Valkean alkoholin tekniset ominaisuudet

Valkean alkoholin tekniset ominaisuudet

Mikä on valkoisen alkoholin liuotin?

Ohenne Valkoinen henki on öljytuote, joka uutetaan tislauksen ja öljynjalostuksen tuloksena. Tämä aine, joka saadaan synteettisten hiilien synteesistä öljynjalostuksen aikana, käytetään laajalti jokaisen rakennustyön haarassa. Tämä nimi valkoinen-henki otettiin Englannin sanat Valkoinen ja Henki. Valkoinen tarkoittaa valkoista ja väritöntä ja henki merkitsee henkeä. Rakennusmaailmassa tätä liuotinta käytetään kutsumaan valkoista alkoholia C4-155 / 200-nafariksi. Yksinkertaisempi nimi on englanninkielinen liuotin Stoddard. sanayhdistelmät Stoddard-liuotin.

Ensinnäkin tämän aineen (valkoinen-henki) käytetään alalla päällysteen materiaalien sekoittamiseksi ja laimennus kaikenlaisia ​​lakka ja öljy maalit, kuten alkydi. Tällä menetelmällä voit vähentää lakkisointimateriaalien kustannuksia laadun vaarantamatta. Valkoinen henki suorittaa myös toissijaisen tehtävän - se liukenee täydellisesti kasviöljyihin, rasvoihin. Yleensä se suorittaa rasvanpoiston tehtävän. Tätä liuotinta käytetään myös moottoreiden puhdistukseen.

Haju, valkoinen henki on terävä, jotain kerosiinia. Voit tuntea sen jo muutaman metrin etäisyydellä. Valkoisen alkoholin parit ovat erittäin myrkyllisiä, minkä vuoksi ne pystyvät aiheuttamaan henkilön suuremman myrkytyksen. Siksi aloittaessasi tällaisten asioiden käsittelyyn, käytä aina hengityksensuojainta ja muita suojavaatteita.

Ostamaan valkoista henkeä näinä päivinä ei ole vaikeaa. Nykyaikaisilla markkinoilla voit tavata sekä ulkomaisia ​​että kotimaisia ​​tuotemerkkejä. Mitä hinnoittelupolitiikkaan, niin se on kaikkien ulottuvilla, mikä on tärkeämpää - haju tai rahaa.

Mikä on valkoista henkeä

Sellaisena ei ole suoraa kaavaa tähän liuottimeen. Valkean alkoholin tuotannon perustana on tavallisesti alifaattisten aromaattisten hiilivetyliitosten seos.

Usein valmistajat ilmoittavat niiden prosenttiosuuden:

 • 14% - aromikomponentit;
 • 0,035% on rikin komponentin massaosuus.
tärkeä! Riippumatta käytetyistä mittasuhteista ja aineen valmistamiseen käytetyistä tekniikoista, valkoisen väkevän liuottimen on täytettävä GOST 3134-78: n vaatimukset valmiina tuotteena.

Ominaisuudet valkoista henkeä

Kuten aiemmin on kirjoitettu, valkoinen henki on viskoosi aine, joka muistuttaa moottoriöljyä, jolla on erityinen haju. Nykyaikaisten eurooppalaisten teknologioiden avulla voidaan välttää liuottimien puutteet. Haluamme antaa sinulle keskimääräisen indikaattoritaulukon laadukkaasta valkoisesta hengestä? Jolla voit tulevaisuudessa helposti määrittää, onko liuotin laadullinen:

 • 3,5-5 - volatiliteetin taso;
 • 32 ° С - vähimmäislämpötila sytytyksen sattuessa;
 • 0,69 g / cm. cu. - aineen tiheys 20 asteen lämpötilassa;
 • 1590 ° C - keskimääräinen lämpötila liuottimen kiehumisen aloittamiseksi;
 • Suositeltu virtausnopeus on 110-160 g / m2.
tärkeä! Älä anna valkoinen-alkoholia sisältävän liuottimen varastointia yli 3 vuoden ajan.

Liuotin vapautuu astioissa 0,30 litrasta 1,0 litraan. Jokainen tuoteerä on pakattu polymeeri- ja puumateriaaliin.

Edut ja haitat White-spirit

Jos verrata ottaa kotimaan valko-henki ja sen ulkomaisia ​​kumppaneita, voimme päätellä tuoda, jos ei ole erityisiä haju, mutta erittäin vahva voittoja tehokkuutta suoran ongelman eli. To. Voisivat paremmin puhdistaa pinnan rasvakomponenttia.

Siksi suosittelemme ostamaan liuottimia valkoisen henkeä kotimaisen tuotannon, koska se on kaikki suhteessa. Tuoduissa liuottimissa valkoista alkoholia, aromaattisten hiilivetyjen massaosuus on paljon pienempi kuin kotimainen, tässä yhteydessä ne ovat huonompia liukenemiskyvyssä. Vielä tärkeämpää on liukeneminen, eikä epämiellyttävä tuoksu. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti varastossa hengityssuojaimen ja ihon suojan kanssa, ja et pelkää mitään vaarallisia kemiallisia tekijöitä enää.

Tärkkelyksen ja jalostuksen pääasialliset edut ovat:

 • pieni kemiallinen vaaratekijä verrattuna muihin vastaaviin liuottimiin;
 • nopea sään;
 • riittävät kustannukset;
 • laaja käyttöalue puhdistusta ja rasvanpoistoa varten.

Käyttämällä valkoista henkeä

Valkean alkoholin aineella on laaja valikoima käyttötarkoituksia. Useimmiten sitä käytetään seuraavilla alueilla:

 • lakkojen valmistuksessa;
 • antimikrobisten substraattien valmistuksessa puun viimeistelyyn;
 • pohjaveden tuotannossa;
 • koneiden osien ja teollisuuslaitteiden puhdistukseen;
 • rasvan poistaminen metallien pinnalta;
 • valmistettaessa mastioita autosta, bitumista ja liuskekivestä;
 • kiillotus- ja kiillotusaineiden valmistuksessa;
 • aineena esikäsittelyä ennen maalausta.
tärkeä! Keräilijät käyttävät valkeaa henkeä puhtaasti vanhojen metallien puhdistamiseen.

Tämän menettelyn suorittaminen löytyy alla olevasta videosta.

Hakuprosessi

Ostettu liuotin on käyttövalmis. Prosessi sen soveltamisesta on erittäin helppoa:

 1. Aseta haluttu määrä valkoista väkevää liuottinta vaaditussa aineessa.
 2. Sekoita perusteellisesti, kunnes sinulla on yhtenäinen massa.
 3. Toista menettely, tarvittaessa lisää valkoista henkeä.

Rasvanpoisto valkoisella höyryllä

Rasvanpoistoprosessi valkoisen alkoholin avulla on myös hyvin yksinkertainen. Usein valkoista henkeä käytetään puhdistamaan maalausalueita, jotta maali asetetaan pintaan. Tee näin pieni määrä liuosta hoitoalueelle ja hankaa se rätillä, jolloin liuotin jää muutamaksi minuutiksi ja pyyhi sitten kuivumaan, kunnes se on täysin kuiva. Pääsääntö, jonka mukaan sinun on noudatettava tässä menettelyssä, on käsineiden käyttö, ilman että sinä vaarannat kätesi ihon, koska liuotin on erittäin syövyttävää ainetta. Älä unohda tämän aineen haihtuvuutta, käytä aina sitä avoimessa, hyvin ilmastoidussa huoneessa. Valkean alkoholin varastointisääntöjen suhteen on noudatettava helposti syttyviä aineita koskevia sääntöjä.

Liuottimien käsittelyn turvallisuusvaatimukset

Vaikka valkoisesta alkoholista on suhteellisen alhainen myrkyllisyys suhteessa muihin mahdollisiin liuottimiin, tämä liuotin vaatii edelleen herkkää käsittelyä ja turvallisuusstandardien noudattamista:

 1. Työskentele liuottimella vain erikoisvaatteisiin, jotka on suunniteltu kosketukseen kemikaalien kanssa. Älä unohda käsineitä ja hengityssuojaimia, koska liuottimesta peräisin olevat haihtuvat höyryt voivat aiheuttaa ruumiin myrkytystä, kutinaa ja jopa huumeriippuvuutta.
 2. Aina tuuletettava huone, jossa työskentelet valkeahiutalolla.
 3. Älä altista suoralle auringonvalolle säiliöissä, joissa on liuotin. Jos tätä sääntöä ei noudateta, se voi aiheuttaa tulipalon.
 4. Missään tapauksessa sinun ei tarvitse työskennellä liuotinvalkeuden kanssa tulipalojen läheisyydessä, tämä koskee myös keinotekoista valaistusta.
 5. Säiliöiden paineenalennuksen aikana älä käytä esineitä, jotka voivat antaa kipinöitä.
 6. Älä koskaan pumppa tai tyhjennä valkeaa hengitystä paineilmalaitteilla, kuten pumput.
 7. Liuottimen syttyessä käytä kaikkia mahdollisia keinoja (vaahto, hiilidioksidi, hiekka) lukuun ottamatta vettä, joka sammuu.

Kaikki liuottimet, mukaanlukien valko-henki, viitataan neljänteen vaaraa kosketukseen henkilön kanssa. Siksi käsitellä sitä äärimmäisen varovasti noudattaen kaikkia edellä mainittuja sääntöjä ja määräyksiä.

Tulos

Valkoinen henki on eräänlainen "veteraani" liuottimien markkinoilla. Tämän liuottimen lisäksi pintojen puhdistukseen ja rasvanpoistoon on vielä monia kemikaaleja, jotka saadaan myös jalostusprosessin aikana. Nämä ovat kaikenlaisia ​​bentso-liuottimia. Ne pystyvät niissä samat ominaisuudet kuin whitr-henki (pieni komponentti koostumus, suhteellisen suuri ensimmäinen kiehumispiste, alhainen toksisuus, hyvä laimennus kapasiteetti, kun työskennellään kalvon muodostavan, väriaineita ja uuteaineita, pieni määrä aromauglevodorodov sen koostumus).

Kuitenkin valkoinen henkisyys on edelleen suosituin ratkaisu puhdistamiseen, jalostukseen ja rasvanpoistoon rakennusmaailmassa jopa nykyaikaisempien analogien läsnäollessa. Tämä saavutetaan sen takia, että mikään muu analogi ei edelleenkään pysty antamaan tällaisia ​​vaikuttavia indikaattoreita käytettäessä suhteessa kohtuulliseen hintaan. Valkean alkoholia sisältävän liuotinlaadun laadullista käyttöä koskeva pääsääntö on kaikkien vaadittujen olosuhteiden pätevä ja tarkka käyttöohjeessa kuvatun liuottimen kanssa. Vain tässä tapauksessa pystyt saavuttamaan mahdollisimman tehokkaasti ilman minkäänlaista haittaa terveydelle.

 • Lakkaa parketti nopeasti kuivuva veden perusteella

 • Kuinka valita lattia lattialle kulutusta kestävä ja kosteutta kestävä

 • Kuinka valita puu maali ulko- ja sisustustöihin

 • Öljymaali ma 15, s. 115

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

30 + = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map