Polykarbonat tag til lysthus

Polykarbonat tag til lysthus

En rigtig ferie i landet eller landskabet er utænkeligt uden en havepavillon, åben for luft og sol, men samtidig giver fuld beskyttelse mod brændende stråler og regnvand. Byg gazebos med et polykarbonat tag, styret af en simpel regel - solen under taget skal være moderat. Designet skal være varmt og lyst uden en varm stegepande, og samtidig uden overdreven skygge gør pladsen under taget ubehageligt selv på varme sommerkvelder. Med det rigtige udvalg af design er lysthuset med et polykarbonat tag næsten ideelt.

Grundlæggende egenskaber ved polycarbonat

Polykarbonat anses ofte som en organisk analog af glas, primært på grund af dets høje optiske egenskaber. Faktisk er det ikke helt sådan, materialets egenskaber er ikke så entydige. For at sikre, at træets tag er stærk i en grad af gennemsigtighed og holdbarhed, vil det tage lidt:

  • Korrekt vælger tagets design og metoden til fastgørelse af polycarbonatarket på rammen;
  • Probresti kvalitetsmateriale med tilhørende fastgørelses- og tætningsbånd;
  • Fastgør polykarbonatark på taget som krævet af teknologien, måske endda med en lille skade på udseendet. Hvis udseendet af lysthuset og taget er af afgørende betydning for dig, skal du tænke på forhånd om den skjulte metode.
For information! Letvægtscellulær polycarbonat kan glemmes, hvis hagl ofte falder i det område, hvor det er planlagt at installere et lysthus.

Ved design og beregning af et polykarbonat tag med egne hænder, husk materialets egenskaber. På grund af bikakestrukturen bøjes cellulært polycarbonat nemt, har en lav vægt og er i stand til at modstå ultraviolet stråling. Men kun hvis der er en belægning af en beskyttende film. Ellers nedbrydes materialet meget hurtigt, oxiderer, ridser og degenererer i en skør masse, dækket af et rist af små revner.

Alle de statistiske data og tal om polycarbonats høje styrke er kun berørt af kvalitetsmateriale, som som regel ikke er billigt. I modsætning til silicatglaset opnået ved fusion af mineralske komponenter opnås polycarbonat ved en ret kompleks kemisk reaktion. Den reneste og mest kvalitative del af gennemsigtig plastik sælges til en høj pris, den mere smidige er maskeret med tilsætningsstoffer og modificerede fyldstoffer, så visuelt er manglerne i strukturen ikke manifesteret.

Hvilken variant af polykarbonat taget til lysthus er det mest interessante

Relativ høj fleksibilitet af arkpolycarbonat gør det muligt at realisere et stort antal skemaer og design af taget. Underlaget under polykarbonat taget er lavet af en stang, stål eller aluminium profil. Med hensyn til udtryksevne og skønhed er træpolycarbonattakene, når de er korrekt udformet, ikke ringere end designeren "udsøgt".

Klassiske design af polykarbonat tag

Anvendes betydeligt mindre plastikrør eller profil, primært på grund af rammens lave stivhed. Alle de forskellige konstruktioner kan betinges opdelt i tre standardløsninger:

  1. Pitched tage, oftest i form af enkelt- eller gavlstrukturer. Denne mulighed giver dig mulighed for at bygge for en lille penge meget let, solid og enkel opførelse af taget;
  2. Buede konstruktioner Lidt forskelligt fra tidligere versioner af taget, men fremstillingen af ​​buede tagbuer kræver brug af en bøjemaskine. At forsøge med hjælp af improviserede midler til at bøje et tommer rør under bøjningen af ​​tagbue fører ikke altid til det ønskede resultat;
  3. Hængslet ordning Det er meget sværere at lave et polykarbonat tag. Et simpelt design med en trekantet flad rampe kan være på egen risiko for at forsøge at lave sig selv, buede kuppeltak skal være betroet af fagfolk.
Vigtigt! Meget smuk er kombinationen af ​​sten eller mursten søjler med træ bjælker af rammen og et polykarbonat tag tag. Men for enheden af ​​sådanne modeller af arbours, vil en velbygget fundament og sideskrækker være påkrævet.

Forfatterens modeller af arbors fra et træ

De smukkeste design af pavilloner opnås ved kombinationen af ​​ordentligt tonet træ og farveløs polykarbonathoneycomb. Blødt diffust lys lægger meget vægt på den varme farve af hele tømmeret, fra bunden til taget.

Det viser sig meget lyst og åbent rum.

Rammerne for lægning af polycarbonatark udføres oftest i form af en enkeltdæk fladkasse med langsgående og tværgående kørsler. Hele strukturen af ​​taget er mere som en vinduesramme med en skråningsvinkel på mindst 20-25cirka.

På grund af den høje hævede kant har denne tagkonstruktion et stort sejl til luftstrømmene, derfor er der brug for meget stive understøtninger, f.eks. Fra metalrør, mursten eller binde hele bygningen til bygningens hovedvæg.

Meget usædvanligt og smukt er et gaveltak med trekantede skråninger og en træramme. Takket være en vellykket kombination af takets placering i forhold til solen og strålehældningens vinkel er det muligt at opnå den maksimale effekt fra brugen af ​​polycarbonat og for at give god stabilitet uden massive bjælker og stativer.

Ikke mindre maleriske udseende buet træ tag med et tag af polycarbonat. Rammen i form af bueelementer lavet af trækompositbjælker giver god modstand mod luftstrømme selv i åbent terræn. Anvendelsen af ​​polycarbonat som tagmateriale giver et fald i lysflussen på mindst 50-60%, hvilket giver fremragende skygge inde i lysthuset. På trods af styrkelsen af ​​lysthusets vertikale understøtter ved vinklede afstandsstykker, kan en sådan ordning ikke prale af stor styrke, så oftest er de lavet i form af små bygninger.

Openwork tag til et lysthus lavet af metal og polycarbonat

Lettere at lave en bue konstruktion af metal. Stål- og aluminiumsprofiler er meget lettere at bøje ind i buesektoren med den krævede størrelse. Tagrammen til lægning af polycarbonat afvigede ikke fundamentalt fra trækonstruktionen, men lysthuset viste sig at være snoet og let. Polykarbonatark er anbragt på buer bøjet af stålkvadratet. Lodrette stænger er svejset til buerne og forstærket af krydsstænger af metalplade.

Hvis den forstærkende kontur af et rør eller en metalprofil svejses rundt om pergolaens omkreds, er det muligt at afvise fra hovedbase og kun for at rette de lodrette stolper til betonbaseens ankerbolte. For at forstærke udseendet af arboret, ud over stålrammerne i tagrammen, kan du tilføje smedede figurer og mønstre.

På grund af den gode fleksibilitet af honningkogepolycarbonat er det nemt at lægge tagbeklædningen med plader til hele bredden af ​​rampen og fastgør den med specielle skruer med kompenserende skiver.

Vigtigt! Forskellen i termisk udvidelseskoefficient for et polycarbonat og en stålramme kræver obligatorisk overholdelse af termiske huller i leddene mellem arkene og på stederne for fastgørelse til metalbasen.

For ekspansionseffekten under varme er det bedste materiale til montering af et polykarbonat tag aluminiumprofilen. Et rør eller hjørne af aluminium er meget godt bøjet og kalibreret til den nødvendige geometri af taget. Hvis det ønskes, kan du simpelthen indsamle komplekse dome designs.

Samtidig er strukturen på grund af blødhed og fleksibilitet af aluminiumprofilen og polycarbonatet let justeret til fuldstændig sammenfald med de nødvendige hældnings- og krumningsvinkler af overfladen.

Som et eksempel er det mest praktiske og praktiske, men ret vanskeligt at fremstille, designet, der er vist på billedet. Telt tag form er lavet af en aluminium profil i form af radialt divergerende bærende bjælker fra midten af ​​taget til hjørnerne af lejeperioden. Mellem de radiale profiler fastgjort kasse, som er lagt polycarbonat ark. I modsætning til kuplede strukturer er polycarbonat ikke stablet af sektorer, men ved konventionelle langsgående strimler. Samlingerne mellem arkene er dækket med en tilstrækkelig bred plastikprofil.

Højdepunktet i dette design er to kloge løsninger. For det første er den nederste del af de vertikale stænger forbundet og forstærket med en sokeldel, hvilket øger stivheden af ​​hele lysthuset flere gange i sammenligning med det åbne kredsløb. For det andet er den øvre del af arboret lukket med massiv rude fremstillet af monolitisk polycarbonat. Som følge heraf, selv med stærk skygge på grund af det store antal træer, på grund af brugen af ​​polycarbonat inde i lysthuset er der nok lys og ledig plads.

Hvordan man laver et lysthus med et polykarbonat tag

Den nemmeste måde at lave et tag af polycarbonat i form af en flad rampe eller i form af et gaveltak som på billedet. For at sikre den nødvendige styrke og stabilitet i hele strukturen anbefaler eksperter at "binde" toppen af ​​lysthuset til hovedvæggen af ​​huset eller udforme mindst en væg i lysthuset i form af en stelstruktur.

Skelettrammen på en skelet er nemmest at lave i form af flere spærre lagt på basis af et tag fra en bar. Under lægning af polycarbonat vil der blive krævet en kasse af stativer eller plader, forstærket med tværsnit. Jo tykkere polycarbonatet er, desto mere præcist er det nødvendigt at justere kasseens ydre plan.

Takets to-hældningsversion ser lidt mere kompliceret ud, men den er meget mere praktisk og praktisk at bruge på grund af udjævningen af ​​højden under taget. I dette tilfælde er rammen lavet af tre rafteraggregater monteret på en vandret flok træ, som i billedet. Alle tre samlinger er forbundet med en ridderbane og yderligere rafterskinner, på hvilke polykarbonatark er lagt.

konklusion

Den brede fordeling af polycarbonat som materiale til hjemmekonstruktion er hæmmet af to hovedfaktorer: høj pris og dårlig kendskab til materialets egenskaber. Forsøg på at stive fast med skifer negle tynde ark af materiale fører til revner og deformation af trærammen. For dem, der ikke ved, hvordan man arbejder med smukt materiale, men vil prøve deres hånd ved "glasstil", kan du rådgive nye versioner af polykarbonatbelægninger i form af profilerede ark.

  • Vandtæt garageets tag med egne hænder

  • Værelse på loftet

  • Akten om tak accept

  • Reparation af garage tag

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map