Bemelegítés PPU permetezéssel

Bemelegítés PPU permetezéssel

A poliuretán hab az egyik leggyakrabban használt anyag a ház homlokzat felmelegedéséhez. Kiváló üzemi tulajdonságokkal rendelkezik, és könnyen telepíthető.

Vigyázat! Poliuretán hab elegendő ahhoz, hogy a falra permetezze a hőszigetelő tulajdonságait és védje a külső környezeti hatásoktól.

Az a tény, hogy a szigetelés a poliuretánhab habzásával hatékonyan - mind a számos tanulmányt, mind az építők visszajelzéseit mutatja be, akiknek foglalkozniuk kellett ezzel az anyaggal.

Mi a poliuretán hab?

Mielőtt a poliuretánhab habosításával megmagyarázzuk a hőszigetelés folyamatát, az anyag tulajdonságait részletesebben meg kell érteni. A legjobb, ha egyfajta műanyagként kezeljük.

A poliuretán hab vagy PPU, amelyet hőszigeteléssel permetezéssel használnak, habos szerkezetű. A készítményben a fő szerepet egy gáz-halmazállapotú anyag játssza. Befogadása az általános struktúrában körülbelül 90 százalék.

Gáztöltő kis cellák, amelyek a hőszigetelés folyamata során keletkeznek PPU permetezéssel. Minden egyes sejt egy elszigetelt klaszter. Ennek köszönhetően fokozható a hőhatás. Valójában a fennmaradó 10 százalék a sejtfal.

A PPU alapítója az Otto Bayer német tudós. A Leverkusen laboratóriuma megnyitott. De ahhoz, hogy létrehozzanak egy PPU-t, amelyet most az épületek permetezésével melegítenek, a tudós és csapata sok kísérletet kellett végrehajtania.

A PPU számos alkalmazási lehetőséget kínál. Nem meglepő, hogy sokféle ilyen anyag létezik. Ez annak köszönhető, hogy az anyag meglehetősen egyszerűen gyártható. Ráadásul a permetezés folyamata alacsony költséggel jár.

Vigyázat! A PPU a hőszigeteléshez permetezéssel közvetlenül az építkezésen történik.

A PPU létrehozásának folyamata meglehetősen triviális. Két folyékony komponenst összekeverünk. A kölcsönös reakció eredményeként a poliuretán habot használják, amelyet később permetezéssel hőszigetelésre használnak. Valójában megkapod a keményített habot.

A poliuretán hab tulajdonságaitól függően az épület különböző részeire permetezhető a jobb szigetelés érdekében. Például egy típus ideális ablakok vagy ajtók elszigetelésére, míg a másik ideális tégla vagy vasbeton falak feldolgozásához, a harmadik viszont csővezetékekhez szükséges.

A PPU előnyei

A PPU kiváló, ha szükséges az ilyen tárgyak szigetelésének elvégzése:

 • padlások,
 • függőleges épületelemek,
 • pincék,
 • alapok
 • mennyezet.

A szigetelésre használt PPU nem rothad, és tartósan tolerálja a különféle külső hatásokat. Elég, ha a festéket a permetezésre helyezzük, hogy érdemes eredményt érjünk el. Ezenkívül az anyag nem mérgező, feltéve, hogy a létrehozásához használt elemek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak.

A poliuretán hab szórásának folyamata


Sputtering technológia

Annak érdekében, hogy a szigetelést permetezze fel, a PPU szükség szerint átmegy, szigorúan be kell tartani a technológiai folyamatot. Ennek megvalósításához külön felszerelésre lesz szüksége, amely lehetővé teszi a falak fűtését nagyobb hatékonysággal és sebességgel.

A permetezés permetezőpisztoly segítségével történik. Ebben benne van, a nagy nyomású levegő hatására homogén keverés történik. A fúvóka lehetővé teszi. Csak a keverés után a poliuretán hab szórása.

A PPU permetezésének melegítése vékony réteg. A vegyes összetevők felszínre kerülnek, és a reakciók elkezdődnek. Úgy tűnik, hogy a hab mennyisége élesen nő. Hamarosan az anyag megszilárdul, hőszigetelő bevonat keletkezik.

A sűrűségű PPU, amely a permetezés során keletkezik, függ a konzisztenciától. A kiválasztott paraméterektől függően a sűrűség legfeljebb 70 kg lehet egy köbméterenként. Ebben az esetben ne készítsen olyan anyagot, amelynek sűrűsége kisebb, mint 25 kg / m3.

Vigyázat! Alacsony sűrűség esetén a poliuretán hab a megfelelő szórással is alacsony minőségű szigetelés a ház számára.

Ugyanakkor a porlasztás során a poliuretán habnak egy érdekes tulajdonsága is megfigyelhető. Minél kisebb a sűrűség, annál nagyobb az anyag mennyisége. Az alacsony sűrűségű poliuretán hab lényeges hátránya, hogy nem tolerálja a mechanikai terhelést. A szakemberek nem javasolják a 25 kg / m alatti sűrűségű anyagot3 szigeteléshez.

A burkolatok esetében a legtöbb esetben legalább 40 kg / m sűrűségű poliuretán habot kell használni3. Az ilyen anyag nem igényel további védelmet. Elegendő csak festeni, hogy teljes képet adjon az épületnek.

tanács! 40 m / m3 sűrűségű ППУ ajánlott a mennyezetek permetezésének elvégzése.

Ha szeretné megvalósítani a padló szigetelését, akkor jobb, ha a poliuretán hab sűrűsége nem kevesebb, mint 60 kg / m3. Ebben az esetben ellenáll minden mechanikai terhelésnek. Amikor kiválasztja a szóróberendezést, fordítson különös figyelmet a permetezőgép betáplálási sebességére. A készüléknek szabályozónak kell lennie. Ez lehetővé teszi a nyersanyagok takarékoskodását.

tetőfedő feldolgozása

A PPU által a permetezés segítségével nyújtott előnyök jó példája a tető kezelése. Ha összehasonlítja a hagyományos eszközökkel, időt takaríthat meg az idő 80% -ára és a finanszírozás legfeljebb 50% -ára.

De az FPU tetőn történő permetezése saját tulajdonságokkal rendelkezik. Kezdetben a felületet legalább 40 mm vastag réteggel kell lefedni. Ugyanakkor a kiszámított sűrűség 60 kilogramm köbméterenként és így tovább.

Nagyon fontos, hogy a vízszigetelő réteget szórjuk úgy, hogy a szigetelés valóban minőségi és tartós legyen. Ez a művelet igen nagy sűrűségű poliuretán habot igényel. A réteg vastagsága 5-7 mm legyen.

Vigyázat! Végül, ne felejtsd el festék vagy maszk. Ellenkező esetben az ultraibolya sugárzás károsíthatja a felületet.

A PPC és az extrudált polisztirol összehasonlítása

Annak megértése, hogy a PPA effektív hőszigetelési technológia hatására elegendő egy egyszerű matematikai számítás elvégzéséhez. Annak érdekében, hogy szigetelje a falak 400 m2 Kb. 20 köbméter vastagságú lemezre van szüksége, vastagsága 50 mm. Összehasonlító anyagként extrudált polisztirolt használunk.

A falat lemezekkel lefedni, ilyen műveleteket kell végrehajtani:

 1. Béreljen fedett ZiL-t annak érdekében, hogy az anyagokat rendeltetési helyre szállítsa néhány utazás után.
 2. A lemezeket ki kell tölteni, hogy ne sérüljenek.
 3. Szükség van egy ideiglenes tárolási hely kiválasztására.
 4. Emelje fel a lemezeket az állványra, és rögzítse őket a falakra.
 5. Helyesen elhelyezni őket, hogy kiváló minőségű hőszigetelést érjenek el.
 6. A varratok feldolgozása.

Különösen nehéz az anyagot helyesen továbbítani a telepítési helyszínre, ha nagy magasságú munkát végeznek. A lemezek nagyon érzékelhető százaléka károsodhat. Ezért megvásárláskor szükség van egy kicsit többre, mint a felmelegedésre.

A falak szigetelésére lemezekkel, nem PPU-val, legalább három napig tart. Figyelembe véve, hogy hét személynél kevesebb alkalmazottat foglalkoztat. Ellenkező esetben az egész folyamat egy héttől több hónapig tarthat.

Most összehasonlításként vegyük át a PPU szigetelés standard szórását. A poliuretánhab hõvezetõ képessége 0,27. Ez azt jelenti, hogy az anyag 40 mm-es hő hatásfoka 50 mm extrudált polisztirolnak felel meg. 400 m területre2 16 köbméter szükséges. Tekintettel arra, hogy a sűrűség 40 kilogramm / köbméter.

Ennek eredményeképpen 400 négyzetmétert lehet 640 kg súlyú anyaggal lefedni. Az ilyen melegítés sok éven át szolgál, és melegséget és kényelmet biztosít a házban. Ugyanakkor a fogantatás megvalósításához szükséges mindegyiket könnyen elhelyezni egy kis "gazelle" -be, figyelembe véve a habot és a kompresszort.

Most az emberi erőforrásról. Ezzel a munkával két ember könnyen megbirkózik hét órán belül. Ebben az esetben a szigetelés monolitikus lesz, a varratok és az ízületek a porlasztás miatt.

találatok

A PPU permetezésének folyamata a tető, mennyezet, alagsor vagy homlokzat szigetelésére egy gyors eljárás, amely minimális idő alatt elvégezhető. Ezenkívül a felszerelés szállítása és az anyag maga is kis szállítással lehetséges. Érdemes megemlíteni az anyag magas hőszigetelési tulajdonságait is.

 • Hogyan kell megfelelően összekeverni a tégla habarcsot?

 • Szilikát téglák: összetétel és jellemzők

 • A kerámia téglák jellemzői

 • A vörös tégla jellemzői

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 + = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map