Ajtók fából

Ajtók fából

Minden magánvagyonnak, legyen az ház vagy ház, védelmet igényel. Ebből a célból jó fa kerítés nagyszerű. De milyen kerítés fog kerülni kapu nélkül? Az ilyen kerítés legjobb bejárata a fa kapu. A maga által készített termék a legegyszerűbb kerítést díszíti.

A fa kapuk előnyei

A kapu használható szinte bármilyen fa. De a különböző fafajták élettartama nem nagyon különbözik egymástól. Sok olcsó fajtája nagyon tartós, és több mint egy évig kaput jelent.

Optimális választás egy hasonló termékhez a vörösfenyő. A tűlevelű kőzetek nagyon erősek, évszázadok óta építés alatt állnak, és csak megerősítik pozícióikat ezen a területen. A vörösfenyő ellenáll a rothadásnak és a nedvességnek.

Az olcsó és esztétikus megjelenés ellenére a fa számos jelentős hátránnyal jár:

 • alacsony szilárdság;
 • rövid élettartam - 5 év;
 • alacsony tűzállóság.
Fontos! A fa teljesítményének javítása érdekében számos technikát használhat, például: fa- és fém kombináció, égésgátló kezelés stb.

Gyakran növelik a kapu erejét, keretük fémből készült. Ez nemcsak javítja a fa teljesítményét, hanem egyedi megjelenést biztosít a kapu számára.

rajz

A kapu anyagának megjelölése előtt meg kell mérni a telepítés helyét. Még a kis méretbeli eltérések is tele lehetnek a wicket munkájában. Ezért a kapu minden hibáját ki kell küszöbölni a kapu telepítése előtt.

Figyelj! A kerítés tervezésénél ne felejtse el elhagyni az ajtók és a talaj közötti távolságot. Ez a kapu működésének megkönnyítéséhez szükséges.

A nyílás mérése után kiszámolja a kapu teljes szélességét és az egyes levél szélességét. A legjobb a rajz vagy rajz létrehozása. Ez lehetővé teszi számodra, hogy figyelembe vegye a kerítés minden jellemzőjét, és hibás hibaelhárítási ajtót építsen be.

A jövőbeni kapu szélessége nagymértékben függ a következő tényezőktől:

 • A gép elérhetősége és márkája. Minél nagyobb az autó - minél szélesebb a kapu. Ha a garázs vagy az autók parkolása a helyszínen belül van, a kapunak 50-100 cm-es állományt kell biztosítani a manőverekhez a bejelentkezés és a parkolás idején.
 • Épület és kert. Ha a telek kertben van, és aktívan használják, akkor egy széles kapu nagyon hasznos lesz. Műtrágyák, palánták vagy földek behozatalára nagyméretű autókat használnak. Ugyanez vonatkozik az építőanyagok és gépek behozatalára is.
 • Távolság a kaputól az úttól. Kapu építésénél figyelembe kell venni az út távolságát - ha nagy, akkor az ajtók mérete korlátlan lehet. Ellenkező esetben lengő állapotban a kapu akadályozhatja a jármű áthaladását.

Ha nem tudja, mekkora méretű struktúrát igényel a webhelye - használja a szabványméretet (3-4 méter).

Anyag előkészítése és kiszámítása

A kapu magasságának kiszámításakor érdemes visszaszorítani a 120 cm-es értéket, a méretet minimálisnak tekintik. A kerítés magasságától és egyéb körülményektől függően változhat. Az ajtók mellett a kapuknak is segítségre van szükségük. A magasságnak legalább 1 méterrel nagyobbnak kell lennie, mint a kapu magassága. Ez a különbség a talajba merül a strukturális stabilitás érdekében.

Az építéshez 4 cm-es szögletes rúdokra van szükség, amelyek keretként szolgálnak a jövő kapui számára. Ehhez használhat fémeket, de szükséged van egy fúrógépre lyukak készítésére. A kapulapok legjobb anyaga tölgy - az egyik legerősebb és nedvességálló kőzet.

A kapu keretének bontására egy 3-5 cm keresztmetszetű kerítést használnak, a fa mellett a kapu:

 • Espagnolet vagy zár (az átjáróhoz, ha van);
 • zárak a zárhoz;
 • előtetők (a szám a tervezéstől függ);
 • csavarok vagy szögek.

A kapu lezárása opcionális - de ez növeli a webhely biztonságát. Az anyag fűrészeléséhez elektromos vágógép szükséges. Ezenkívül a következő eszközökre van szükség a kapu felépítéséhez:

 • drill;
 • törmelék;
 • fúró és csavarhúzó;
 • gyalugép;
 • szint és mérőszalag.

A legtöbb eszköz megtalálható a házban szinte mindenki számára. Hiányzó elemek könnyen bérelhetők, ez sokat takarít meg a kapu felépítésén.

Támogatások felszerelése

A kaputartó szerelése előtt elő kell készíteni a talajt a munkahelyen. Ehhez használjon lapátot, rácsot és egyéb kerti szerszámokat. A talajt a talajtól függően 20 cm-es mélységig ásják. A kaputartó szerelése során a növények nagy köveit és gyökereit el kell távolítani. Ezután a talaj a gereblyékkel van egyenrangú. A pólusokon csapszegek vannak felszerelve - csapok, amelyek között húzódik a karika.

Ha a fából készült kapukhoz támaszt, akkor ásás előtt fertőtlenítőszerekkel kell átitatni. A talajba merített részt maszkírozással vagy gyantákkal kezelik. Ez védi a fát a rothadástól és a nedvességtől.

A 1 méteres mélyedésekből származó gödrök esetében a mélység a hosszú üzemeltetés minimálisnak tekinthető. A gödrök alján öntsünk homokot, egy 10 cm-es réteget, aztán vízzel és dörzsöléssel szórjuk le. Amikor a víz enyhén felszívódik - merítse az oszlopokat. Egymásnak kell lennie egymással 5 mm-es magasságban. A tartók jelölését a vízszint és a feszített menet igazolja. A pólusok függőleges helyzetét egy gömbcsap segítségével ellenőrizzük.

Amikor a pólusok a gödrök belsejében találhatók, 25 cm vastag kőzet esik bele, és egy betonoldatot (1 rész cement, 2 rész homok) öntünk a törmelék fölé.

Kényelmetlen a tartószerkezeteket egy személyre telepíteni. A munka nem okoz kellemetlenséget - keressen egy barátja segítségét, vagy béreljen munkát. Még a cementek öntése alatt a támasztékokat is támogatni kell egy másik személy segítségére.

Fontos! Ha nagyon masszív kaput használ a fém részekkel a szerkezet, akkor jobb a beton vagy a tégla a támaszok. Az ilyen pólusok sokkal hosszabbak, mint a fából készültek.

Az oldat megszáradása után lehetőség van a szárnyak felszerelésére. Ha nem vagy biztos benne a beton erőssége - várjon még pár napot. Ellenkező esetben a támaszok nem támogatják az ajtók súlyát, és a beton megreped.

Annak érdekében, hogy kapukat és támaszokat nyújthasson az erődre, felülről egy tartógerenda kapcsolódik. A szerkezeti merevség szélének szolgál és csökkenti a terheket a szárnyakról a támasztékokra.

A kapu kerete

Létrehozni. a keretet jelölni kell, és a fűrészárut a nyílás méretének megfelelően kell megjelölni. Az így kapott rudakat egy téglalap alakú sík felületre helyezzük. Az arcok simaságát a szint ellenőrzi

Figyelj! A kapu kerete fém vagy acélcsőből készülhet. De ehhez hegesztőgépre van szükség.

Ha nem tudja, mekkora méreteket és anyagokat használhat a kapukhoz és a tartókhoz - nézze meg a termék által készített videók áttekintését:

A rúd sarkainál lyukakat készítenek egy fúróval és rögzítik őket nagels, nails vagy self-tapping csavarokkal. A keret sarkaihoz és középpontjához további szilárdságú acél sarkok és keresztrudak vannak. Az érintkezési pontnál a sarkoknál a rudakat 45 fokosra vágják. A sarkoknál a keresztgerendákat csavarokkal rögzítik és rögzítik.

Carcase trim

A kapu legreatívabb szakasza a bőr. Szilárd vagy rácsozott - ez mind a képzeletedtől függ. A legpraktikusabbnak tekinthető monolitikus rögzítés. De ha egyszerűsítené a tervezést és megmentené az anyagot, akkor kis keretek között tehetsz apróságot a kerítés között.

Figyelj! Ha a síneket egymástól távolabb rögzítjük - használjuk a sablont. Ehhez egy másik tábla vagy egy kis bár alkalmas.

A kerethez a lamellákat csavarozzák úgy, hogy a későbbi szárnyak 15-20 cm-es határain túl nézzenek meg.Az összes elem csatlakoztatása esetén az összes állványt egy szintre állíthatja.

Szórólapok felszerelése

Az utolsó lépés a szárnyak rögzítése a támasztékhoz. Ehhez használja a kész hurokokat. Az egyik oldalon a támaszoszlopra, a másikra a szárnyra kerül. A részleteket csavaros csavarokkal csavarták. A rögzítő hurkok elhelyezése jobban megjelölve, mindkét szórólapon meg kell egyeznie. Az önmetsző csavar merülési idejének lerövidítése érdekében készítsen apró lyukat egy fúróval a rögzítési pontokban.

A részletes utasításokat követve könnyedén elkészítheti és rögzítheti a swing kapukat saját kezével. Telepítés után a késztermék festékkel, festékkel vagy lakkal borítható.

 • Betonkerítések + fotó

 • Mi és hogyan festeni a kaput

 • Fa kerítés saját kezekkel

 • Kerítés téglából és proflistaból

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 46 = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map