Alagsoros építési szilárd öntvény lemez

Alagsoros építési szilárd öntvény lemez

A lemezalaptechnika egyszerűsége megtévesztő, minden előnye, hogy az ilyen alapítvány építésének rendszere nem kevesebbet, sőt gyakran nagyobb figyelmet szentel a talaj és a terep tulajdonságainak. Az ilyen monolitikus lemez megépítése nem indoklás nélkül "lebegő", a nem szabványos név nagyrészt elakadt, mert széles körben elterjedt a gyenge mocsári talaj magánháza alapja. A lebegés azt jelenti, hogy a technológia szerint öntött betonlap képes magas szinten tartani az épületet a talajvízben, figuratív módon - "a sárban lévő fülre".

Egy szilárd öntőlemez technológia és alapja

Ahhoz, hogy megértsük, mi a fő jellemzője a monolit lemezek opcióinak, meg kell különböztetni, hogy mi a legfontosabb különbség az alapozó rendszerek laposféreg típusú monolit alaplemeze között. Mindkét sémát elsősorban a nehéz építőelemek támogatására használják, de a monolit lemez és a betoncsíkok működésének feltételei jelentősen különböznek egymástól:

 • monolitikus lemez készülék rendelkezik egy előkészített földterület a helyszínen valamennyi alapot, míg a szalag van szükség, hogy kiváló teherbíró képessége az alátámasztó talaj csak a kerülete mentén, és a belső fő falak;
 • A monolitikus alap talajnyomása nagyságrenddel kisebb, mint a szalag áramköré. Az épület gyenge alapon épülhet. A helyes számítással és a technológia betartásával az épület dobozával ellátott lemez nem süllyedni vagy dobni, de stabilitás esetén a födém alapzat ilyen eszköze nyilvánvalóan alacsonyabb a betonszalagnál;
 • A pincék alapjainak merevségében a legfontosabb hozzájárulást a kemény és tartós talaj rétegei teszik ki, kis súlyával pedig a szalagszerű szerelvénynek köszönhetően. Egy monolitikus rendszerben a stabilitás és az erő teljes térfogatát egyedül a betonlemez oldja meg.
Fontos! De az eszköz nagy költségén a monolitlemeznek gyakorlatilag nincs alternatívája a nagy vastagságú gyenge talajok építésére. Valóságos versengés egy monolitikus lemezhez csak döcögött vasbeton cölöpökből állhat.

Lehetőségek a monolitikus alapítvány építésének technológiájára

Első pillantásra egy monolit alaplemez a betonhoz tapadó beton alaprétege, amelyet egy betonmélységbe ágyazott megerősítéssel rögzítenek. Valójában, hogy biztosítsák a szilárdságát és merevségét a technológia manuális elrendezése egyetlen monolit lemez megfelelő méretű nem. Ezért gyakorlatilag egy kézzel készített monolitikus lemez, még akkor is, ha a technológiát megfigyeljük, igen súlyos beton masszívakká válik, amely drága és heterogén szerkezetű.

Mielőtt egy monolitikus födém használatát a ház alapjaként eldöntjük, meg kell érteni, hogy az építkezésnek pontos tervszámításon és a fő alkotóelemek technológiai elrendezésén kell alapulnia:

 1. A talajjavítás és az alapítvány megalapozása. A talaj felső rétege kitermelésének költsége és a rétegek monolitikus lemezhez történő előkészítése bizonyos esetekben nem olcsóbb, mint a beton és a megerősítés költsége;
 2. A jövő csatorna vízszigetelése, szigetelése, telepítése és feltöltése, vízvezeték, a kommunikáció minden lényeges eleme. A megerősítő ketrec szerkezete, a zsalu felszerelése;
 3. A monolit alapszerkezet legnehezebb szakaszában a beton öntéséhez a formába öntik, figyelembe kell venni az öntési technológia sokféle árnyalatát és a nagy térfogatú beton tömeg beállítását;
 4. A vízszigetelés, a kontúr felmelegítése és az alagsori ajtó vakjai.
Fontos! A monolitikus alapozórendszer építése mindig összefügg azzal a kockázattal, hogy túlmegy a már terjedelmes és nem drága becslésen. Ezért a vállalkozóval kötött építési szerződés megkötése előtt feltétlenül meg kell határozni a technika legfontosabb és költséges technológiáit a legkisebb részletességgel.

Az alaplap megalapozásának technológiája a saját kezével

A talaj előkészítése egy monolitikus lemez felhelyezéséhez egyfajta "kiemelés" az alapozás megteremtésében. A párnázott munka minőségétől a betonlemezek öntéséhez a 90% -ot a rendszer minden további szakaszának sikerétől függ. Egyértelmű, hogy a legtöbb probléma merül fel e szakaszában a projekt monolit födém, ami nem lehet pontosan és tárgyilagosan figyelembe venni a tervezés és a választott technológia megvalósítása.

A talaj felépítéséről és a talajvízszintről szól. Az első szakaszban a kúthalmakat és kútokat a víz mélységébe vezetik. A technológia megköveteli, hogy mielőtt elvégezné a tervezést, meg kell kapnia a legpontosabb ötletet a lábaink alatt. Minél több mérést végez, annál pontosabban lehet választani a talaj alatti tömörítési technológiát.

Ha egy épület monolitikus alapjainak használatára vonatkozó döntést véglegesen meghozzák, akkor a lemez megerősítési sémájának kiszámításának várakozásai nélkül megkezdheti a talaj felkészítését a következő technológia alkalmazásával.

Az egész termékeny réteget, a tőzeget, a vályogot, a homokos vályogot eltávolítják egy stabil, száraz alap mélyére. 60 cm lehet, talán 100 cm, egyes esetekben ez a megközelítés jelentősen növeli az ásatás költségeit, és ezt fel kell készíteni. Figyelembe véve azt a tényt, hogy nincs olyan terv a ház építésére, amely abszolút szinten van, mint egy asztal, a jövőbeni monolitikus technológiai lemezre a felület tervezése és összehangolása szükséges.

Már a technika elsődleges képzésének szakaszában nagyon fontos, hogy egy nagyon jó minőségű vízelvezetést hozzanak létre. Ebből a célból egy 25 cm-es árokot ásnak ki az előkészített alapkő kontúrja mentén, szétszedik, a csövet lefektetik, a geotextíliát ismét levágják. A monolitikus lemez alatt lévő összes vízelvezető csövet legfeljebb 3 lejtő alatt kell elvégeznikörülbelül a kivezetés elrendezésével a vízelvezető kút kapacitására. A gödör alapjainak lecsapolása nélkül értelmetlen az ásatás tömörítése. De még a vízelvezető csövek tömítésével is, a monolitikus lemez alapjainak következetesnek kell lenniük, ahogyan azt a technológia megkívánja, elvégezzék az ásatás alján lévő teherbíró képesség megerősítését.

Ehhez 15-20 cm vastagságú kavicsréteget kell öntenie. Az anyagot a technika szerint legalább három rétegfeltöltéssel töltöttük össze, a zúzott szikla maximális felhalmozódásával a talajba, először egy nagy részből, az utolsó rétegből egy leeresztésből. A technológia betartásával száraz területet kapunk, amelyet meglehetősen egyenletes és erőteljes szűrési réteggel szórunk le. A szétszóródott és a szabotázatlan talaj határai egy töredezett szikla réteggel körülbelül egy méterrel szélesebbek, mint az épület jövőbeli falainak kerülete.

Ezután rakja le a geotextília réteget. Általában a monolitikus lemezek építésének technológiája a márka dacron vagy a homok keverékét használja.

Szerelje fel a zsaluzatot és helyezze el a bélés geotextíliát. Továbbá a technológiánál legalább 15 cm vastagságú homokréteget kell önteni, és a maximális terhelés mellett is tömöríteni kell. A technológia homokrétegén műanyag fóliát kell elhelyezni és egy új, zúzott kőzetet kell elhelyezni, amelyet a horizonton a lehető legnagyobb gondossággal kell elrendezni.

Beton öntése

Ezután a technológia megköveteli, hogy a vízszigetelés egy réteget helyezzen a beton előkészítésére, és elkezdheti a szigetelés szigetelését és a szerelvényeket. A rudat legalább 25 cm-es cella szereli fel, a fűtőtesttől az alsó réteghez képest 2,5-3 cm-re, a beton feletti beton felső rétege 4-5 cm-re van beállítva.

A beton a betétbe öntik. Ebben az esetben a keveréket a szalagok a burkolólapok alá öntik. Jobb, ha egy gépkocsi szivattyúegységet használ, és betölti a betont egy gumiabroncsra szerelt tömlő segítségével.

Van egyfajta illúzió, hogy a nagyon gyenge és instabil talajokon a monolit lemezek teherbírásának problémája megoldható egy további vasbeton réteg vastagságának és elrendezésének szokásos növekedésével. Ez a technológia a "tapasztalt" mesterek többségének első ajánlásává vált, akik lehetővé tették a házasságot a talaj előkészítésében. Nem csak ez jelent jelentős többletköltségeket, hanem csak súlyosbíthatja a helyzetet.

Ilyen esetekben tanácsos lehet a készüléket peremes csavaros vagy bolyhos cölöpökkel felszerelni egy megerősített rostély elrendezésével.

A lemez szilárdságát nem annyira a lemez vastagsága vagy vastagsága határozza meg, mint a megerősítés helyes elhelyezésével. A vékony lemezben az armatúra szinte 100% -ban működik, az alapzat rugalmasabb, de elég erős még egyszerre, hogy megfeleljen a terhelés alatti nyomásra.

következtetés

A monolitikus szerkezet technológiáját fokozatosan egy könnyebb és stabilabb bolyhos alapozás váltja fel, monolitikus grillezéssel. Ebben az esetben az alap hőszigetelésével és a talaj lehetséges lyukasztásával kapcsolatos problémák túlnyomó többsége megszűnik. Az ilyen alapítvány építése nem sokkal bonyolultabb, mint egy monolitikus rendszer, és az építés költsége majdnem a fele.

 • Bolyhos alapok monolitikus lemezzel

 • Homok alapja az alapítványnak

 • Hogyan készítsünk szilárd alapot a saját kezünkkel?

 • Hab alapozó zsaluzat

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

63 − = 60

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map