A lemez feltöltése a garázsba

A lemez feltöltése a garázsba

A növekedés a személyautók száma amatőr garazhestroenie egyre hatalmas lendületet, és a legtöbb autósok próbálnak építeni egy olcsó és egyúttal nagyon tartós doboz tárolására járművek. Mivel a vágy, hogy a gép és a szerkezet esetleges problémákat a süllyedést, és figyelembe véve a teljes információ hiánya a természet a talaj a helyszínen, a legtöbb esetben elfogadott megoldást- legjobb alapja egy monolitikus födém alatti garázsban.

Az ásatás elkészítése a padlónak a garázs alá öntéséhez

Technológiailag egy garázs építéséhez használt betonlemez-alap készítése és gyártása nem különbözik a sekély alapozás elrendezésétől, a különbség csak a munkaterületen belül van:

 • A jövő lemez pontos helyzete a helyszínen van megjelölve, tervezési munkákat végeznek, a talajt és a talajt 40-50 cm-es mélységig eltávolítják;
 • A több réteg homok-kavics keverék párnáját lefektetik és leereszkedik, a filmeket, a szigetelést és a vízszigetelést lefektetik;
 • Telepített zsaluzat, két réteg bar megerősítés, az alsó réteg 3-4 cm távolságra a vízszigetelés, a felső - 3 cm-re a végső felső felülete a lemez.
Tipp Függetlenül attól, hogy hogyan és milyen anyagból jelenik a falak a garázsban, akkor van értelme, hogy kiadja a szelep alaplap formájában függőleges bajusz további ligálás rúd falazott vagy öntéssel.

Így lehetséges a lemez túlzott merevségének hatékony felhasználása a garázs doboz megerősítéséhez. A szerelvények összecsukhatóvá válnak a garázsfalakon, így az egész szerkezet sokkal erősebb és merevebb lesz. Ha a mennyezetet lemezlemez formájában tervezik, akkor a megerősítés csak megerősíti a garázs falát, és esetleg az erősítőszalag gyártásánál nincs szükség.

Először feküdjön ki és kösse össze a megerősítés alsó rétegét. A "békák" vagy a szabványos csészék felhelyezése után rögzítik a második réteg megerősítését. Meg kell kötni a rudakat, és nem kell hegeszteni őket. A legtöbb szakértő javasolja a kötést egy puha huzalral, motiválva az ajánlásokat, hogy ne sérüljön az armatúrán lévő védőréteg. A valóságban a drótokkal való kötés lehetővé teszi, hogy egy erős és egyidejűleg mozgatható erősítő csontvázat kapjunk. A zsalu öntése során a szerelvények nem mozognak, és ha a garázs alapja megkeményedik, a rudak összekapcsolása lehetővé teszi a beton feszültségének szintjét és kompenzálását.

Hogyan töltsd be a kályhát a garázs alá a saját kezedben

A szabványos erőszámítás szoftvercsomagok segítségével egy 120 mm-es egyszintes garázs alapozásához egy szilárd tábla vastagságának optimális értékét biztosítja. A 6x4 m méretű garázskapuk alján körülbelül három köbméter beton megoldás lesz.

A valóságban a lemezalap vastagsága valamivel magasabb, mint a számított érték:

 • Először is, a garázs padlójának felemelése a talajszint felett legalább 10 cm, leginkább a saját garázsban egy lengő garázskapu használható. Ezért egy nyílásra van szükség ahhoz, hogy a kapu normális nyitását télen is meg lehessen tenni, sok jég és hó a bejárat előtt;
 • Másodszor, az ömledék és az esővíz nem juthat be a garázsba, még ferde zuhany esetén is;
 • Harmadszor, egy magas tűzhely garantálja a garázs rendes használatát még előre nem látott helyzetekben is, például a talaj egy részének süllyedése vagy a talaj lyukasztása a szobába való belépés előtt.
Fontos! Az utolsó pont különösen fontos, és nagyobb figyelmet igényel a garázs kialakításakor, bár sok járművet figyelmen kívül hagy a veszély, és kap egy csomó problémát az ajtók nyitása.

Betonozás lemezalappal az alapozás alatt a garázs ajánlott végezni egy lépésben, ha a mennyiség betonhabarccsal a mixer nem elég, a töltet kell végeznie a különbség nem több, mint 3 órán belül.

Az öntés után a vasalóeszközzel a betonoldat felületét le kell állítani. Így nagyon sima és szilárd alapot kapunk.

Módszerek az alagsor formájának optimalizálására a garázs alatt

A lemez vastagsága 120 mm-ben elegendő az erősséghez, de nem elég ahhoz, hogy magas alapot alkosson. A padlószint emeléséhez fél méter vastag alapzat feltöltése drága és értelmetlen. 0,5 m-es lemez esetén legalább 12 kocka beton vagy 26-30 ezer rubel többletköltség szükséges. Ezért gyakran alkalmazzák az alapítvány szokatlan alapjait - ágazati.

Az ilyen lemezek felépítését összehasonlíthatjuk párhuzamos szalagokkal, amelyeknek sekély alapja van, és amelyeken egy teljes vékony, vékony monolitikus lemez van leadva. A megerősítés elrendezése nem különbözik a szabványos verziótól.

Az ilyen alapok összeszerelésének technológiáját a következő sorrendben végezzük. Kerülete mentén a garázs és a cikluson belül szünetek árok mélysége 50 cm. Belül a hurok az egyik, legalább két hosszanti és egy keresztirányú csík melkozaglublennogo alapot. Van egy kavicsos homok párna, vízszigetelés, EPS. A szalagok közötti helyet gondosan összenyomják és levágják, majd vízszigetelés és szigetelés. A szalagokat a két rúd hevederének alsó és felső részén megerősítik. A monolitikus lemez egyrétegű, saját megerősítő keretével rendelkezik.

Telepítése után a zsaluzat és a teljes pite lemez MZLF emelkedik a föld felett a magassága körülbelül 20 cm. Ebben nagyon vékony öntött lap kapott míg a magas, emelkedett a föld felett, mivel a meghatározott réteg Epps. Az eredmény egy vékony monolit garázs alapítvány, merevítő bordákkal erősítve.

Az alaplap bármely változatát csak egy ülésen öntse a keverő egyetlen térfogatával. A betonoldat becsült változata körülbelül 5 kockát igényel, ami megfelel a KAMAZ alapú betonkeverő szabványos töltésének.

A garázsban lévő monolit alagsor jellemzői

Az elsődleges és a legfontosabb pozitív tulajdonsága a lemez, hogy abban az esetben megfelelő képződését az alapítvány torta, még egy gyenge és nedves talajon monolit cement és erősíti az egész doboz a garázsban, akkor is, ha épült beton blokkok. Ezenkívül a garázs nem lakóépület, de gyakrabban csak egy jármű, szerszámok, pótalkatrészek és felesleges szemetet tárolóhely.

Mi a garázs alatt található kályha eltér az apartmanház alagsorától?

A garázs alatt lévő kályha súlyos körülmények között működik, mint egy lakóépület alapítása, ritkán fűtött. A speciális használat miatt számos további követelmény merül fel:

 1. Gyakran a garázs helyiségét nem melegítik, ennek megfelelően egy szilárd lemezt alapvetően belső hővel melegítenek. Ezért, ha egy épület doboza nem vesz falat a falhoz egy közeli sorban, a garázsban lévő kooperatív épületeknél, a lemezalapot alaposan szigetelni kell;
 2. A monolit lemezeket gyakran lebegő lemeznek nevezik, de ez nem jelenti azt, hogy a födémalap minden helyzetben problémamentesen állhat. Ez tökéletesen működik a nehéz téglából álló házban, de a talaj és a magas talajvíz erőteljes lyukasztása miatt könnyű garázs alá eshet;
 3. Furcsa módon hangzik, de a lemez elrendezésével nem lehet betonhabarcsokkal megerősíteni a zsaluzatot, és a világ legjobb alapjait szerezni. Az alaplemeznek a garázs elülső falán a kapukkal és a többi részen lévő terhelése eltérő, elsősorban az egyenlőtlen működési feltételek miatt.
Információért! Az alapítvány alapjainak egyik legbizonytalanabb tényezője a garázsban tárolt szállítás. A kocsi érkezésének pillanatában a fal elülső része nyomása szinte és kétszer emelkedik egyszerre és ugyanabban az időben.

Miért szükséges a lemez elülső élének megerősítése a garázs alatt?

Ha a garázs alaplapja szabványos kivitelben készül, merevítõszíjak és merevítõk nélkül, a gépkocsi terhelése kicsi, néha töredéke lehet egy milliméterrel, az alap lehajlása. A megfelelően megerősített 100-120 mm vastag lemez vastagsága elegendő lesz ahhoz, hogy megszakítás nélkül ellenálljon a deformációnak.

A fő veszély nem ez. Ha a légzsák alatt van elhelyezve az alaplemez megfelelő használatával piszkos agyagos homokkal, törve vagy aláverő technológia, a periodikus alakváltozása az elülső széle a bázis okozva fokozott tömörödés és párnák, és végül egy kis üreg van kialakítva a tányér. Idővel az esős évszak alatt az üreg vízzel tölti fel, és a fagy kezdete után, a kialakult jég miatt, megkezdi az emelőlemez felemelését.

Információért! Az ilyen jellegű probléma első jele a gipsz feltörése és a garázskapuk rossz zárása.

Ha nem teszel intézkedéseket, egy vékony és rugalmas lemez továbbra is "megtöri" a garázskapukat, amíg teljes repedések keletkeznek. Ebben az esetben nagyon hasznos a szerelvény, amelyet felszabadítanak a lemez alapjáról a garázs alapozásakor.

A lemezmegőrzés fő feltétele a hatékony vízelvezetés és a megfelelő vak terület

Ritkán, amikor olyan szerencsés, hogy egy helyszínen egy garázs építése egy talajréteg alatt egy szikla, és a födém a vízszigetelés után csak a kitermelt gödörbe önthető. Gyakran találjuk szemben - meg kell távolítani a nagy mennyiségű agyagot, öntsük a kavicsot, feküdtünk a geotextíliában, homokrétegben, és csak ezt követően öntsük a betont. Ebben az esetben a homokpárna lefektetése előtt elágazó vízelvezető rendszert kell kialakítani a perforált csövekből.

Legalább két csövet kell elhelyezni a lemezalap elülső része és a garázs bejáratánál lévő beton alatt. Ebben az esetben általában a felszín alatti víz és a felszíni víz hatékony eltávolítása és teljesen elkerülhető a duzzadás veszélye.

következtetés

A hatékony vízelvezető rendszer elkerüli a talajok deformációjával és megsemmisítésével kapcsolatos problémáinak 99% -át, amelyek képesek megerőltetni a 25 cm vastagságú megerősített alaplemezeket. A tartályban összegyűjtött víz nagyon hasznos lehet háztartási igényekhez, például az autómosáshoz.

 • A csík alapozására szolgáló fedélzet

 • A habblokkokból készült háznak egy szalagfólia alapja

 • Finom csupasz szalag alapja a hullámzó tereken + videó

 • Finom csíkos szalag alapítvány a keretház alatt

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map