Hvordan man anvender flydende tapet selv

Hvordan man anvender flydende tapet selv

Flydende tapet - et interessant og usædvanligt efterbehandling materiale. Ifølge dens egenskaber og anvendelsesmåde er det mere som dekorative gips. Forskellen er, at det flydende tapet er miljøvenligt og består af naturlige ingredienser (fibre af silke og bomuld, cellulose). Derudover er de meget lettere at anvende end gips eller kittet, selvom disse metoder ligner hinanden meget.

At færdiggøre væggene og loftet med dine egne hænder er ret simpelt. Baggrunde har en tyk konsistens, og deres struktur er sådan, at den ikke kræver perfekt justering. Der er mange teknikker til anvendelse af flydende efterbehandling: spatel, rulle, spray, hænder. Fra tapetet kan du lave en tegning af kompleksitet, lave et ornament eller bruge en stencil.

Arbejdsplan

For at installere flydende tapet korrekt skal du følge instruktionerne. Du kan se masterklassen om dette emne i videoen:

Så du skal gennemgå følgende trin:

 1. Bestem farve, tekstur, om nødvendigt, vælg et billede og køb et flydende tapet. Det er ret svært at beregne den krævede mængde materiale - forbruget afhænger i vid udstrækning af lagets tykkelse. Ca. 1 pak tørblanding (1 kg) er tilstrækkelig til 3-4 m² overflade.
 2. Forbered væggene.
 3. Sug væske tapet med vand i henhold til vejledningen.
 4. Påfør belægning på væggene.
 5. Hvis det er nødvendigt, skal du åbne tapetet med lak.

For at kunne udføre alt arbejde korrekt skal du i højere grad overveje faser af montering af flydende tapet.

Valg af materiale

Med deres hænder er det lettere at anvende flydende tapet med tilsætninger af mellemstørrelse. For små fraktioner i blandingen kræver en mere omhyggelig udjævning af overfladen, og begærernes færdigheder er muligvis ikke nok. For store dekorative elementer i tapet skal anvendes med stor omhu, da de er meget lette at beskadige og ødelægge.

Sortimentet af belægninger og reglerne for deres valg er på videoen:

Hvis ejeren formodes at udføre en tegning af flydende tapet, skal du først lave en skitse. Flyt derefter billedet til væggen. For at gøre dette kan du kun bruge en enkelt blyantfarvet blyant, markører og markører kan efterfølgende trænge igennem overtrækslaget.

Hvis du arbejder med en stencil, skal du først anvende et ensartet grundlag. Efter det tørrer, laves et ornament med et mønster og en blanding af kontrasterende farver.

Overfladebehandling

Vægge og lofter bør ikke være helt jævne og glatte. Til forskel fra rullematerialer kan væskebaggrund let påføres buede hjørner og vægge, fylder små revner og nedtrykninger. Et andet spørgsmål er, at forbruget af blandingen i dette tilfælde vil stige. Og der er flydende wallpapers ikke billige. Derfor er det bedre at forberede overfladerne alligevel:

 • fjern det forrige cover
 • gips store revner og depression;
 • primetrovat vægge og loft i to lag af jordgennemtrængning;
 • tørre grundigt.

Flydende tapet har god vedhæftning med næsten alle materialer - de er fastholdt til beton, mursten, gipsplader, træ, krydsfiner og andre overflader. Men det er nødvendigt at tage højde for glatheden af ​​vægmaterialet og dens fugtkapacitet. Da tapetet er opdrættet med vand, har de evnen til at give det væk. Det er nødvendigt at reducere væggens absorberende kapacitet, således at tapetet er godt klæbet og tørret jævnt.

 • Så betonen skal gøres mere hård - ellers vil tapetet sidde fast og ligge ujævnt. For at gøre dette skal du bruge en konventionel primer med tilsætning af sand. Du kan også finde en speciel primer med siliciumstøv. Efter forarbejdning bliver betonen hård, blandingen vil jævnt ligge og fastgøres.
 • Et træsubstrat skal dækkes med flere lag dyb penetrationsjord. Det er derefter muligt at male træet yderligere med vandbaseret maling under farven på væske tapet.
 • Eventuelle vægge indeholdende metalelementer (negle, beslag, dowels), du skal forsøge at slippe af med dem. Hvis dette ikke er muligt, er metalfastgørelserne malet med olie eller latexmaling. Uden sådan behandling vil fugtigheden akkumuleret af tapetet føre til korrosion af metallet - ubehagelige rustflekker optræder på belægningen.
 • Hvis i værelset med reparationen, når taget lækkede, eller det var oversvømmet af uagtsomme naboer, fra de pletter, der blev forlod af vand på væggene eller loftet, er det nødvendigt at slippe af med det. Hvis dette ikke er gjort, vil nye eller flere fodspor før eller senere modtage gule fodspor. Alle beskadigede shpaklevku og gips fjernes og skiftes til en ny. Derefter dækkes hele overfladen med flere lag af primer.

Fremstilling af blandingen

Indholdet af pakningerne hældes i en stor beholder og hældes med vand ved stuetemperatur. Oplysninger om proportionerne findes direkte på pakken.

Tip! Alle dekorative elementer (glitter, granulater, krummer) kan ikke hældes i den færdige blanding.

For at danne mindre klumper, hældes indretningen først i vandet. Rør omhyggeligt og kun derefter tilsæt basen.

Bland det flydende tapet med hænderne - i blandingen dannede mange klumper, de skal omhyggeligt strækkes og forsøger ikke at skade integriteten af ​​fibrene og strukturen. Efter omrøring får blandingen lov til at svulme i 12 timer. Gennem denne tid gentages æltningen.

For at dække væggene var monofonisk, skal du overholde reglen - en væg skal lægges ud fra et parti. Det er bedre at straks suge mere blanding, end du måske har brug for. Derefter blandes restene af blandingen med en ny del - så skyggen bliver mere jævn, overgangene og leddene bliver ikke synlige.

Ud over hvordan man forbereder blandingen korrekt, kan du se på videoen:

Montering af flydende tapet af egne hænder

For at anvende materialet til væggene skal du bruge et sæt værktøjer:

 1. En lille beholder til blandingen (et helt bassin eller en spand med blandet tapet er meget ubelejligt at flytte og hæve til højden).
 2. Stepladders eller bord.
 3. Smal metal spatel for at blande.
 4. En bred spatel af rustfrit stål eller trowel lavet af plexiglas, plast til grundlæggende arbejde (at vælge et bekvemt værktøj, du skal forsøge at arbejde et par stykker).
 5. Grater lavet af plast eller rustfrit stål.
 6. En lille beholder med vand til befugtning af værktøj.
 7. Våd klud for at fjerne resterende rester fra spatlerne.
Vigtigt! For den første oplevelse er plastværktøjer mere egnede - de er mindre tilbøjelige til at beskadige tapetets struktur.

Kelm, for eksempel, kan fremstilles med hånden fra plader af plexiglas. Det er nok at skære en trekant af en passende størrelse og fastgør et håndtag til det.

Vægindretning

Efter priming er rummet ventileret og tørret. Spred blandingen fra et af hjørnerne. En lille mængde væske tapet kan påføres med en spatel, og du kan gøre dette med din hånd. Klumpen af ​​blandingen presses mod væggen og spatelen strækkes i forskellige retninger.

Bevægelser skal være reciprocerende, ikke cirkulære. Spatelen holdes næsten parallelt med væggen - de øvre hjørner skal placeres i en vinkel på ikke over 15 grader til overfladen.

Under ingen omstændigheder er det umuligt at presse værktøjet kraftigt - spatelen bevæges ved glatte glidebevægelser. Når blandingen er strækket i alle retninger, og tykkelsen af ​​laget er ca. 2 mm (den optimale værdi er angivet på pakken), beskriver spatelen halvcirkel i retning fra hjørnet.

Saml den næste del af tapet og udfør de samme handlinger - du skal overvåge lagets ensartethed og overlappe grænserne for de plottede områder. Det er vigtigt at færdiggøre stabling af hver betjening i en retning.

Tip! For begyndere, der har svært ved at lave et billede fra flydende tapet, men vil diversificere en monofonisk væg, vil en enkel metode gøre.

Når blandingen påføres væggen, udføres de sidste halvcirkelformede slag i forskellige retninger - materialestrukturen vil variere, et interessant baggrundsmønster opnås.

Vigtigt! På et tidspunkt er det nødvendigt at lægge en blanding af mindst en væg, det er uacceptabelt at forlade ufærdige områder.

Ellers vil belægningen være uensartet, en søm opnås. Når hele væggen er dækket med tapet, er den udjævnet med en rive gennemblødt i vand. Således opnår de en ensartet belægning uden huller og fremspring. Under arbejdet vil tapetet holde sig til instrumentet, de skal fjernes i tide med en fugtig klud.

Den færdige belægning tørrer i 2-3 dage ved normal stuetemperatur.

Komplekse steder

Det er ikke svært at anvende flydende tapet på en glat overflade - det er ret overkommeligt for en nybegynder. Men for at lave dine egne hænder er udsmykningen af ​​hjørner og dekorative områder meget vanskeligere. Altså:

 1. De ydre hjørner behandles på følgende måde - den ene side påføres lidt mere tapet end nødvendigt. Kanten af ​​dækslet ledes ud af hjørnet og omhyggeligt indpakket på en anden væg. Du kan gøre dette med en plastikspatel eller en hånd.
 2. Det indre hjørne er mere bekvemt dækket med fingre - først blandes der i hjørnet med flade kager gennem lige afstande, så niveau med hånden, og tryk den mod rillen.
 3. Vindue- og dørhældninger lukker så - blandingen påføres med overskud og tager sin kant lidt bag skarpen. Efter at have ventet på fuldstændig tørring af tapetet, beskæres den fremspringende kant forsigtigt med en skarp kniv.

Ceiling tapet installation

Processen med at lægge flydende tapet på lofterne er stort set den samme som færdiggørelse af væggene. Overfladen fremstilles på samme måde, jorden og påføres små dele af tapet. Den eneste nuance - blandingen kan laves lidt tykkere end skrevet i instruktionen, så det er mere bekvemt at arbejde med det, færre overskud vil falde til gulvet.

Som et visuelt hjælpemiddel kan du bruge video:

Udførelse af et billede

Strukturen af ​​materialet og dets plasticitet gør det muligt at lave tegninger fra flydende tapet. Dette kan være et simpelt ornament og et komplekst fantasy mønster. Håndværkere af høj klasse skaber rigtige mesterværker fra dette materiale - eksempler kan ses på videoen:

Oprettelse af et flerfarvet mønster fra forskellige blandinger, du skal overvåge grænserne. For at gøre tegningen klar og ekspressiv, er det bedre at bruge kontrasterende farver. Efter at have lagt en blanding, er dens grænser udjævnet med en lille metalspatel. Sidens flader skal være vinkelret på væggen.

Korrekt at anvende et flydende tapet på vægge eller et loft er det helt ukompliceret. For at skabe en selvfremstillet belægning, der har tjent i lang tid og ikke har været udsat for fugt, kan tapetet være dækket af akryllak eller gennemsigtig grund af dyb penetration.

 • Hvordan man anvender flydende tapet på gipsplade

 • Sådan limes tapet på en ikke-vævet basis

 • Forberedelse af vægge til flydende tapet

 • Forberedelse af vægge til ikke-vævet tapet

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

74 − = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map