Gyönyörű tűzvész az erkélyen

Gyönyörű tűzvész az erkélyen

A loggia vagy az erkély vészhelyzeti (tűz) lépcsője jelentős problémát jelent a többszintes épületben lakók tulajdonosa számára. Alapvetően megakadályozza az extra mérőkészülékek felszerelését, de egyesek úgy tekintenek rá, hogy veszélyt jelentenek a tulajdonuk integritására.


Fotó 1. Az ablakból kilátás nem lehet a legoptimistább

A gyakorlatban az erkélyen elhelyezett tűzoltást az épület kialakítása és elrendezése határozza meg. Az épületkódok és előírások (SNiP 21-01-97) szerint egy többszintes épületben tartalék evakuációs leereszkedést kell végezni. Ezek lehetnek külső vagy belső fémlépcsők. Egyes épületekben 5 emelet felett helyezkednek el, mivel a legtöbb tűzoltógép 15 méter hosszú létrával rendelkezik.

Továbbá tilos a vészhelyzeti lépcsõk és az evakuálási nyílások lebontása - a hozzájuk való hozzáférés nyitva kell lennie. Minden lakóépületben van egy közös tulajdon: háztartási helyiségek, lépcsőjáratok és lépcsők, padlások, kerítések stb. Ezenkívül lapokat és táblákat is tartalmaz. Ezért egy evakuálási kilépő loggia csak "vészhelyzet" előtt tekinthető "annak".

Tűzoltás egy különleges erkélyen
Fotó 2. Az új sorozat sürgősségi lépcsőházainak egyes házai a közös "tűz erkélyen" helyezkednek el. Vannak azonban új épületek, amelyek régi projektekre épülnek.

Tanács. Lakást vásárolni egy újonnan épített házban, érdemes megismerni az alaprajzot. Ha van egy fűtetlen lépcső a projektben (nem halad át a felvonó tengellyel, hanem falmal van elválasztva) vagy egy "tűz erkély", akkor nem kell aggódnia "extra" lépcsőn a saját loggiaán. By the way, egy szerződés egy új lakás, egy általános evakuálási kilépés általában nem jelzik.

Vágja vagy nem vágja le a tűzoltást?

A valóságban gyakran ez a vészkijárat nagyobb veszélyt jelent az emberekre, mint a tűzre. Az épület több évtizeden át tartó működése az összes kommunikáció és struktúra romlásához vezet. Ezenkívül az alapkezelő társaságok (REU, Lakásügyi és Kommunális Szolgáltatások stb.) A tűzlépcsőkkel kapcsolatban csak végső megoldásként működnek. Az eredmény a szomorú rozsdás nyílások és a megdöbbentő lépcsők nem csak nem képesek ellátni funkciójukat, hanem veszélyeztetik a lakók életét.

Tanács. Annak eldöntése előtt, hogy felszámolja az elavult struktúrát, meg kell vizsgálnia a ház általános állapotát. Érdeklődjön az építés időpontjában, az általános műszaki állapotban, az utolsó nagyjavítás idején és így tovább. Szintén meg kell vizsgálni a bejáratot - hány szomszéd már megszabadult a lépcsőtől. Ugyanakkor, keresse meg - milyen gyakran jön a Sürgősségi Helyzeti Minisztérium (5 évente egyszer). Ha a szomszédok többsége még mindig megakadályozza az evakuálást, akkor ne szakítsa meg a rendszer működését.
Fontos! Az Art. A szabálysértési kódex 20.4. Pontja, a szerkezet tűzvédelmi rendszerének illetéktelen lebontása büntethető 3-4 ezer rubel bírsággal az egyének számára. Tisztviselők kell fizetnie 15-20 ezer rubel, és jogi - 150-200 ezer. Ha a jogsértést többször feltárják, az egyénekre kivetett bírság összege 4-5 ezerre nő, a tisztviselők esetében - 20-30 ezer, legálisan - 200-400 ezer vagy a tevékenység felfüggesztése legfeljebb 90 napig.

Az erkélyen vagy a loggián levő tűzoltás szétszerelése jogellenes cselekedet, amely kellemetlen következményekkel jár. Ha az adminisztratív büntetéssel büntetendő hírnév és a kis büntetés "szűknek" tűnik, akkor a törvény szigorúbb intézkedéseket alkalmaz. A Sürgősségi Helyzeti Minisztérium ellenőrzéseinek be nem tartása legalább egy felszólítást fenyeget. Ezen túlmenően, ha a Tűzoltóság a KTF tervében szerepel, akkor a lakással való bármilyen jogi manipuláció lehetetlen.

Azonban a legnagyobb baj vár tûz esetén. Ha később bebizonyosodik, hogy a bérlők evakuálása nem volt lehetséges egy bizonyos erkélyen lévő vészhelyzeti létrák miatt, akkor tulajdonosa már büntetőjogi felelősséggel tartozik. Egyébként egyetlen példány sem engedélyezi a tűzoltást, ha nincs alternatívája. Az egyetlen ésszerű lehetőség - cserélje ki a tűzoltást. A törvény ezt nem akadályozza meg, elegendő ahhoz, hogy a Sürgősségi Helyi Minisztérium illetékes szervei hozzájáruljanak.

Tűzvédelmi nyílás

A tűzvédelmi szabályok szerint a vészkijáratokkal ellátott erkélyeket és loggiákat tilos zománcozni és szigetelni - ez megakadályozhatja, hogy a friss levegő elszívja az embereket az evakuálás során. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy az illetékes szolgálatok teljesen hűségesek a lakóépület ezen részének befejezéséhez. Először is, egy zárt loggia biztosíthatja, hogy a kiürítési passz szélei ne essenek össze, és összeomlanak, és a nyílás rozsdásodik. Másodszor, a kifinomult helyiségek bizalmat keltenek bennük, hogy a tűz kilépése ebben a lakásban minden rendben van.

Tanács. Ha az erkély üvegezése nem szerepel a tulajdonos terveiben, akkor a két nyílás fedelét a padló és a mennyezet tónusában kell festeni. Tehát megvédheti a fémeket a természeti erők hatásaitól. A meglévő korrózióval a védőtetők fémszögekkel megerősíthetők vagy teljesen cserélhetők. Abban az esetben, ha a víz az ízületek felől a felső szintről áramlik, a nyílásokat rögzítő habtal kell lezárni.

gyönyörű tűzoltó

Általában a tűzoltólapok ugyanolyan anyagból készülnek, mint az egész szoba: bélés, műanyag panelek, MDF, forgácslap, laminált, kerámia csempe stb. A mennyezeti nyílást kiegészítő fedéllel díszítik. A zárak záró kilépése elfogadható, de vészhelyzetben könnyen kinyitható. (Például kulcsveszteség esetén a zárat könnyedén ki kell ütögetni.) A megfelelően kész tűz kilépése nem sérti a tűzvédelmi utasításokat, és meglehetősen vonzónak tűnik.

Tanács. A vészkijárathoz a mennyezetben nem volt ellenőrizhetetlen szellőztetés, érdemes felmelegedni. Ehhez elegendő kivágni egy téglalapot bármely szigetelő téglalapból a folyosó belső méretei mentén, és ragasztani a nyíláshoz (a folyékony szögek megfelelőek). A felső tetőablak és a mennyezeti kupak közötti tér töltés nélkül maradhat.

gyönyörű tűzvész az erkélyen

Ötletek a tűzoltás díszítésére

Számos beltéri megoldás van a tűzgalléros loggiák számára - csak képzelni kell a munkát.

1. A legegyszerűbb módja a lépcsőnek a fal tónusában történő festése - így a kiürítési rendszer nem fogja elkapni a szemét.

2. Dekoráció kenderrel, zsineggel és így tovább. Elég, ha egy erkély belsõ anyagához megfelelõ létrát kell fonni, és ez lesz az eredeti tervezési döntés.

3. Ha a floristák vagy a kertészek laknak egy lakásban, akkor a tűzvész lépcsője megbízható edény lehet a fazekakhoz és a virágcserepekhez, vagy egy olyan alaphoz, amelyre a padlót fel lehet függeszteni.

virágok a tűzvészben

4. Lehetőség van a vészhelyzeti létra kialakításának megváltoztatására - a legfontosabb dolog az, hogy működőképes marad. Tipikusan egy szabványos létra van felszerelve egy bizonyos szögben, és sok helyet foglal el. Ezért kivághatja magát, és függőleges helyzetbe állíthatja.

függőleges tűzvész

5. A tömörség mellett a függőleges tűzoltó létrák nagyon praktikusak. Nemcsak ruhaszárító, hanem "svéd fal" is szolgálhat, amelyen mind a gyerekek, mind a felnőttek gyakorolhatnak.

Svéd fal a tűz elől

6. Ha a vészlétra teljesen be van építve, akkor egy olyan hajlékony szerkezetet helyezhet el, amely illeszkedik a sraffozásba. Egy nagyobb költségvetési lehetőség egy kötél létra.

összecsukható tűzoltás

gyönyörű tűzvész
10. fotó. Ki mondta, hogy a tűz a menedékházig esztétikusnak látszik? A lényeg az, hogy ne korlátozzuk magunkat a kreativitásban

A loggia díszített tűzvészlege válhat a "kiemelésé", de nem vehet részt a folyamatba. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy mindig rendelkezésre kell állnia és nagyon kényelmesnek kell lennie vészkiürítés esetén. Ha az erkélyen keresztül történő evakuálást az irányításon túli okokból lehetetlen, akkor keressen alternatív lehetőségeket a mentésre.

  • Toló ablakok

  • Különbségek az erkély és a loggia között

  • Erkély és loggia tónusa

  • Hogyan szigeteljük ki a loggiát belül és belül

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map