Seinäpäällyste keraamisilla laatoilla

Seinäpäällyste keraamisilla laatoilla

Keraamisia laattoja on käytetty ihmisen vuosisatojen ajan koristelemaan kotejaan. Se on muuttunut tänä aikana tunnustuksen jälkeen, ja se on edelleen yksi suosituimmista koristemateriaaleista. Materiaali ei ole halpa, mutta se voi onnistuneesti toteuttaa koristeellisia, terveellisiä ja suojaavia toimintoja.

Venäjän ja ulkomaisten valmistajien keramiikan valinta on hämmästyttävää. Kaikki mahdolliset koot, värit, rakenneominaisuudet. Tuttu materiaali, jota on vaikea erottaa luonnon nahasta, kankaasta, puusta. Valokuvamenetelmän soveltaminen mahdollistaa kolmiulotteisten kuvien levittämisen pintaan. Aavistettaessa kirkkaimmat ja epätavalliset suunnittelualueet, se pysyy "pienenä" - kunnolla seinien seinien kanssa tämän hienon viimeistelyaineiston kanssa. Ilman tätä, et voi tehdä tavallisia korjauksia, kun tarvitset vain "virkistää" seinät. Tekniikassa seinien päin keraamisilla laatoilla ja niistä keskustellaan.

laatoitus

laatoitus

laatoitus

Seinäpinnoitteisiin suunnitellut keraamiset laatat on merkitty kuvakkeella, jossa on ihmisen kämmen.

laatoitus

Materiaalin määrän laskeminen

Voit laskea seinien alueen ja jakaa alueen yhden laatta, jonka koko on valittu tähän huoneeseen. Vain? Kyllä, mutta todellisen numeron poikkeama on melko merkittävä. On parempi työskennellä hieman laskelmien kanssa, sitten ei ostaa tai miettiä, mitä tehdä ylijäämien kanssa.

Mittausalue vuorauksen alla teipillä. Kiinnitä erityistä huomiota huoneen kulmiin. Tarkistamme ne soveltamalla rakennuksen kulmaa. Suorat kulmat (mikä on harvinaista uusissa kodeissamme) - tehtävämme yksinkertaistetaan, ei ole oikeaa kulmaa - tarvitsemme kranaatinomateriaalia.

Piirrä jokaisen seinän ulkonema paperiarkille, jossa huomautetaan paikoista, joissa laatat eivät mahdu. Laita piirustukseen reunakivet ja muut koriste-elementit. Valitse käytettävä muotoilu (perinteinen "sauma saumassa", diagonaalisesti tai "hallitsematon").

laatoitus

Tässä vaiheessa on varmistettava, että kulmien ei tarvitse asettaa kapeita kaistaleitä. Ja muista, että puolet keraamisista laatoista piirustuksessa elämässä on laskettava kokonaisuutena.

Se on erittäin tärkeää! Ilman välttämättä laadullista tasoitusta seinät eivät voi tehdä. Tämä ei ole taustakuva, jolla voit, kauhistuttavalla sydämellä, liimaa ja leikata tai leikata kaistale kulmissa.

Lasketaan? Lihaa lisää vähintään 10% - karsimisesta, avioliitosta, epätarkkuuksien korjaamisesta alustaviin laskelmiin.

Seinien pintakäsittely

Ennen työn aloittamista huoneen seinien pinta on valmistettu. Betoni- ja tiiliseinät puhdistetaan vanhoista kipsistä ja likaista. Erityistä huomiota kiinnitetään kuiluihin ja epäsäännöllisyyksiin sekä kulmiin. Laastikerros tiivistää kaikki epäsäännöllisyydet ja yrittää poistaa seinämän kaarevuuden. Sileillä seinillä, joiden kulmat ovat 90 °, laatta näyttää erinomaiselta.

laatoitus

Karkea pinta parantaa materiaalin tarttumista (tarttuvuutta) seinään. Siksi kipattua seinää ei ole sovitettu viimeistelyn tasoituskerrokseen, mutta päinvastoin, pienet viirit tehdään taltalla.

Työkalu työhön

Työtä varten meidän on valmisteltava joukko spatuleja (sileä, hammaspyörä, kumia, myös puoliympyrä saumojen tasaamiseksi), taso, lävistys, mittanauha, metallijohderivi, yksinkertainen kynä, liimasäiliö. Tiiviin harjan ja sienen tarvitsee laattojen tiivistämiseen. Levyn leikkaamiseen tarvitaan keraamisia töitä, poraa - poraukseen.

laatoitus

Materiaaleista, jotka eivät ole keraamisia laattoja, tarvitsemme erityistä liimaa, laastaria injektointia varten, muoviraudat ja kulmat (sisäiset tai ulkoiset).

laatoitus

laatoitus

laatoitus

laatoitus

Leikkaaminen ja poraus laatat

Leikkaamista varten käytetään rullatelanleikkuukoneita, jotka pienille tilavuuksille voidaan korvata hyvällä lasileikkurilla. Laattojen pinnalle piirretään viiva ja asetamme se laattaleikkuriin, jolloin liike kädellä "itsestämme". Viivaa kuljetetaan lasinleikkuri, jonka jälkeen laatoitamme pinnan päälle, joten leikkaamatta jäävä osa ei ole tukea. Meillä on kädessäsi vapaata reunaa ja "taivuta" alaspäin energisella liikkeellä.

Poraamiskeramiikan käyttämiseen käytetään erityisiä sulkaharjoja (pora on keihään muotoinen). Käytä rengasporauksia tai rengasbittejä, tarvittaessa poraa suuria läpimitanreikiä.

laatoitus

laatoitus

laatoitus

laatoitus

Tärkeää! Poraa pitkin poraa vaakatasossa alustan (lattian) suhteen. Et voi antaa pankkia mihinkään suuntaan! Poran on oltava normaalissa poraustilassa. Aloitamme porauksen pienestä nopeudesta. Poraa keraaminen reikä, vaihda poranterä betoniporaukseen.

Kun poraat keraamista materiaalia, se kostutetaan vedellä.

laatoitus

Seinäverhous

Aloitetaan merkinnällä seinillä. Muntaa koskeva työ alkaa alhaalta, joten säätelee nykyistä SNiP 3.04.01-87: ää ja herättää tervettä järkeä. Ensimmäisen, alimman rivin laatat levitetään alustalle seinälle (ei ole vielä lattiaa) ja piirrä tasainen horisontaalinen viiva yläreunaa pitkin tarkastelemalla tasoa horisontin kanssa. Ensimmäinen rivi liimataan sen jälkeen, kun se on koko seinän kohdalla. Tällä rivillä (alapuolelta) kiinnitetään metalliprofiili, joka pitää liimattua keraamista laattaa ja estää sen liukumasta alaspäin.

laatoitus

Se on erittäin tärkeää! Tarkista jokaisen rivin vaakasuuntaus, älä unohda tarkistaa ja pystysuoraa, levittää taso liimattuun laattaan joka kahden rivin jälkeen. Jos kyseessä on poikkeama, säädä liuoksen pystysuora määrä.

Käytämme työlevyn liimaa. Se yksinkertaistaa ja helpottaa prosessia. Lisäksi erikoisliimat lisäävät seinämän pinnan tarttuvuutta laattoihin. Ohjeet liiman laimentamiseksi ovat pakkauksessa.

Aloitamme työn, levittämällä liimakerros seinälle ja jakamalla tämä kerros tasaisesti lovettuun lastalla. Liimakerroksen paksuus riippuu laattojen koosta ja itse liiman ominaisuuksista. Pienikokoisille keramiikoille, esimerkiksi 150x150 mm, kerros voi olla paksuudeltaan 5-6 mm. Suuremman keramiikan tapauksessa kerroksen paksuus kasvaa 8-10 mm: iin.

laatoitus

Korkean kosteuden omaavissa huoneissa on suositeltavaa käyttää liimaa sekä materiaalin seinään että takapintaan. Riittää, että kerros 1-1,5 mm paksu.

laatoitus

Neuvoston. Älä laita suurta liimaa, äläkä käytä paljon liimaa seinään. Kuivattu liima on poistettava ja uusi istutettava.

Asiantuntijat suosittelevat liimaamalla keramiikkaa keskustaan ​​huoneen reunaan. Tätä varten pystysuora viiva vetää keskustaa pitkin. Tällä menetelmällä leikattu laatta tulee olemaan paikoissa, joissa se ei pääse silmiin. Jos sijoitat kokonaislukumäärän laattoja vaakasuoraan riviin eikä sinun tarvitse leikata, voit aloittaa työn oviaukosta tai nurkasta.

laatoitus

laatoitus

Laattojen väliin laitoimme oikean koon muoviset ristikkäistunnelit. Kun liima tarttuu, poistamme ne.

laatoitus

Älä unohda laittaa sisäisiä muovisia kulmia huoneen kulmiin. Kaksi kerrosten pystysuorat riviosuudet kahdessa vierekkäisessä seinässä näyttävät paljon paremmilta. Muovikulmia suositellaan asettamaan viimeisen keraamisten laattojen riville, varsinkin jos tämä rivi on aikuisen silmätasolla ja on selvästi näkyvissä.

Kun liima tarttuu, palaa takaisin ensimmäiseen riviin ja liimaa se. Meidän on vielä tehtävä laastin. On suositeltavaa ostaa laasti samaan aikaan kuin laatta. Tässä tapauksessa on helpompi valita oikea väriyhdistelmä. Asiantuntijat suosittelevat laattojen ja laastinostojen ostamista yhdessä värimallissa ja käyttävät keraamisten väriaineiden kevyimmän tai tummimman sävyn injektointia. Valkoinen laastia pidetään universaalina. Kylpyhuoneelle maali voidaan valita saniteettiväreissä. Huoneissa, joissa on korkea kosteus, käytetään epoksi- laastia.

laatoitus

Materiaalin liitosten injektoinnin jälkeen poistetaan keraamisen materiaalin pinta siveltimellä ja sienellä.

laatoitus

Nämä ovat pääkohdat keraamisten laattojen seinien päin. Voit selvittää itsellesi joitain tämän prosessin yksityiskohtia. Voit katsella tämän ohjeen video-ohjeita.

laatoitus

laatoitus

laatoitus

laatoitus

laatoitus

  • Höyryeristys kylpyammeiden seinissä ja katossa omilla kädillä

  • Rakennetaan puutalo omalla kädelläsi

  • Vaahtolohkojen sisäosat

  • Liittäminen omalla kädellä valokuvilla ja videoilla

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 − 73 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map