Seinän sisustus keittiössä

Seinän sisustus keittiössä

Päätitte tehdä korjauksia, mutta et tiedä miten viimeistellä seinät keittiössä paremmin? Aluksi kannattaa muistaa ja ottaa huomioon kaikki tämän huoneen ominaisuudet: sen ulottuvuudet, valaistus. On otettava huomioon, että keittiössä on yleensä korkea kosteus, noki ja ruiskutusöljy ja rasva. Siksi ainakin keittiön kansi on pestävä, kestettävä kitkaa ja kosteutta. Nämä vaatimukset täyttävät seuraavat vaihtoehdot keittiön seinien viimeistelyyn:

 • pestävä tapetti;
 • maalaus;
 • keraamiset laatat;
 • koriste-kipsi;
 • puupaneelit.

Myös äskettäin seinien koristelu keinotekoisella ja luonnonkivellä vyöhykkeiden jakamiseksi on saanut suosion. Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin kunkin keittiömallin variantin soveltamista.

tapetti

Seinän koristelu keittiössä, jossa on tapetit, on yleisimpiä tapoja koristella seiniä. Yleensä käytetään vinyyli- tai flizeline pinnoitteita. Älä osta paperia taustakuvia keittiölle, ne vain märkää ja aloita kuorinta seinästä. Vinyyli- ja ei-kudotut materiaalit kestävät kosteutta ja ovat helposti puhdistettavia. Vinyl tapetteja on peitetty erityisellä kalvolla, joka suojaa niitä palamista, kosteutta ja likaa vastaan.

Ei-kudotut päällysteet ovat suurella lujuudella ja kätkevät helposti monia seinämuutoksia, eivät pääse irtoamaan kosteudesta ja tarjoavat riittävän ilmanvaihtoa keittiön kannalta olennaisen seinän kanssa. Toinen etu on, että ne ovat palonkestäviä ja voivat suojautua väliaikaisesti paloilta.

Väriasteikon osalta keittiö on valkoinen, sävyjä harmaa ja beige. Kukkia, asetuksia, keittiötarvikkeita kuvaavat pinnoitteet näyttävät myös harmonisilta. Onnistuneesti näyttää tummien sävyjen taustakuvaksi valkoiset piirustukset yhdessä kevyiden huonekalujen kanssa.

Maalausseinät

Helpoin ja halvin tapa leikata seinät keittiössä on maalaus. Huoneen omaperäisyyden ansiosta et voi vain maalata seiniä yhdellä värillä, mutta kuvitella mielikuvitusta ja yhdistellä useita värejä. Maali valitaan kiiltäviksi ja kosteudenkestäviksi, muuten rasva tukkeutuu rasvalla ja sen pestä on vaikea. Tämän tyyppistä viimeistelyä voidaan soveltaa vain ihanteellisesti tasaisiin seiniin, koska maali ei voi peittää niiden epäsäännöllisyyttä.

Vihje! Muodikas ratkaisu on, jos maalaat ruokaväylän kirkkaalla värillä ja keittoalue rauhallisella pastellisävyllä.

Kun valitset maalin tai muun keittiön pinnoitteen, muista, että kylmät sävyt: sininen, vihreä lisää ruokahaluttomuutta ja lämpimiä sävyjä: punainen, keltainen lisää ruokahalua. Tietenkin värien valinnan tulisi perustua keittiökalusteiden sävyyn (katso kuva). Jos sarja on kirkkaanvärinen, on parempi maalata seinät kevyellä ja rauhallisella sävyllä. Ja jos huonekalujen kokoonpano tehdään huomaamattomassa värimallissa, seinät voidaan maalata kirkkaammilla väreillä.

Uuden modernin trendin keittiön koristelussa oli yksi seinien koristelu mustalla maalilla. Tällaista pintaa käytetään viestien välittämiseen toisilleen, kirjoittaa reseptejä, sijoittaa lasten piirustuksia tai merkitä ne (katso kuva).

Keraamiset laatat

Moderneissa sisätiloissa keittiön koristelu laatat ovat vähemmän ja harvinaisempia, koska tällainen vaihtoehto on jo mennyt muotia. Sitä käytetään pääasiassa työskentelynaulan tai joidenkin työalueiden viimeistelyyn. Keraamisten laattojen tyypit ovat hyvin erilaisia, ja jokainen voi valita haluamasi vaihtoehdon: kiiltävä, kuvioitu, sileä, matta. Laattojen käyttö keittiössä ei kuitenkaan ole ilman haittoja: väliseinämässä muta on tukossa, jota on vaikea puhdistaa tällaisesta vaikeasti tavoitettavasta paikasta. Siksi käytännöllisenä esiliinaa käytetään yhä enemmän erikoispaneeleja tai lasia (katso kuva).

Moderni ja moderni ratkaisu on keittiön työskentelyalueen viimeistely erityisellä valokennolla. Laajakuvanäkymä kauniista maisemista, asetelmista tai perhevalokuvauksesta antaa yksilöllisyyttä. Uusin tekniikka piirtää kuvan laatta mahdollistaa vahinkojen tai häviämisen mahdollisuuden.

Koriste kipsi

Muodikas ja alkuperäinen ratkaisu on keittiö, koristeltu koriste-kipsi, sillä on monia lajikkeita:

 • vesipohjaisesti;
 • vedettömänä;
 • marmorisekoitusten perusteella;
 • rakenteellisia;
 • venetsialainen;
 • polymeeri;
 • kalkkia ja hiekkaa;
 • polymeeri;
 • silikoni;
 • flokovye;
 • silikaatti.

Tämä materiaali antaa sinulle mahdollisuuden jäljentää keittiön seinillä marmoripinta tai monien muiden luonnonmateriaalien ulkonäkö, ja niiden väri voi olla hyvin erilainen. Esimerkiksi kipsin "korkkukäärme" avulla voidaan tuottaa puukuvio, joka on värjätty kuoren kuoriaisen liikkuvuuden avulla.

Erittäin tehokas näyttää keittiön, valmistettu venetsialaisesta kipsistä, se on seos marmoripölystä, jossa on polymeerihartsia. Kun seinien pinnalle on tehty, ulkonäön pinta näkyy marmorina. On kuitenkin muistettava, että kauniin piirtämisen saa aikaan vain kipsin oikean tekniikan ja useiden kerrosten tuloksena. Siksi tämä on melko kallis vaihtoehto keittiön viimeistelyyn. Älä altista, ja useimmat yrittävät käyttää koristeellisia kipsiä, jos sinulla ei ole kokemusta tästä asiasta.

Kipinöityä pintaa on suojattava keittiöympäristön syövyttäviltä vaikutuksilta, ja se on peitettävä erityisellä lakka. Tämä muotoilu näyttää erittäin vaikuttavalta ja rikas.

MDF-paneelit

Myös äskettäin koristelu on tullut suosittu keskitason tiheydelle lastulevylaattoilla, joita kutsutaan lyhyesti MDF-paneeleiksi. Niillä on paljon etuja: kestävät, kestävät, kosteutta kestävät, lämpötilan muutokset kestävät, ne sulkevat pois sienen tai homeen ulkonäön. Nämä paneelit ovat kahta tyyppiä:

 • paneeli, joka on maalattu erityisen laadukkailla pohjalla;
 • viilutettu, vuorattu viilulla.

MDF on ympäristöystävällinen materiaali, joka sopii erinomaisesti keittiön tilojen viimeistelyyn (katso kuva).

Koristekivi

Mahdollisuus viimeistellä keittiö koristekivellä on arvokas vaihtoehto maalaukselle, rappaukselle ja tapetoille. Kyseessä on useita tapoja koristella keittiötä:

 • Kiven tekeminen kaikkien seinien kanssa antaa huoneen muistoksi keskiaikainen linna. On tärkeää korostaa tätä tyyliä joitain elementtejä, kuten takkaa, johon voit laittaa levyn. Myös hyvä sisustus näyttää runsaasti vehreyttä.
 • Tee vain yksi keittiö, esimerkiksi sisäänkäynti, ruokailutila tai erillinen kulma (katso kuva).

Kiven kansi on alhainen, helposti yhdistettynä nykyaikaisimpiin materiaaleihin, se ei vaadi hoitoa - riittää pyyhkiä se kostealla liinalla. Kivipäällyste voidaan valita erilaisiin muotoihin ja väreihin, jotka parhaiten korostavat haluttua muotoilua. Esimerkiksi tiilimuuraus yhdistyy hyvin huonekaluihin, joissa on metalliosat: baaritiski, pöydät ja tuolit, joissa on metalliosat jne.

Keittiön suunnitteluvaihtoehdot

Keittiössä olevien seinien suunnittelussa voit käyttää eri materiaalien rohkeimpia ratkaisuja ja yhdistelmiä. Seinät, viimeistelty kirkkailla materiaaleilla, yhdistettynä kauniisiin lisävarusteisiin luovat keittiön tyylikkyyden ja tyylikkyyden. Voit sisustaa huoneen kiinteällä oranssi tai vaaleanvihreä väri, joka antaa sille tiettyä tyyliä. Lisävarusteet tulisi valita siten, että ne täydentäisivät valittua muotoilua ja antavat keittiön sisustuksen täydellisyyden, esimerkiksi maalaukset, valokuvat, seinäkellot ja -levyt, koriste-elementit. Se ei ole niin tärkeä, mikä elementti on valittu, tärkeintä on, että se tyylikkäästi yhdenmukaistaa seinien koristeluun.

Yksi klassisista vaihtoehdoista keittiön viimeistelyyn on: kuva keskellä seinää ja sen molemmin puolin on sijoitettu yövalaisimen päälle. Jos sammutat päävalon ja kytket kalvot päälle, tämä lisää romaanin ja mysteerin tunnelmaa.

Mutta jotkut kirkkaat värit keittiössä ovat ärsyttäviä, he haluavat hiljaisia ​​värejä ja pacifying sisustus. Jotta huonekalut ja seinätulppa näyttäisivät yhdeltä, voit valita taustakuvaksi huonekalujen sävyn. Rauhallinen klassinen muotoilu ei aina saa koostua vain yhdestä varjosta. Useimmiten käytetään erilaisia ​​rauhoittavia sävyjä, tämä keittiön sisustus ei ole pelkästään pehmeä ja rauhoittava vaan myös muodikas (katso kuva). Esimerkiksi valkoisten seinien taustalla voit laittaa kevythuonekalut beigen tai harmaan työtasolle tai oviin. Voit tehdä vastakkaisen taustan: harmaa tai beige taustakuva huonekalu valkoisella elementillä.

Keittiö voidaan lopettaa vyöhykkeiden jakautumisella: ruoanvalmistusalue on sisustettu yhdellä värillä, ja ruoan saantialue on erilainen (ks. Kuva). Esimerkiksi ruoan seinä voi olla vaalea violetti, ja paikka, jossa ruokapöytä on - vaaleanvihreä tai keltainen. Myös keittiötila voidaan maalata valkoiseksi harmaalla avioerolla, ja muut seinät voivat olla kirkkaasti päällystettyjä.

Pienissä keittiöissä, joissa molemmat vyöhykkeet on kudottu yhteen, on toinen vaihtoehto seinien viimeistelyyn. On välttämätöntä käyttää pohjana yhtä väriä, esimerkiksi valkoista, ja lisätä pilkkuja kirkkaasta väristä (sininen, oranssi, vihreä), joilla on toissijainen mutta tärkeä rooli. Kirkkaisiin väreihin voidaan valita seinä, jossa on ovi tai ikkuna-aukko.

Keittiö - tärkeä osa minkäänlaista asuntoa, koska täällä yleispöydässä on koko perheelle, jotta ei vain pidettäisi, vaan myös kommunikoida. Siksi jokainen itsekunnioittava omistaja tekee huoneesta kodikasta ja harmonista, jotta kaikki perheenjäsenet olisivat mukavassa ja mukavassa siinä.

 • Koristeellinen kipsi keittiössä

 • Skinali keittiölle

 • Taustakuvat keittiön suunnittelussa

 • Hyllyhylly

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + = 10

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map