Dekoratív vakolat + videó alkalmazása

Dekoratív vakolat + videó alkalmazása

Valószínűleg házának minden tulajdonosa gondolt arra, hogyan változtassák meg otthonának megjelenését. Az egyik jó lehetőség a szoba falak dekoratív vakolatja.

A dekoratív felületek minden típusától a leggyakoribb az úgynevezett bunda. A kis pénzügyi költségek, valamint egy egyszerű technológiai folyamat miatt az ilyen típusú vakolat népszerűsége vált ismertté. Nem kell sokéves tapasztalattal rendelkező mester, aki a homlokzatok díszítésének technikáját elsajátítja. Maga a folyamat teljesen egyszerű, és hamarosan látja ezt.

Szerszám kiválasztása

Először is meg kell találnia azokat az eszközöket, amelyeket a folyamat során használni fog:

 • konténer;
 • roller;
 • puha fejű ecsettel;
 • színező paszta;
 • seprű.

Gipsz bevonat anyaga

Modern dekorációs keverékek, számos előnnyel rendelkeznek a cementhez képest, amelyet korábban használtak. A tartósság, az elasztikus bevonat és a kis pénzügyi költségek részleges felsorolást jelentenek a modern anyagok homlokzatburkolásának előnyeiről.

Ha keveréket választasz, vegye figyelembe, hogy mind száraz, mind felhasználható. A száraz keverék olcsóbb lesz ahhoz, hogy vízzel keverje, mivel azonnal felkészül a használatra. De a hátrányok annak tulajdoníthatóak, hogy minden száraz keveréket cement alapján készítenek, ami azt jelzi, hogy a vakolat tartósságának csökkenése, valamint a rugalmatlanság hiánya.

Egy másik kérdés kész anyag, mert egy kicsit meg kell fizetnie, de megéri. A kész keverék alapja az akril kopolimerek, ez a szálas tömeg tökéletesen kopolódik a mikrotömbökhöz.

A kész keverék egyik kiváló lehetősége a szerkezeti vakolat aura putz bunda. Olyan felületekhez készült, mint a beton, gipszkarton, falazat, gipsz, rétegelt lemez, forgácslap. A keverék nagyon jól megalapozott és sok pozitív visszajelzéssel rendelkezik.

Ugyanakkor nem fájt a "gipszkarton selyem díszítésre". Alapja szilikon és akril gyanták. Ezt a keveréket a tartósság és a vízállóság jellemzi.

A vakolat alkalmazásának módszerei

Többféleképpen alkalmazható a vakolat, mindegyiknek megvan az előnye és hátránya, azt javaslom, hogy fontolja meg az egyes módszereket.

1. módszer: Gipsz alkalmazása bottal és seprűvel

Egy kis terület befejezése a régi módszerrel végezhető el, amely egy botot és egy seprűt használ, de csak akkor működik, ha egy kis területen dolgozik. Ez a típusú technológia a vakolathoz jelentése a következő: hogy a seprű dunk meg az oldatban, és verte a botot az irányt a fal, az eredmény egy permetet a kívánt felületen. Ez a folyamat sokáig tart, és ami a legfontosabb, sok tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy a keveréket egyenletesen alkalmazzuk.

2. módszer: Gipsz alkalmazása kefével és deszkával

Ez a vakolat alkalmazásának módja meglehetősen régi módszer, és a "nagyapák" kategóriájára utal. Kevés ember a mi korunkban használja, de meg kell fontolnunk.

Szükségünk van ecsettel és egy kis fából készült tábla. Dip az ecsetet a megoldást, majd a fal, amely viseli a kabát, fordítsa át a kefét, és felhívni rá a plakk eredményeként a fal lesz számunkra, hogy a kívánt spray.

3. módszer: Gipsz alkalmazása hengerrel

A következő módszer alapján vakolattal kevesebb időt, és ez a következő: először meg kell alkalmazni egy vékony réteg a keveréket a felületre, majd amíg az oldat még nedves texturált henger vesz és tartja őket a felszínen, a henger hagy maga után „halom”. A módszer bonyolultsága az, hogy így hengerrel egységes szerkezetű nehéz, ezért, mint az előző módszer nem teszi anélkül, hogy a tapasztalt kezében a mester.

4. módszer: Gipsz alkalmazása kompresszorral

Lehetőség van a kompresszor segítségével gyorsan elvégezni a munkát, a megvásárlásra fordított összeg teljes mértékben kifizetődik a megtakarított idővel. Ez a szám megkapja, sima és lekerekített. A textúra könnyen beállítható az oldat koncentrációjával, ha a keverék folyékonyabbá válik, a cseppek sekélyekké válnak, ami a felület kevésbé porózus hatását eredményezi.

fontos! A vakolat kerek felületének előnye a tartóssága, mivel a tüskék gyorsan összeomlanak.

5. módszer: Gipsz a szőrme alatt a gépen

Ha a pénze nem elegendő kompresszor vásárlásához, egy gipszt készíthet egy szőrme alatt egy speciális gépen. Maga a folyamat több kézi munka, de az eredmény szinte ugyanaz, ha gipszet használt egy kompresszorral.

Maga a gép egy tartály, ahol az oldatot öntik. A tartály belsejében olyan lemezek találhatók, amelyek a fogantyú elfordulása esetén piszkosak az oldaton, majd egy speciális ütközőnél pihentetve a felületen fröccsenő anyagokat hoznak létre. Ez a munka kifogástalan, de a bunda miatt szép és egyenletes.

6. módszer: Gipsz alkalmazása rácson keresztül

Ez a módszer az egyik legnépszerűbb technológiája a vakolat kézi alkalmazásához. Annak ellenére, hogy a rácsot hosszú ideig használják, a mai napig nem veszítette el népszerűségét.

Ahhoz, hogy elkezdhessük a munkát, a tényleges hálót kis cellákkal kell ellátnunk. A rácsot a falhoz kell nyomni, majd egy simítóval kell használni, hogy a keveréket a hálón keresztül felhordja a felületre. Aztán a hálót eltávolítom, egy gipszréteget képeznek a bundája alatt.

fontos! A beérkezett töredékek között nem lehetnek kötések és rések, és a rétegeket sem kell duplikálni.

Hogyan kell festeni a gipsz alatt szőrme

Szinte mindig száraz keverékeket már forgalmaztak festék kiegészítéssel. A szakadási paszták lehetőséget adnak arra, hogy kiválasszák a gipsz színét a szőrme alatt. Az alapszín száraz keverékek szürke és fehér, ha meg akarja festeni kabátot egy sötétebb tónusú, jobb lenne, ha alkalmas keveréke szürke és megteszi a fehér keverék létrehozásához világos árnyalatokat.

A megoldás jobb megoldása szakember segítségével, mivel nem találsz arányokat, és nem kapod meg a kívánt árnyalatot.

A bunda alatt lévő vakolat egyszerűen festhető homlokzatfestékkel, így a festék egyenletessége ebben a módszerben sokkal könnyebb. A fő előnye a külső festék az a képesség, hogy többször is bevon átfestés, de a megjelenése repedések a vakolat, áll az eredeti oldat színe, mert ez, sok választó kolirovaniya.

Hogyan készítsek gipszkötést saját kezével?

Mindenki elsajátíthatja a gipsz alkalmazásának technológiai folyamatát, elég egyszerű feladat. Először is, rendelkeznie kell szerszámokkal és eszközökkel a vakolat alkalmazásához (seprű, bot, görgő, kompresszor vagy speciális gép). Ne felejtsük el továbbá az eszközöket, hogy szükség lesz, amikor dolgozik a felületet, amelyen akkor, hogy a bunda (véső, kalapács, ecsettel, simítóval, lapát, valamint a kapacitás, amely belekeveredni megoldás).

A vakolat bevonatának lépcsőzetes alkalmazása

A vakolatok falazatainak díszítése több lépcsőben történik, mindegyik különös jelentőséggel bír. Ezért rendkívül kívánatos, hogy a munka legtisztább részleteit is elhanyagolják.

Első szakasz: A felület előkészítése

Először is eltávolítjuk a pókhálót és a port, majd megszabadulunk a régi burkolat nyomvonalától (ha van ilyen), ha a fal felülete egy kalapács és egy véső segítségével vízszintes lesz.

Második szakasz: Falemelés

A habarcs jobban tapad a felületre, ha először primert alkalmazunk. Egy alapozó megvásárlásával nem lesz gond, minden építőipari boltban, és olcsó. Egyszerre egy széles kefével alkalmazza a primert, de nagyon szorgalmasan. Nagyon durva fal esetén jobb, ha permetezõt használunk, ennek köszönhetõen az alapozó minden egyes nyílásba esik, ráadásul az anyagfogyasztást is megõrizi.

Harmadik lépés: Gipszkötést alkalmazunk

A primer teljes száradása után gipszt alkalmazunk. Az oldat konzisztenciája hasonlít a tejfölre. Alkalmazza a megoldást három szakaszban, az első réteg jobb, ha alkalmazni és szintet a mester, mint itt tapasztalat szükséges. Miután az első réteg megszáradt, alaposan felhelyeztük a másodikat, és utána magunkhoz viszünk a prémes réteget.

A szőrme előnyei és hátrányai

Összefoglalva, fontos felidézni a gipsz bevonat előnyeit és hátrányait, kezdjük az érdemeinkkel.

 1. Először is ezek kis pénzügyi költségek. Tény, hogy csak a keverékre és eszközökre költ, amelyek nagyon olcsóak.
 2. Hő- és hangszigetelés. Ez egy vastag gipszréteg alkalmazásával érhető el.
 3. Fontos az a tény, hogy mindenki alkalmazhat bundát és különleges nehézségek nélkül.
 4. Szép megjelenés

A hátrányokhoz talán csak annak a pillanatnak tulajdonítható, hogy néhány ember számára ez a ház megjelenése elavult. Itt mindenkinek saját ízlése szerint ítélkezik.

Ahogy láthatja, nem nehéz a homlokzat vakolatát a bõr alatt a saját kezével, a legfontosabb az, hogy higgy magadban, és akkor sikerül!

 • Útmutató a gipsz vakolat Yunis Teplon használatához

 • Knauf Rothband gipsz vakolat - leírás és jellemzők

 • Gipszkarton cement-homok habarccsal

 • Bárányhéj - a helyes alkalmazási technológia

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 + = 67

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map