Lægge en parketbræt med egne hænder

Lægge en parketbræt med egne hænder

Valget af gulve er et meget vigtigt skridt i installationen af ​​gulve i huset eller lejligheden. Og på dette afhænger, hvilke materialer der skal bruges til at afslutte rummets indre rum. Og da træ altid har været det mest populære materiale, forsøger mange mennesker stadig at anvende et parketbræt.

Afhængig af parketlægningsmaskinens professionalisme afhænger levetiden af ​​en sådan belægning også direkte. Derudover kan du ikke ansætte mestere for en gulv enhed, især hvis du kan udføre alt det nødvendige arbejde med dine egne hænder. Takket være trin-for-trin-planen er det nemt at lægge gulvbelægningen på egen hånd.

Typer af parketbræt

Traditionelt klassificerer eksperter en parketbræt i overensstemmelse med antallet af strimler, der er synlige på det dekorative lag. Ifølge denne klassificering kan det være:

 • Single-bane. I dette tilfælde blev det takket være en særlig teknologi muligt at producere et panel af massivt træ med bevarelse af den naturlige tekstur af træ.
 • Tosporet. I denne type belægning er basen lavet af en enkelt eller sammensat bane. Afslutningslaget er lavet af to lameller.
 • Tre-stribet, hvor panelet består af tre fragmenterede strimler.

fordele

Den brede anvendelse af et parketbræt er forklaret af en række vigtige årsager:

 • højere modstand mod ydre påvirkninger sammenlignet med naturligt træ
 • imprægneringen af ​​overfladen i fabrikken med specielle beskyttelsesforbindelser og ingen yderligere behandling;
 • lavere omkostninger i forhold til naturlig parket;
 • Intet behov for looping.

Ikke desto mindre har parketpanelet ligesom nogle færdige materialer nogle ulemper:

 • Da tekstur af brættet har en envejsretning, er det værd at glemme det krøllede lægning af gulvbelægningen;
 • har ikke en høj fugtighedsbestandighed, så det er nødvendigt at tage yderligere beskyttelsesforanstaltninger.

Indledende fase

Beslutter at bruge parketpanelet, skal du først beregne det område, du vil dække, for ikke at købe overskydende materiale. Endvidere er det nødvendigt at undersøge basen til slidser og slaggåse, og også i nærværelse af en skråning, behovet for at skabe et yderligere skræl med cementcementmørtel.

I tilfælde af at manglerne ikke er signifikante, kan der anvendes et konventionelt substrat. Direkte belægning af belægningen udføres på et forudfastgjort krydsfinerark, hvor et specielt pap er foret for at skabe en dampspærre. I dette tilfælde anvendes et polyurethansubstrat. Også meget ofte, når der lægges, anvendes et kork substrat 3-4 mm tykt.

Måder at installere

Parketbræt kan lægges på følgende måder:

 • flydende;
 • klæbemiddel.

I det første tilfælde er panelerne indbyrdes forbundet ved hjælp af en speciel låseteknologi, hvilket gør installationen eller afmonteringen meget enkel og enkel.

Den anden metode indebærer anvendelse af en lim til at forbinde gulvbelægningen til bunden. Det er nødvendigt at påføre klæbemiddel langs hele længden til bundens nederste spalter, og hvis lægningen udføres diagonalt, starter den fra hjørnet af rummet.

Lægeprocessen tager ikke en dag og kræver et minimum af værktøjer, nemlig:

 • træ sav eller elektrisk puslespil;
 • plaststang til polstring og hammer;
 • klemmer og fastgørelses kiler;
 • gon og bygningsniveau;
 • Roulette.

Bund og gulvbelægning

For højkvalitets gulvbelægning i parketbræt uden limeforbindelse kræves det, at basen skal være stærk, ren og så høj som muligt. Der er to typer baser til gulvbelægning - betonplade og trægulve med højdejustering.

Betonbeklædningen skal være uden væsentlige forskelle, ellers vil gulvbelægningen knække. Et trægulv med mulighed for højdejustering gør det muligt at hæve overfladen med fem eller flere centimeter, hvilket gør det muligt at spare tid på enheden og lægge forskellige kommunikationer under dem.

Inden arbejdet med gulvbelægningen fortsættes, skal det pakkede materiale efterlades i 2-3 dage i værelset, hvor reparationen udføres. Under panelerne er det nødvendigt at lægge et kork eller syntetisk substrat, som beskytter brættet mod for høj fugt, for hvilke leddene udsættes for yderligere forsegling.

For det første er de første to rækker arrangeret, som skal lægges parallelt med dagslysets stråler, der falder fra vinduet. For at gøre dette skal man først og fremmest installere specielle kiler på væggene og læg de første paneler i et tavlermønster. Afstanden skal være mindst 10 mm. Dette hul er en kompensationssøm, som giver dig mulighed for at beskytte gulvbrættet mod mekaniske effekter, når du udvider materialet i tilfælde af ændringer i temperatur og fugtighed.

Efter at have lagt og presset de to første paneler til kilerne, er det muligt at fortsætte med installationen af ​​den anden række. Længden af ​​det andet panel på den anden linje nærmest væggen skal være mindst 80 cm. Ideelt set er tværgående sømmen af ​​den første række nøjagtigt midt i parketpladen af ​​den anden. Afstanden mellem de tværgående sømme af parallelle rækker skal være mindst halv meter, ellers vil panelets fastgørelse være ustabil.

Endvidere kommer panelet i den anden linje ind i låsemekanismen af ​​parkettbrættets første række i en vinkel på ca. 20˚, men er ikke fikseret. Næste panel i anden række indsættes på samme måde, men det klikker på plads og skubbes sammen med det første bord i låseforbindelsen. Efter at parketpladerne med træet er indstillet til hinanden, indtil sømmen forsvinder, er de fastgjort på samme måde, hele gulvet er anbragt i lokalet undtagen sidste række.

For at lægge de sidste parketpaneler er det nødvendigt at meget præcist måle afstanden af ​​kanten af ​​den næstsidste række til væggen. Panelet i den sidste række for at skabe kompensationsgabet skal være 10 mm bredere end den målte afstand. Efter på rillerne i den næstsidste række er det nødvendigt at skære ned nøglekanten, fylde med lim og indsætte panelet i den sidste række. Du kan straks indsætte bordet i sidste række ved hjælp af monteringsfoden, der følger med parketbrættet.

I sidste fase udføres montage og fastgørelse af planker, for hvilke det er nødvendigt at fjerne alle afstandskiler. Fastgøringsplanker udføres direkte på en væg, og de bør ikke presses tæt på et parketbræt. Når man vælger et skørtbræt, skal det tages i betragtning, at bredden nemt skal dække kompensationsgabet.

Hvilket er bedre: parket, parketbræt eller laminat

Lamineret og parketplader er de mest populære gulvtyper i dag. Begge disse finishmaterialer gør det muligt at opnå en slidstærk og pålidelig belægning, og nogle gange er de så ens udseende, at det er svært for en person langt fra konstruktionen for at skelne dem. Så hvad er forskellen mellem et parketbræt og et laminat?

produktion. Laminerede plader til gulvbelægning kan sammenlignes med skrivebordet, derefter overført til en flerlaget spånplade, medens gulve - tre lag af naturtræ, limet vinkelret på hinanden og hvoraf to er fremstillet af billige råvarer, og den øvre flade kun af ædle træ .

Udseende.Det laminerede panel har oftest en efterligning af naturligt træ, men alle lameller har samme mønster. Med parketpanelet er alt andet, fordi tegningen på det er identisk med træets naturlige struktur, og der kan ikke findes to identiske paneler.

Funktionalitet. Laminat, takket være modstanden mod slid er mere praktisk i forhold til parketbrættet. Parketpaneler kræver en mere omhyggelig holdning og tolererer ikke store mekaniske belastninger, såvel som temperaturudsving og fugtighedssprækker.

Egenskaber af pleje. Hvis du planlægger at installere gulve fra et parketbord i køkkenet, skal du straks købe specielle plejeprodukter. Hvis gulvet rengøres med en mopp, skal det være lidt fugtigt, og når du bruger en støvsuger, anbefales det ikke at tænde dampfunktionen. Det er også følsomt over for fugt og laminat, men ikke så meget som en parketbræt. Brug ikke og husholdningskemikalier.

levetid. Parketpanelet kan kun virke som et skrøbeligt materiale, men hvis det er korrekt vedligeholdt, kan det vare op til 30 år. Derudover kan parketbrættet øge levetiden væsentligt på grund af periodisk restaurering, men ikke mere end 4 gange for hele tiden. Laminat vil vare i 7-20 år, og med en højere klasse af holdbarhed, så længere.

udgifter til. Laminat af høj kvalitet adskiller sig ikke meget fra omkostningerne fra et parketbræt, så når man vælger et gulvbelægning, skal der tages højde for dets egenskaber og egenskaber i det rum, hvor installationen skal udføres.

Anbefalinger fra specialister

Det er ønskeligt at vælge gulvbelægning fra kendte producenter på grund af panelernes gode geometri.

Gør ikke gulvbelægning fra parketpaneler i høj trafikområder, for eksempel i gangen, da restaureringen af ​​gulvet skal gøres meget oftere end i stuen eller soveværelset.

Installation af parketpaneler skal udføres ved + 18-24˚C og fugtighed på ca. 30-60%. I dette tilfælde vil gulvvarerne vare meget lang.

Inden du begynder at arbejde på installation af gulv, skal parketpaneler stå i ca. 2 dage i et rum, hvor gulvbelægning vil blive lagt.

Ved lægning brædder, nær vægge skaber særlige clearance 10-15 mm for dilatationsfuger da tømmeret kan udvide, når ændringer i fugtighed og temperatur, og denne foranstaltning er at undgå blæredannelse af belægningen.

Låsning af forbindelsen mellem parketpladerne kan lettes, hvis låsene smøres med voks eller paraffinimprægnering. Tætningsmidler i dette tilfælde bør ikke anvendes.

Lægning skal begynde fra døråbningen og flytte til vinduet.

Ved at følge disse enkle tips vil det være muligt at dække parketpladerne så længe som muligt.

Hvor meget koster erektion

Prisen på arbejdet med lægning afhænger af metoden til installation og rækkefølgen af ​​$ 9-10 per 1 m² af "flydende" gulv og lim option på cement afretningslag ville koste omkring $ 13-14 per 1 m². Dette skyldes det faktum, at i processen af ​​æglæggende klæbemidlet kræver yderligere materialer.

Og til sidst viser vi video-lektionen opmærksomt, som viser hele teknologien for trinvis installation af parketbordet

 • Liquid linoleum egne hænder

 • Slibning af parket egne hænder

 • Typer af parket og teknologien til deres lægning

 • Teknologi af parketfarve med egne hænder

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 35 = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map