Sådan tilsluttes klimaanlægget til selve strømmen

Sådan tilsluttes klimaanlægget til selve strømmen

Klimaanlæg er den mest populære teknik i den varme sæson. Derfor bruges de i vid udstrækning i kontorer, boliger, lejligheder osv. Airconditionanlæg er kendetegnet ved installationens kompleksitet, så brugerne vender ofte til specialister for at få hjælp. Hvis du forstår ordningen, kan du tilslutte klimaanlægget med dine egne hænder.

Installation af indendørs og udendørs enhed

For at sikre en høj effektivitet af klimaanlæg er det vigtigt at installere indendørs og udendørs enheder korrekt. Installation af indendørsenheden udføres på specialplader, som leveres i sættet.

Monteringsplade montering

Fastgørelsen af ​​monteringspladen foretages på installationsstedet for klimaanlæggets indendørsenhed. For at sikre en pålidelig drift af enheden og forhindre kondensudstrømning er det nødvendigt at sikre pladerne korrekt. Først placer hullerne i pladen på væggen og bor huller med en perforator. De installerer dowels. Monteringspladen er fastgjort til væggen ved at skrue skruerne i dowels. Det sidste trin er installationen af ​​den indendørs enhed på pladen.

Installation af udendørsenheden er lavet udefra. For at sikre bekvemmeligheden ved vedligeholdelsen foretages fastgørelsen på siden af ​​vinduet eller under den. Tilslutning af klimaanlæggets udendørs enhed er lavet ved hjælp af en speciel enhed, der leveres i sættet.

VIGTIGT! For at sikre en effektiv drift af enheden foretages installationen i en afstand på 10 centimeter fra væggen.

Tilslutningsfunktioner

Mange spørger hvordan man forbinder klimaanlægget med egne hænder. Kør selv er ret simpelt - bare nødt til at kende ordningen for at forbinde klimaanlægget. I den spiller en vigtig rolle af ruten, som består af:

 • dræningsrørledning;
 • strømforsyning ledninger;
 • udstyr styring;
 • freon highway.

Tilslutning af klimaanlægget til lysnettet kræver måling af længden af ​​ruten. Til denne indikator tilsættes 30-50 centimeter. Indledningsvis skæres kobberrørene, der skæres med en rørskærer.

OBS venligst! Når du lægger kobberrør, skal du bruge en hacksav eller en bulgarsk til at skære dem, er strengt forbudt. Dette skyldes det faktum, at der i færd med at skære med sådanne værktøjer, er der en barbering, at komme ind i konditioneringssystemet fører til dets sammenbrud.

aircondition tilslutning

Tilslutning af klimaanlægget kræver, at rørledningerne placeres i isoleringsskallet inden installationen, og åbningerne lukkes med stop for at forhindre muligheden for at komme ind i støvet. Alle komponenter i sporet er sat sammen og fastgjort med vinyltape. Derefter installeres ruten på plads.

Når kommunikationen er blevet lagt, skal du fortsætte med at forbinde freon-ledningen og elektriske ledninger. Du kan selvstændigt gøre tilslutning af klimaanlægget til lysnettet - kredsløbet er vedlagt i kittet. Det beskriver, hvordan klimaanlægget er sluttet til lysnettet.

VIGTIGT! Ved installation af et elektrisk system skal alle handlinger udføres strengt i henhold til ordningen. Ellers kan klimaanlægget brænde ud første gang det tændes på grund af kortslutning.

Den næste fase af installationen er korrektionen af ​​rørets længde og fjernelse af burrs. Til dette formål anvendes remeren. Møtrikken er gevindskåret og fladt ud af hver kant af rørene. Derefter forbindes rørets kanter til indretningen af ​​indendørs og udendørs enhed. Brug en momentnøgle, stram møtrikkerne så meget som muligt.

ADVARSEL! Hvis møtrikkerne ikke er tilstrækkeligt strammet, vil de løsne sig over tid, hvilket vil påvirke klimaanlægets funktion negativt.

Kontroller dens tæthed

Efter tilslutning af sporet skal du teste dens tæthed. Videoen viser lækagetestteknologien. Yderligere fjernes fugt og luft fra systemet. Til dette formål anvendes en vakuumpumpe. Tilslut det til udendørsenhedens serviceport via en trykmåler. Pumpe luft og fugtighed bør udføres inden for en halv time. Det næste skridt er at fylde kredsløbet med freon.

Advarsel! I mangel af luftens lufthed kan freon lækage forekomme - en hyppig årsag til fejl i klimaanlæg. Luftkonditionerings-kompressorforbindelsesdiagrammet viser, hvordan man spænder sporet tæt.

Kompressorforbindelsesfunktioner

Lad os overveje, hvordan man tilslutter kompressoren fra klimaanlægget bk 1500. Tilslutning foretages under hensyntagen til:

 • egenskaber ved selve kompressoren;
 • anvendes af spændingskonditioneringssystemet;
 • kapacitet af klimaanlæg systemer.

Aircondition kompressoren starter op om få sekunder.

Arbejdsplanen

ordning

Tilslutning af en klimaanlæg er en simpel opgave. Enhver af kompressorens to udgange er forbundet til lysnettet. En terminal er tilsluttet fra den tredje udgang. Den anden udgang er tilsluttet ledningerne. Vi afslutter kompressorforbindelsen, kontroller niveauet af dets funktionsevne. Hertil kommer, at klimaanlægget tændes i et par minutter, og kompressorens opvarmningsgrad bestemmes.

OBS venligst! Hvis kompressoren opvarmer stærkt og hurtigt, indikerer dette, at ledningerne er dårlige. For at løse problemer udskiftes det ved kompressorudgangen.

Automobile air conditioning systemer adskiller sig fra stationære. Derfor installeres kredsløbet til at forbinde klimaanlægget Panasonic til Lada Grant. Korrekt tilslutning af klimaanlæg i køretøjet garanterer fremragende præstation.

Eksempel på tilslutning af klimaanlæg

Tilslutning af mobil klimaanlæg er lavet i samme rækkefølge som stationær. Tilslutning til strømforsyningen udføres i flere faser. I første omgang installerer det elektriske panel en separat maskine, der er designet til aircondition. Derefter forbindes fasetråden af ​​tre-core-kablet, som er sort eller brun i farve til maskinens faseterminal. Den blå kabelledning er forbundet til nulbussen på det elektriske panel. En gulgrøn ledning er fastgjort til jordledningen af ​​det elektriske ledninger, hvis der er nogen.

tilslutning af klimaanlæg

VIGTIGT! De elektriske ledninger skal tilsluttes korrekt. Ellers kan du bringe klimaanlægget til en alvorlig sammenbrud eller komplet fejl.

I mangel af jordforbindelse anvendes et differentialrelæ til beskyttelse mod elektrisk stød. Hvis du ikke ved, hvordan du tilslutter klimaanlægget selv, vil videoen fortælle dig om det. Med det kan du også lære om funktionerne ved at forbinde et diffust relæ.

Hvis du vil lære at tilslutte et gulv klimaanlæg, skal du først installere sin indendørs enhed. Til dette formål skal du bruge et trefaset kabel med tre ledninger af forskellige farver:

 • sort;
 • blå;
 • grøn.

Sommetider kan farven på en sele være gulgrøn. Kablerne på klimaanlægget fortæller dig detaljeret om installationen af ​​indendørsenheden. Ledningen, der er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​en sort fletning og kommer fra maskinen, er forbundet til L-terminalen. Trådene, der kommer fra tavlen og har en blå farve, er forbundet til N-terminalen. I enhedens indendørs enhed er gul-grøn ledning tilsluttet til terminalens jord. Tilslutningsskemaet til klimaanlægget "Kalina" viser nøjagtig den samme installation af klimaanlæg.

OBS venligst! Tilslutning af den eksterne blok af klimaanlæg er lavet af samme ordning. Ved installation af en udendørs enhed anvendes ledninger med et tværsnit på 3x2,5 mm.

Indstilling af output-automaten for strøm

Output-automaten er monteret på belastningsstrømmen i det elektriske skjold. Ved installation af elektriske ledninger anvendes specielle rør. Hvis det elektriske ledninger er lagt sammen med dræningen eller i nærheden af ​​freonstrømmene, skal du bruge et korrugeret rør.

Det er helt muligt at tilslutte klimaanlægget med egne hænder. For dette er det nødvendigt at studere instruktionen og udføre alle handlinger i nøje overensstemmelse med den.

 • Sådan vælges en elektrisk pejs

 • Solpaneler til huset

 • Typer af solceller

 • Gipsplader opvarmning Tilbage

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

44 − 40 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map