Hvordan laver man en værktøjskasse med egne hænder

Hvordan laver man en værktøjskasse med egne hænder

En god ejer vil altid have til rådighed en hel arsenal af værktøjer: fra negle og skruer til tang, niveau og et sæt skruetrækkere, for ikke at nævne en boremaskine, en perforator og en skruetrækker. Meget ofte begynder simpel husstandsreparation på ingen måde, fordi mesteren ikke kan finde i lejligheden eller i garagen alle de værktøjer, han har brug for. At dette ikke sker, skal alle arbejdsredskaber opbevares på et specielt udpeget sted - en værktøjskasse.

Hvad er æskerne til værktøjer, hvilke krav skal de besvare, og hvordan man laver en værktøjskasse med egne hænder - dette er artiklen.

Varianter af værktøjskasser

Faktisk er værktøjskassen en kasse med låg eller uden, opdelt i flere forskellige størrelse og formrum. Små kasser er designet til at opbevare fastgørelsesanordninger, de kan bores, tips eller andre små dele. Typisk er disse bokse opdelt i flere rum, der hver især har et separat omslag. Sådanne kasser er lette at bære, fordi de vejer lidt.

Flere dimensionelle tilfælde er nødvendige til opbevaring og transport af et stort værktøj, såsom hammere, sav, øvelser eller elektriske jigs. Helt store kasser vil være nødvendige for at holde perforatorer, niveauer eller signaler i dem. Sådanne værktøjskasser fremstilles ofte på hjul, så de kan flyttes og transporteres.

Professionelle kasser til værktøj kan variere afhængigt af mesterens færdigheder: så rørmanden har brug for et sæt udstyr og mekanikeren - helt anderledes. Du kan finde lignende kasser i bygningens supermarkeder eller i specialforretninger, ofte sælges de komplette med selve værktøjerne.

Sagerne er opdelt i flere kategorier. Det tager ikke kun hensyn til deres størrelse, men også designet, samt materialet til fremstilling. Strukturelt kan det være:

 • Åbn kasser med håndtag til store værktøjer og lette overførslen fra et sted til et andet.
 • Multi-tier kasser med mange små og store rum til komplekse opbevaring af arbejdsdele og deres lettere transport. Denne kasse kan smides ind i bagagerummet eller bære i dine hænder.
 • Kompakte sager med ergonomisk håndtag, der indeholder alle de nødvendige redskaber til mindre reparationer eller ture til dacha.
 • Kister, der består af flere skuffer, bruger som regel stationær på arbejdspladsen.
 • Bælter med værktøj er nødvendige for dem, der arbejder i højde eller på svært tilgængelige steder.
 • Trolleys - en slags kasse til værktøj på hjul, som er store i størrelse. På sådanne enheder bevæger sig meget overdimensioneret udstyr, såsom svejsemaskiner, øvelser.

Vigtigt! Når man vælger en kasse til deres instrumenter, er det bedre at give præference til multifunktionelle kasser, hvor hver del har sit eget sted, og små kammer er lukket med låg. Ellers risikerer alle instrumenterne at blande i en bunke under transport.

Hvad gør værktøjskasser af

Etuier og kasser kan laves af forskellige materialer, men hovedkravet for dem er en - kassen skal være lys, da instrumenterne selv vejer meget. Der er nogle få nuancer, der skal være kendt for dem, der køber en sag for deres arsenal af værktøjer:

 • Bunden af ​​kassen skal være så tyk som muligt, da det er hele indholdsmængden, der trykker på den.
 • Den fulde boks må ikke deformeres, når den hæves, væggene forbliver vinkelret på låget og bunden. Hvis væggene bøjes, indikerer dette, at styrken af ​​sagen ikke er tilstrækkelig til et sådant sæt af komponenter.
 • Nå, hvis boksens materiale er brandhæmmende, så vil de dyre værktøjer overleve selv under en brand.
 • Hvis der er huller i kassen, vil støv og byggespecifikke affald trænge ind i kassen og forurener værktøjerne. Og i dette tilfælde trues indholdet af oxidation og rust på grund af høj luftfugtighed.
 • Holdbarhed er en vigtig faktor, da der er en hel del professionel boksning, og belastningen på den fra metalkomponenter vil være betydelig.

I dag er de mest populære materialer til sådanne kasser:

 1. Metal. Normalt anvendes aluminium, fordi det er stærkt nok og samtidig lyser. Også galvaniseret jern, der er mere end 0,3 mm tykt, er egnet til fremstilling af æsken. Sådanne æsker af metal oxiderer ikke, tjener i mange år, må ikke brydes ved pludselige fald eller påvirkninger.
 2. plast - Moderne materiale, der opfylder alle accepterede standarder. Han og stærk og lys og meget holdbar. Plastkasser kan være meget forskellige, forskellige som deres udseende, design, dimensioner og skyggen og tykkelsen af ​​selve plasten. Kvaliteten af ​​plastik skal være høj, det er godt, hvis det er i stand til at modstå forhøjede temperaturer, ikke brænder gennem gnister, ikke revner med en betydelig indvirkning.
 3. træ - Det mest tilgængelige materiale. Kasser af træ, oftest, er lavet af mestre selv. Dette er meget bekvemt, da det er muligt at tage højde for stedet for hvert instrument fra dets arsenal og efterlade et ekstra sted til det værktøj, hvis erhvervelse kun er i fremtiden. Kassen er lavet til individuelle størrelser, laves specielle rum, dækker og lukninger. Træboksens kompleksitet er direkte afhængig af ejerens ønsker og hans færdigheder.

OBS venligst! Alle materialer skal overholde særlige regler, fordi hvis kassen går i stykker i det mest uophørlige øjeblik, falder alle kraftige værktøjer til fødderne (eller på hovedet) til den ulykkelige mester.

Hvis værktøjskassen er metal eller træ, kan du stadig gøre det selv, så kan plastkasser kun købes.

Hvordan laver man en værktøjskasse med egne hænder

Hvis ejeren har besluttet at lave en kasse til sin beholdning alene, skal han først og fremmest bestemme størrelsen og vælge boksens design.

For at gøre dette skal du inspicere alle dine værktøjer, måle de mest dimensionelle elementer og tage små ting i betragtning (bolte, møtrikker, spændeskiver mv.). Ved disse parametre beregnes dimensionerne af beholderen selv og de indre rum.

Opførelse af værktøjskasser

Tale om konstruktion af kasser betyder de ikke deres form, men åbningsvejen og tilstedeværelsen af ​​yderligere sektioner. Følgende konstruktioner betragtes som standard:

 • tilfælde - en bærbar kasse af rektangulær form med et håndtag Sagerne er som regel opdelt i mange afdelinger, de har aftagelige partitioner, som gør det muligt at adskille rummet inde i kassen. Vægt og dimensioner af sådanne tilfælde er normalt små.
 • beholder - En større boks til en række forskellige værktøjer. Som regel har den form af et trapezium med en rektangulær bund. Inde i denne boks er der også skillevægge, og der kan være separate kasser af mindre størrelse (de foldes som en matryoshka). Afsnit af en sådan beholder kan skubbes op og til siderne, der danner en hel "trellis" med værktøj og armatur. Store kasser til værktøj af denne type kan udstyres med hjul, hvilket er meget praktisk og praktisk.
 • Multibox er placeret lodret, og kasserne i dem trækkes ud langs styrene, som i en konventionel kommode.

Med egne hænder vil det være nemmest at lave en sag til værktøj, for i dette design er der ingen komplicerede mekanismer og hængsler med hvilken hjælp yderligere sektioner forlader.

Vigtigt! Selvom containeren med kasser, der foldes i flere etager, er det helt muligt at bygge det selv. For at gøre dette skal hvert par "gulve" fastgøres med metalklammer, der giver mobilitet til elementerne (som i figuren herunder).

Udformning af ide til liv

Hvis vi taler om materialet til den selvfremstillede boks, så er det selvfølgelig den nemmeste måde at arbejde med et træ på. For den første oplevelse er det bedre at vælge billigt træ - for kassen er perfekt velegnet skovbræt af nåletræsarter.

Hele processen med fremstilling af en værktøjskasse består af flere faser:

 1. Tegn en tegning af den fremtidige boks. For at gøre dette skal du bruge en regelmæssig Whatman og et linje eller professionelt program som "Autocad".
 2. Den resulterende tegning overføres til træet med en simpel blyant eller markør.
 3. Skær delene langs konturen ved hjælp af et stiksav eller sav.
 4. Behandle træet med antiseptiske midler eller pletter for at forhindre dets forfald og gøre det "uspiseligt" for insekter og gnavere.
 5. Der er en kasse. Nu skal alle detaljerne kombineres i en enkelt struktur ifølge tegningen. For at gøre dette er det bedst at bruge tømrer lim, som påføres på enderne af dele og presser dem mod hinanden i nogle få sekunder.
 6. Det er også bedre at fiksere elementerne i kassen med skruer, og sørg for, at træet ikke knækker, når skruerne skrues fast.
 7. Installer dækslet ved hjælp af et konventionelt hængsel eller en anden enhed, der passer til typen af ​​boksåbning.
 8. Låget er udstyret med et håndtag til transport og transport af kassen med værktøj.
 9. Indvendigt er kassen opdelt i sektorer under hensyntagen til ordningen og tegningen. Skær ud af brættet yderligere skillevægge og fastgør dem på plads med lim og skruer.
 10. Væggene, bunden og låget af kassen er slibet af flere slags slibepapir, derefter malet eller dækket med flere lag lak.

Kassen er klar til brug, det er kun at fylde alle sine rum med de relevante værktøjer og armaturer.

Den nemmeste værktøjskasse

Til nybegyndere af tømrerarbejde tilbydes en enklere boksdesign til værktøjer - en konventionel boks med håndtag, men uden omslag. Fordelen ved denne boks er, at den passer til instrumenter af forskellige størrelser, hvis du ønsker det, kan du selv sætte et vandniveau eller en puncher her, eller du kan lave en miniature boks til "apartment" mesteren.

Der er en sådan kasse med kun seks dele:

 • to lange sideelementer;
 • to korte sider, hvis højde skal overskride højden af ​​lange sidevægge, da håndtaget fastgøres her;
 • bunden, som skal laves af et enkelt træstykke, da det er bunden, der opfatter lasten fra værktøjets vægt;
 • Et håndtag, hvis rolle kan spille en bar, bar eller sektion af runddelen - valget afhænger af boksens størrelse og den anslåede vægt af indholdet.

Designet kan om ønsket suppleres med indvendige skillevægge eller kompliceres af rum med låg eller døre.

Alle elementer er samlet i en konstruktion, fastgjort med tømrerlim, og derefter fastgjort med skruer. Der skal lægges særlig vægt på at fastgøre håndtaget - det skal være stærkt og pålideligt.

Selvstændigt at indsamle værktøjskasse kan ikke kun fra brædderne, afhængigt af arsenal af værktøjer, kan anvendes krydsfiner, spånplader, OSB, galvaniseret metalplade eller aluminium.

Der er intet kompliceret i fremstillingen af ​​kassen, men de professionelle er oplagte emner: værktøj og skruer vil være på et bestemt sted, når som helst, nok til at få kassen ud af skabet eller garagen og udføre de nødvendige reparationer.

 • Pumpe til tønde til kunstvanding

 • Håndpumper til vand

 • Karakteristik af vandpumper

 • Pumpe "Kid": Tekniske egenskaber

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

69 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map