kinyitásához ismerni kell a sorrendet, hogy milyen kulcs, és ebben az esetben szükséges a kapu felnyitása;
  • A hozzáadott villamos áramkörrel és a szervomekanikával működő készülék, amely a kulcsot a garázszárban vagy a billentyűzetről forgatja, hasonlóan az autós biztonsági rendszerekhez;
  • A saját kialakítású, csuklós vagy belső zár garázskapuján történő gyártás és beszerelés, amely nem szabványos módon nyitható, gyakran még kulcs nélkül is.
Fontos! A zárhoz való titoktartás során ügyeljen arra, hogy a garázs nyitása és bezárása - akár jogosulatlan személyek jelenlétében sem - ne adjon ki egy okos titkos tervezés elvét és lényegét.

Leggyakrabban egy ilyen hátránynak van egy titkos zárja, amelyet a megszokott autó riasztásból vettek le. Minden autosignális, szabványos mechanizmust és eszközt használnak, elegendő ahhoz, hogy legalább egy kulcs láncot vagy riasztódobozt, vezetékeket és mechanizmusokat láthassanak annak érdekében, hogy pontosan megértsék, hogyan valósul meg a további titok. A gépek számára a rendszer stabilabbá tétele a speciális programozási módszerek és a kulcsok cseréje. A garázs számára a titok elrendezésének ilyen módszere nagyon megbízhatatlan, mivel mindenféle titkosítási eszköz és szkenner könnyen megnyitható.

Rendelkezésre álló zárolási sémák titokban

A legegyszerűbb módja egy mechanikus titok létrehozása a garázsban. Ez lehet:

  1. A kulcs egy speciális változat és forma. Az a tény, hogy szinte az összes meglévő szabványos zárak a garázshoz hasonlóak, mint az iker testvérek. A szabványos csákányok és szerszámok, amelyek a zárak felnyitására szolgálnak, az interneten a legszélesebb választékban kaphatók. A nem szabványos kulccsal, ami titkos a garázszárhoz, megzavarja a betolakodók 99% -át;
  2. Különleges kialakítású zár. Bizonyos esetekben ezek az eszközök nem igényelnek semmilyen kulcsot
  3. Kombináljon egy szabványos zárszerkezetet, például egy karot forgó zárószerkezettel a garázsajtóhoz.

A titok második változatát nagy megbízhatósága, egyszerűsége és hatékonysága különbözteti meg. Ha a reteszelő rendszert a diagramban bemutatott titkokkal telepíti, akkor lehetetlen a garázskapu fele kinyitni, amíg a csavarok nem kapcsolódnak a függőleges zárhoz.

A legegyszerűbb csavarzár a garázs titka

Ha használhatja a gépet, egyszerűen csavaros zárat készíthet titokban, mint a fényképen. A csavarkiválasztás működési elve a kulcsfej speciális kialakítása.

A két fokozatú csavarzár bonyolultabb kialakításai és a két kulcs lehetővé teszi a védelem jelentős megerõsítését. Az ilyen zárolás működésének elve jól látható a megadott videón:

Nagyon népszerűek a régi mechanikus zárak replikái, titokban, mint a fényképen. Az ilyen eszköz működésének fő titka a kulcs szokatlanul bonyolult alakja, szinte lehetetlen a munkadarab alakját másolni és megismételni az eredeti nélkül, de alig érdemes használni a garázsajtót.

Lakat titokban

A fenti konstrukció korszerűbb analógja a garázszár csuklós változata, amely a rajzon látható.

A testszerkezethez két reteszelő persely van, csapokkal és zárógyűrűvel. A levehető bilincs csak akkor távolítható el, ha a forgócsap helyzete megfelelően lett kiválasztva. A horony hengeres részén lévő horony elforgatásakor a test lyukával egy vonalba esik, és az orsó végét felengedik vagy elzárják. Ha van egy tű, akkor nem nehéz megtalálni a helyzetét ebben az esetben.

Két, egymástól különálló hornyos elrendezéssel ellátott csap a döntési folyamatot végtelenül hosszú ideig teszi. Ráadásul, miután a garázs lezáródott, a tű könnyen átalakítható önkényes helyzetbe, ezáltal titokban tartva a zár nyitott állapotát.

A csavaros rendszerek mellett bizonyos érdeklődést jelentenek önszerkezetes szerkezetek daru típusú kulcsokkal, amelyeket úgy is neveznek, hogy csökkennek.

Az önzáró zárak elektromos rendszerei a garázsban

A leghatékonyabb, saját készítésű, titkos eszköz egy hagyományos kombinált zár, amelyet egy tirisztoros elemalapból gyártanak, kombinálva egy garázszárral, amely egy hagyományos kulcs segítségével nyílik meg. A zár elektromos része a rajzon látható.

Ez az ötlet lényege. A garázst csak ebben a sorrendben nyithatja meg. A tárcsázó billentyűzeten olyan kódot ad meg, amely kikapcsolja a normál zárolás zárolását. Ha a zár 30 másodpercen belül nem nyílik ki, akkor a második áramkört áramütés elleni védelemmel kapcsolják be. 15 perc elteltével a védelem ki van kapcsolva, és az áramkör visszatér eredeti állapotába.

Így egy olyan személy számára, aki ismeri a kódot, a garázs megnyitása nem nehéz, egy olyan támadóval, aki még ellopta a kulcsot, vagy kettőt használt, gyakorlatilag nincs lehetőség garázsnyitásra. A legfontosabb dolog az, hogy nincsenek feltételek a mester kulcs vagy a fizikai megszakítás, fúrás, kalapálás vagy kulcsfordítás esetén.

következtetés

Az ilyen típusú védelem használata teljesen új ismeret a garázs zárak elrendezésében. A gyakorlati alkalmazás megmutatta a használhatóságot és a nagyobb megbízhatóságot, ráadásul a saját készítésű zárak iránti igény is nagyon nagynak bizonyult, így a kódrendszert egy távirányítóval kellett cserélni.

  • Hogyan lehet kinyitni a garázszárat?

  • A tetőjavításra vonatkozó becslés példája

  • Minta a hibás lemez a tető javítására

  • A tetőjavításra vonatkozó szerződés

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 − 64 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map