Sisustusovien kokoaminen

Sisustusovien kokoaminen

Valmis sisäovet myydään yleensä ovien runkoineen. Tällaisten ovien mitat ovat standardoituja, ne on valmistettu leveydellä vuorauksesta 600 - 900 mm (600-700-800-900), vain 4 vakiokokoa. Näin ollen, ja laatikot alla kangas on tuotettu tyypillisiä kokoja. On kuitenkin tilanteita, joissa sinun on kerättävä laatikko itse. Tämä voi johtua oviaukkojen ominaisuuksista, hankkimasta kangasta ilman laatikkoa tai muista syistä. Joka tapauksessa sisäovien kokoonpano alkaa laatikon kokoonpanon kanssa.

sisäovet

sisäovet

Mikä on lutti

Tärkeää! Lutka (ovenkehys) on sisätilojen (ja minkä tahansa muun) oven kehys. Kokoonpanon laadusta riippuu koko rakenteen vahvuus ja luotettavuus sekä sen palvelun kesto. Jos kehys on koottu oikein, saranat ja ovilehti jäävät paikoilleen.

Salpa on kiinteä osa ovirakennetta. Se on kiinnitetty aukkoon ja saranoiden avulla järjestää rakenteen siirrettävän osan - ovilevyn.

Laatikko voi olla suorakulmainen (tämä on yleisin) tai kaareva muoto. Sisätilan oven laatikon materiaali voi olla puuta, komposiitti- tai puupuristettua materiaalia.

Kourun muotoilu

Se koostuu kehyksestä, kotelosta, pehmusteesta ja tiivisteistä. Rungossa on suorakaiteen muotoinen (U-muotoinen) muoto, joka muodostuu kahdesta sivutelineestä ja yläpuolisesta vaakatasosta. Kehys on kiinteästi kiinnitettävä.

Sivuhyllyissä on yleensä pituussuuntainen syvennys, johon ovilevy tulee sisään. Syvennys tehdään ¾ sivuseinien leveydestä. Tätä lovetta kutsutaan eteiseksi.

Kotelo on valmistettu koristelevystä, jonka päät ovat 45 ° ja ne sulkevat oven kehyksen ja seinän välisen raon. Tiivistettä käytetään ovien äänieristysominaisuuksien parantamiseen. Pakkaus voi sisältää ja kynnet.

sisäovien kokoonpano

sisäovet

sisäovien pohja

sisäovet

kokoonpano

Asennusta varten tarvitset:

  • Jigsaw tai saha puussa.
  • Ruuvitaltta tai porata.
  • Hammer.
  • Taltta.
  • Ruletti, neliö, lyijykynä.

Jos laatikko on mukana, ostaja saa arkki ja sarjan profiilipalkkeja. Se on näistä palkkeista, ja sinun täytyy kerätä ripustus ja sitten koko rakenne.

sisäovet

sisäovet

Kokoonpanon työ alkaa mittauksilla, joista riippuu paljon. Tehdasvalmistettujen ovikehyksen elementit on tehty noin 50 mm: n etäisyydellä tavanomaisesta oviaukosta. Avaus mitataan ja sen vastaavuus laatikon mittoihin määritetään.

sisäovet

Sisätilojen vakiolevyn korkeus on 2000 mm. Kankaan ja kotelon välisten aukkojen on oltava kummallakin puolella 3 mm (pohja - 10-15 mm lattiapäällysteeseen pehmusteiden asentamiseksi). Tämän perusteella sivutelineiden korkeus ja vaakapalkin pituus määritetään.

Tärkeää! Määritettäessä rainan pituutta rainan leveyden lisäksi otetaan huomioon sivukiskojen paksuus (tavallisesti 30 mm) ja kummankin sivun väliset aukot sauman tiivistämiseksi. Leveys 600 mm, rainan pituus on 664 mm.

Laatikon elementit kiinnitetään ruuveilla, vähintään kaksi kussakin risteyksessä. MDF: ltä tai lastulevystä valmistetaan ensin poranreiän keskiakseli pitkin, mikä tekee ruuveista reikiä. Jos tämä sääntö on laiminlyöty tai jos itsekierteittävät ruuvit eivät ole keskitetty, on suuri todennäköisyys, että hyppy ja telineet halkeavat. Ohutporan on oltava vähintään 2 mm ohuempi kuin ruuvin halkaisija. Yleensä käytetään 4 mm: n puuporaa.

sisäovet

sisäovet

sisäovet

sisäovet

sisäovet

sisäovet

Saranat ovat helpompi asentaa ennen kourun asennusta. Vaakasuorassa asennossa merkitään silmukoiden koko, jonka sisennys on 200 mm alapuolelta ja sivuhyllyjen yläpuolelta. Saranoita voidaan käyttää eri tavoin. Perhosilmukoita ei tarvitse sitoa laatikkoon. Hylsyn saranat, sinun täytyy tehdä valinta laatikosta ja kankaasta. Kankaan alla on jotain pehmeää, jotta se ei vahingoita sitä asennettaessa saranoita. Saranoiden sijainti voi olla oikea ja vasen, riippuu huoneesta, jossa sisäovena on asennettu. On erittäin tärkeää ottaa huomioon avautumissuunta: yleensä pienissä huoneissa ovi avautuu ulospäin ja makuuhuoneissa ja keittiössä huoneen sisällä.

sisäovet

sisäovet

sisäovet

Saranat kiinnitetään ensin kankaalle, sitten laatikolle. On tärkeää varmistaa, että kankaan ja laatikon välissä on 3 mm: n rako kaikilla sivuilla. Työn tämä osa voidaan yksinkertaistaa asettamalla ohuen esineen vuorotellen aukkoon.

sisäovet

sisäovet

Laatikko on asennettu oviaukkoon ja hyppy on ensin asennettu. Riittää, että se kiinnitetään 4 itsekierteittävää ruuvia, joista kummallakin on kaksi. Sillan on oltava vaakatasossa. On varmistettava, että sivutelineet ovat yhdensuuntaisia ​​toistensa kanssa. Jos ne eivät ole samansuuntaisia, on vinossa ja ne on asetettu väärin.

Täysin varmistaaksesi ovien oikean asennuksen, se on mahdollista vain avata ja sulkematta ovenkahvaa.

Vaatimukset keulalle

Tärkein vaatimus on laatikon vastaavuus oviaukon mittoihin. Sen tulee olla pienempi kuin aukko 25-30 mm kummallakin puolella. Yläpituus on sijoitettava tarkasti vaakasuoraan, ja sivuttain - pystysuoraan. Laatikon leveyden tulisi mahdollistaa kotelon sijoittaminen ilman vääristymiä.

Tärkeää! Sisätilojen vakioleveys on 800 mm, ankkuri kylpyhuoneessa ja wc: ssä on leveys 700 mm.

Menetelmänä kylpyhuoneen lisäeristämisestä oveen on asennettu 20 mm: n tappien korkeus. Melon keittiön asentaminen ei ole toivottavaa - tuuletusta varten tarvitaan kiertoilma.

Lopuksi

Kun olet ostanut sarjan sisäovet, älä kiirehdi soittamaan isäntää. Jos kaikki suositukset, jotka eivät ole niin paljon, tehdään huolellisesti ja huolellisesti, voit rakentaa kokoonpanoa itse. Ja kun kokoonpano on tehty kerran, ymmärrät, että voit tehdä oven laatikon itse.

sisäovet

sisäovet

  • Ovet vessaan ja kylpyhuoneeseen

  • Liukuva lasiovet

  • Sisäovet kiiltävä

  • Ovet sisustusviilu luonnollinen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

44 − = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map