A kavicsbeton blokkok hőszigetelése

A kavicsbeton blokkok hőszigetelése

A kiterjedt agyagbeton falak építésénél a leírt anyag két rétegéből áll. Gyakran ez nem elég ahhoz, hogy a ház meleg legyen a téli szezonban. Ezért fontos, hogy megfelelően szigeteljük a szerkezetet. A falak könnyű adalékanyagos beton blokkok biztosan tartsa a hő a szobában, szükséges előállítani a megfelelő szigetelést, mivel a jellemzői a sajátos szerkezete és a felhasznált anyagok.

Miért van szükség szigetelésre?

A claydite beton nagy szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik, így kiválóan alkalmas lakóházak kialakításához. Érdemes megemlíteni, hogy a leírt anyag hővezető képessége 3-szor alacsonyabb, mint a tégla hővezetőképessége. De érdemes megjegyeznünk, hogy a claydite-beton házak szigetelése szükséges. Ennek több oka is van:

 1. Annak érdekében, hogy erősödjön az expandált agyag, az anyag nagyon sűrű, ezért a hő elég gyorsan áthalad. Ezért az expandált agyagbeton falát kívülről szigetelni kell.
 2. A leírt anyag falai könnyen megsemmisíthetők külső tényezők hatására. Az anyag védelme érdekében szükséges a burkolat elkészítése és a külső szerkezet szigetelése. Gyakran használják ezt a tégla téglákat.

Érdemes megjegyezni, hogy a fal szigetelése könnyű összesített blokkok beton nem csak segít fenntartani a házat egy kényelmesebb környezetet, hanem meghosszabbítja az életet, hiszen véd kondenzáció a falakon.

Milyen anyagokat kell használni a szigeteléshez?

Mielőtt elvégezné a fal szigetelésére vonatkozó munkálatokat, mindkét oldalon meg kell vakolni a felületet. Azt is segít megőrizni a hőt a házban. Az expandált agyagbeton szerkezeteinek hőszigetelése a következő anyagok felhasználásával történik:

 1. Ásványgyapot. Sok építész vásárolja meg ezt a szigetelést, mert nem éghető, és környezetbarát komponensekből készül. De ennek az anyagnak a megválasztásakor érdemes megemlíteni, hogy a melegítés során vízzáró korlátot kell létrehozni. Ha ez nem történik meg, akkor az ásványgyapot lebomlik a nedvesség hatására.
 2. Hab. Ez az anyag könnyű és olcsó. A Polyfoam-ot könnyű megoldani a szakmai építők nélkül. Meg kell jegyezni, hogy a rágcsálók könnyen károsíthatja és nedvesség hatására elveszítheti tulajdonságait. De megbízható vízálló korlát létrehozásakor nem kell aggódnia a megsemmisítés miatt.
 3. Penoplex. Ez az anyag a saját kezével könnyen felszerelhető. Ugyanakkor ellenáll a nedvességnek, és környezetbarát komponensekből áll.

Sok profi építész ajánlott ásványgyapotot. De egyre gyakrabban használják a penoplex-ot. Ez annak köszönhető, hogy könnyen rögzíthető a falakon és a vízszigetelésre.

Hogyan épül fel az épület ásványgyapot szigeteléssel?

A ház felmelegedése a kiterjedt agyag blokkjaitól a hőkomfort a következőképpen alakul:

 1. Először a falfelületet kezelik. Ilyen munkák során fontos, hogy a portól és a szennyeződéseket óvatosan távolítsa el a falról. A tisztítás után a felületre primert alkalmaznak. Ez azért szükséges, hogy biztosítsuk a szigetelésnek a falhoz való jobb összekapcsolását.
 2. Ragasztó megoldás létrehozása. Bizonyos összetétel kiválasztása során érdemes konzultálni a szakemberekkel, mivel az anyag rögzítésének megbízhatósága attól függ. A ragasztót helyesen végezzük, ha egy spatulán tartjuk, és nem ürítjük ki.
 3. A következő lépésben a ragasztót a falra helyezzük. Először a kompozíciót a szigetelésre vékony réteggel kell alkalmazni. Ezután a perem körül a ragasztót a terület kerületén alkalmazzák, amelyen a szigetelőlapot rögzítik. Fontos továbbá a ragasztó és a helyszín közepén is alkalmazni.
 4. Ezután az anyag rögzítve van. Kezdje az alsó sarkokból. Ilyen munkák során fontos, hogy a szintet használjuk annak biztosítására, hogy az összes lap szintje legyen. A lapok legjobb megkötése egy körben. Ezzel a módszerrel a ragasztás a lapokat az első kompozíció megszáradva elemek előtt ragasztott kezdete fedőlap. Érdemes megjegyezni, hogy az összes lapokat kell elhelyezni az elvet a falazat, amikor a közepén a felső elem van beállítva találkozásánál az alsó kettő.
 5. Az ásványgyapot rögzítése az esernyőcsavarok segítségével történik. A ragasztó teljes kikeményedése körülbelül egy napon belül megy végbe.
 6. A következő szakaszban megerősítést hajtanak végre. A legjobb, ha üvegszálas hálót használnak. A telepítést függőlegesen kell elvégezni. Mielőtt ezt az anyagot felmelegítené a fűtésre, egy ragasztóréteget alkalmaznak, amely után a háló rögzítve van.
 7. Ezt követően a vakolat kerül alkalmazásra keramzitobetonnyh blokkok. Az ilyen munkát csak a vakolat ragasztása után végezzük.
 8. Az utolsó szakaszban a felület festett. A festék segít megvédeni a szerkezetet a külső tényezők hatásától is.

Meg kell jegyezni, hogy a hab nem ajánlott annak a ténynek köszönhető, hogy ez egy gőz anyag, kondenzáció eredményeként jönnek létre a falakon. Az anyag beszerelése ugyanúgy történik, mint az ásványgyapot lemezek rögzítése. A szerkezet megfelelő szigetelésére, mielőtt a munka megismerné egy adott szerkezet hővezető képességét.

Milyen lehet a külső hőszigetelés kiválasztása?

A bővített agyagházak létrehozásakor a szigetelést háromféle módon végzik el:

 • falon belüli szigetelés;
 • szellőző homlokzat;
 • hőszigetelés "nedves" módon.

Annak megértése, hogy a bemutatott módszerek közül melyik előnyösebb, érdemes megfontolni mindegyikük jellemzőit.

Szellőző homlokzat - ez a módja annak, hogy egy keretet, melynek burkolóanyaga van bélelve, van kialakítva. Ebben az esetben a létrehozott struktúra további terhelést hordoz a falon. Az épület megnövelt súlya miatt ez a módszer nem ajánlott.

Intravénás szigetelés azt jelenti, hogy a szigetelő réteget külsőre és a burkolatot dekoratív anyaggal rögzítik. Ez a módszer meglehetősen gyakori, de meg kell jegyezni, hogy sok pénzt kell felhasználni annak végrehajtására.

Nedves szigetelés a következő előnyökkel rendelkezik:

 • hozzájárul a védőréteg létrehozásához, amely segít meggátolni az expandált agyagblokkok időjárását;
 • nem okoz nagy terhelést az épület falain;
 • lehetővé teszi, hogy kiválassza a homlokzat sok árnyalatát;
 • Ennek a módszernek a használatakor kis mennyiségű pénzt költenek.

Érdemes megjegyezni, hogy a kiterjesztett agyagblokkok házában lévő válaszfalak nem szigeteltek.

A szigetelés típusának kiválasztása a szerkezet jellemzőitől függően

Ha a ház homlokzata semmi sem történik, akkor a fűtőtest rögzítése után egy téglával falazhatja a téglát. A melegítés módja igen magas. De érdemes megjegyezni, hogy ezt a módszert ritkán használják. Ez a burkolat anyagainak és időköltségének köszönhető.

Továbbá, a szerkezet a duzzasztott agyag gyakran szigetelt hasonló módon, de a többi néző anyagok helyett használt tégla. Például fémvázasítható. A szigetelés szerepe gyakran hab.

Egy másik lehetséges helyzetet - a ház téglából keramsit már díszített, de anélkül, hogy a réteg szigetelés. Ilyen esetben a szerkezet poliuretánhabgal kezelhető.

Ehhez először lyukakat hoznak létre a falon, amelyeken keresztül poliuretán keveréket táplálnak. Ezt követően az anyag kitölti a réseket és lefagy. Az ilyen anyagok használata számos előnnyel jár. Ezt az anyagot a rágcsálók nem károsíthatják, és nem fél a nedvességtől. De érdemes megemlékezni, hogy egy ilyen anyagnak magas költsége van. Emiatt sok háztulajdonos visszautasítja a leírt módszert az olcsóbb lehetőségek kedvéért.

 • Gipszkarton ívek

 • Zsaluzás betonfalakra

 • Zsaluzat a ház falainak megépítéséhez

 • Minél jobban festeni a falakat a garázsban

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

82 − 72 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map