Ullakkokerran lämmitys

Ullakkokerran lämmitys

Voit käyttää ullakolla vapaata aluetta eri tavoin. Aikoja, jolloin tämä paikka palveli varastoa tarpeettomien esineiden varastosta, on tulossa menneisyydestä. Yhä useammat yksityiset talot omistavat mieluummin varustellakseen viihtyisän ullakolleen katon alla ja varustelemaan siellä lisää asumistilaa. Voit kääntää sen todelliseksi, sinun on eristettävä katto. Mikä materiaali on optimaalinen näihin tarkoituksiin ja mitä eristysvaiheen prosessi koostuu, kuvataan yksityiskohtaisesti.

Polyuretaanivaahdon ominaisuudet

Tarvittaessa lämmittely ullakolle sinun on tutkittava ominaisuuksia käytetty materiaali. Ympäristön turvallisuuden kannalta polyuretaanivaahto on johtava asema muiden lämmöneristimien joukossa. Prosessin jatkokäytössä ei ole haitallista vaikutusta huoneen ihmisten kehoon. PPC: n tärkeä etu eristävän materiaalin valinnassa ullakollaeristölle on korkea tarttuvuusaste. Se tarttuu täydellisesti mihin tahansa materiaaliin, olipa se betoni, puu tai metalli. Poikkeuksena ovat polyeteeni- ja fluoroplastiset pinnat, mutta on äärimmäisen mahdotonta tavata tällaista ullakkoa ullakolla.

Polyuretaanivaahtoa käytetään eristämään ullakko nestemäisessä tilassa. Kun se koskettaa käsiteltävää pintaa, se jäätyy useita minuutteja. Ruiskutusprosessin ansiosta polyuretaanivaahdon rakenne saadaan huokoiseksi, joten ilman kyllästetty eristysmateriaali pitää lämpöä täydellisesti. Polyuretaanivaahdon solumuoviominaisuus määrittää sen ominaispiirteet:

 • veden kestävyys;
 • estää höyryjen tunkeutumisen;
 • korkea äänieristys;
 • alhainen syttyvyys (materiaali on jaettu kolmeen ryhmään: itsestään sammuva, vaikea polttaa ja tuskin palava).

Lämpöeristeen polyuretaanivaahto on kestävä sieniin ja muottiin, eikä se myöskään ole aktiivinen aggressiivisten kemikaalien kanssa. Se ei aiheuta hapon, emäksen, liuottimen, bensiinin ja öljyjen vaikutusta, ei aiheuta metallin korroosiota. Lämpötilavaihtelujen vaihteluvälit, joissa materiaali säilyttää ominaispiirteensä, vaihtelee välillä -150noinС - +150noinS.

varovaisuus! Kun ullakko on eristetty polyuretaanivaahdolla, ei tarvita höyryn ja vedenpitävyyden lisäämistä.

PPU: n ominaisuudet

Päätös järjestää ullakoneristys PPU: lla antaa useita etuja:

 • Laadullinen tartunta millä tahansa pinnalla.
 • Eristyskerroksen paksuus vaihtelee riippuvien tekijöiden vaikutuksesta.
 • Pienet lämpöhäviöt vähentävät lämmityskustannuksia.
 • Polyeteeriset vaahtomuovit, joita käytetään ullakkojen eristykseen, edistävät katon jäykkyyden vahvistamista.
 • Tilan häviäminen PUF: n käytössä minimoidaan, koska kerroksella on vähimmäispaksuus, joka ei ole käytettävissä muiden eristeiden valinnassa.
 • Polyuretaanivaahdon levittäminen on mahdollista kaikissa vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, mukaan lukien kattorakenteiden palkkien ja kattopalkkien väliset osat.
 • Ullakkeen äänieristys, jossa eristys on valmistettu polyuretaanivaahdolla, on korkealla tasolla.
 • Polyuretaanivaahdolla ei ole deformaatiota, ts. ullakkikan ullakkoston jälkeen se ei murene, se ei turvota, kutistuminen on täysin poissa.
 • Valmistajat takaavat vähintään neljännesvuosisadan käytön.
 • Sputterointimenetelmä edistää materiaalin taloudellista kulutusta ja vähentää siten ullakolla kustannuksia.
 • Käyttövaiheessa PPU-lämpöeristin ei aiheuta myrkyllisiä huuruja tai yksinkertaisesti epämiellyttäviä hajuja.

tärkeä! Nestemäinen polyuretaanivaahto mahdollistaa monoliittisen saumattoman päällysteen muodostamisen ullakolle lämmöneristykseen johtuen kaikkien käsitellyn pinnan halkeamien ja ontelojen laadusta.

Useilla polyuretaanivaahdon eduilla on tiettyjä haittoja. Avain on korkea tekninen prosessi. Vaunun eristämistä polyuretaanivaahdolla ei voida tehdä ilman erityislaitteiden saatavuutta. Säännösten noudattamatta jättäminen, kun sekoitetaan komponentteja tai ruiskutusta, voi vaikuttaa lämmöneristyspinnoitteen laatuun. Lisäksi on tarpeen kiinnittää huomiota PPU: n ominaisuuksiin, jotka tulevat palamaan tulen vaikutuksesta.

Lämmöneristystekniikka

Ennen siirtymistä suoraan ullakolle, on järjestettävä valmistelevat menettelyt.

Tilojen valmistelu

Välttää huononemista kiinteistön aikana lämpöä ullakolla auttaa seuraavia vaiheita:

 • Kaikki asiat ja kalusteet on siirrettävä turvallisemmalle paikalle. Vaunun eristämisprosessin on tapahduttava tyhjään huoneeseen.
 • Ikkunalasi voi vaurioitua myös nestemäisellä vaahtomuovilla, joten ne suljetaan kankaalla tai peitetään kalvolla.
 • Samat toimenpiteet tehdään oven avulla, koska polyuretaanivaahto on äärimmäisen vaikea poistaa minkä tahansa esineen pinnalta.

Tärkeä vaihe on seinien ja katon puhdistaminen vanhasta pinnoitteesta. Jos viimeistelymateriaali telineiden tai lastulevyn muodossa on kunnossa, sitä ei voida poistaa. Jos haluat lisätä polyuretaanivaahdon tarttumista pinnalle, päästä eroon kaikista roskista, likaista ja pölystä.

neuvosto! On suositeltavaa, että ullakko on eristetty ennen talon sisäpeitteen aloittamista. Tämä vähentää huoneen pölyttömyyttä.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Jos ullakkokerroksen eristys on suunniteltu, on välttämätöntä huolehtia kaikkien komponenttien saatavuudesta, muun muassa:

 • kaksi säiliötä nestemäiseen polyuretaanivaahtoon ja veteen;
 • ruiskupistooli;
 • Haalarit, myös kengät ja käsineet;
 • suojavarusteet naamarin tai hengityssuojaimen muodossa;
 • rätti ja lastasi ullakkokerroksen sisäpintojen puhdistukseen;
 • harja ja maali peittävät polyuretaanivaahtoa.

On välttämätöntä tutkia tarkasti tärkeimmät toiminnot ullakkeen eristysmenettelyn kaikissa vaiheissa. Teknisen prosessin monimutkaisuuden vuoksi eristyksen tekeminen polyuretaanivaahdolla on parhaiten ammattilaisille. Erikoistuneiden laitteiden käyttö takaa laadullisen tuloksen, jota ei voida sanoa tehdessään työtä itsenäisesti.

Menetelmä polyuretaanivaahdon levittämiseksi

Vetovoima polyuretaanivaahdon suihkutusprosessiin ei ole kallista. Parannettujen laitteiden saatavuus kuitenkin vauhdittaa suuresti koko ullakolla. Ensimmäinen tärkeä asia on määrittää tarvittava kerroksen paksuus. Lämmönlaskelmissa otetaan huomioon ympäristön lämpötila ja seinien paksuus, mistä materiaalista valmistetaan ja mitä ominaisuuksia niillä on.

varovaisuus! Paksuuden määrittämisessä on tärkeää, että kastepistettä ei saada seinän höyryä läpäisevän pohjamateriaalin ja polyuretaanivaahtokerroksen rajalle. Kastepisteen on välttämättä oltava höyryä läpäisevän kerroksen rajojen ulkopuolella.

Lattian eristyskerroksen keskimääräinen paksuus on 10-15 cm. On toivottavaa tuottaa yksi kerros polyuretaanivaahtoa. Tarvittaessa muodostuu paksumpi kerros, ruiskutus suoritetaan useassa vaiheessa.

Tärkeä edellytys on laadullisesti valmistettu pinta, sen on oltava puhdas ja kuiva. Lattian lämpötilan tausta ullakolla eristyksen aikana tulisi olla 10 - 15noinC. Seuraava asia, joka ansaitsee huomion, on kosteuden taso. Jos sallitut parametrit ylittyvät, syntyy kuplien tai avoimien polyuretaanivaahtojen huokosia, joskus materiaalin kuorinta.

PPU: n ullakon lämmöneristystekniikalla on tiettyjä yhtäläisyyksiä maalin levittämiseen ruiskutuspistoolilla:

 • pistoolin liikkeet kuljetetaan alhaalta ylöspäin;
 • varmista, että noudatat yhtenäistä levitystä: polyuretaanivaahdon kerroksella ei saa olla ulkonemia ja syvennyksiä;
 • UV-säteilyn haitallisten vaikutusten estämiseksi on suositeltavaa, että PPU: ta käsitellään maalilla lämpöeristyksen lopussa.

Prosessin vivahteet

Vaunun eristämiseen liittyvät toimet toteutetaan varovaisuustoimenpiteiden pakollisella noudattamisella. Työntekijän on suoritettava suihkutusmenetelmä haalareissa, mikä suojaa elimistöä mahdollisimman tehokkaasti kemiallisilta hyökkäyksiltä. Käyttämättä erityistä pukua, käytä samanlaisia ​​suojavaatteita, jotka täydentävät kenkiä, käsineitä, suojalaseja ja hengityssuojaimia.

Kun yhdistät kaksi polyuretaanivaahdon komponenttia ennen työn aloittamista, on välttämätöntä saavuttaa tarkka 1: 1 suhde. Toinen tärkeä asia on huolellinen sekoittaminen. Minkään komponentin tai epähomogeenisen massan tilavuuden kasvu lisää eristyskerroksen kvalitatiivisten ominaisuuksien muutosta.

Vaunun tarkoituksesta riippuen eristys suoritetaan kahdella tavalla. Sen jatkokäyttöä asuinrakennuksena valmistetaan eristys polyuretaanivaahdolla ullakolla, katto altistuu yksinomaan käsittelylle. Polyuretaanivaahto ruiskutetaan puukertymien väliin. Muissa tapauksissa eristyskerros ruiskutetaan lattian pinnalle. Samalla on huolehdittava ilmanvaihtojärjestelmän organisoinnista.

 • Lattian lämpöeristys

 • Katon eristys polyuretaanivaahdolla

 • Asennetaan kattotuolit talon katolle

 • Jalkakäytävien rakentaminen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 29 = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map