Overfor ovnen med keramiske fliser

Overfor ovnen med keramiske fliser

Stenovnen får et færdigt udseende og ser virkelig imponerende kun ud efter den dekorative overfladefinish. Land hus eller et hus på landet, kan du lade murværket sådan som det er, eller at hvidvaske eller male det varme resistent maleri struktur, men for et hjem ovn er bedst at vælge fliser til foring ovne og pejse. Mat eller blank overflade keramiske fliser er meget mere holdbart og praktisk at rengøre, gør det muligt at skjule mindre skønhedsfejl, mens værterne vil blive glad smukt billede.

Lim dig selv eller inviter en mester

De fleste fliser håndværkere gerne skræmme deres potentielle kunder ved farveløst at beskrive, hvor svært det er at flise komfuret med keramiske fliser med egne hænder uden øvelse og erfaring. Faktisk er der mange nuancer i, hvordan man kan dekorere komfuret, men de er alle kendte og repræsenterer ikke særlige vanskeligheder, hvis:

 • Brug højkvalitets fliser og varmebestandig lim. At ligge på hjemmelavede forbindelser giver ikke mening;
 • Kvalitativt forberede væggene i ovnen under foringen, niveau overfladen med gipsmørtel, så højdeforskellen ikke er mere end 10 mm;
 • Nøjagtigt observere teknologien og stadierne af stabling uden at forsøge at forbedre eller gemme for eksempel som på video:
 • Tålmodighed og tid, som kogepladerne med keramiske fliser tolererer ikke hast og uagtsom holdning til arbejde.
Tip! Hvis der er en pejsovn i et landhus eller et landhus, kan du som test og oplevelse lave pejsfliser som på billedet.

Sag er korrekt monteret pejs opvarmes ikke stærkere end en konventionel ovn, så risikoen for chipping fliser er relativt lille. Et sådant arbejde vil øge tilliden og samtidig give mulighed for at teste de materialer, der er forberedt til en husovns overflade. En lille øvelse vil gøre det muligt for dig at vænne sig til lægekaramik og "fyld din hånd" på de enkleste operationer. Selvfølgelig er det spørgsmål, står over for de keramiske fliser pågældende, først og fremmest, de gamle udslidte ovne samt nye bygninger, hvis i stedet for et dyrt facadesten i murværket brugte en almindelig rød keramisk materiale.

Sådan vælges materialet til ovnen

Keramiske fliser til ovnen skal let modstå temperaturer på op til 400cirkaC, ikke knæk under cykling, har den nødvendige styrke og behagelige eksterne data. Til det første eksperiment kan du bruge flere muligheder for keramiske fliser:

 1. Det mest slidstærke og slidstærke granit flise materiale. Strukturen af ​​granit er kendetegnet ved dens høje kontinuitet, praktisk taget uden porer og hulrum. På grund af dette modstår materialet høje termiske og mekaniske belastninger. Til efterbehandling kan du bruge glaserede fliser og keramik med en naturlig overfladeruhed;
 2. Terracottafliser fremstilles ved fyring af kaolinmasse. Som regel er det keramiske materiale ikke farvet med pigmenter under produktionen, så enhver skade på overfladen forbliver næsten usynlig. For i dag er det den bedste slags keramiske fliser til at vende ovne;
 3. Ud over terracotta- og porcelænstentøj bruger mange mestere klinkervendte fliser til at vende mod store ovn i fuld størrelse. Ovnen, klinkerforet, afgiver varme mere dårligt, så denne flise er ikke brugt til "varme" pejse og støbejernsovne.

I spørgsmålet, end at revne ovnen, er det bedst at bruge dokumenterede og mest overkommelige keramiske materialer. For at dekorere ovnen med keramiske fliser køber mesteren materialet med en margin på 5%. For de første lereksperimenter kan mængden af ​​beklædningsgenstande kraftigt øges til 10%.

Traditionelt er væggene dækket af fliser og relief majolica. For beklædningen af ​​denne form for beklædning kræves der et meget godt kendskab til egenskaben af ​​ovnskeramik, hvorfor en kunstnerisk form for ovnen er nødvendig, det er bedre at ty til mesterens tjenester. For eksempel til udsmykning af en komfur med fliser, skal du vælge kant- og hyldeelementer af keramiske fliser, korrekt beregne størrelse og fikseringspunkter, foto.

I betragtning af at fliser og majolica ikke skæres som fliser eller klinker, vil brugen af ​​kunstfliser til beklædningsgenstande især kræve erhvervserfaring. Separate teknikker, hvordan man pålægger keramiske fliser, er vist i videoen:

Teknologi til lægning af keramikvendt på klæbemiddelbasis

For at rette de keramiske fliser på ovnen er der brug for et specielt fliserække, der har høj termisk stabilitet og den nødvendige varmeudvidelseskoefficient. Normalt er det en blanding af ildfaste ler med ildelagspulver, perlit og blødgørende additiver, der gør klæbemidlet duktilt og lidt viskøst. Som en af ​​de limede forbindelser testet i mange år, er det muligt at nævne Plitonite W fra SuperClick, Neomid Supercontact og Scanmix Skanfixsuper.

Fra hjemmevoksne løsninger anvendes lerklæbemidler fra beregningen af ​​1 måling af ler til 4 målinger af sand og 1 vand med tilsætning af PVA og asbestfibre. Ved hjælp af magert ler er mængden af ​​sand i batch reduceret med 40-60%.

Ovnens overflade udføres i flere faser:

 1. Rengøring og udjævning af mureroverfladen til lægning;
 2. Layout og beregning af mængden af ​​materiale, fliseægning, måling af rækker og udvælgelse af ligamentlinjen;
 3. Lægning af keramiske fliser i rækker;
 4. Grout samlinger mellem fliser med kompenserende forbindelse.
Tip! De mest besværlige operationer, såsom rengøring, trimning og vævning af vægge, udføres mindst en uge før murværkets begyndelse. Inden for en uge har øjet som regel tid til at "snappe" og se de mangler i væggene, der ikke var synlige under justeringsprocessen.

Eliminering og forberedelse af vægge til ansigt

Ovne med perfekt glatte vægge eksisterer ikke, og i færd med at bruge væggene kan du spille, udvide, dække med revner og chips. Derfor skal du rengøre væggene fra snavs og gammel mørtel, før du overtræk ovnen. Hvis murværket "væger" på flyet ikke mere end 10 mm, kan nivelleringsgipset kasseres, hvilket kun forbedrer klæbemidlets adhæsion til den keramiske fliseflade.

I dette tilfælde er det nødvendigt at uddybe de intertile sømme og anbringe et indlæg til teglstenen. Sprækker og chips er dækket af murmørtel. Mindst en dag før begyndelsen af ​​belægningen af ​​vendingen forstærkes murstensgrundlaget for keramiske fliser med en varmebestandig primer.

Hvis ovnenes vægge er færdige med gips af god kvalitet, er det nødvendigt at rengøre, justere og styrke laget med en primer. Det gamle og krakkede gipslag er slået ned til mursten, ovnenes vægge rengøres og primeres.

At styrke plastervægten flisebelægning på pakkede mursten forstærkende svejset mesh 10x10 mm udglødet ståltråd 0,4-0,5 mm og kan fastgøres "bugs" eller løkker indlejret i sømmene. Dernæst sættes linjebønner og gips. Hvis tykkelsen af ​​lagte materiale er højere end 15 mm, er plasteret påføres til ovnen i to lag med tørring under den første dag som den video:

Gipset er tilberedt i en standardprocent - en del af sementet består af tre dele ler og en femtedel af sandet. For at sikre gipsens gode forståelighed uden krympning kan en polyvinylacetatemulsion tilsættes til opløsningen.

Udlægning af keramiske fliser

Facing ovne med fliser begynder med layoutet af keramisk materiale på den nederste og midterste tier. Dette gøres for at passe til størrelsen af ​​fliseskæringen og sømmenes bredde. Ved varme single-pass ovne, øges bredden af ​​sømmen mellem de keramiske fliser til 10 mm. Til de koldere træbrændeovne reduceres sømmen til 8 mm.

For at lave den første række af beklædning kan du trække fiskelinjen eller indstille laserniveauet, hvor flisen er lavet med et mellemrum mellem bundkanten og gulvfladen på 7-9 mm. Vægge skal være varme, 30-35cirkaC. For at lette processen med at lægge under den første række placeres en styrestrimmel på ovnsvæggen, ideelt set langs horisonten.

Frisklavet klæbemasse i varmen hurtigt nok sæt, så den er tilberedt i små portioner, en eller to rækker. Før om bagsiden af ​​fliserne sprøjtes med vand eller fugtet med en pensel, og derefter anvende en tandspartel klæbemiddellaget opløsning i en tykkelse på 4-7 mm og placeret ved væggen.

Først lægger du ovenpå krogens forreste hjørne, og så trækkes rækken langs fronten og bagvæggen. I løbet af dagen er der ikke spredt mere end tre rækker fliser. Sømene mellem de enkelte fliser rengøres fra klæbemiddelopløsningen og står åben.

Den næste række kan kun lægges, efter at den forrige blev helt lagt på væggen. Resultatet er nødvendigvis kontrolleret af bygningens niveau langs horisonten. Inden 8-10 minutter fra installationstidspunktet kan fliserne justeres med træ eller gummihammere. Den øverste kant af flisen skal være helt jævn, for den vendende ovn er det af afgørende betydning, at ledstørrelsen er den samme overalt, ellers kan laget revne og afskrække ved opvarmning.

For at maksimere styrken af ​​foring, flise pasta skak ligation serien, men sådanne sammensætninger ikke altid ser pæn, så ofte ovn obkladyvayut lige rækker.

Afslutningsoperationer

Før du lægger fliserne, er det nødvendigt at fjerne støbejerns dele af døren og rammen fra ovnen. Hvis du lægger keramik oven på støbejern, vil det opvarmede metal hæve et lag flise. Efter at klæbemiddelet tørrer helt, returneres støbejern til sit sted og fastgøres til murstenoverfladen med lange skruer med asbestslange.

Tre dage efter slutningen af ​​fliserne klæbes sømene endelig af limresterne, og limning eller udjævning af leddene sker ved anvendelse af en lerbaseret kompenserende forbindelse. Trowelling massen påføres sømme med en gummispatel og skubbes forsigtigt gennem hele længden af ​​sømmen. Efter et par timer bliver kantene slettet med en flannel, så sømdybden justeres med en våd finger eller en gummiflåde, der gør det samme over hele overfladen af ​​beklædningen. Efter den endelige tørring fjernes hele trowellingmaterialet forsigtigt fra overfladen af ​​flisen.

konklusion

Facingen med ovnen med konventionelle keramiske materialer udføres i gennemsnit 6-7 dage. Forsøg ikke at gøre arbejdet hurtigere eller varme væggene for at tørre beklædningen. Tværtimod skal rummet med komfuret lukkes fra udkast og ikke bruge det i mindst et par uger.

 • Underlag under det varme gulv

 • Elektrisk pejs med flammeffekt

 • Regulator til gulvvarme

 • Tilbehør til gulvvarme

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 44 = 50

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map