Sähkökattilan lämmitys kotiin

Sähkökattilan lämmitys kotiin

Tällä hetkellä talon lämmittämisen kysymys on yhä kiireellisempi. Lämmityslaitteiden joukossa sähkökattilat ovat erittäin suosittuja. Tämä johtui useista syistä: asennuslupia ei tarvita lupia, voit liittää lämmityksen myös ei-kaasutetuissa kodeissa. Kysyntä tuo tarjontaa, ja tähän mennessä markkinat tarjoavat runsaasti erilaisia ​​sähkökattiloiden malleja ja muutoksia. Suuren valinnan ansiosta kodin hankkiminen ei ole vaikeaa. Valitessasi on tarpeen keskittyä tarpeisiisi, mukavuuteen ja kvadratuuriin, joka on lämmitettävä.

Sähkökattiloiden mallit

Mikä tahansa sähkökattilan periaate on sähkön muuntaminen lämpöksi. Sähkölaitteet eivät ole taloudellisimmat, mutta niiden tehokkuus on 95-99%, mikä on riittävän hyvä tällaisille yksiköille. Tällaiset kattilat on jaettu kolmeen tyyppiseen jäähdytysnestetyyppiin. Puhutaan jokaisesta niistä tarkemmin.

Tan sähkökattila

Sähkölämmityskattilat, joissa on sähkölämmittimet, toimivat vedenkeittimen periaatteella. Vesi kulkee putkimaisten lämmityselementtien kautta - lämmityselementit. Jäähdytysaineena se kulkee koko lämmitysjärjestelmän läpi ja pyörii pumpulla.

Yksi etuja voidaan kutsua sen kompaktiksi, siistiksi ulkonäöltään ja asennettavaksi seinälle. Asennus ei aiheuta ongelmia, ja käyttö on mukavaa ja yksinkertaista termostaattien antureiden ansiosta. Automaatio mahdollistaa halutun lämmityksen ylläpidon keskittymällä antureihin, jotka mittaavat ympäristön lämpötilaa.

Lämmönsiirto voi toimia paitsi vettä, myös jäätymisenestoainetta, jonka vuoksi TEN-laitteissa ei ole sooda, jota ei voida välttää vedellä.

varovaisuus! TEN-laitteisiin muodostunut savi heikentää sähkölämmityskattilan lämmönsiirtoa ja energiaa säästäviä ominaisuuksia.

Tämä vaihtoehto talon lämmittämiseen on myös hyvä, koska se on edullinen. Sähkönkulutuksen säätöä varten se on varustettu useilla lämmittimillä, jotka voidaan kytkeä päälle erikseen.

Elektrodi sähkökattila

Elektrodikattilan periaate talon lämmittämiseen on täysin erilainen kuin edellinen malli. Nesteen lämmitys ei ole lämmityselementti. Kotelossa oleva elektrodi antaa nesteen sähköisen varauksen, jonka vaikutuksesta molekyylit jakautuvat negatiivisesti ja positiivisesti varautuneiksi ioneiksi. Lämmönsiirtoaineella on oma resistanssi, joka takaa voimakkaan lämmityksen. Täytetään järjestelmään tai veteen tai erityiseen koostumukseen (samankaltainen pakkasnestettä).

Tämäntyyppinen sähkölämmitin talon lämmittämiseksi on täysin turvallinen, jos siinä on nestevuoto, se sammuu automaattisesti. Elektrodimallit ovat hyvin pienikokoisia (näyttää pieneltä sylinteriltä, ​​joissa on suuttimet), jotka on varustettu antureilla ilman lämpötilan mittaamiseen.

Tämän mallin ylläpito heikentää elektrodin korvaamista, koska ne vähitellen liukenevat, kun ne toimivat, mikä heikentää talon lämmitystä. Kiertopumpun oikeaa toimintaa on myös seurattava siten, että nestettä järjestelmässä ei kiehu. Elektrodin sähkökattilan oikea ja tehokas toiminta yksityisen talon lämmittämiseen on mahdollista vain valmistetulla vedellä - sillä on oltava tarvittava resistanssin arvo. Itse mittaaminen ei ole aina kätevää ja helppoa, aivan kuin valmistaa vettä. Sen vuoksi on helpompaa ja luotettavampaa ostaa neste, joka on erityisesti suunniteltu toimimaan elektrodikattiloissa.

Sähkökattilan induktio

Tämäntyyppinen kotitalouskäyttöön tarkoitettu sähkölämmitysyksikkö perustuu nesteiden induktiolämmitykseen ferromagneettisilla seoksilla. Induktiivinen käämi sijaitsee suljetussa kotelossa eikä sillä ole kontaktiyhteyttä suoraan laitteen kehän kanssa virtaavan lämpölaitteen kanssa. Tästä eteenpäin talon lämmitysenergiankuljettajana voidaan käyttää paitsi vettä myös pakkasnestettä. Tämä sähkökattila lämmittää taloa ei ole varustettu lämmityselementillä tai elektrodi, mikä parantaa sen tehokkuutta. Myös lämmittimien puuttuminen antaa täydellisen turvallisuuden käytön aikana. Tämä kattilan versio talon lämmittämisestä ei edellytä mittakaavojen muodostamista, eikä se käytännössä hajoa eikä virtaudu.

Induktiiviset mallit ovat huonompia vain niiden korkeammilla kustannuksilla ja suuremmilla mitoilla. Mutta ajan mittaan kokoon liittyvä ongelma on poistettu - korvaamaan vanhat, tule parempia malleja.

Tämän luokittelun lisäksi sähkökattilat yksityisen talon lämmitykseen ovat jaettuina:

 • Yksipiiri (suunniteltu vain koko talon lämmitykseen);
 • kaksipiiriä (tarjoavat paitsi lämmityksen koko talon, mutta myös lämmitysveden).

Sinun on myös korostettava:

 • seinään asennetut kattilat;
 • Lattiakattilat (tuotetaan suuria kapasiteettimalleja).

Sähkökattilan asennus ja käyttö

Järjestelmä, jolla yksityisen talon lämmitys on järjestetty sähkökattilan avulla, riippuu ensinnäkin talon kerrosten lukumäärästä. Jos talon on lämmitettävä kahdesta kerroksesta tai enemmän, yksikkö asennetaan kellariin, ullakolla paisuntasäiliö on asennettu.

Jotta saavutat korkealaatuisen lämmityksen kotisi, vakavasti lähestyä lämmityslaitteen valinta, laatu ja määrä lämpöpatterit, sijainti kaikki osat lämmitysjärjestelmä, harkitse tilan alue. On suositeltavaa neuvotella ammattilaisten kanssa ennen kuin asennat sähkökattilan itse.

Talon lämmitysprosessi sähkökattilan kanssa ei ole mikään monimutkainen, vaan se perustuu yksinkertaisiin fysiikan lakeihin. Kattila on liitetty sähköön, lämmittää jäähdytysnesteen läpi sen. Kiertopumppu ajaa vettä pattereiden kautta, joissa kuuma neste lämmittää talon lämmittämällä taloa. Jäähdytetty jäähdytysneste palaa lämmönlähteeksi - kattila.

Kodinkoneiden asennusta varten sinun on hankittava seuraavat materiaalit:

 • lämpöpatterit (laskettu huoneiden neliöosien lukumäärän mukaan);
 • putket (mitataan lämmitysjärjestelmän mitattavien seinien pituus);
 • Liittimet (jos lämmitysjärjestelmä on asennettu metallimustasta);
 • kattila;
 • kierrätyspumppu;
 • laajennusastia.
tärkeä! Kattilan asennuksen päävaihe on sen liittäminen sähköön, on suositeltavaa antaa tämä työ ammatillisille sähköasentajille ja syöttää kattila erillisellä johdolla (kattilan kapasiteetin perusteella on tarpeen valita johdotus).

Sähkökattiloiden kustannukset

Yksinkertaisin yksikkö, seinätyyppi, jossa on vähäiset toiminnot ja parametrit, pieni teho maksaa noin 2000 ruplaa. Tämä vaihtoehto riittää pienen talon tai huvilan lämmitykseen.

Sähkökattiloiden kustannuksiin vaikuttavat paitsi valmistajat myös suurin osa niiden laitteista. Mitä useampia toimintoja (automaattinen sammutus, ympäröivän lämpötilan mittaus, nesteenohjausanturit, painemittari, kyky sisällyttää osa lämmityselementeistä), kalliimpi sähkökattila talon lämmittämiseen.

Toinen tärkeä tekijä, joka vaikuttaa kattilan kustannuksiin, on toisen piirin läsnäolo. Tällaiset yksiköt ovat erittäin käteviä omakotitaloille, koska ne eivät ainoastaan ​​lämmitä taloa, vaan myös tarjoavat kuumaa vettä. Mutta valitsemalla tällainen malli, muista, että lämmitysvesi niille on etusijalla. Eli mikäli olette jatkuvasti käyttänyt kuumaa vettä, on olemassa vaara, että lämmitys ei onnistu.

Sähkökattila talon lämmittämiseen voidaan varustaa magnesiumoksidilla, joka on suunniteltu pehmentämään vettä, jos se on erittäin jäykkä. Usein sähkökattiloissa on erilaisia ​​sähköisiä indikaattoreita: lämpötila-anturit; paineanturit ja nestetason säätö ja monet muut.

Nykyaikaiset sähkökattilat kuuman tai talon lämmitykseen ovat lähes täysin itsenäisiä, tarvitset vain tarvittavat parametrit, ja automaatio tukee määritettyä toimintatapaa.

Esimerkki itsenäisestä mallista on sähkökäyttöinen kattila Protherm Scat 9K, jonka teho on 9 kW ja joka kykenee lämmittämään talon, jonka pinta-ala on 70-95 neliömetriä. Tämän sähkökattilan tehokkuus on 99,5%, minkä vuoksi monet yksityisten talojen omistajat valitsevat sen.

Samassa hintasegmentissä voidaan mainita vielä yksi kattila - saksalainen valmistaja Vaillant eloBLOCK 9KVR14. Tämä on tehokas ja luotettava lämmityslaite.

Kotimaiset valmistajat tarjoavat monia erilaisia ​​malleja, joista suosituimpia ovat Rusnitin ja Evan kattilat.

johtopäätös

Valinnassa yksityisen kodin sähköä lämmittäen viime vuosina on yhä enemmän ihmisiä. Laitteen erilaisten muutosten ansiosta kattila voidaan valita mihin tahansa huoneeseen.

Sähkökattiloita käytetään yhä useammin asuntojen lämmitykseen, sillä joillakin alueilla hiilikattilan lämmitys ei tarjoa tarvittavaa lämpöä vaikeissa talviolosuhteissa ja käyttökustannukset ovat yhtä suuria kuin lämmitykseen tarvittavan sähkön hinta. Ero on se, että käyttämällä sähkökattilaa lämmitykseen, asut lämpimässä huoneistossa samalla rahalla.

Myös yksityisten talojen omistajille on hyvin tärkeää huolehtia talon lämpenemisestä. Kun valitset sähkökattilan, harkitse huoneen mitat, lämpöhäviöt, kattilan tulo. Oikeilla laskutoimituksilla kotisi aina ilahduttaa sinua mukavasti ja lämpimästi!

Kuinka asentaa sähkölämmityskattila omilla kädillä, katso esimerkki kattilan "Nevski" seuraavan videon

 • Asuntojen syöttö- ja poistoilmastointi

 • Kuumennuskattilan kiinnittäminen

 • Lämmityksen kattilan tuoton laskeminen

 • Itsekuumennuskattiloiden korjaus

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 − = 13

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map