Dekorativ vægmaling med silkeffekt

Dekorativ vægmaling med silkeffekt

En af de vigtigste øjeblikke i indretningen af ​​rummet er udsmykningen af ​​væggene. Selvfølgelig kan du simpelthen indsætte tapet, men hvis du vil give rummet en individualitet og originalitet, er det bedre at producere dekorativt maleri. Dekorativ maling bliver et stadig mere populært materiale til efterbehandling af overflader på det indenlandske byggemarked.

Fordele og ulemper ved dekorative maling

Den største fordel ved at bruge dekorative malinger giver rummet en original dekorativ effekt. Men herudover er der en række positive aspekter:

 1. Det bredeste udvalg af farver, teksturer og tegninger.
 2. Funktionalitet. Dekorativ maling er ikke bange for skimmel, det forekommer sjældent forurening, og selvom de ser ud, bliver de let skyllet væk.
 3. Sikkerhed. Dekorative malinger indeholder ikke skadelige sundhedsmæssige urenheder og er absolut ikke brændbare.
 4. Antistatisk, som forhindrer dannelsen af ​​støv på belægningen.
 5. Modstand mod mekanisk skade.
 6. Maskering af revner, uregelmæssigheder og andre mindre mangler.
 7. Høj dampgennemtrængelighed, som bidrager til den naturlige regulering af fugtighed, og forhindrer dannelsen af ​​kondens mellem væggen og belægningen.
 8. Bredden af ​​ansøgningen. Dekorativ maling kan påføres forskellige overflader: mursten, beton, træ.
 9. Modstand mod ultraviolet forårsager fading af maling.
 10. Fravær af led, hvilket giver et mere harmonisk udseende til rummet.
 11. Lang levetid (ca. 10 år).

Naturligvis har dekorative maling som alle andre materialer sine ulemper, men de er begrænset til kun to punkter:

 1. Overfladen, der skal males, skal udarbejdes omhyggeligt.
 2. Den høje pris.

Anvendelse af dekorative maling

Forberedende fase

Før maleriets begyndelse skal malerne omhyggeligt forberedes. Fjern sporene af tapet, gammel maling, hvidvask, lim, da de alle har forskellig kemisk sammensætning, hvilket kan have en uforudsigelig virkning på det endelige resultat.

Hvis du ikke helt kan fjerne det tidligere klistrede tapet, kan du bruge en alkyd primer. Primeren fortyndes med hvid spiritus i et forhold på en til tre, blandet brønd og påføres problemområder. For at fjerne oliepletter skal du bruge acetone eller benzin. I nærvær af revner skal de primeres. For at gøre dette er det bedre at bruge så tæt stof som muligt, fortrinsvis fininddelt, for eksempel cement eller gips, såvel som deres løsninger. Før primeren fugter revnerne med vand for at maksimere adhæsionen af ​​overfladen til primeren.

Også, inden arbejdet påbegyndes, er det værd at stikke på væggenudgange og omskiftere.

Køb af maling

Valg af materiale er en proces, der kræver opmærksomhed og tålmodighed. Udsæt ikke det i sidste øjeblik.

Før farvningen begynder, er det værd at prøve den købte belægning på et ubetydeligt område. Dette skal gøres for at forstå, hvor hurtigt det tørrer, om farven ændres, og hvis der opstår revner efter tørring, om der er lugte og også for at bestemme det omtrentlige forbrug af materialet.

vigtigt! Når du køber dekorative maling, skal du kontrollere udløbsdatoen for ikke at købe udgåede varer.

Dekorativt maleri kan udføres på to måder:

 • Ved hjælp af tekstureret maling. Denne metode er dyrere, men mere original.
 • Brug af konventionel maling, takket være en kombination af farver og brugen af ​​stencils og mønstre.

Du kan finde ud af, hvordan man korrekt maler vægge ved at se på videoen nedenfor:

Farvning med konventionel maling

Vægmaling har en ret flydende konsistens, så når der påføres er der ingen pletter, klumper osv.

Giv agt! Begynd at påføre malingen, først efter at overfladen er fuldstændig forberedt og tørret. Ellers kan der være fejl.

I de fleste tilfælde fremstilles malingen i flere lag. Når du bruger en forstøver, kan du begrænse dig til et lag. Men oftest foretages farven på rummet manuelt med en pensel og en rulle.

Malingen skal anvendes jævnt og starte fra de områder, hvor møblerne vil blive placeret, hænge tæpper, og også hvor mindste belysning. Dette er nødvendigt for at udfylde hånden og mulige defekter var usynlige. Hvert nyt lag påføres efter at den forrige er tørret helt.

Giv agt! Påfør det sidste lag i retning af sollys falder på den malede overflade.

dekoration

stencil

En stencil kan bruges til at anvende mønsteret til væggen, der skal males. Det købes i en butik eller laves uafhængigt af tynde linoleum, plademateriale eller tæt film. Det vigtigste er, at materialet, hvorfra stencilen udføres, ikke ødelægges, når børsten eller rullen bevæger sig langs den, som følge heraf kan mønsteret blive sløret og har ujævne kanter.

Virkningen af ​​"Star Dust"

En simpel, men interessant effekt kan skabes ved at anvende pletter af en anden nuance til vægens hovedfarve. For at gøre dette skal du bruge en børste med en stiv børstehår. Den dyppes i malingen, presses, så bunken er bøjet ind i den modsatte side af væggen og frigivet. Før du anvender denne effekt, øve dig på en overfladisk overfladisk overflade.

Kontrast effekt

Effektivt ser værelse med monotont malet vægge, men i forskellige farver. Eller i forskellige farver kan man male forskellige dele af samme væg. Det kan være kvadrater, diamanter eller andre former. Før du starter, tegne et design på papir.

Virkningen af ​​aldring

På en enkeltfarvet overflade anbringes en farve med kontrastfarve, og uden at vente på, at den tørrer ud, rører en børste med hårde børster gentagne gange på overfladen. En sådan effekt kan spredes over alle malede vægge eller bruge den zoned. Du kan bruge en hård tør svamp til at skabe denne effekt. Det vigtigste er, at ansøgningen skal være ensartet og i samme stil.

Chaotisk mønster

For at skabe denne effekt skal du bruge en rulle med revne stoffer bundet til det.

Det anvendte kaotiske mønster skal have en anden farve end hovedfarven.

Tegning af en struktureret maling

Tekstureret dekorative maling i dens egenskaber ligner dekorative gips. Men malingen er mere plastisk og ser mere raffineret ud.

For at skabe en lindring, før maling tørrer på den, anvendes et mønster, som du kan bruge en speciel rulle, børster, børster, kamme, sporpapir og selv dine egne hænder.

For at tilføje en ekstra effekt til hovedfarven, kan du anvende en konventionel børste med en blød børste med en kontrastfarve eller endda nogle få farver. Men for at skabe sådanne virkninger skal du have erfaring, så før maleri, øve på en unødvendig overflade.

Rådet! For at belægningen kan vare længere og have et mere udtryksfuldt udseende på det, er det muligt at anvende en indvendig lak.

anbefalinger:

 1. Udfør farvningen i den varme årstid eller i et opvarmet rum. I modsat fald står du over for en lang udtørring, som en maksimal ændring i udseende og en reduktion af levetiden.
 2. Hvis du ønsker at skabe en gennemsigtighedseffekt, så er det værd at købe dekorative maling med støbegods, hvis gennemsigtighed ikke er nødvendig, så skal sammensætningen dække.
 3. For visuel udvidelse af rummet skal du bruge malinger med en blank effekt, men husk at selv en lille fejl kan blive synlig på glansen, men en matbelægning hjælper med at skjule disse fejl.
 4. Jo mere udtalt lag af påført maling, desto mere store fejl kan det gemme sig.
 5. Når du køber maling, angiv oplysninger om graden af ​​slidstyrke. Gode ​​producenter på banken angiver normalt mængden af ​​rengøringer, som den kan modstå.
 6. Hvis du skal male vægge i et rum med høj luftfugtighed, skal du vælge materialer, der indeholder antifungale additiver og antiseptika i deres sammensætning.
 7. Hvis du vil have ekstravagance og lysstyrke, så husk at alt skal være moderat. Har tegninger og lyseffekter på en, maksimum på to vægge i rummet.
 8. Ved, at mættet farve indsnævrer rummet visuelt, mens korrekt udvalgt og gennemtænkt dekorative indsatser kan skabe den modsatte effekt.
 9. Dekorativt maleri bør først startes, efter at planen om arrangement af møbler er gennemtænkt.

Dekorativ maling - en fremragende mulighed for at skabe et eksklusivt og unikt design på værelset. Gå ikke glip af muligheden for at vise din individualitet!

 • Håndmalet mosaikmaling til vægge

 • Malinger til tage lavet af skifer eller metal

 • Hvilken maling at vælge for garagen

 • Lim på kalkbasen med egne hænder

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map