Miten tehdä metallinilmaisin itse

Miten tehdä metallinilmaisin itse

Haluatko olla lapsellesi sopiva laite, joka voisi löytää metalliesineitä ja jopa aarteita? Useimmat lapset haluavat tällaisen kokoonpanon. Onneksi se on olemassa. Tämä on tavallinen metallinilmaisin, jonka avulla voit havaita erilaisia ​​metalleja maakerroksen alla ja muissa paikoissa. Periaate on, että hän löytää materiaalin, joka poikkeaa sen magneettisista tai sähköisistä ominaisuuksista löytämisen ympäristöstä. On huomionarvoista, että löydät paitsi metalliesineitä myös paikan päällä.

Metalli-ilmaisinta käyttävät geologit, tarkastuspalvelut, sotilaslääkärit, rikostekniset tutkijat ja rakentajat. Tämä on erittäin hyödyllinen asia kotitalouksessa. Onko mahdollista tehdä metallinilmaisin itse? Kyllä, ja tämä artikkeli auttaa sinua tämän kanssa.

Miten metallinilmaisin toimii ja mistä se koostuu?

Jotta tällainen laite olisi kotona omien käsiesi kanssa, sinun on ymmärrettävä sen toiminnan periaate. Kuinka hän havaitsee metallin ja ilmoittaa sen? Se koskee sähkömagneettista induktiota. Metallinilmaisimilla on oma järjestelmä, joka koostuu:

 1. Sähkömagneettisten aaltojen värähtelyn lähetin.
 2. Vastaanotin.
 3. Erityinen signaalinlähetin.
 4. Kela vastaanottaa signaalin.
 5. Osoitinlaitteet.
 6. Syrjivä (hyödyllisen signaalin jako).

Joitakin toimintasolmuja voidaan yhdistää kaavamaisesti ja rakentavasti. Esimerkiksi sekä vastaanotin että lähetin voivat toimia yhdellä kelalla. Vastaanottajan osa välittömästi myöntää positiivisen signaalin ja niin edelleen.

Nyt tarkemmin metalli-ilmaisimen periaatteesta. Kelan ansiosta syntyy jonkin rakenteen EMF (sähkömagneettinen kenttä) ympäristössä. Siinä tapauksessa, että tämän kentän toiminnan säteellä on esine, joka kuljettaa sähköä, siinä näkyy Foucault-virtoja tai pyörrevirtoja, jotka luovat oman EMF-kohteen. Nyt kelan alkuperäinen rakenne alkaa vääristää. Ja kun maa-alueella oleva objekti ei johda sähköä, mutta sillä on ferromagneettisia ominaisuuksia, myös käämityksen rakenteen takia vääristynyt. Molemmissa tapauksissa metallinilmaisin havaitsee kohteen sähkömagneettisen kentän ja muuntaa sen signaaliksi (akustinen tai optinen). Kuulet tiettyä ääntä ja näet signaalin näytöllä.

Kiinnitä huomiota! Yleensä ei ole tarpeen, että metalli-ilmaisin toimii, keho johtaa nykyään, maa ei. On tärkeää, että kehon magneettiset ja sähköiset ominaisuudet eroavat toisistaan.

Näin metallinilmaisin toimii. Periaate on yksinkertainen ja tehokas. Katsotaan nyt tarkemmin, miten metallinpaljastin saadaan omilla kädet. Ensimmäinen asia mitä tarvitset on valmistaa kaikki työkalut ja materiaalit.

Metallinpaljastimen komponentit

Joten, jos haluat tehdä laitteesta, niin et voi tehdä ilman erityisiä työkaluja. Se on edelleen elektroninen laite, joka on koottava eri osista. Mitä tarvitaan? Sarja on seuraava:

 • siru NE555 tai kotimainen analogi KR1006VI1, johon lähetyssolmu rakennetaan;
 • transistorin IRF740;
 • transistori NPN;
 • mikropiiri K157UD2 transistorilla ВС547 vastaanottamaan solmu;
 • lanka käämiin SEW 0.5;
 • eristys nauha;
 • johdot, juotosraudat;
 • muut materiaalit rungon rakentamiseen.

Muut osat näkyvät alla olevassa kaaviossa.

Lisäksi tarvitset muovisen laatikon elektronisen piirin kiinnittämiseen. Valmista myös muoviputki, jonka avulla voit luoda palkin, johon on kiinnitetty käämi. Nyt voit aloittaa työn.

Keräämme metallinilmaisimen omiin käsiimme: painettu piirilevy

Vaikein työvaihe on elektroniikka. Kaikki on herkkä ja monimutkainen täällä. Siksi on järkevää aloittaa toimivan painetun piirilevyn luominen. Levyille on vain muutama vaihtoehto. Kaikki riippuu radioelementeistä, joita käytetään luomaan. Erota lauta, joka toimii sirulla NE555 ja transistorit. Alla näet, kuinka nämä levyt näyttävät.

Keräämme metalli-ilmaisinta omiin käsiimme: elektronisten komponenttien asentaminen laudalle

Työtä ei myöskään ole helppoa. Kaikki metallinilmaisimen sähköiset elementit on juotettava ja asennettava kaavion mukaisesti. Kuvassa näkyy kondensaattorit. Ne ovat kalvopohjaisia ​​ja niillä on korkea lämmönkestävyys. Niiden ansiosta metallinpaljastimen työ on paljon vakaampi. Tällainen indikaattori on erittäin hyödyllinen erityisesti syksyllä laitteen käytön aikana. Loppujen lopuksi se on tarpeeksi viileä kadulla.

Juotos on suoritettava. Itse prosessia emme kuvata, koska juotostekniikan pitäisi olla kaikkien tiedossa. Jos haluat visuaalisesti ymmärtää, miten kaikki metallinilmaisimen elektronisen osan tekeminen tehdään, suosittelemme lukemaan tämän videon lisäksi:

Keräämme metalli-ilmaisinta omiin käsiimme: ruokaa

Jotta laite voisi vastaanottaa virtaa, on välttämätöntä tarjota virransyöttö 9-12 V: lle. On huomattava, että metallinilmaisin kuluttaa sähkön melko ahtaasti. Tämä ei ole yllättävää, koska laite on melko voimakas. Jos luulet, että yksi "Crones" (paristot) riittää, se ei ole niin. Se ei toimi pitkään aikaan. Kaksi tai kolme paristoa kytketään rinnakkain. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yhtä tehokasta akkua. Se on halvempaa, koska se voidaan purkaa ja ladata pitkään.

Keräämme metalli-ilmaisinta omiin käsiimme: käämi

Koska teemme pulssimetallinilmaisimen, kelan tarkkaa ja täsmällistä kokoamista ei tarvita. Käämin normaali halkaisija on 19-20 cm. Tämän vuoksi 25 kierrosta on kääritettävä. Kun teet käämin, kääri se eristysnauhalla. Kierrätyskohteiden havaitsemisen syvyyden lisäämiseksi tuulet halkaisija noin 26-27 cm: iin. Samaan aikaan on välttämätöntä pienentää kierrosten lukumäärää 21-23 asteeseen. Tässä tapauksessa käytetään lankaa Ø 0,5 mm.

Kun kelat kelaa, se on asennettava metallinpaljastimen kovaan runkoon. On tärkeää, että kehossa ei ole metallia. Ajattele ja etsi mitä tahansa kehoa, joka sopii kokoon. Kotelo suorittaa suojatoiminnon. Käämi suojaa hakkuiden aikana maahan kohdistuneilta vaikutuksilta.

Voit vetää vetoketjun kelasta juottamalla kaksi johdinta Ø 0,5-0,75 mm siihen. On suositeltavaa käyttää kahta lankaa, jotka ovat haaroittuneita.

Keräämme metalli-ilmaisinta omiin käsiimme: laitteen säätöä

Kokoamalla metallinilmaisin järjestelmän mukaan, ei ole tarpeen määrittää sitä. Hänellä on jo suurin herkkyys. Metallinilmaisimen hienosäätöä varten säädä vaihtovirta R13, kierrä sitä hieman. Tee niin, kunnes kuulet harvinainen klikkaus. Jos tämä saavutetaan vastuksen äärimmäisessä asennossa, vaihda laitteen R12 luokitus. Tällaisen muuttuvan vastuksen tulisi asettaa metallinilmaisin optimaaliseen työhön keskiasennossa.

On olemassa erityinen oskilloskooppi, jonka avulla voit mitata vastuksen T2 suljintaajuutta. Pulssin pituuden tulisi olla 130-150 μs ja optimaalinen toimintataajuus on 120-150 Hz.

Jos haluat aloittaa metallinilmaisimen etsintämenetelmän, sinun on otettava se käyttöön ja odotettava noin 20 sekuntia. Sitten se stabiloituu. Kierrä nyt vastus R13 säätääksesi sitä. Se on kaikki, voit aloittaa haun yksinkertaisella metallinilmaisimella.

Yhteenveto tuloksista

Tämä yksityiskohtainen ohje auttaa sinua selvittämään, miten voit tehdä metallinilmaisimen itse. Se on yksinkertainen, mutta täysin pystyy löytämään metalliesineitä. Metallinpaljastimien monimutkaisemmat mallit vaativat paljon työtä ja aikaa.

 • Miten valita sähköinen ruuvimeisseli

 • Kuinka valita puunjakajan?

 • Elektrodit "Monolith": tekniset ominaisuudet, arvostelut

 • Helikallinen puunjakaja omilla käsillä

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map