TISE-teknologian perusta

TISE-teknologian perusta

Halu rakentaa talosi edullisesti ja luotettavasti enemmän ja enemmän tekee rakentajista etsiä tehokkaampia uutuuksia rakentamisessa. Rakentamassa matalan rakennuksen rakennuksia, arboliittiset talot, hiilihapotettu betoni tai säätiö TISE-teknologiaan ovat jo pitkään tulleet yleistyneiksi. TISEn paalujen kapasiteetiltaan parannetut perusjärjestelmät ovat hitaasti mutta varmasti saavuttaneet suosiota yksittäisessä rakentamisessa, usein silloin, kun niiden käyttö ei tuota erityisiä etuja.

Mikä on TISEn perusta ja missä sitä käytetään

Tämä on tekniikka, joka on luotu teollisen rakentamisen alalla, joka on kehitetty korkeiden korkeuksien raudoitettujen betonirakenteiden rakentamiseen ongelma-alueille. Talon rakentaminen TISE-teknologian pohjalta mahdollisti useita erityisongelmia:

 • Varmista, että rakennetaan korkean kantavuuden omaava säätiö, jossa on mahdollisimman vähän louhintatilaa, mikä parantaa ekologiaa rakennustyömaan vieressä olevalla alueella;
 • Tehdä talon rakentaminen herkäksi maaperän värähtelyille, esimerkiksi metro-, raitiovaunuille ja rautatiekuljetuksille;
 • Vältä talon ruhon tuhoutumista, kun pouched, varsinkin alueilla, joilla on suuri maaperän jäädytys.
Lisätietoja! Viimeinen kohta on usein tärkein argumentti TISE: n perustaksi.

TISE-tekniikan perustavanlaatuinen perusta on erilainen kuin muissa paalun tukijärjestelmissä. Tärkein ja tärkein ero on pino TISE: n suunnittelussa. Se muistuttaa käänteistä ruuvia, jossa on piilotettu pää, paalun alareunassa on puolipallonmuotoinen laajennus, kaksi kertaa suurempi kuin päärungon osa.

Pile TISE, päinvastoin kuin muut tukivaihtoehdot, valetaan maahan betoniseoksesta, mikä yksinkertaistaa huomattavasti tekniikkaa ja minimoi kuljetuskustannukset ja tukirakenteiden asentamisen säätiölle. Mutta valu on tuotettava hyvin syvyys jäätymispisteen alapuolella, ja että, esimerkiksi, Moskova-alue voi olla 120-150 cm. Käytännössä syvyys täyttää toimivat alueella 150-250 cm. Tällaiselle vähän tuhlausta, vaan ne ovat. Ensinnäkin betonirunkoa TISE paaluilla maaperässä edistää syvemmälle maaperään jäädyttämistä, joten yritä haudata tuen alapuolelle, ja toiseksi, lämpimämpi alemmat kerrokset maaperän jonka lämpötila on +3noinAlkaen +5noinLämmittämällä osaa betonirakenteesta ja vähentämällä sen tuhoamisriskiä.

TISEn perusta

Positiivisten hetkien massan lisäksi TISE-tekniikan yleismaailmallisilla perustuksilla on varsin paljon vivahteita ja olosuhteita pinojärjestelmän käytössä. Esimerkiksi TISEN perusta, toisin kuin nauha-versio, ei anna anteeksi virheitä, väärinkäsitykset ja teknologian rikkomukset ovat paljon kalliimpia kuin klassisessa versiossa. Siksi ennen työskentelyn aloittamista sinun on laskettava TISEn perusta.

Arvioitu versio paalujen määrän ja koon laskemisesta TISE

On olemassa monia suosituksia ja tekniikoita, myös käytännöllisiä, perustuen maaperän tarkkaan geologiseen tutkimukseen ja perustan vahvistamismenetelmän valintaan. Mutta ilman kokemusta ja täydellistä teknistä tietämystä, on parempi olla epäselviä monimutkaisia ​​metodologisia suosituksia, vaan arvioida TISE-paalujen lukumäärää ja asennusvaihetta.

Paalusäätiön parametrien arviointijärjestys TISE:

 1. Luonnoksen ja talon geometristen ulottuvuuksien tarkkojen tietojen mukaan seinien, kattolevyjen, katon luuston, kateaineiden ja talon painon materiaalien katsotaan olevan mahdollisimman tarkka. Vastaanotettuun arvoon on tarpeen lisätä huonekalujen paino, varasto ja painon enimmäispaksuus;
 2. Se olisi zaburit vähintään kolme pistettä kuopan syvyys mittari, paikan päällä, jossa oletetaan, TISE rakentaminen perusta, maa ja luokiteltu määrittää vertailutietojen taulukosta tukee paalun tonneina;
 3. Seuraavaksi jaamme rakennuksen painon taulukoiseksi standardiksi TISE-paalun jalkatuen erityiskokoon. Saamme TISE-tuen määrän. Jäljellä on jakaa tukipuiden lukumäärä tukipohjan nauhan pituuteen, saamme halutun askeleen paalujen välillä.

Vihje! TISE-tuet ovat riippuvaisia ​​grillin voimasta, 30 cm: n poikkileikkaukselle voidaan hyväksyä keskimäärin 1,2-1,5 m.

Lyijykynämenetelmän lisäksi paalujen lukumäärän lisäksi voit hakea erityisohjelmia, joiden avulla voit työskennellä mahdollisimman tarkasti TISE-säätiön parametrien kanssa. Useimmiten tätä menetelmää käytetään, jos rakennusbudjetti on rajoitettu, tai dokumentaarisia yksityiskohtia tarvitaan arvioitaessa rakennuttajan asiakkaalle.

Valmistelut paaluseoksen TISE asennusta varten

TISE-tekniikan perustusten rakentamisen vaikein vaihe on paalujen tai kaivojen poraaminen. Nykyään käytännöllisesti katsoen koko TISE-paalujen porausmäärä yksityisellä sektorilla suoritetaan käsisahoilla "Tis-F". Työ on raskasta, tuottavuus riippuu suuresti maaperän tiheydestä. Ennen kuin aloitat kaivoksen lyönnin, tee standardipohjainen merkintä paikalle, kaada TISE-paaluja ja porauspisteitä. Pintaan viedyt maaperä voidaan sijoittaa kottikärryyn tai telineeseen, taukoina se voidaan poistaa yhdessä roskat ja turpeen palat.

Asiantuntijat suosittelevat poraamista kahdessa vaiheessa:

 • Ensin poraamme kaikkien paalujen pisteiden syvyyteen noin 80-90% lasketusta arvosta. Esiporaus tehdään parhaiten työkaluilla ilman sivusuutinta, joten työ on helpompaa;
 • Jokaisessa poratussa kaivossa kaadetaan pari kauhaa vettä, ja puolitoista tuntia myöhemmin ne alkavat muodostaa laajenemisen tai ontelon TISE-paalun kantapään alla. Soggy earth on helpompaa ja nopeampaa.

Tärkeää! Kun poraa, yritä hallita porauksen pystysuoraa mahdollisimman paljon, kun asennat teräksisen teräksen rungon terästangosta, niin voit asentaa venttiilin oikein kaivoon.

Suuren läpimitan kantapäästä on ensisijaisesti valittava pohjamaali ontelosta, mutta se on tehtävä kaikin keinoin. Voit kaataa vettä tai kääntää poraa lenkkeillä - tärkein asia on, että terä tai aura työkalu varovasti leikata ontelo vaaditun koon.

Casting paalut käyttäen TISE-tekniikkaa

Ennen betonin kaatoamista on tarpeen tehdä kaksi tärkeämpää toimintaa - vedeneristys ja vahvistaminen. Vedeneristyskerroksen laatu määrittelee paalun sivupinnan muodostumisen laadun ja tuen kestävyyden jäädyttämiseen kosteassa ympäristössä. Ei ole tarpeen selittää raudoituksen oikean asentamisen merkitystä, tämä on TISE-paalin vahvuuden takuu, joka toimii sekä puristukseksi että repimiseksi.

Vedeneristyskäyttöön käytetään vakiolaatua ruberoidia. Kaivoon syvyyteen leikataan yksi metriä leveä arkki ja vedenpitävyys poistetaan maanpinnan yläpuolelta. Työkappale taitetaan putkeen pitkin reiän halkaisijaa ja eristeen yläosassa oleva sauma tiivistetään mastiksella. Vedenpitävyys maanpinnan yläpuolella tulee tehdä pohjakerroksen pohjan kokoiseksi ja 3-5 cm: ksi. Vedeneristys laskeutuu kaivoon ja kiinnitetään välikiskoilla.

Vahvistettu runkoporakoneiden säätö on useimmiten hitsattu etukäteen 10-12 mm: n vahvistuspalkkiin sivusillalla. Tangojen alapäät liitetään ja vahvistetaan paksumman metallin hitsatuilla elementeillä. Yläpäät päästetään yläpuolella olevan TISE-paalun pylvään alapuolella tai grillataessa. Jäljelle jää kehyksen asentaminen reikään ja kohdistaa sen asento siten, että tangon päät ovat samassa pystytasossa vaakasuoran perustuksen vahvistuksen kanssa.

Tämä menetelmä TISEn perustuksen valmistamiseen ei anna täyden koron TISEn kasaantumiselle, ja tämä on yksi tekniikan merkittävimmistä puutteista. Joissakin tapauksissa kehys on piirretty yksittäisistä sauvoista, joissa on taipuneet päät. Sen jälkeen, kun 6-8 tankoa on asennettu porakaivoon, ne ovat taittuneet ja suuntautuneet siten, että rungon taivutetut osat poikkeavat radiaalisesti eri suuntiin, mikä vahvistaa TISE-paalin kantapäätä. TISE-paalun aksiaalinen osa vahvistuu asentamalla tavanomainen hitsattu runko neljään tankoon, jossa ligaatiot oheiselementteihin.

Ennen betonin kaatamista kaivoon vedenpitävyyden yläosa, joka työntyy pinnan yläpuolelle, asetetaan jäykäksi irrotettavaksi puusta tai metallista ja hiekalla ripotellaan. TISE: n standardipinoille, joiden piipun halkaisija on 25 cm, tarvitaan 60-90 litraa liuosta riippuen tiivisteen syvyydestä. Tilavuus on huomattava, joten kätevä on käsikäyttöisen tai sähköisen betonisekoittimen käyttö. Lisäksi tämä mahdollistaa kaikkien liuoksen kaikkien komponenttien hyvän sekoittumisen, mikä tarkoittaa perustuksen tasaista kutistumista ja vähäisiä pintavirheitä.

Täyttäminen tapahtuu parhaiten sarven tai holkin kautta. Kun kaadetaan yli puolet paalun ontelosta, on välttämätöntä selviytyä liuoksesta. Tätä varten teemme tauon, ja me ratkaisemme ratkaisun, yrittäen saada täyden täytön kaikkiin tyhjiöihin kantapään alueella TISE-kasa. Vastaavasti täytä ja kompakoi säätökammion toisen puoliskon.

Vihje! Kun kaatat, tarkkaile betonipohjan tasoa niin, että et sulje vahvistettavan raudoituksen päitä, jotka on tarkoitus liimata pohjalevyllä.

Asiantuntijat osallistuvat neuvoja kaikesta säätiön TISE uskovat, että tavanomaisissa viskositeetti sementti liuos vedellä valua Kengän pohjaan ja muodostaa savi-sementti pad. Niinpä TISEN perustuksen paalujen kantavuus olisi kasvanut vähintään 40-60% lasketusta arvosta.

TISE-säätiö

Klassisessa versiossa teeviljelmän perustus on rakennettu säleikön muodossa, jota tuetaan paaluilla 5-10 cm: n korkeudella maanpinnan yläpuolella. Tämä menetelmä TISEN pohjan asettamiseksi mahdollistaa betonipäästöjen suojan kosteudelta ja maaperän lävistykseltä.

Grillityskannattimen nauhan kokoonpano suoritetaan samankaltaisen järjestelyn mukaisesti kuin liuskan perustus. Ennen kuin paneelirakenteen kokoonpano perustaa tukimassan, TISE-paalujen päiden välissä oleva tila on täytettävä hiekalla, jotta voidaan muodostaa tuki alimman muottipaneelin alle.

Seuraavaksi, polkumyynti hiekka ja sora on asetettu ala- ja sivuseinät perusta suljin tulevaisuudessa, puurakenne on oikaistava huolellisesti vaakatasoon niin, että kun kaatamalla liuos ei ylittynyt, liikkuva massa betoni yhteen suuntaan. Bokaa vahvistetaan puupinoilla ja tuilla. Pienelle kehysrakennukselle, joka on 5x8 m, riittää tekemään perustekivisäätiö, jonka korkeus on 30 cm ja leveys 25 cm.

Seuraavassa vaiheessa on kiinnitettävä kalvo- tai kattopintaa vedenpitävälle alustalle, TISE-paakkueristyksen katon huovan reunat leikataan "kamomilla" ja alustetaan perustuskelmun kerroksen alle.

Vahvimmainen vaihe säätönauhan valussa on lujituksen tangon oikea asennus ja taivuttaminen. Vahvistettuun rouhetaan ja pohjaan käytettiin 10 mm: n teräsvartta. Perustan vahvistamiseksi asetetaan neljän säikeen vahvikekerros 3 cm: n etäisyydelle pohjasta ja vastaavasta yläkerroksesta.

Säätövarren kiinnitys voidaan suorittaa kuvassa esitetyn mallin mukaisesti.

Teipin täyttämisen aikana betonilla kiinnitetään betonirunkoon upotuspultit tai kiinnikkeet, joiden avulla tulevien seinien pohja kiinnitetään, peitetään kalvolla ja säilytetään vähintään kaksi viikkoa ennen esivalettua valua. Ensimmäisten pari päivää voimakkaassa lämpössä on tarpeen ripotella vettä kerran päivässä.

johtopäätös

TISEN perustusta voidaan käyttää kahdelle tai jopa kolmikerroksiselle kehysrakennukselle. On kuitenkin otettava huomioon, että 350-370 tonnin keskimääräinen rakentaminen heikkoon maahan vaatii vähintään satoja TISE-tukea, mikä on vaikeaa ja aikaa vievää suorittaa manuaalisesti. Lisäksi, toisin kuin useimmat säätiöohjelmat, TISE-tuet edellyttävät kaiken teknisen toiminnan ja sementin hyvän laadun erittäin varovasti ja johdonmukaisesti.

 • Säätiö huvimaailman alla omiin käsiisi

 • Asbestiputkien perustukset

 • Säätiö suolla

 • Pohja talo, joka on valmistettu hiutaloitua betonia omilla käsillä

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map