Alkyd alapozó falakhoz

Alkyd alapozó falakhoz

Tapasztalt szakember festő szeme könnyedén megkülönbözteti a lakk és a festéket a fal nem ábrázolt felületére, egy sűrű és sima festékfilmből, jó talajréteggel. Bizonyos esetekben, a pénz megtakarítása érdekében a mester-mesterek megtagadják a "felesleges" költségeket a falak alapozásához. Ebben az esetben a megtakarítások mindig "oldalra kanyarodnak" - egy réteg a festék egy idő után kezd láncolni és emelkedik buborékok.

Alapozó a falakhoz, mit válasszon

A magas színminőség három egymást követő művelettel érhető el:

  • A felületi felületek alapos megmunkálása a festéshez a szuperkészítési szakaszban;
  • Alapozás egy megfelelően kiválasztott kompozícióval;
  • Festés több réteggel; Ha szükséges az ideális fényesség és tükör sík elérése, a festést több lépcsős vékony rétegben kell végrehajtani.

A falak díszítő kezelésében az első festékréteg vagy a "selyem" vakolat alkalmazásakor az "alapozás" során fellépő hibák elhúzódnak. A primer megfelelő és kiváló minőségű kivitelezése tökéletesen lapos felületet biztosít, és időnként csökkenti a drága festék költségét.

Fontos! A „tükör” a fán vagy más anyagot igen porózus szerkezetűek, minden réteg határozza alapozás után és festés igényel mechanikai polírozás vagy a különleges kezelési technikák, hogy lezárjuk a felszíni és megszüntetésére egyenetlenségek.

A falak legegyszerűbb alapozója

A modern technológiával a kémiai óriás festék- és lakkgyártók számára nem nehéz olyan univerzális festéket létrehozni, amely nagy tapadással és jó dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. És ezek a törekvések, hogy szuper primert hozzanak létre a falak számára, sokan nem igazolják magukat. A primerrel készült univerzális keverék használata két vagy három egymást követő réteg szétválasztását igényelte, és a falak díszítésében nem voltak különleges előnyök.

Háztartási célra alkid, poliuretán, szilikon, latex és akril alapok alapozói. Kivételes esetekben az epoxi és perklór-vinil, polisztirol vegyületeket használnak.

A fenti listából csak az alkid primer rendelkezik a leginkább univerzálisan a falakkal, a fennmaradó fajtákat a falak készítéséhez szűk körű feladatok végzésére használják. Kémiai alapja a sokoldalúság, tökéletesen tapad a fa, a beton vagy a fém számára. Az alkid-láncindító "kémia" olyan telítetlen és telítetlen viszkózus anyagok használatán alapszik, amelyek jól képesek bármely anyaghoz tapadni, és viszonylag rövid időn keresztül megszáradnak.

Mit alkid alapozóból készítenek

Az alkid-láncindítók egy olyan komponensen alapulnak, amely hasonlít a gliptális vagy a pentafalit bevonatok lakkalapjához. A szintetikus gyanta alapozó, a festéktől eltérően, nem tartalmaz filmképző adalékokat, olyan anyagokat, amelyek növelik a sűrűséget és a levegőt a dekoratív rétegből.

Az alkidgyanta alapozója nem annyira alaposan megtisztítva az eredeti komponensek maradványaitól, mint a gliptális vagy pentafalit festék lakkaként. Egy "nyers" formában, egy ilyen alapozónak piszkos árnyalata van. Ezért egyes esetekben ilyen primert nem tisztítanak, hanem mesterségesen telítettek sötétbarna, fekete vagy szürke pigmenttel, és reagenseket adnak hozzá, amelyek csökkentik a folyékony alapozófilm felületi feszítőerejét. Az alkid-primer szintetikus bázisának oldószerében több illékony anyagot használnak, mint a festékben.

Ez lehetővé teszi a festékhez képest folyékonyabb folyadékot, hogy az alapozó könnyen behatoljon a falak legkisebb pórusaiba. A gyanta növényi szárítóolajokkal történő módosítása miatt a primer könnyen tapad a mikron cement porral szennyezett falak felületére is. Ez utóbbi tényező általában leküzdhetetlen akadály a legtöbb viszkózus epoxi és poliuretán alapozók számára.

Különbségek az alkid primerben

A fémekből, rácsokból, rácsokból származó falak fedésére szolgáló alkidalapot nagyszámú, vas-oxid és cink alapú vegyületek telítenek. Az ilyen alkid-láncindítók az előkészített felületre történő alkalmazást követően egy ideig csökkenthetik a korrózió sebességét. Az alapozó masszát a szintetizált gliptális gyanta nehéz frakcióiból állítjuk elő, ezért viszonylag nagyobb viszkozitással rendelkezik, és meglehetősen egységes réteget képez a fém felületén. Ha a fémréteg oxidréteg vastagsága meghaladja a 0,1 mm-t, akkor az alapozó nem lesz normális kohézió a hordozóval.

Fontos! Az alkid-alapozó réteg bármilyen felületen nagyszámú pórust és üregeket tartalmaz, növeli a festékkel és lakkokkal való tapadást. Ezért az alkalmazott primer nem rendelkezik a falfelületnek a vízgőz és a levegő oxigénjének megfelelő védettségével.

Az alkid-láncindítók a fa esetében a viszkozitással összehasonlíthatók a fa lakkszerkezeteinek jellemzőivel. A fa falának felületét hatalmas számú nyitott pórus és mikrotömbök borítják, amelyekben nagy mennyiségű levegő halmozódik fel. Gyakran előfordul, hogy egy ilyen alkid-primer meglehetősen folyékony és mozgékony, és hatékonyan eltávolítja a levegőt. A falak feldolgozása során nagyszámú legkisebb buborék látható a talaj olaj nyomvonalának felületén, amelyet az ecset csak alkalmazott.

Ez a alkid-folyadék kiszorítja a levegőt és a nedvességet a falon található mikro repedésekből. A sörtékkefék jól össze vannak törve és a levegőt eltávolítják, ha oldószerrel hígítják, a talajt különböző irányokban alkalmazzák. Az alkidbázisú faanyag alapanyaga lehet színező adalékok a faanyag bizonyos fajtájához, a nikkel és a vas sójához, a gombák, a száraz kék rothadás és a rovar lárvák elpusztításához.

Alkid alapozó anyagok alkalmazása falakon

A falak alapozójának fő feladata, hogy szilárdan a falak felületén tartsa magát, ugyanakkor szilárdan tartsa be a festék vagy a vakolat rétegét. A korrózió elleni védelemre és a rothadó mikroflórára vonatkozó kérdéseknek a háttérben, kellemes bónusz formájában kell lenniük. A kiváló minőségű alapozónak nagyon mélyen kell behatolni a hordozó pórusaiba és mikrotömbökébe, és egyenletesen kiszáradnia a falon lévő porozitást.

Melyik alapozó a falak számára a legalkalmasabb

A belső falak és homlokzatok alkidrograntos befejeződése eltérő a működési feltételek és a biztonsági követelmények szempontjából. Először is meg kell érteni, hogy az alkid-láncindítók nem zománcok, hasonló összetételűek, de teljesen más szerkezetűek a falfelületen. Ha analógiát rajzolunk, akkor a glikozális zománc összehasonlítható egy minőségi alumínium serpenyővel, míg az alkid föld legjobb esetben egy szemcséjű.

A legelterjedtebbek közül lehet hivatkozni:

  1. GF 021, GF 032 - általános alapozó fa- és fémfelületek és falak festésére. A HFP 021 opció olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a rozsdát egy sűrű szerkezetű, stabilan oldhatatlan vegyületré alakítják át. Jó alapozó fa számára;
  2. Talaj GF 0119 GOST 23343-78. A nem lakáscélú helyiségek fa-, fém- és betonfalainak kezelésére szolgáló készítményt xilollal, oldószerrel, fehér szellemmel hígítják. A "tapadás" szárítási ideje 90-120 perc, teljes szobahőmérsékleten szárítás - 10 óra. A szárított felület tökéletesen biztonságos, de az alkalmazásnak jó a kínálat és a szellőztetés. Általában vörös-barna színt adtak ki;
  3. A "Tikkurila" alkid-alapozó a vasfémek korrózióvédő hatásának köszönhetően. Ötféle színben kapható: zöld, szürke, vörösesbarna, fekete, ezüst. Teljesen száraz felületeken alkalmazzák. Száradási idő - 5 óra. A fém- és betonfalak burkolására szolgál.
Fontos! Beltéri alkalmazások ajánlott alkid primer № № 021 és 0119. Minden tartalmazó primerek rozsda módosítók, vagy amelyekre oldószereket használni alapján toluol, nem ajánlott kezelésére belső falak.

Gyakran alkid alapozó tapétázáshoz a falakon, a gipszes lakkok használatával erősítheti a fa felületét. Nem tartalmaznak ólom- vagy ólom-pigmenteket, így mindig biztonságosabbak és kényelmesebben dolgozhatnak.

Az alkid primer anyagok hátrányai

Az alkidgyanták egyetemességének ellentétes oldala van. A viszkózus olajos folyadékokat nem használják a laza és erősen porózus vakolatok megerősítésére. Ezek jobban alkalmazhatók betonfelületekhez vagy falak fémelemeihez.

Az alkidos talajok jó szellőzést igényelnek és alaposan szárítják a talajfelszínt, így az alagsori padlók cementrészei gyakran alig észlelik az alkidgyanta alapú talajt. Ezekben az esetekben a KO és KF sorozat primerjeit alkalmazzák szilikátok és formaldehidek alapján.

Az alkid impregnálás felhordása előtt a falak felületén el kell távolítani a nitro oldószerekre alapozott festéket vagy lakkokat, impregnált anyagokat, talajokat. Amikor az FP alapozót ilyen bevonatra alkalmazzuk, a festékrétegeket kibővítik és összehajtják.

következtetés

Használata alkid alapozó teljes mértékben indokolt szempontjából egyre legtartósabb tapadás betonfal tégla vagy vakolt falak alkid alapozók nem használják, mert az egyenetlen és durva talaj, amely további kezelést.

  • Vízalapú festék "VEAK 1180"

  • Belső munkákhoz használt vízalapú festéktípusok

  • Dulux falfesték

  • Hogyan válasszunk vízalapú festéket falaknak

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map